63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
#33353 Beállításban a forgalomnál a busznál lesz egy prioritás, amit 4-re kell állítani. -
#33352 Mi lehet a baj ha egy pályán nem járnak az ail- buszok, és a buszmegállókban nincs utas??
Hogy lehet megoldani hogy jó legyen, a segítségeteket előre is megköszönném... :) -
#33351 Nos lenne egy érdekes kérdésem. Láttam ezt a hang módosítást Setra-hoz. Kérdés az, hogy ez ugye csak manuális verzióhoz van, jól tudom? -
Dan122 #33350 Így néz ki de még mindíg nem akar hangja lenni , de most úgy döntöttem hogy egy darabig hagyom a francba mert vannak jobb buszaim is :D
Vagy majd megvárom még kijön egy olyan verzió ami nem béta
Mert elméletileg azt olvastam volna valahol mintha ez a setra csak béta lenne de nekem szépen kidolgozottnak tűnik :D -
#33349 10 FPS (10képkocka/másodperc) érték alatt pattog a busz, ugrál. Lentebb kell venni a grafikai beállításokból, mert ez egyértelmű jelen annak, hogy a jelenlegi beállításokat nem bírja a géped. Én azt tanácsolom, próbáld meg teljesen minimum grafikával, ha akkor sem jó, akkor felejtős az OSMI. Ha meg jó, akkor lehet felfelé húzni az értékeket egyesével, amíg jó. A jó és elfogadható szimulátor élményhez nagyon fontos az OMSI egyedi konfigurálása minden felhasználónak. Nem mindenkinek lenne jó az én beállításom, ahogy nem mindenkinek jó a készítők által előre kreált beállítási opciók sem (pl Pc2006, stb). -
Zoliikp #33348 Vissza kell venni a grafikai beállításokat.
-
Zoliikp #33347 Arra már nem emlékszem, honnan van, de ez is megteszi:
http://data.hu/get/6251135/Omsi_hun.zip
Google barátunk segít:
Van oktató videó, ami elég egyértelmű
http://www.youtube.com/watch?v=YPyKiKNYDlE -
Joybull #33346 megyek a busszal elkezd pattogni nagyon az utasok dumálnak és vége. Volt hogy csak éppen elindultam a busszal és ugyanúgy ugrált. A gyári buszokon kívül mást nem próbáltam. -
dawyd169 #33345 Sziasztok! Biztosan sokan-sokan kérdezték már, de nem szeretnék 33342 hozzáoszlást elolvasni de egy linket vagy valamit tudnátok írni, h hogyan kell egy buszviszonylatot elindítani? Mármint a buszt eltudom inditani stb, de nem tudok utasokat felvenni. Angol verzióm van, lehet magyarosítani? Köszönöm előre is!! -
Zoliikp #33344 Nem a hiba üzenetet, hanem a körülményeit írd le...
Pl.:
megyek a busszal beállok a megállóba, és hibaüzenet.
Valami ilyesmire gondolok... -
Joybull #33343 Nehéz leírni, valami címzési hiba és az omsi.exe hiba. Kilépni is csak a feladatkezelő használatával lehet. -
Zoliikp #33342 A szófordulat rendben, de nem kapsz segítséget, ha nem írod le, hogy a hiba pillanatában mit csinálsz, hol vagy, stb....
Lehet még hiány, amit nem tud/akar megnevezni... -
Joybull #33341 Köszi. Így már elindul. de sajnos egy idő után elszáll. -
Zoliikp #33340 Ha jól emlékszem abban a mappában ams, és zip fájlok vannak.
Ha nem akarsz vacakolni az Addon Manager-rel, akkor az ams kiterjesztést átírod zip-re.
Megnyitod, és bemásolod vagy könyvtáranként, vagy mindet egyszerre...
Célszerű felülírni a meglévő fájlokat, viszont néha problémát is okozhat. -
Joybull #33339 Szintén kezdőként olyan kérdésem lenne, hogy omsi.hu oldalról a Berlin-Spandau v2.0 pályát letöltöttem és a könyvtárakban van olyan hogy "kell". Annak a mappának a tartalmát hogy kell telepíteni, mert a netet néztem de hibával leáll az omsi. Segítséget előre is köszönöm. -
SnyperDv2 #33338 Még amit csinálok ahhoz sem értek :D Majd ha valaki akarja megcsinálja én még kezdő vagyok -
#33337 AI-ként történő beüzemelése tervben van? -
SnyperDv2 #33336 Bocsi ezek szerint innen nem szereti a linket:
1.kép
2.kép -
SnyperDv2 #33335 Folyamatban az üveg javítása és egy kis plusz az ablak fűtése :D
-
#33334 Ezzel és zorba3333 részletesebb leírásával egész elfogadható lett, de még mindig lenne mit állítgatni (de így is egy jó óráig állítgattam a szájízemnek megfelelőre). A kamera fizikális helyzetét is figyelembe kell venni, illetve én szórakoztam a székem magasságával és a háttámla dönthetőségével, hogy minél kényelmesebb legyen a tükröket lesni és ne álljon be a nyakam 10 perc játék után, mert folyamatosan emelgetem a nyakam. Hátrább is kellett gurulnom kicsit, kb úgy volt jó mint ahogy kellene, a lábnak behajlítva lennie igazából is. És ahogy észrevettem, egyenes háttal, jó testártással kell ülni... rossz szokásom görbén ülni, de ez egyből figyelmeztet, helló, egyenes hát, mert "elszáll" a nézet. A székem magassága eddig majdnem maxon volt, így olyan volt, mintha magasan ülnék a buszban. Na ezt le kellett vennem felére, állítanom a monitor dőlésszögén is, hogy ha középre nézek gondolkodás nélkül természetesen, ugyancsak kényelmesen, hogy ne a fél műszarfalat lássam, vagy a plafonból jó részt, hanem az utat..... szóval ahogy zorba3333 is írta valóban nagyon egyedi beállítást igényel. És nem csak a program.
Egyelőre a Solarus U12 III-mal próbáltam, holnap ránézek más buszokkal is. Elképzelhetőnek tartom, hogy variálnom kell majd a széken pl... mint igazából is kellene.
Úgyhogy nem olyan rossz, de egy kicsit macerás, viszont kárpótol az élményben. Ha lesz vele kedvem legalább ugyanennyit szórakozni, akkor majd átpakolom a kormányt, a kamerát a TV elé és megnézem milyen 112 centin is.
Egyelőre a problémáim ami nem tetszik, a lassú reagálás (de lehet, hogy ezen nem tudok változtatni a webcam 30FPS/Hz korlátja miatt, itt jegyezném meg, hogy a legújabb TrackIR 100FPS/Hz-t tud). Illetve ha oldalra akarok nézni ajtóra, vagy ablakra pl. kereszteződésnél elsőbbségadás miatt, akkor nagyon oldalra kell forgatni a fejem, s akkor elveszti párszor az arc érzékelését a program. De ha nem is veszti el, mint a valóságban teljesen el kell forgatni a fejem, hogy forogjon a kép is teljesen... de ekkor meg kész szemtorna, mert akkor meg a monitort nem látom (ezért kéne a plusz monitor...).
Még egyszer köszönöm mindkettőtöknek! -
Zoliikp #33333 A Setra egyik mod-ja a Merci hang.
ezt innen szedd le:
https://skydrive.live.com/redir?resid=27C9FA74A2D6CAE9!575&authkey=!AF3eqfiiH3iPQTY
A mappa, valamint a matrixos bus-fájl így nézzen ki:
És jóccakát. -
Dan122 #33332 Itt a kép :D
Átírtam mint a képen is láthatod de nincsen még mindíg hangja :/
pedig azt csináltam amit mondtál :D -
Dan122 #33331 JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA hogy így kell :D
én meg a mappa nevét írtam be :D
-
#33330 A lényeg hogy minden hang mappába található egy cfg. fájl pl:"sound_s215ul_d2566MUH.cfg" nem tudom a mercis mappába milyen van, de amilyen van benne annak a cfg nek a nevét kell bemásolni ahova mutattam a képen és jónak kell lennie... :D -
#33329 Köszi, már csak a festéseket kell beraknom és mehetek is vele a 76-os vonalamon. -
Dan122 #33328 Ide nekem az a mappa van beírva amibe a merci mód-os hangok vannak :D
Na abba a mappába semmilyen hang nem volt de belemásoltam a merci-mód os hangokat de nem változott meg semmi :D
De amúgy most megpróbálom a kép alapján :D
Köszi a képet !! :D -
#33327 http://kephost.hu/share-301C_512BC2A9.html
-
#33326 A Sound mappára gondol, az ha üres akkor nincs hang, a .bus fájlban írd át annak a mappának a cfg fájlára amelyik hangmappát használod.. -
Dan122 #33325 Milyen mappára gondolsz a .bus fájlban ?
Mert nem értelek...
( Nagyon kezdő vagyok az OMSI-ban :D ) -
Zoliikp #33324 Mert a bus-fájlban olyan mappára mutat, ami üres... -
#33323 Köszi, nagyjából így sikerült beállítgatnom, még ha lesz hozzá türelmem, finomítok rajta, és remélem jó lesz. -
#33322 bugos.. -
Dan122 #33321 Nem tudja valaki miért nincsen a Setrámnak motorhangja ? -
#33320 Innen töltsd le, majd a Rollband mappát az Anziegen mappába másold be és nem lesz gondod vele:) -
#33319 A busz is érdekelne, sajnos nem sikerült megtalálnom ezt a buszt. -
#33318 Hoztam ismét egy-két festést a Setra 215UL-hoz!:)
Javított Eurolines
BVG Alt und Neu
És a letöltési linkek, akit érdekel:
BVG Neu und Alt
Javított Eurolines
-
#33317 Erről az Nürtingen-Bernhausen map-ról tudtok valamit?
Lenne egy kis problémám vele, hogy nincsenek AL-ok és nem álnak a buszmegálóbea az emberek.. Hogy lehetne ezt megoldani?? :)
http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=10471 -
Dan122 #33316 Mind1 az most már nem lényeges mert letöltöttem egy olyat ( kem001 tette fel ide ) ami az eredeti manuálist írja felül :D
És így most már működik :)
De viszont most már csak motorhang kéne :D -
Zoliikp #33315 És az enyémmel mit tettél? -
Dan122 #33314 Nem egy másik automata verziót töltöttem le és azt raktam be :)