63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• kem001
    Beállításban a forgalomnál a busznál lesz egy prioritás, amit 4-re kell állítani.
  • MDB024
    Mi lehet a baj ha egy pályán nem járnak az ail- buszok, és a buszmegállókban nincs utas??
    Hogy lehet megoldani hogy jó legyen, a segítségeteket előre is megköszönném... :)
  • kem001
    Nos lenne egy érdekes kérdésem. Láttam ezt a hang módosítást Setra-hoz. Kérdés az, hogy ez ugye csak manuális verzióhoz van, jól tudom?
  • Dan122
    Így néz ki de még mindíg nem akar hangja lenni , de most úgy döntöttem hogy egy darabig hagyom a francba mert vannak jobb buszaim is :D
    Vagy majd megvárom még kijön egy olyan verzió ami nem béta
    Mert elméletileg azt olvastam volna valahol mintha ez a setra csak béta lenne de nekem szépen kidolgozottnak tűnik :D
  • Erlau Trans #33349
    10 FPS (10képkocka/másodperc) érték alatt pattog a busz, ugrál. Lentebb kell venni a grafikai beállításokból, mert ez egyértelmű jelen annak, hogy a jelenlegi beállításokat nem bírja a géped. Én azt tanácsolom, próbáld meg teljesen minimum grafikával, ha akkor sem jó, akkor felejtős az OSMI. Ha meg jó, akkor lehet felfelé húzni az értékeket egyesével, amíg jó. A jó és elfogadható szimulátor élményhez nagyon fontos az OMSI egyedi konfigurálása minden felhasználónak. Nem mindenkinek lenne jó az én beállításom, ahogy nem mindenkinek jó a készítők által előre kreált beállítási opciók sem (pl Pc2006, stb).
  • Zoliikp
    Vissza kell venni a grafikai beállításokat.

• Zoliikp
    Arra már nem emlékszem, honnan van, de ez is megteszi:
    http://data.hu/get/6251135/Omsi_hun.zip

Google barátunk segít:
    Van oktató videó, ami elég egyértelmű
    http://www.youtube.com/watch?v=YPyKiKNYDlE
  • Joybull
    megyek a busszal elkezd pattogni nagyon az utasok dumálnak és vége. Volt hogy csak éppen elindultam a busszal és ugyanúgy ugrált. A gyári buszokon kívül mást nem próbáltam.
  • dawyd169
    Sziasztok! Biztosan sokan-sokan kérdezték már, de nem szeretnék 33342 hozzáoszlást elolvasni de egy linket vagy valamit tudnátok írni, h hogyan kell egy buszviszonylatot elindítani? Mármint a buszt eltudom inditani stb, de nem tudok utasokat felvenni. Angol verzióm van, lehet magyarosítani? Köszönöm előre is!!
  • Zoliikp
    Nem a hiba üzenetet, hanem a körülményeit írd le...
    Pl.:
    megyek a busszal beállok a megállóba, és hibaüzenet.
    Valami ilyesmire gondolok...
  • Joybull
    Nehéz leírni, valami címzési hiba és az omsi.exe hiba. Kilépni is csak a feladatkezelő használatával lehet.
  • Zoliikp
    A szófordulat rendben, de nem kapsz segítséget, ha nem írod le, hogy a hiba pillanatában mit csinálsz, hol vagy, stb....
    Lehet még hiány, amit nem tud/akar megnevezni...
  • Joybull
    Köszi. Így már elindul. de sajnos egy idő után elszáll.
  • Zoliikp
    Ha jól emlékszem abban a mappában ams, és zip fájlok vannak.
    Ha nem akarsz vacakolni az Addon Manager-rel, akkor az ams kiterjesztést átírod zip-re.
    Megnyitod, és bemásolod vagy könyvtáranként, vagy mindet egyszerre...

Célszerű felülírni a meglévő fájlokat, viszont néha problémát is okozhat.
  • Joybull
    Szintén kezdőként olyan kérdésem lenne, hogy omsi.hu oldalról a Berlin-Spandau v2.0 pályát letöltöttem és a könyvtárakban van olyan hogy "kell". Annak a mappának a tartalmát hogy kell telepíteni, mert a netet néztem de hibával leáll az omsi. Segítséget előre is köszönöm.
  • SnyperDv2
    Még amit csinálok ahhoz sem értek :D Majd ha valaki akarja megcsinálja én még kezdő vagyok
  • Erlau Trans #33337
    AI-ként történő beüzemelése tervben van?
  • SnyperDv2
    Bocsi ezek szerint innen nem szereti a linket:
    1.kép
    2.kép
  • SnyperDv2
    Folyamatban az üveg javítása és egy kis plusz az ablak fűtése :D

• Erlau Trans #33334
    Ezzel és zorba3333 részletesebb leírásával egész elfogadható lett, de még mindig lenne mit állítgatni (de így is egy jó óráig állítgattam a szájízemnek megfelelőre). A kamera fizikális helyzetét is figyelembe kell venni, illetve én szórakoztam a székem magasságával és a háttámla dönthetőségével, hogy minél kényelmesebb legyen a tükröket lesni és ne álljon be a nyakam 10 perc játék után, mert folyamatosan emelgetem a nyakam. Hátrább is kellett gurulnom kicsit, kb úgy volt jó mint ahogy kellene, a lábnak behajlítva lennie igazából is. És ahogy észrevettem, egyenes háttal, jó testártással kell ülni... rossz szokásom görbén ülni, de ez egyből figyelmeztet, helló, egyenes hát, mert "elszáll" a nézet. A székem magassága eddig majdnem maxon volt, így olyan volt, mintha magasan ülnék a buszban. Na ezt le kellett vennem felére, állítanom a monitor dőlésszögén is, hogy ha középre nézek gondolkodás nélkül természetesen, ugyancsak kényelmesen, hogy ne a fél műszarfalat lássam, vagy a plafonból jó részt, hanem az utat..... szóval ahogy zorba3333 is írta valóban nagyon egyedi beállítást igényel. És nem csak a program.

Egyelőre a Solarus U12 III-mal próbáltam, holnap ránézek más buszokkal is. Elképzelhetőnek tartom, hogy variálnom kell majd a széken pl... mint igazából is kellene.

Úgyhogy nem olyan rossz, de egy kicsit macerás, viszont kárpótol az élményben. Ha lesz vele kedvem legalább ugyanennyit szórakozni, akkor majd átpakolom a kormányt, a kamerát a TV elé és megnézem milyen 112 centin is.

Egyelőre a problémáim ami nem tetszik, a lassú reagálás (de lehet, hogy ezen nem tudok változtatni a webcam 30FPS/Hz korlátja miatt, itt jegyezném meg, hogy a legújabb TrackIR 100FPS/Hz-t tud). Illetve ha oldalra akarok nézni ajtóra, vagy ablakra pl. kereszteződésnél elsőbbségadás miatt, akkor nagyon oldalra kell forgatni a fejem, s akkor elveszti párszor az arc érzékelését a program. De ha nem is veszti el, mint a valóságban teljesen el kell forgatni a fejem, hogy forogjon a kép is teljesen... de ekkor meg kész szemtorna, mert akkor meg a monitort nem látom (ezért kéne a plusz monitor...).

Még egyszer köszönöm mindkettőtöknek!
  • Zoliikp
    A Setra egyik mod-ja a Merci hang.
    ezt innen szedd le:
    https://skydrive.live.com/redir?resid=27C9FA74A2D6CAE9!575&authkey=!AF3eqfiiH3iPQTY

A mappa, valamint a matrixos bus-fájl így nézzen ki:

És jóccakát.
  • Dan122
    Itt a kép :D
    Átírtam mint a képen is láthatod de nincsen még mindíg hangja :/
    pedig azt csináltam amit mondtál :D
  • Dan122
    JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA hogy így kell :D
    én meg a mappa nevét írtam be :D
  • MDB024
    A lényeg hogy minden hang mappába található egy cfg. fájl pl:"sound_s215ul_d2566MUH.cfg" nem tudom a mercis mappába milyen van, de amilyen van benne annak a cfg nek a nevét kell bemásolni ahova mutattam a képen és jónak kell lennie... :D
  • Tappancs83
    Köszi, már csak a festéseket kell beraknom és mehetek is vele a 76-os vonalamon.
  • Dan122
    Ide nekem az a mappa van beírva amibe a merci mód-os hangok vannak :D
    Na abba a mappába semmilyen hang nem volt de belemásoltam a merci-mód os hangokat de nem változott meg semmi :D
    De amúgy most megpróbálom a kép alapján :D
    Köszi a képet !! :D
  • MDB024
    http://kephost.hu/share-301C_512BC2A9.html
  • MDB024
    A Sound mappára gondol, az ha üres akkor nincs hang, a .bus fájlban írd át annak a mappának a cfg fájlára amelyik hangmappát használod..
  • Dan122
    Milyen mappára gondolsz a .bus fájlban ?
    Mert nem értelek...
    ( Nagyon kezdő vagyok az OMSI-ban :D )
  • Zoliikp
    Mert a bus-fájlban olyan mappára mutat, ami üres...
  • kem001
    Köszi, nagyjából így sikerült beállítgatnom, még ha lesz hozzá türelmem, finomítok rajta, és remélem jó lesz.
  • YoGabN
    bugos..
  • Dan122
    Nem tudja valaki miért nincsen a Setrámnak motorhangja ?
  • YoGabN
    Innen töltsd le, majd a Rollband mappát az Anziegen mappába másold be és nem lesz gondod vele:)
  • Tappancs83
    A busz is érdekelne, sajnos nem sikerült megtalálnom ezt a buszt.
  • YoGabN
    Hoztam ismét egy-két festést a Setra 215UL-hoz!:)

Javított Eurolines
    BVG Alt und Neu

És a letöltési linkek, akit érdekel:

BVG Neu und Alt
    Javított Eurolines

• MDB024
    Erről az Nürtingen-Bernhausen map-ról tudtok valamit?
    Lenne egy kis problémám vele, hogy nincsenek AL-ok és nem álnak a buszmegálóbea az emberek.. Hogy lehetne ezt megoldani?? :)
    http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=10471
  • Dan122
    Mind1 az most már nem lényeges mert letöltöttem egy olyat ( kem001 tette fel ide ) ami az eredeti manuálist írja felül :D
    És így most már működik :)
    De viszont most már csak motorhang kéne :D
  • Zoliikp
    És az enyémmel mit tettél?
  • Dan122
    Nem egy másik automata verziót töltöttem le és azt raktam be :)