OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

c2driver
Garantálom, hogy semmit. 😊
Hello
Lenne egy kérésem tudom nem kívánság műsor de remélem tudok lesz kedvetek nekem segíteni.
Szóval Kerestem Vasi volán festéseket MB530/G C2 és Solaris de amiket találtam vagy halott az oldal ha meg sikerült akkor nem tölt be rendesen a busz a festéssel.
Előre is köszönöm a segítséget 😄
Fognar
Pontosan mit változtattál a buszon?
Banderasbkv
Csak mert ez alapjáraton az eredeti BKV mod ami kijött hozzá amikor kiadták. Mit változtattál?
Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2016.01.28. 16:48:18
Banderasbkv
Akkor mit kreáltál rajta azon kívül, hogy nem lehet vele kanyarodni mert csúszkál? Mondjad hát!
Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2016.01.28. 16:43:55
olimano2222
Konfliktusok elkerülése végett,kicsit takarítottam! 😄

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Banderasbkv
Te most festést csináltál?
TNH
GVM->Ganz Villamossági Művek->200-as 280.94T

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Erre van egy egyszerű megoldás. Nem iskolába menet kell hangot felvenni, hanem szabadidőben... A GVM-008-at remélem nem gondoltad komolyan... Egyértelmű, hogy nem arra gondolt...
MineHeadHun
Hát, én nem Szolnokon lakok, hogy a GVM-088-cal járkáljak 😄 Én pesti vagyok 😄 Ha a másik GVM-re gondolsz, a trolira, akkor azt se tudom, mert nem trolival megyek suliba, hanem busszal, februártól villamossal /12-es villamos/ Meg nekem nincs diktafonom, hogy tiszta 48000 hz-es minőségbe vegyem fel, nekem csak telefonom van /Nokia Lumia 635/ annak azért jól veszi a hangot, de van zaj, hallható benne
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.01.28. 13:15:03
Egy tipp: vegyél fel hídhangot GVM-en, szinte tiszta, és a gyorsítás is folyamatos 😉

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

MineHeadHun
Küldtem privát üzenetet.
..Rendben, holnap ha gépközelben leszek küldök felvételt, csak mond meg milyen típusból szeretnél: 260. (06/32) 266, 280
MineHeadHun
Mivel a hídhang mellett a motor hangja is szólt a felvételben, így muszáj volt fokozatokra felosztani. Lassú hídhanghoz nem tudnál nekem felvételt küldeni? Mert azt megköszönném. Akkor az 1-es és a 2-es fokozat még élethűbb lenne 😄
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.01.27. 18:13:43
Banderasbkv
Hadd lássuk! 😄
Az, hogy mindegyik fokozatban más hang van, nem reális. A híd fokozatosan gyorsul fel, váltastól függetlenül a hangja változatlan. Erre egy kísérlet: hangszerkesztőben pl, ha egy 260.32-esből a váltásokat kivágod, hasonló hangot kapsz mint a CKC-958, ez egy voithos 280.65-ös. Ezzel hallható hogy, a híd egyenletesen gyorsul fel, külön hang beiktatására akkor van szükség, ha a játék egy bizonyos fokozat után torzít, nekem külön van gyors, és lassú kívágva, így nincs torzítás benne.
Fognar
Ha azt nézzük, hogy két napja regisztráltál, vagy azt, ahogy fogalmazol, nem tűnik jó ötletnek.
MineHeadHun
Talán mondjuk magasabb sebességben a wheel_rotationspeed el van írva kisebb értékre a fékhang is bizonyítja hogy a gyorsítás 70-80 km/h körül magasabb a hangja. Erre én azért próbáltam a sajátomnál odafigyelni. És mindegyik fokozatba 3 hangot raktam hogy élethűbb legyen /Tengex tanácsai(ő egy hangfelvételes aki Ikarusokról vesz fel hangot van úgy hogy egy óráig is)/
köszönöm szépen a segítséget így már menni fog 😊

Gépem: i5 3570K @4.2Ghz,16GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz,MSI GXT 650ti Boost 2GB,tároló:OCZ Vertex 3 120GB SSD

MineHeadHun
Csak szólok, hogy az nem MVG 018-as híd, ami duruzsol benne, mert az a régi ősrába híd(példaként ott a "volt" HLN-324-es), ez MVG 118-as. Amúgy elég jó lett, nem semmi, nem is recseg, sebesség eltalálva! <#eljen> Talán a 3. fokozatba lehetett volna azt a jellegzetes 266-os 3. fokozatot belevarázsolni úgy hogy az csak a 3. fokozatba szóljon, de így is nagyon jó lett! Le a kalappal!
Ha már motorhang, kérésre én is elkészítettem egy Ikarus 266.25-ös hangját, amit az egykori FKF-361-ről vettem fel, viszont az alapjárat és a hídhang nem belőle származik.
Habár a valóságban nem is, mivel (motorhibás), legalább az OMSI-ban tovább rója majd az utakat 😊
0165
20h kapcsoló (switch)

érdekes kérdéssel fordulok hozzátok! Mi a billentyűparancsa a bekarikázott gombnak?

Sziasztok,lenne egy olyan problémám,hogy letöltöttem a sweet fx módot.feltelepítettem,és minden jól működik,míg nem busz akarok választani,akkor ezzel a hibával találkozok http://www.oriaslevel.hu/image/show/0pYGvIOV67/0.jpg
tudna valaki segíteni?
a válaszokat köszönöm😊)
Utoljára szerkesztette: warwot, 2016.01.25. 10:21:46
MineHeadHun
Nos, a Google Drivera felrakom, nem mondom, hogy jól vezettem, de néhol azért nem mentem úgy, mint egy hülye (példa, mikor Csesztve felé mentem). 263-as vonalon furikáztam, 36 perces lett a videó(néha meg-megálltam, mert vagy siettem vagy a windows pittyegett mikor az alagútba mentem hogy 10%-on van az aksi így fel kellett rakni töltőre, meg egyszer megnéztem, hogy megy-e a videó)

A buszban annyit módosítottam, hogy a híd áttétele kisebb (5.11-es) magyarán igazi volános híd, a 3. fokozat meg 2.22-es, hogy a 39 km/h-t elérje a busz abba a fokozatba, illetve a motor constfileja a D10-es motorhoz lett igazítva(alapjáraton 2300-ig megy, fokozatokban meg 2200-ig, ott leszabályoz).

Belső motorhang: CCV (azaz nem cseréltem ki azt), Külső motorhang: GMI-féle Ikarus 256.44-ből kiszedve
Hídhang: CCV-445(Tengex felvétele, én megvágtam azt, 1 óra 44 perces hangfelvételről van szó, mivel Vác-Salgótarjánig ment vele)

Videó linkje (Google Drive)
A modelleket .x formátumba kell menteni, azt pedig az OMSI saját konverterével (az SDK része, link a fejlécben) kell .o3d-be konvertálni. Aztán megcsinálod a mappastruktúrát, .sco-t, etc., etc.

Scripteléshez, hof készítéshez elég a jegyzettömb, vagy hasonló program, pl. Notepad++, de csinálhatsz hof fájlt a HOF Creatorral is.
MineHeadHun
Szép lett, csak így tovább!(gondolom ez a titkos szerző titkos pálya 😄)
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.01.24. 20:27:59
Szigorúan dokumentumjelleggel.

Ok
MineHeadHun
Ha már a CCV-féle 260.32 előjött, én meg sound modot készítettem hozzá(igazi volános hang!), amit több embernek megmutattam aki OMSI-t használt/ikarusokról csinál hangfelvételt(konkrét neveket nem említek), és ők azt mondják, hogy elég jó lett a hangfelvétel, van benne némi hiba, de azóta kijavítgattam őket. Talán a 25 km/h-s hang loopolása volt gond, mert a hang nem olyan jó, viszont a felvételben a 3. fokozatba a sofőr 30-35 km/h-nál váltott(Ikarus 256-os ról van szó!) így muszáj volt a hangmagasságot csökkenteni, és hát ahogy a hang ismétlődik, az ismétlődésnél ilyen pici "hullámozás van" de hát ilyen ez a popszakma, sosem lehet semmi sem tökéletes (még a Windows 10 sem 😄D, néha az is bugos)

1-es fokozatot meg nem csináltam meg, mert az olyan rövid a CCV-445-ben, hogy muszáj volt kihagyni, nem rakhatom be a 2-es fokozat hangját mert akkor meg elrontaná az 1-es fokozat hangját.
Videó a befejezett verzióról nincsen, csak az általam V0.99-esnek titulált, ahol még több hiba van. Mellesleg amúgy van, de ott kihúzattam a buszt meg 3-asban mentem vele sokáig mert annak a pár embernek mutattam, hogy már a 30-40 km/h-s hang meg van csinálva hogy ne legyen hullámos.

Ha meg megosztom a videót, csak ide kerül fel, hiszen nincs kedvem a youtube-bal szenvedni, hogy meglegyen a 15 perces korlát legyalulása egy kicseszett telószám megadása végett. Mert a V0.99-es is 25 percesre sikeredett hiszen egy fordát nyomtam le a Börzsöny-fiktív 260-as vonalán.
Peti134
Üdv! Ikarus 412-nél a tetőfehéredésre, illetve fok-gyem-kruegeres változat esetén első kijelző doboz hiányára valaki csinált már homemade megoldást?

Sziasztok!

Editorral kapcsolatban lenne kérdésem, azonbellül az "attach to spline" részleghez. Lenne egy objektum amit szépen az út mentén kéne végigvezetni. Ez szép és jó, követem a hivatalos SDK-t is de egyszerűen sehogy sem akar perfektül menni. Valakinek van valami tippje/trükkje?
jxbell
Tehát nem normális... 😄
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni pálya építés téren.Első kérdésem a fotózott textúrákat gondolom a google sketchup programmal kell objektumokká varázsolni, a kérdés az lenne hogy ezt a formátumot hogy tudom az omsi editor könyvtárába varázsolni h felismerje a formátumát? milyen segédprogramok kellenek pl scripteléshez és HOF file készítéséhez. Az a tervem hogy a 45-ös buszvonalat megcsinálom mert eleget vártam és senki se fogja helyettem megcsinálni így magam kezdem el egyedül és az a terv h éjt nappallá téve fogok rajta dolgozni amint valami távpontot kapok hozzá hogy mit mivel kell megcsinálni benne. Előre is köszönöm a segítséget!!!

Gépem: i5 3570K @4.2Ghz,16GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz,MSI GXT 650ti Boost 2GB,tároló:OCZ Vertex 3 120GB SSD

Peti134
Van normális 280-as, csak azt itt tiltják ha jól tudom, mert elvileg lopott. Na meg FPS zabáló, de az mellékes.

Ha csak a maps-ból törlöd ki, akkor elvileg nem (amiket használhatnak más pályák az alapból, azok más mappákban vannak).
botto0604
Sziasztok!

A letöltött pályák helyes működéséhez szükséges az alap pályák megléte? Helytakarékosság miatt törölném ki őket.

"Igen, félek a fájdalomtól és a haláltól is. De nem baj, a félelem még több energiát ad!" Ayrton Senna

Úgy gondolom, hogy ideje egy kicsit rendet rakni itt a fejekben ezzel a FUTÁR témával kapcsolatban. Ez persze nem neked szól, de mivel egyedül a te hozzászólásod maradt meg amire válaszolni tudok, így erre teszem meg.
Természetesen az OMSICenter készíti folyamatosan a FUTÁR-os buszokat.( Citaro C1 szóló és csuklós, Solaris Urbino család, Ikarus 260 BKV mod 2016 és stb.) Persze azért ez a munka nem csak abból áll, hogy csak belerakjuk aztán jóvanaz'. (Ahogyan egyesek gondolják.) Általában egy busz "futárosítása" több dologból áll pl.: jegykezelők belerakása, kijelzők lecserélése, ha úgy van az eredeti busz módosítása (lásd: Citaro C1 utasterének budapestiesítése, ajtóműködés megscriptelése.). Az OMSICenter tagjainak és más készítőknek 1-2 ember viselkedéséből lett elege a tipikus "ki ha én nem?!" viselkedésből. Abból, hogy már nekünk szabtak feltételeket, hogy ha nem írunk vissza akkor ő fogja és kiadja, meg hasonlók.

Jancsi23 kedvéért pedig leírom, hogy nem lesz FUTÁR-os Ikarus 280-as amíg egy normális 280-as sincs.

OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/

nemeza
Én a 260 Steckshield-et tettem át, de a modellt csak minimálisan módosítottam
Így a text sem igazi valamiért - látszik is.

Egyébként a Steckshield is lényegében rollband elven működik.
wollnerd
Érdekes... kb. 20 perce még elérhető volt....

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Maga az oldal se elérhető....
Sziasztok! Valamelyikőtök tudja hogy a két 280-as miért nem elérhető?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://omsi1-2.webnode.hu/letoltesek/jarmuvek/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fomsi1-2.webnode.hu%2Fletoltesek%2Fjarmuvek%2F
Legyen már kész *-*

http://www.omsiplus.hu/raba-premier-ujabb-magyar-autobusz/
Köszi, a nem rég megjelent borsod volános pálya 😉
Ez a nemrég megjelent Sajószentpéter - Alacska pálya. Innen tölthető le: http://www.omsiplus.hu/letoltesek/4051-sajoszentpeter-alacska/
Utoljára szerkesztette: PetiM44, 2016.01.22. 16:50:28
Tetszik a festésed! Milyen pálya ez Börzsöny?
olimano2222
Nem nagyon akartam ezzel a "tedd bele a futárt" témával foglalkozni,de akkor a bizonyos felhasználó hozzászólásai törölve lesznek.

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Egy kis kiegészítés. A tábla nem a BKV modban jelent meg először, még én csináltam eredetileg a CCV-féle 260-asokhoz (.06 és .32 egyaránt) ezért van a BKV-s rollband mappájában a "H" mint "helyi" jelzés, mivel a két verzió eredetileg 2 külön textúrát használt. A helyközi verzió volt kész először, annak pedig nem volt szüksége a belső oldalra a megállókkal, az később készült, de a helyközis verzió nem kapott textúra cserét.
Nekem is kedvem lett átrakni a BKV modbol a táblát az ikarus CCV családba...
nemeza
Ha valaki akarja, majd megcsinálja. Ha meg senki nem akarja, akkor teljesen mindegy mennyire romboljátok a topikot.

Nekem pl. volt kedvem áttenni a 256-ba a 260 BKV-ba korábban debütált táblát.

Egyébként scriptet fel lehet úgy is használni, hogy az ember linkel.
A modell is áthidalható éppenséggel, csak kicsit körülményes. Ráadásul ott mindenképp kell másolni - legalább a texteket.