OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.01.27. 18:13:43
Gépem: i5 3570K @4.2Ghz,16GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz,MSI GXT 650ti Boost 2GB,tároló:OCZ Vertex 3 120GB SSD
Habár a valóságban nem is, mivel (motorhibás), legalább az OMSI-ban tovább rója majd az utakat :)
tudna valaki segíteni?
a válaszokat köszönöm:))
Utoljára szerkesztette: warwot, 2016.01.25. 10:21:46
A buszban annyit módosítottam, hogy a híd áttétele kisebb (5.11-es) magyarán igazi volános híd, a 3. fokozat meg 2.22-es, hogy a 39 km/h-t elérje a busz abba a fokozatba, illetve a motor constfileja a D10-es motorhoz lett igazítva(alapjáraton 2300-ig megy, fokozatokban meg 2200-ig, ott leszabályoz).
Belső motorhang: CCV (azaz nem cseréltem ki azt), Külső motorhang: GMI-féle Ikarus 256.44-ből kiszedve
Hídhang: CCV-445(Tengex felvétele, én megvágtam azt, 1 óra 44 perces hangfelvételről van szó, mivel Vác-Salgótarjánig ment vele)
Videó linkje (Google Drive)
Scripteléshez, hof készítéshez elég a jegyzettömb, vagy hasonló program, pl. Notepad++, de csinálhatsz hof fájlt a HOF Creatorral is.
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.01.24. 20:27:59
1-es fokozatot meg nem csináltam meg, mert az olyan rövid a CCV-445-ben, hogy muszáj volt kihagyni, nem rakhatom be a 2-es fokozat hangját mert akkor meg elrontaná az 1-es fokozat hangját.
Videó a befejezett verzióról nincsen, csak az általam V0.99-esnek titulált, ahol még több hiba van. Mellesleg amúgy van, de ott kihúzattam a buszt meg 3-asban mentem vele sokáig mert annak a pár embernek mutattam, hogy már a 30-40 km/h-s hang meg van csinálva hogy ne legyen hullámos.
Ha meg megosztom a videót, csak ide kerül fel, hiszen nincs kedvem a youtube-bal szenvedni, hogy meglegyen a 15 perces korlát legyalulása egy kicseszett telószám megadása végett. Mert a V0.99-es is 25 percesre sikeredett hiszen egy fordát nyomtam le a Börzsöny-fiktív 260-as vonalán.
Editorral kapcsolatban lenne kérdésem, azonbellül az "attach to spline" részleghez. Lenne egy objektum amit szépen az út mentén kéne végigvezetni. Ez szép és jó, követem a hivatalos SDK-t is de egyszerűen sehogy sem akar perfektül menni. Valakinek van valami tippje/trükkje?
Gépem: i5 3570K @4.2Ghz,16GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz,MSI GXT 650ti Boost 2GB,tároló:OCZ Vertex 3 120GB SSD
A letöltött pályák helyes működéséhez szükséges az alap pályák megléte? Helytakarékosság miatt törölném ki őket.
"Igen, félek a fájdalomtól és a haláltól is. De nem baj, a félelem még több energiát ad!" Ayrton Senna
Természetesen az OMSICenter készíti folyamatosan a FUTÁR-os buszokat.( Citaro C1 szóló és csuklós, Solaris Urbino család, Ikarus 260 BKV mod 2016 és stb.) Persze azért ez a munka nem csak abból áll, hogy csak belerakjuk aztán jóvanaz'. (Ahogyan egyesek gondolják.) Általában egy busz "futárosítása" több dologból áll pl.: jegykezelők belerakása, kijelzők lecserélése, ha úgy van az eredeti busz módosítása (lásd: Citaro C1 utasterének budapestiesítése, ajtóműködés megscriptelése.). Az OMSICenter tagjainak és más készítőknek 1-2 ember viselkedéséből lett elege a tipikus "ki ha én nem?!" viselkedésből. Abból, hogy már nekünk szabtak feltételeket, hogy ha nem írunk vissza akkor ő fogja és kiadja, meg hasonlók.
Jancsi23 kedvéért pedig leírom, hogy nem lesz FUTÁR-os Ikarus 280-as amíg egy normális 280-as sincs.
OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/
Így a text sem igazi valamiért - látszik is.
Egyébként a Steckshield is lényegében rollband elven működik.
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
http://www.omsiplus.hu/raba-premier-ujabb-magyar-autobusz/
Utoljára szerkesztette: PetiM44, 2016.01.22. 16:50:28
Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Nekem pl. volt kedvem áttenni a 256-ba a 260 BKV-ba korábban debütált táblát.
Egyébként scriptet fel lehet úgy is használni, hogy az ember linkel.
A modell is áthidalható éppenséggel, csak kicsit körülményes. Ráadásul ott mindenképp kell másolni - legalább a texteket.
Szerintem most fejezd be a hisztit, elég volt!
Nem rakják be neked a futárt több okból is:
1. NINCS FUTÁR, amit berakhatnának. Amit pár buszban látsz, az az omsicenter-es srácok műve, ők pedig kifejezetten TILTJÁK, hogy más felhasználja. Ez szívük joga.
2. Mivel nincs kész FUTÁR, így valakinek azt el kellene készíteni. A modellezés alsó hangon 5-10 óra, a scriptelés - ha jól akarod megcsinálni, és tudod is, mit kell csinálni, akkor 35-40 óra.
KIFIZETED EZT VALAKINEK?
Átlagos órabér legyen 5000Ft (Modellező, fejlesztő esetében elfogadható.)
Ez eddig 200000Ft-250000Ft.
Gondolom kellenének a hangok is, azt a BKK-tól meg lehet vásárolni. Elárulom, nem lehet olcsó.
Még egyszer kérdezem: KIFIZETED EZT VALAKINEK?
Elkészítettem ik260.32hez a táblás kiírást, illetve az új pályához tartozó táblákat átméreteztem az ikarusoknak megfelelő méretre. Engdélyezitek-e a publikálást?
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!
Sajószentpéter - Alacska
Gondoltam nem hagyom ki. Lehet, hogy frissítem a csomagot a két linkkel. ;)
Danika: Sok járat nagyon jó lenne, de csak annyi az egész, hogy az ember beleássa magát és megcsinálja - vagy besegít valakinek.
Azért JXBell már elég sok szép buszt készített, szóval én nem osztanám a helyedben. Ő sem 3D modellezési tudással a fejében született meg, képzeld. Bár van elég türelme, és szerintem tehetsége is hozzá.