63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• SRoland01
    Módosítások a börzsöny 2.1-ben OMSI I.Részéhez.

Utoljára szerkesztette: SRoland01, 2016.06.29. 13:56:35
  • MineHeadHun
    Nem csak a proci típusa (tehát i3 vagy i5 vagy i7) meg a Vram számít, hanem az is hogy mennyi GB RAM van benne :) 2-nél halál az OMSI 2, 4-nél még elmegy, 8-nál már azért egész élvezhető.
    Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.06.29. 13:04:45
  • gabesz012
    Na és akkor az a vicc, hogy desktop i5+gtx 960-al is kb. ugyanezeket az fps-eket produkálja nálam. Kivéve, amikor jó napja van, akkor több az fps. Már pár éve kijött az omsi 2, de nekem a mai napig nem sikerül kiiagazodnom rajta, hogy mikor, mit, miért csinál. :D Pl. mitől vannak a lag-ok (van, amikor 5-6 másodpercre megáll az egész)? SSD-n van, a vga-n 4 giga vram van, mégis mi nem elég neki?
  • Ikarusfan
    Nyáron azért gürizek, hogy végre összerakjak egy normálisabb gépet. Azzal már biztosan jobb lesz a helyzet, de ebbe se halok bele igazán. Fejleszteni bőven elég ez is.
  • MineHeadHun
    Megértem, hiszen egy 9500GT sem mai darab, nálam is az OMSI 2 a régi gépemen laggolt azon Dual Core 2,53 GHz van (E7200), és 8600GT van benne. Most a laptopról játszok vele(konfig az aláírásomban) ahol mondjuk egy Berlin pálya 20-25 fpssel megy, a Grundorf 40-45 fps.
    Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.06.28. 19:06:37
  • Ikarusfan
    Az OMSI 2 gyengébben fut a gépemen, mint az 1, illetve van egy-két olyan funkciója (egy kis hiba és halál, zugriff, ilyenek) miatt elegem is van belőle. Ettől még szoktam néha használni, csak nekem stabilabb az egy.

Persze ettől még át fogom konvertálni a 2-be a pályát, tudom, hogy a többség azon használná, ha akarná.
  • bluearcade21
    hmmm... nálam ez sem oldotta meg a problémát. o.O
  • PetiM44
    Nálam is hasonló hiba volt, de újra felraktam a pályát, és megszűnt tőle a gond.
  • bluearcade21
    Sziasztok!
    Annyi lenne a kérdésem, hogy Délpest 4.0 pályánál van-e megoldás arra a problémára, hogy nincsenek utasok a megállókban? Beállítások kilőve, minden utasok/gyalogosokhoz tartozó beállítás rendben van. (Egyetlen egy megállóban sincsenek)
    Előre is köszönöm a segítséget. :)
  • MineHeadHun
    Ja, hogy úgy, ennyire vissza vagy maradva az OMSI-nál? :D Az azért vicces, de egészségedre. Ha ezt használod, akkor használd ezt. Csak az újabb kiegek nagyrésze már OMSI 2-re készül.
  • Ikarusfan
    Ez OMSI 1, ha akarnám se tudnám használni Morphi módját :D
    Ez a legelső megjelent C1, semmit nem változtattam rajta, csak a kameranézetet.
  • MineHeadHun
    Fingassuk ki a Belgákat az EB-n! :D Amúgy egész jól néz ki a busz! #HUN
  • Banderasbkv
    Zsír ahogy kinéz!
    #HUN
    Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2016.06.26. 19:45:08
  • padarmartin
    #HUN

• MineHeadHun
    Lehet, hogy nem kérdeztem meg, de most igen: A busz letölthető lesz valamikor? Vagy a Morphi-modot használod? Voithosított Facelift? :) Bocs a sok kérdésért, kíváncsi vagyok. És, legyetek szívesek ne olyan lekezelően válaszoljatok mint H. E. -kel.(azaz tudjátok hogy ki ővel) Ezt nem az ő utasítására kérdezem, ezt én írom.
    Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.06.26. 19:43:36
  • olimano2222
    Ügyesek vagyok.! De,vita generáló!
  • Banderasbkv
    Nagyon igényesnek tűnik. :)
  • Ikarusfan
    Visszirány:

• MAN014
    Köszi szépen, majd kipróbálom!
  • HVN731
    A sétálást úgy lehet megoldani, hogy szabad nézetre váltasz, F11-es gomb, lerakott járműnél, ez viszont eléggé megbízhatatlan, valahol a pálya szélén dob le, mivel én nem nagy téren alkalmaztam, ezért tudtam e-célra felhasználni.
  • MAN014
    Őő... hogy tudsz sétálni a játékban?? :O
  • Ikarusfan
    A pálya egy újabb kis részével sikerült elkészülnöm:

• TNH
    Nézd, 435höz van gyári kezelési utasításom, amiben ott a műszerfal elrendezése, texteket meg tudok lőni neked a saját 435.06 műszerfalamról, ha kell.
  • Sprintex
    8090-ről visszatérve 8097 háza tájára, elhagytuk az első falvat és folytatjuk utunkat tovább.
  • HVN731
    A 411-es felirat le fog kerülni, a csukló mozgását viszont próbáltam, Blender-el kell azt hiszem, a programot szinte alig tudtam kezelni, hiába volt a csuklóhoz is tutorial, ha 3ds max-ba ilyen lehetne csinálni, de mivel nem lehet, ezért azt nem tudom másképpen megoldani, ezért gondoltam hogy azért mozogjon is valamennyit, a vbusos megoldást, ami annyit tesz ki, hogy az első szerelvény és a második szerelvény végén van egy kb fél méteres gumi, közöttük a forgózsámoly forog, és van még középen egy két végén lekerekített gumi, ami forgáskor egyre kijjebb kerül, így olyan érzést kelt mintha a gumi meg lenne animálva benne.
  • MineHeadHun
    Na, kezd alakulni szépen, kitartást kívánok Ricsi a 435-öshöz! Ugyan kell rajta dolgozni akár az ablakoknál, akár a műszerfalnál, de így kb. 75%-ban már tökély. Utasokat már vittél ezzel? Reméljük azért sikerült a hiányzó textúrákat berakni. Budapesten van még 435-ös bőven kb. 20-30 biztos hogy van, csak azok mondjuk 4 ajtósak. Azoknak a műszerfal textúráival próbálkoztál már? Az Ikarus 411-es feliratot lekéne onnan pattintani az elejéről egy 435-ösre, nagyon nem odaillő. :D Banderas-szal egyetértek. << #60272
    Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.06.25. 12:34:01
  • Ikarusfan
    A csukló tényleg olyan, hogy érdemes lenne rendesen megcsinálni (bone-okkal meg mindennel, hogy rendesen mozogjon, ne ilyen vbus stílusban), de egyébként meglepően jól néz ki, és öröm látni, hogy nem egy "egybe bekonvertált busz és kész", mint amiket egyesek mutogattak a fórumokon.
  • Banderasbkv
    De legalább lesz egy 435-ösünk. :)
  • HVN731
    Üdv!

Hamár szóba került a 435-ös, igen, nemrég kezdtem el átalakítani, a még virtualbus alá készült Neutralos 415-öst. A modell részenként A játékba megfelelő, de voltak olyan részek is, amelyeket saját elemekkel pótóltam. Ebből a típusból, a három ajtós változatból, még nálunk két darab közlekedik, DZA-029, és 030, (helyijáraton). A 411-es helyett kezdtem el, mivel azt a kocsit elrontottam, a modellt a középponttól, kb sikerült, majdnem egy fél méterrel jobbra igazítani, ezért annak a konvertálását újra kell kezdeni, vagy elemenként eligazítani.
    Szerencsém hogy én minden elemből külön mappában megőrzöm, a hozzá tartozó x file-okat, így azok visszaállítása nem okoz nehézségeket.
    A 435-öshöz még szükségem lesz képanyagokat beszerezni, a műszerfal bal oldalán lévő kapcsolokról nincs textúrám, ezeket a játékban nagyjából próbáltam a helyére tenni, ehhez hozzájárul még, hogy nem mindnek, de szinte az összes 435-ösnek más a kapcsoló elrendezése, nehéz már gyári állapotút manapság találni.
    Egy rövid bemutató a készülő járműről, a videó minőségéért előre is elnézést kérek, A gépem szépen elfut játék közben, nincs vele különösebb probléma, de videó készítésnél már észrevehető hogy eléggé szaggat, ezért nem tudok jó minőségő videót készíteni róla.

• ozimak
    Bobenő: :) Akkor ez van...
    Egy kis unaloműző:
    Videó
  • c2driver
    Dolgozz tovább, de mi ne tudjunk róla, köszi.
  • c2driver
    De jó újra látni téged, eddig el voltál tiltva a géptől?
  • TNH
    A .bus/.ovh-ban a [friendlyname] elől ki kell a Space-eket törölni.
  • Edmond14
    Sziasztok! Azt hogy lehet megoldani, hogy egy alapból nem választható jármű (pl.: AI villamos) választható legyen?
  • bpyfan
    Ez az nincs szebb annál mikor a kemény meló után haza jövök,és meglátom hogy,kijött az új 256 V2. Lesz mivel kipihenni magam. :D
    Köszönjük szépen!
    Türelmetlenül várjuk a 256.50-et!!! ;)
  • Banderasbkv
    Ennek nagyon örülök!
  • GMI
    Igen lesz :)
  • Banderasbkv
    Na akkor most el leszek vele egy pár órát! KÖSZÖNÖM!!!!!
    Kérdés: Az Ikarus 256.50-hez lesz trilexes verzió?
    Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2016.06.23. 16:54:29
  • amoretto
  • MineHeadHun
    DUD-585-öt próbálom, most veszem észre, hogy a váltón van egy kapcsoló. mire jó az? A DUD-585-nek is milyen hosszú a hídja, mert ez is simán bírja a 140-et (133-ig tudtam tolni mert kanyar volt és ott fékeznem kellett, ott 2000 körül pörgött a motor). Ez is tök jóra sikeredett, ami feltűnő a két buszban, hogy a műszerfaljuk eltér.(A 584-esről és az 585-ről beszélek)

Nagyon jó lett, köszi szépen GMI és Bocskor3!