63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Hyp3r
    Szia!
    Ez Ikarus C60, vagy 260 másik homlokfallal?
  • Bobenő
    Sziasztok!
    A buszokban a hangos utastájékoztatás hangerejét hogyan lehet változtatni?
    A válaszokat előre is köszi :)
  • Banderasbkv
    Jó lesz a 260-as!!!
  • norb82
    Este belinkelem, otthoni gépről megy a megám... :)
  • Ikarusfan
    Azokat a házakat nem javítani kell, hanem teljesen lecserélni
    Gugli utcanézetből kiszedni képet és beigazítani (PS, Gimp, ilyesmivel) nagyon nem nagy munka, egy egyszerűbb ház meg pillanatok kérdése SketchUp-ban.
  • bajusza
    Jo kep, tetszik.
  • Peti134
    Nem az én munkám a pálya, a "guglimapsos" textek nyilván nem maradnak. Az épületek egyelőre onnan vannak, de átesnek majd egy kis javításon :)
    A továbbiakban ketten dolgozunk a pályán, valószínűleg két irányban.
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2016.06.13. 22:41:01
  • padarmartin
    Borsodos és Agriás jól megfér egymás mellett.:)

• Sprintex
    8097, alább láthatod hol tart az építkezési folyamat.

----------

A munka még mindig nem állt meg. Most két megállóval bővültünk. A Sárkeresztes, kh. néven futó megálló újragondolás alatt áll, így arról ma nem hoztam képet.
  • Harry22
    szia melyik ez a pálya tetszik ez a kép
  • Banderasbkv
    A MAN NL 205 az Addon Wienna1 Route 24A kiegészítőhöz jár.
  • matec1996
    Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy a MAN NL 205-ös buszt honnan tudnán megszerezni?? :) válaszokat előre is köszönöm :)
  • generalGGabe
    fájlnévnek alapból nem adunk meg ékezetes szavakat, szóközt sem szokás, mert behülyül tőle.
    nálam is előfordult már ez. Az volt a hiba, hogy a modellezőprogi sem ott kereste, ahol eredetileg volt.
    Vagy máshova mentette el. Úgy küszöböltem ki, hogy a textúra, meg az objekt is egy könyvtárban volt.
    Amúgy szép és jó a valós pálya, de ugye nem ezek a gúglimapsos textúrák fognak maradni?
    Esetleg az objektek is onnan vannak?
  • BPO-460
    Sziasztok,
    abban kérném segítségeteket hogy mitől lehet az hogy az AI a végállomáson egyszerűen lefagy.Az index folyamatosan világít és nem megy sehova. Ugrok az időben lespawnol új AI-t de az is "lefagy".
    Ez mitől lehet?
  • Maceehun13
    norb82 a kapos volános Vanhool texturádat elkérhetem?
  • alexander1993
    Köszönöm szépen.
  • GLevi10
    Sziasztok! Esetleg hogy tudnám megoldani ezt a problémát?
    Kép
    Utoljára szerkesztette: GLevi10, 2016.06.08. 19:49:58
  • bpi 773
    Sziasztok. Nem Omsival kapcsolatos de gondolom mivel itt mindenki buszos ezert meg kerdezem hogy esetleg vakit nem e erdekelnek eladó Bkv tablak/piros jegy jukasztok/meg piros csengő lámpa. Akit esetleg erdekel az irjon privatba Koszi!:D
  • Peti134
    Sziasztok! Egy WIP pályán (valós, budapesti) jelentkezett egy probléma, miszerint hosszú idő után egy jópár sceneryobject fehér lett. Egy nem is létező meghajtón keresi a textúrákat, holott ott vannak az objektum texture mappájában. Némelyik működik, némelyik nem.
    Példaképpen: Az alábbi képeken látszik, hogy a Széll Kálmán téri objektumok textúrái nem, míg a Déli pályaudvar textúrái betöltenek.
    Az objektumok ugyanakkor készültek, és ugyanolyan elven készült az SCO fájljuk is, tehát ékezetes, szóközt tartalmaz, stb.
    Mi lehet a hiba oka?

Képek:
    http://prntscr.com/bd5a4e //Széll Kálmán tér
    http://prntscr.com/bd5bds //Déli pályaudvar

Előre is köszönöm a segítséget!
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2016.06.06. 21:43:45
  • olimano2222
    Pontosan ezért.
  • nemeza
    Frissítettem a korábbi zip-et
    --
    target_index_int
  • Peti134
    Köszi :)
    ---
    Ha már most jelen vagy: A múltkori 260 Krüger packból kimaradt a fokgyem vezérlő modell(ek) illetve egy szkript is.
  • nemeza
    Nem kell hozzá objekt. Csak egy script változó :)
  • Peti134
    Ami engem most foglalkoztat, hogy mi határozza meg, hogy melyik objekt kijelző, azaz melyik objekten szerepel az a felirat ami alapján az utasok (meg persze a játék), hogy ez X felé megy? primitív példa, de mondjuk nekem mit kéne módosítanom, hogy mondjuk a jegykezelő legyen az adott objekt?
  • TNH
    A gond az ezzel, hogy folyamatosan hasznos erőforrást von el más folyamatoktól...
  • padarmartin
    Maximum 1-2 dolgot érdemes vele elhelyezni, jegykezelők stb.
  • nemeza
    Az attól függ, mennyi időt szán rá az ember / mennyire profi. Egyébként nekem nem szimpatikus megoldás. (Daueranimation)
  • padarmartin
    A scriptes megoldással nem lehet szépen belerakni, csak úgy ahogy egyesek most nagyon mutogatják...:)
  • nemeza
    1. passzítani kell a modelleket (sanszos, hogy "rossz helyen" lesznek)
    - van rá scriptes megoldás is (folyamatosan pörög egy script - ami ad egy feltételt --> ez biztosítja a korrekt pozíciót)
    - nehezebb megoldás, hogy modellező programban illeszted a szükséges elemeket a helyükre, majd újra export..
    (model.cfg)
    2. A scripteket aktiválod a buszban (.bus)
    3. A kijelző rendszerrel is össze kell boronálni (.bus, esetleg model.cfg és script túrás)

Ha ezek mennek, akkor nyertél ;)
  • Routeres
    Ha a biztonsági kérdésre gondolsz, akkor oda a fórum neve, azaz "balkansimulacije" kell.
  • alexander1993
    Hello! Tudna valaki segíteni, hogy tudnék beregisztrálni a következő helyre: http://balkansimulacije.net/forum/ucp.php?mode=register
    Mit kéne beírni a regisztráció legalsó részébe, hogy elfogadja? Előre is köszönök minden segítséget.
  • Banderasbkv
    Élethűbb! A hangja nem a legjobb de a titáénál azért mégis. Olyan mint az igazi. lomha
  • Harixis
    Mennyivel másabb ez a modell mint Tita féle...... motorikusan mennyire valós -gyorsulás, fékezés, stb -
  • Harixis
    Futárt saját részre másik buszba, hogy lehet berakni? Én mint amatőr megtudom-e csinálni?
  • Banderasbkv
    Hát nem.
  • Routeres
    Az, de ez nem nagyon zavarja a népet. :)
  • Banderasbkv
    Én szerintem nem. De nagyon jó és inkább ez mint az a szutyokláda TITA.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Különösen nem is érdekel melyik. Legalább normális.

Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2016.06.04. 14:49:43
  • Ikarusfan
    Egyébként ez a lopott, "nem kéne használni" verziójú 280-as, nem?
  • Sprintex
    Csak óvatosan.
  • Banderasbkv
    A gördülő legenda...
    Pár tex csodákra képes...
    Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2016.06.04. 12:56:50