OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Senki sem úgy születik, hogy ért a pályakészítéshez.. vagy akármihez.
Én meg szeretnék meggazdagodni a vóll sztríten, de nem értek hozzá. Megcsinálja nekem valaki?
Én meg szeretnék meggazdagodni a vóll sztríten, de nem értek hozzá. Megcsinálja nekem valaki?
Sziasztok!
Valaki nem csinálja meg a 200E reptéri járatot? A fele már megvan a délpest pályában, az a baj én nem értek a pályakészítéshez, de ez egy nagyon jó járat lenne..
Valaki nem csinálja meg a 200E reptéri járatot? A fele már megvan a délpest pályában, az a baj én nem értek a pályakészítéshez, de ez egy nagyon jó járat lenne..
Megértem, én is háromszor szenvedtem végig...
És a modelt is megértem, halál borzalmasan néz ki, plusz, egy átkozott állóhely van benne, nem tudok egy járatot végig vinni anélkül, hogy pár megálló után már ne legyen tele, de, és ez nagy de...na, várjunk csak... de a hangja tényleg egész jó, bár igaz, ez nem segít a modellen akkor sem. <#schmoll2>#schmoll2>
Utoljára szerkesztette: Tierhold, 2016.01.16. 23:50:02
És a modelt is megértem, halál borzalmasan néz ki, plusz, egy átkozott állóhely van benne, nem tudok egy járatot végig vinni anélkül, hogy pár megálló után már ne legyen tele, de, és ez nagy de...na, várjunk csak... de a hangja tényleg egész jó, bár igaz, ez nem segít a modellen akkor sem. <#schmoll2>#schmoll2>
Utoljára szerkesztette: Tierhold, 2016.01.16. 23:50:02
Üdv ich!
"Ikarus 412-eshez plusz 4 új soundmod". Ebből aztán tényleg kiderül, hogy ez lenne a 2.0... Amúgy nem igazán érdekel a busz, inkább megkímélem magam tőle.
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2016.01.16. 23:39:03
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2016.01.16. 23:39:03
Pedig ott van a 2.0 fent, de belinkeltem neked. A többit a lent említett helyeken keresd.
Jaj már, múltkor belinkeltem, és azt azon a bizonyos facebook oldalon találtam meg. A link link az a link. De a facebook posztot is belinkelem, az első az.
Megjegyzem, tényleg halál szenvedés, hogy egy letöltés csak így van közzétéve...
Utoljára szerkesztette: Tierhold, 2016.01.16. 23:31:25
Megjegyzem, tényleg halál szenvedés, hogy egy letöltés csak így van közzétéve...
Utoljára szerkesztette: Tierhold, 2016.01.16. 23:31:25
Üdv ich!
Épp ez az ! A szóban forgó Facebook-oldalon nincs semmiféle letöltés...
0.8 (OMSIcenter weboldalán) -> 0.9 (Nemeza weboldalán a FOK-GYEM kiegészítés) -> 2.0 (OMSIcenter Facebook oldalán lévő) -> 2.8 (szintén Nemeza oldalán van fent, a 2.0 bugfixe tulajdonképpen)
Mi?
Az előző két verzióból, az egyik a 0.8-as. De a 2. a Facebook OMSIcenter oldaláról lenne a readme alapján? Mert ott sehol nem látom a facebook-on...! Mintha el lett volna távolítva..?
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van a Neoplan N4016-os utána olvastam és amiket írtak meg csináltam és nem akarja ki írni a kijelzőre a dolgokat. Ilyenkor mi lehet a baj amiket le töltöttem kijelzőket nincs szám semmi. Valakinek tipp?
Amúgy nagyon pipec busz de így nem akarnak fel szállni az utasok. (Map😛rojekt Szczecin v4.0)
Olyan kérdésem lenne hogy van a Neoplan N4016-os utána olvastam és amiket írtak meg csináltam és nem akarja ki írni a kijelzőre a dolgokat. Ilyenkor mi lehet a baj amiket le töltöttem kijelzőket nincs szám semmi. Valakinek tipp?
Amúgy nagyon pipec busz de így nem akarnak fel szállni az utasok. (Map😛rojekt Szczecin v4.0)
Kár, hogy a busz nem...
Ha hiányzik a régebbi 2 verzió, akkor azért..

Utoljára szerkesztette: nemeza, 2016.01.16. 19:17:52

Utoljára szerkesztette: nemeza, 2016.01.16. 19:17:52
Biztos lefagyott a futár 😄 A motor meg gondolom hangszigetelt és azért nem hallod <#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2016.01.16. 16:37:18
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2016.01.16. 16:37:18
Sziasztok! Letöltöttem az új Ikarus 412-est és nem tudok rákattintani a futáron a "bejelentkezés" gombra és a fülkében nem hallom a motor és egyéb hangokat. Tudtok segíteni?
A CCV féléhez van nemeza oldalán kompatibilitási patch.
http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640
Sziasztok, lenne egy problémám, hogy a CCV-féle Ikarus 260-as nekem nem akar működni, mikor le akarom rakni, habár előnézetként megy a model, de a logfile szerint invalid a busz, meg hogy valahol vessző (') található, és emiatt amikor kiválasztom hova rakjam le, akkor meg nem jelenik meg a busz. Mindegyik pályán ez van ennél a busznál.
A logfile részlete (az Ikarus 260-as rész, mivel az SG nem engedte elküldeni spoilerbe mert túl hosszú, így felrakom google drivera):
Link
Amúgy amit be akar tölteni azt én készítettem saját magamnak de amúgy nem csak ennél van a gond, az egész Ikarus 260-assal van.
A bkv modos Ikarus 260 persze meg betölt. Meg az összes többi busz is.
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.01.16. 09:46:36
A logfile részlete (az Ikarus 260-as rész, mivel az SG nem engedte elküldeni spoilerbe mert túl hosszú, így felrakom google drivera):
Link
Amúgy amit be akar tölteni azt én készítettem saját magamnak de amúgy nem csak ennél van a gond, az egész Ikarus 260-assal van.
A bkv modos Ikarus 260 persze meg betölt. Meg az összes többi busz is.
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.01.16. 09:46:36
Tulajdonképpen telepíthető, de működni csak akkor fog, ha olyan Steam fiókkal jelentkezel be az adott gépen, amin meg van véve a játék.
Köszönöm a választ. A telepítés megtörtént, a játék működik. Ha egy másik gépen belépek a steam fiókomba, akkor ott is telepíthető vagy újra meg kell venni a játékot?
Nem ! Szia !
Mindegy honnan veszed, a végén Steamen kell majd aktiválnod, a kiadások között pedig nincs tartalombeli különbség, legfeljebb csak a név. Nincs sok magyar kiegészítő, de azok mind ingyenesek. Magyar vonatkozású dolgokat találhatsz itt, itt és akár itt is.
Utoljára szerkesztette: Routeres, 2016.01.13. 11:12:37
Utoljára szerkesztette: Routeres, 2016.01.13. 11:12:37
Sziasztok! Erősen kezdőként a vásárlás/telepítés előtt lenne néhány kérdésem (bocs, ha nagyon alapvető dolgok): Van-e jelentősége, hogy honnan töltöm le az OMSI 2-t, azaz mi a különbség a Steam Edition és az Aerosoft-os, illetve más oldalakról letölthető verziók között? Budapesti útvonalak és járművek használatához milyen kiegészítőket kell még telepíteni és honnan érdemes letölteni? Ezek ingyenesek vagy fizetősek?
A válaszokat előre is köszönöm.
A válaszokat előre is köszönöm.
Van arra a bugra megoldás az Editorban, amikor leteszünk egy új spline-t, és tök random helyre teszi le, és bárhogy rángatjuk az egeret, nem mozdul onnan?
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Sziasztok!
Sajnos az új Lemmental - on az új fajta lámpák nem akarnak működni.
(az összes lámpa ég egyszerre, vagy nem ég.) Más is tapasztalta ezt a jelenséget? És erre egyáltalán van megoldás? 😊
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm.
Sajnos az új Lemmental - on az új fajta lámpák nem akarnak működni.
(az összes lámpa ég egyszerre, vagy nem ég.) Más is tapasztalta ezt a jelenséget? És erre egyáltalán van megoldás? 😊
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm.
Elvileg budapesti ihletésű, de fiktív pálya.
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Jól néz ki!😄 melyik vonal lesz?
Köszönöm a segítséget, de érdekes módon másnap már minden működött, semmit nem változtattam... :-D
Vannak érdekes dolgok a játékban, az biztos! :-)
Vannak érdekes dolgok a játékban, az biztos! :-)
Sziasztok! Van egy Logitech kormányom, középre húzást hol tudom beállítani! Azt tudom hogy a profiler-ben be lehet, de az nem realisztikus mert álló helyzetben is középre forog. Ugyanez a problémám az ETS2-vel is igaz ott van egy centerin rublika de mégsem csinálja! Versenyszimulátoroknál nincs gond (Assetto, Raceroom)!
1. Sanszos, hogy gond van a HOF fájllal..
TTdata mappában a ttl fájlokban lévő vá kódnak és a hofban lévőnek stimmelni kell. Másrészt az is lehet, hogy túl sok megállót vár a hof, de nincs annyi felsorolva..
2. próbáld a Ctrl + ( Num* 18300 Num/ 01 NumEnter) kombót, mikor már megy a busz.
TTdata mappában a ttl fájlokban lévő vá kódnak és a hofban lévőnek stimmelni kell. Másrészt az is lehet, hogy túl sok megállót vár a hof, de nincs annyi felsorolva..
2. próbáld a Ctrl + ( Num* 18300 Num/ 01 NumEnter) kombót, mikor már megy a busz.
Sziasztok!
Lenne egy (valószínűleg elég hülye) kérdésem. Sőt inkább kettő. (OMSI2-höz)
1. A Dél-Pest 4.0-ban hogyan tudok felszállásra buzdítani embereket, ha nem futár-os busszal megyek, hanem pl. egy csuklós Ikarussal, amit letöltöttem (nem tudom ez wareznak vagy mod-nak minősül-e, mindenesetre működik egyébként). Hiába állítom be a garázst, a viszonylatokat a menüben, a megállólista is megvan, csak az utasok nem szállnak fel...
2. Szintén letöltött busz, MA3 (MAZ) 103, Dél-Pesten ugyanúgy nem működik, viszont itt lenne a hülye kérdés: menün kívül, egérrel kattintgatva hogyan tudom a relációs kijelzőt állítani? Sok buszban rájöttem már erre, de itt nem... Lehetséges, hogy csak szimplán nincs is benne ilyen funkció, vagy én vagyok a balfütykös? Esetleg ha az előbbi, akkor tud vki olyan MA3-103-ast, ahol ez ki is van dolgozva?
Köszi!
Utoljára szerkesztette: Quintall, 2016.01.07. 14:29:32
Lenne egy (valószínűleg elég hülye) kérdésem. Sőt inkább kettő. (OMSI2-höz)
1. A Dél-Pest 4.0-ban hogyan tudok felszállásra buzdítani embereket, ha nem futár-os busszal megyek, hanem pl. egy csuklós Ikarussal, amit letöltöttem (nem tudom ez wareznak vagy mod-nak minősül-e, mindenesetre működik egyébként). Hiába állítom be a garázst, a viszonylatokat a menüben, a megállólista is megvan, csak az utasok nem szállnak fel...
2. Szintén letöltött busz, MA3 (MAZ) 103, Dél-Pesten ugyanúgy nem működik, viszont itt lenne a hülye kérdés: menün kívül, egérrel kattintgatva hogyan tudom a relációs kijelzőt állítani? Sok buszban rájöttem már erre, de itt nem... Lehetséges, hogy csak szimplán nincs is benne ilyen funkció, vagy én vagyok a balfütykös? Esetleg ha az előbbi, akkor tud vki olyan MA3-103-ast, ahol ez ki is van dolgozva?
Köszi!
Utoljára szerkesztette: Quintall, 2016.01.07. 14:29:32
Köszönöm.
Megpróbálom, de az érdekes hogy ezt olyan pályán is csinálja amin mondjuk fél éve még nem.
Megpróbálom, de az érdekes hogy ezt olyan pályán is csinálja amin mondjuk fél éve még nem.
Az egyedi: "CG_active"; a pillanatfék az működik a MAN-oknál használt "Station Brake and Door release On/Off" gombbal. Az összes ajtóra még én sem találtam parancsot. 😄
Utoljára szerkesztette: törpegregoir, 2016.01.06. 20:13:40
Utoljára szerkesztette: törpegregoir, 2016.01.06. 20:13:40
Sziasztok!
Az miért történik, hogy megyek békésen az úton, és hirtelen mintha nekem jönne valami oldalról, de persze nincs ott semmi.
Az miért történik, hogy megyek békésen az úton, és hirtelen mintha nekem jönne valami oldalról, de persze nincs ott semmi.
Üdv! A Solaris Actia modban mik az ajtónyitó billentyűk hozzárendelési nevei? Solaris PL megapackban szereplőre gondolok. (összes-egyedi-pillanatfék kombóra lenne szükségem)
Pedig elég sokszor volt már a Steamen akció az OMSI2-re, sőt azok kiegészítőire vonatkozóan, 20-25-40 %-os azt hiszem. A legutóbbi pont a napokban volt, dec, 22-27. között (nem feltétlen biztos, hogy egész pontosan ebben az időintervallumban, csak tájékoztató jellegű adat!).
Az alapára egyébként 8-9 ezer forint közt mozog átszámítva. Bár én azt javaslom, hogy a Wingbest webáruházában vedd meg a dobozos változatot, de megveheted még az Aerosofttól is, meg még egy-két viszonteladótól, de lényegében ugyanazt, kb. ugyanabban az árban kapod meg.
Az OMSI1-et (ha egyáltalán izgat) megveheted az 576Kbyte-ban 2000 Ft-ért magyarítva, vagy Tescoban/Media Markt-ban/Auchanban etc. 1000-1500Ft körüli áron is.
Az alapára egyébként 8-9 ezer forint közt mozog átszámítva. Bár én azt javaslom, hogy a Wingbest webáruházában vedd meg a dobozos változatot, de megveheted még az Aerosofttól is, meg még egy-két viszonteladótól, de lényegében ugyanazt, kb. ugyanabban az árban kapod meg.
Az OMSI1-et (ha egyáltalán izgat) megveheted az 576Kbyte-ban 2000 Ft-ért magyarítva, vagy Tescoban/Media Markt-ban/Auchanban etc. 1000-1500Ft körüli áron is.
Az a vicces, hogy a való életben két körülbelül csak rendszámban eltérő autóbusz menetdinamikai tulajdonságok, menethang és sok egyéb tulajdonság terén is lehet eget verően eltérő egymástól. Ugyanattól a gyártótól ugyanazon típusú motor+váltó, utóbbi ugyanúgy, körülbelül ugyanakkor átprogramozva szoftveresen, mégis az egyik emelkedőn épphogy viszi a 30-at, másik lazán viszi a 45-50-et is. Csak más gazdáik vannak, másabb mértékű/jellegű törődést kaptak etc-etc... De ez eléggé hosszú téma, és inkább való az OFF-ba, mint ide. És két olyan autóbuszról beszélek most egész konkrétan, melynek a rendszáma az utolsó számjegyben +/- 1 értékkel tér el...
El Gigante: Úgy emlékszek most az Aerosoftnál volt 20%-os engedmény, December 27-ig. Érdemes ott is figyelni.
_________
Peti134: Link
Utoljára szerkesztette: Tierhold, 2016.01.04. 23:09:19
_________
Peti134: Link
Utoljára szerkesztette: Tierhold, 2016.01.04. 23:09:19
Üdv ich!
Sziasztok! Ti hol vettétek meg a játékot, steamen nagyon régóta bent van kívánságlistán de sosem láttam leárazva, ahogy most is kimaradt! Hivatalos honlapon elég drága! Hol lehet még megvenni?
Kinek mi 😄 Részemről egy jól beállított 4HP500-nál nincs jobb 😊 Főleg ha egy 200-asban van.
ZF4HP500 😉 Az az igazi <#hawaii>#hawaii>