63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Omsi- #63105 Ennek örülök! :) Ki lesz adva, és nem is olyan soká...! -
Maceehun13 #63104 engem már most megnyert -
Omsi- #63103 A Credo Econell 12 majdnem kész közeli állapotba van. Annyi hogy az ablakok nincsenek benne, és a külső/belső világítás nem működik. Mivel én se ablakot, se világítást nem tudok csinálni, valaki segítene ezeket megcsinálni ha átdobnám? Aki szívesen segítene, az írjon! Előre is köszönöm! :) -
Omsi- #63102 Köszönöm szépen! :) Már készülőfélben van, omsiba működik, ajtók, kerekek, stb megvan animálva. És a hangok is készen vannak. De valószínű hogy kiadás előtt megosztom itt is. Megpróbálok olyan kijelzőt tenni bele. Amúgy az alap kijelző most is működik benne. :) -
Zsombor99 #63101 Jó lesz ez, ha elkészül. Remélem, hogy majd "Krüger" kompatibilis kijelzőt raksz bele a legnagyobb kompatibilitás érdekében.
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.09.20. 17:53:29 -
Omsi- #63100 -
domonkoszoli #63099 Sziasztok!
Megálló bemondásokban tudna nekem valaki segíteni, hogy tudnám meg oldani?
-
Maceehun13 #63098 problémám már megoldódott köszönöm
Ez a link nem tűnik valami biztos forrásnak
Utoljára szerkesztette: Maceehun13, 2020.08.31. 17:09:45 -
Zsombor99 #63097 Én innen töltöttem le azt a DLC-t, nálam gond nélkül működik.
Mi az a hibaüzenet amit kiír, mikor kiválasztod és nem tölt be?
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.08.31. 12:42:13 -
Maceehun13 #63096 Sziasztok! Nemrégiben megvásároltam a regiobus 200 dlc-t. A legtöbb jármű működőképes, azonban a 280.03 Special Edition nem tölt be. Letöltöttem hozzá egy javított verziót ami sajnos nem segített. Mi lehet a probléma? -
atty707 #63095 DirectX 9-et telepítsd fel.
Az OMSI azt használja, az új Windows-okban pedig már nincs benne. -
Zsombor99 #63094 Biztosan rendben van az a videokártya? A logfile utolsó bejegyzése valami 3D dolog. Van elég RAM?
*sóhaj* Win10 mindenféle hülyeségre képes, lassan már semmin se kell meglepődni... :| -
#63093 Sziasztok!
Akadt egy kis olyan gondom, hogy az OMSI2 pontosan nem meghatározható módon - újratelepítés után is - Zugriffel kihajít... Debug módban, mindenhogy... Win10 legújabb változat op. r.
Ha van bárkinek bármi tanácsa, szívesen veszem!
Mellékelve a képernyőmentés és spoilerben a logfile tartalma.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
====================
Start logging
====================
Date: 2020. 08. 23.
Time: 9:11:11
Version: 2.3.004
0 9:11:11 - - Information: OMSI is working in debug mode
1 9:11:11 - - Information: TIR - looking for DLL path...
2 9:11:11 - - Information: TIR - DLL path not found - TIR disabled [0]
3 9:11:29 - - Information: Options dialog created
4 9:11:29 - - Information: Weather dialog created
5 9:11:29 - - Information: Profiles dialog created
6 9:11:29 - - Information: Time table running dialog created
7 9:11:29 - - Information: Start dialog created
8 9:11:29 - - Information: Menu 2 created
9 9:11:29 - - Information: Menu 3 created
10 9:11:29 - - Information: Tut dialog created
11 9:11:29 - - Information: Menu pos set
12 9:11:29 - - Information: Bro initialized
13 9:11:29 - - Information: Human engine initialized
14 9:11:29 - - Information: Forms set
15 9:11:29 - - Information: Captions set
16 9:11:29 - - Information: Screen ration set
17 9:11:30 - - Information: Init3D: BackBufferFormat = 22
18 9:11:30 - - Information: Init3D: Hardware vertex processing
19 9:11:30 - - Information: Init3D: Max iso = 16
20 9:11:30 - - Information: Init3D: Hal active
21 9:11:30 - - Information: Creating 3D device procedure finished
22 9:11:30 - - Information: 3D initialized
-
Omsi- #63092 Az lenne ami a 8900-ba van, csak az a baj, hogy a scriptben pár dologot át kéne írní, és ahoz nem értek. Mert addig oké hogy kimásolom, beillesztem, csak magában a scriptben mit írjak át. -
Zsombor99 #63091 Lehet, hogy nem teljesen szabályos, de én manuális botváltós Ikarus 280-assal (pl. "Bustrainz Citybus i280" vagy "Bustrainz Regiobus") szoktam 3-asból indulni (megállóban állás ideje alatt lefulladás ellen végig nyomom a kuplungot), mivel nem igazán szeretem a manuális váltót, mert ha elég "kényes" az adott busz, akkor könnyű lefulladni ha nem kuplungolok megfelelően. -
#63090 Hogy félautomata? Fokozatba rakhatod a váltót, de csak akkor vált ha kuplungolsz? Mert az EAG-ban van ilyen.
Vagy úgy félautomata, hogy igazából automata, csak te tudod a fokozatokat váltogatni? Mert olyan meg a 8900-ban van (egy ilyen módja van, van full automata meg tán manuális is benne). -
Omsi- #63089 Igazából, azért csinálom, mert most csináltam nem rég egy Credo Econell 12-t, és az fèlautómataváltós. És ugyan olyan buszt nem találtam omsi alá, ami hasonlítona az Econell váltójára. És így talán külömb lenne valamivel, mint az alap manuális. -
#63088 Ilyet nem tudsz, hogy ne kelljen kuplungolni. Ez az egyik. A másik, hogy a buszok többségénél kapásból kettesből szokás indulni (a 6 sebességeseknél, 8-asoknál simán 3-asból, sík terepen persze).
Egyébként át lehetne írni a busz scriptjében a triggerét az egyes fokozatnak, egy olyanra, ami a D-t használja nálad. Csak ennek nem tudom mi értelme van. -
Zsombor99 #63087 Tudtommal nem lehet. Ugyan át lehet állítani az 1-es sebesség gombját, viszont akkor az összes busznál úgy lesz. Valamint ha a busz nem úgy van megcsinálva, akkor mellőzhetetlen a kuplung használata, anélkül nem lehet a fokozatok között váltani.
Vannak olyan buszok, amik igen könnyen lefulladhatnak, ha nem kuplungol megfelelően az ember. -
Omsi- #63086 Tud valaki olyanba segíteni hogy, egy buszon hogy lehet átállítani, hogy amikor váltok és 1-esbe teszem, akkor ne kelljen fönt az 1-est nyomnom hanem helyette a D-t. De attul már a 2-est ugyan úgy fent nyomom, csak az 1-est nem. És hogy ne kelljen kuplungolni. Nem autómatát akarok. Ugyan úgy manuálisat. Ezt csak 1 busznál akarom így. Tehát semmi beállítások, mert másiknál nem így akarom. Valahol át kéne valamit írni esetleg? Előre is köszönöm! -
geri1900 #63085 Sziasztok!
Valaki eltudná küldeni a Volvo 7900-hoz a futáros módosítást? Sajna már neten egyik link sem él.. :/ -
#63084 Talán a Volvo 8900 vagy mi, az az. -
Omsi- #63083 Üdv! Tud valaki segíteni abban, hogy az Omsi alá készülő, renderképen lévő Credo Inovell-nek ki a készítője? Aki tudja írjon mindenképp. Előre is köszönöm! -
Omsi- #63082 Tud valaki Omsi alá félautomataváltós buszt? Mindegy milyen, csak félautomataváltós legyen. -
Omsi- #63081 Inkább az érdekelne jobban, hogy ha a .cfg-be egy lengőajtó helyére beillesztek egy bolygóajtót, de mivel egy másik modellból van, ezért a forgástengely nem jól van megadva, azt mi alatt tudom átírni hogy ott legyen ahol lennie kell? Ez áll itt:
origin_trans
anim_rot
Ezekböl melyik a forgástengely, amit át kell írni? -
Omsi- #63080 Üdv! Valaki le írná lépésről, lépésre hogy egy sima ajtó o3D-t hogy kell blenderbe meganimálni, és a .cfg-be mit kell írni, stb... A segítségeket előre is köszönöm! -
Zsombor99 #63079 Meglévő pálya meglévő hof fájljával szeretném használni (nincs Futár nélküli kijelzős Ikarus 280). Nem kell, hogy mindent kiírjon és mondjon mint a budapesti buszok, már az is elég lenne, ha a külső kijelzők működnének és erre az utasok reagálnának is. -
domonkoszoli #63078 A futár nem tudja a M3 as jelzést nem futáros busszal meg oldható és működik.
-
Zoliikp #63077 Milyen kijelzőn?
Mátrixon a kód: 00328 -
domonkoszoli #63076 Pontosan nem tudom mert én nem próbáltam futáros busszal más pályán menni, de biztos lehet olyan hoffot csinálni. Én az M3-as jelzésen agyalok, hogy hogyan lehetne. -
Zsombor99 #63075 Hogyan? Eleve a belépésen se tudok túljutni (mikor járatszámot vagy valami ilyesmit kér). Annyi bőségesen elég lenne, ha aktiválni tudnám a Futáros buszokat, hogy ki tudjam választani, hogy a hof fájlban tárolt kiírások közül melyik kerüljön a busz külső kijelzőire, például egy Futáros Ikarus 280 esetében (hogy az utasok reagáljanak a buszomra).
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.07.31. 12:26:14 -
domonkoszoli #63074 Szerintem igen. -
Zsombor99 #63073 Futáros busdzokban lehetséges-e aktiválni a kijelzőket bármelyik pályán?
Olyan pályán is szeretnék Futáros buszt használni, ami egyáltalán nnicsen erre felkészítve (pl. saját pálya, Berlin pálya vagy Börzsöny pálya). -
domonkoszoli #63072 Sziasztok egy futáros buszoknál, hogy lehet megoldást találni, hogy ki írja pl M3 meg ilyenek. Köszönöm szépen a segítséget előre is! -
Omsi- #63071 Köszönöm szépen! :) A blenderen belül kell a forgáspontot megadni? És ott hol? -
Zoliikp #63070 Szia! Ha már átkonvertáltad, akkor nehézkes lesz.
Én nem szeretem a Blendert, de a lényeg ugyan az; az ajtó közép pontjának azt kell megadni, ahol el akarod fordítani.
Amennyiben rudazatot is használsz (pl. panoráma ajtó), akkor annak is át kell állítani a forgás pontját. -
Omsi- #63069 Üdv! Tud valaki segíteni abban hogy az ajtókat hogy kell megmozgósítani? Még csak egy alap o3D az egész. Blenderrel szoktam modellezni. Előre is köszönöm! -
Zsombor99 #63068 Megvan-e valakinek a Köki-től induló 85-ös pályához is kellő közúti híd objektumot is tartalmazó csomag? Szükségem lenne rá, hogy a járművek ne a levegőben haladjanak.
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.07.12. 11:02:48 -
Omsi- #63067 Köszönöm szépen! :) -
#63066 A textúrával kell szórakozni a model.cfg-ben, valahogy így:
[mesh]
55\IK55_ablak.o3d
(...)
[matl]
fenster.tga
0
[matl_envmap]
envmap.bmp
0.6
[matl_alpha]
2
Az üveg o3d-je után meg kell adni a textúra nevét (textures-n belül). Az utána kvöetkező értéké azt hiszem azt befolyásolja, hány különböző mesh-en van, de nem emlékszem pontosan. A matl_envmap-pal tudsz rá "tükröződést" tenni (igazából az envmap textúrát mozgatja a nézési szögtől függően), a matl_alpha-val pedig az áttetszőséget lehet variálni. 0, 1, 2 lehet az értéke azt hiszem, ki kell kísérletezni, melyikkel a jó (nem rémlik, hogy bárhol lenne értelmes leírás erről).