OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát járda az nincs a közelben (a többi közelében sincs).
De akkor lerakok járdát.

Igen.
Most betöltöttem a new_berli BUSE.hof-ot és az simán mondja a megállókat. Gondolom a string sorrendben lehet valami. A Rheinhausen_BUSE hof esetében az addterminusos sorok alatt más a sorrend mint a new berlin-es BUSE hof ban

AMD Phenom II X4 955 3,20 GHz, 8GB DDR3, ATI Radeon 7770 1GB OC Windows 8.1 Professional 64bit Genius Speed Wheel 5 pro kormány

Az IBIS-en megjelenik a következõ megálló?
Igaz saját hibámból, nekem nem, de a "hangoskodó" mûködik...
Ezért nem hiszem, hogy a hof lenne a bûnös...
NL202, BUSE.hof fájl esetében ansagen nem halható/nincs, pedig ugyanazt a IBIS-2.osc-t, sound.cfg-t használja mint eddig az alap NL202-es.
Lehet hogy a BUSE.hof fájlban van valami elírva?

AMD Phenom II X4 955 3,20 GHz, 8GB DDR3, ATI Radeon 7770 1GB OC Windows 8.1 Professional 64bit Genius Speed Wheel 5 pro kormány

Hát... Én azt figyeltem meg, hogy az OMSI erre a megállós dologra igen érzékeny, hasonló problémám már nekem is volt, azóta rájöttem, hogy a piros busz kockákat csak a végén érdemes lerakni, majd ha ez megvan bepötyögni a megállók nevét, majd mentés kilépés , újra betöltés, csak ilyen módon menti el a neveket. Ez a zugrieff nekem akkor szokott elõjönni ha nincs a közelben gyalogút, tehát ha éppen ez a megálló olyan részen van ahol nincs gyalogos út, az a zöld bigyó , lehet ez is befolyásolja. Mindenesetre érdekes... lehet sajnos neked nem tudtam segíteni , de azért leírtam, hátha.
Szûz omsi, bemásolni a pályát és kellékeit a helyükre és rajt!

A jó munkához idő kell, a szarhoz még több!

Ez rossz hír...

Sziasztok!

Nekem egy furi problémám akadt Börzsönynél.
Csinálom az egyik busz vonalát. Börzsönyhegyalja vasútállomásról indul, Ipolypásztó vasútállomásig.
Utolsó elõtti megálló Szokolya Fõ tér. A Busstop-ban megadtam a megálló nevét, rendesen.
Erre mikor kiválasztom következõ megállónak, akkor A megállólistában Börzsönyhegyalja vasútállomás jelenik meg.
Ha elmentem, és újraindítom akkor már Szokolya Fõ tér jelenik meg. Csináltam már mindenfélét, de ez nem változik.
Ha meg Ipolypásztó vasútállomás után rakom be, akkor meg annak a nevét írja ki arra a megállóra.
Már kiszedtem, és leraktam újra még az utat is, az sem segített.
És mikor eljutok addig a megállóig a játékban, zugriffel kidob.
És ami még furcsább: visszafelé is ugyanebben a megállóban ugyanígy szívok.

Van valakinek valami ötlete, hogy ez mitõl van, és mi a gyógyszer rá?
Köszönöm, majd nekiállok. 😊
Az be van pipálva.
De azért köszi.
Rakd fel a .NET Framework 3.5SP1-et, ha ez nem jött be, akkor a 4.0-t.

Üdv! Lenne egy olyan problémám, hogy újra raktam a gépem és most nem mûködik az aerosoft folyton kiírja, hogy hibát észlelt ezért leáll. 1.1-es verzió van fönt (asszem a legújabb). A gépemen pedig XP van. Remélem tudtok segíteni.
Elõre is köszi!
Ahol a gombot beállítod ott van egy olyan hogy hold vagy valami ilyesmi. Azt pipáld be.

nico79
Ez az szuper.
Köszönöm ez így már sokkal egyszerûbb bár már állítottam a cg-fájlban,de ezt is megvettem.Hálásan köszönöm

Tekerd a kormányt ahogy bírod, és nyomd a gázt padlóra.Csak a gyávák nem mernek kérdezni.

LMG123
A rendõri flottánk is teljes lett: <#vigyor2>

Készítened kell a lámpatest textúrából olyat is, amely halványkék színû, és azt megadni, mikor a vezérlõ textúrát vált...
Az elnevezésre figyelj, mert az viszont kötött (_N = éjszakai, _LM = kapcsolt fény)(Ez személyes megfigyelés, hivatalosan más értelme is lehet...)
Egyszerûsítsük le a dolgot:
- 2 fény (lights_rueck, lights_brems vezérlõk);
- 3 textúra (alap/sötét, helyzetjelzõ/enyhén világos, fék/világos).
Ezek kellenek ahhoz, hogy egy lámpatestben, mint az Ikarusnál, rendesen mûködjön.
Csak textúra-váltás esetén nehezen -de fénnyel kombinálva, és a középpontjuk kis mértékû eltolásával-, érzékelhetõ a változás kapcsoláskor.
Szevasztok!

Tudna nekem valaki segíteni, hogy hogyan tudom a buszok sebességét átírni?
elõre is köszi 😊
Nem vagyok modellezõ, de ami Citaro néven fut bétában....

Sziasztok!
Az a bajom, hogy kormányomnál beállítottam a 6-os gombot a kuplungnak, és ha lenyomva tartom a 6-ost akkor nem marad a kuplung "rálépve".
Tudnátok segíteni?<#integet2>
ccv520
Kézi váltót én már csináltam hozzá.

&#171;&#171;&#187;&#187; &#8226; &#166; CCV-520 &#8226; CCV-537 &#8226; HKZ-209 &#8226; MBZ-329 &#166; &#8226; &#171;&#171;&#187;&#187;

olimano2222
Értem, nekem a kedvencem! Szó szerint ha manual váltóval rendelkezne! és szép texturákkal akkor tényleg az lenne 😊

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

kem001
Legviccesebb az, hogy még kérdik, hogy új modell e..

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

én ma ezt csináltam 😊) Letöltés

Tudom. Láttam facebook-on én is.
Nem vagyok híve az ilyen modoknak... <#nevetes1>
nem tom nem én csináltam

kem001
Pár napja új Citaro skin is volt hozzá, de nem lehetett letölteni..

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Ez valami új divat akar lenni mostanában...
Ráhúznak egy másik buszt ábrázoló skint egy tök másik buszra...
Yay! Csináljunk Citaro-t a Lion's Citybõl... ...átfestéssel!

Szerintem gáz...
MB 2006 Citaro (lioncity) Letöltés

nico79
Már csinálom a textúrázását és a fordítás is készül,de még finomítom a beállításaimat.Nekem is a kedvenceim közé tartozik. 😊

Tekerd a kormányt ahogy bírod, és nyomd a gázt padlóra.Csak a gyávák nem mernek kérdezni.

igen. Nincs nagy munka vele, ráadásul poligonszámra jól ki van használva mivel egy-egy kocsi 12000 poligon körül mozog.
olimano2222
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék egy olyat kérdezni hogy valakinek nincsen normálisan Müködõ Manuális váltója a solaris U15 gépre ami nem ront el semmit és aránylag jó is ?,És valaki nem tervezi a busznak a "feltuningolását" szebb texturák (magyarosítás ) stb Elõre is köszi

Jó munkát mindenkinek!

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

msts modell ? am nagyon szép 😊

Köszönöm, megtaláltam mindent, az összes lámpa fényerejét, színhõmérsékletét, stb. testre szabtam. 😄

Még 1 kérdés: hogy tudnám megcsinálni hogy amennyiben valamelyik benti világítást kicsit credo-s kékre állítom, a lámpatest színe is vele változzon?
Erre gondolok:
Csörgõs személy és Desiro jár mostanában erre. Uzsgyi pár éve volt, de elég ritkán.
Úgy tudom, hogy a lajosmizsei vonalon Uzsgyi is jár. Bár lehet, hogy rosszul tudom.

nico79
Ok.
Belekavarodtam. 😊
Mondjuk,hogy az Ikaroszról legyen szó.Amikor fékezek vagy világítást kapcsolok szinte nem látom a féklámpa fényét.Külsõ nézetbõl.Igazából ezt szeretném erõsebb fénnyé tenni.
Én próbáltam mindent állítani de az Istennek nem találtam el azt a beállítást ami ideális lenne.

wollnerd
<#eljen> Egyre jobb! <#taps>

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

nico79
Ezer bocsi,de általánosságról beszéltem.Nem fontos melyik busz ,azért is nem adtam meg,hogy melyikrõl van szó.
De igen amit adtál infót az bõven kielégítõ és köszönöm.

LMG123
Alakulunk... 😊

KÉP 2

Neked is a cfg-re van szükséged, és azt a részt lefordítani, ami a képen is látszik.
Ráadásul CCV-kolléga magyarul írta az egyes lámpákat, így meg találni a ködlámpa értékeit is.
A fény színét pedig az RGB-kód megadásával tudod változtatni.
(Legegyszerûbb, ha elindítod a Paint-ot, szín szerkesztése...)
Ha már úgyis a lámpa a téma, megkérdezném, hogyan tudnám CCV Ikarusán a tompított fényerejét növelni?
És hogyan tudnék a ködlámpának kadmium-sárga színt adni? Elõre is köszönöm!
nemeza
Egyszer ezt kell cserélni:

### hutoracs / front mask

260\263.30M\radi.o3d

260\radi.o3d

Aztán ezt:

260\fary_x2.o3d

260\fary.o3d

A lámpák fényeinél a 0.738-asokat törölni kell, kivéve a távolsági fényt (Abblendlicht) ezt át kell írni a külsõ értékre (0.971)

Ennyi az, hogy a model cfg-ben szimpla lámpásra alakítsuk a buszt.

A ZF kézi váltóhoz elég kivenni az automata gombjait, és cserélni a bus fájlban a scriptet és varlistjét, const fájlját.
nemeza
A 260.30 vagy mi, amihez feltettem anno a .bus fájlt egy ehhez hasonló modell, csak voith automatával + 2 lámpával és nem festhetõ meg még ezer más baja van. De én már áttettem a lámpáit 1-esre.

Egyébként elég durva, ha ezt kivágják. A BKV lehet, hogy még megvenné. Legalábbis ha vázilag és motorikusan nem nagyon tropa, illetve selejt áron odaadnák, akkor szerintem full megérné egy 260-as helyett. Abból átszerelik az automata váltót (ami azért nem triviális, de nem is lehetetlen..)
A GZF és a LUA ennek tesói.. 😊
Ikarus 263 típus busz

Melyik a legfrissebb verziója!
Olyan kéne amelybe van hûtés,fûtés is

Lesz e további verziója?
Ne gyorsulna olyan gyorsan!
Ha beteszem 1-be akkor ne menjen már fel a 80km/h íg legyen sebesség fokozata!

Én viszont még mindig nem tudom, hogy hol, miben segítsek...
Találgatunk még egy keveset, vagy elárulod, melyik buszról van szó?
Ha csak úgy érdeklõdsz, akkor a modell cfg-jét ajánlom figyelmedbe, ahol a következõ sorok alatt vannak a paraméterek, amelyekkel beállítható az adott fény jellemzõje:
nico79
Hát igen.

Igazából azt szeretném megtudni,hogy hogyan tudnám a féklámpa vagy a világítás fényerejét erõsíteni.Nagyon halványan világit és ezt szeretném erõsíteni.Igazából nem tudom másképp megfogalmazni.

Szia matesz19!

Akkor lehet valamit máshova másoltál be.
A vehicles mappában lévõ buszokhoz,betetted a hof fájlt?.
ITT
azt írja a videó alatt a hozzászolásokban,hogy van hozzá menetrend.

Ezért kértem segítséget 😊