OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Google-barátunk megmutatja, mi is az:
egy kiegészítõ készülék...
Tirdi
oké, köszi, bár azt a fej mozgatásos dolgot nem nagyon értettem, majd megvizsgálom.
LMG123
Ajánlom mindenki figyelmébe ezt az objektumcsomagot:

LINK

Elõzõ kérdésedre, az a Track IR, ami egyfajta vezérlõ, ami a fej mozgatására "fordítja" a kameranézetet.

A második viszont nemleges a válasz:
ez volt az elsõ próbálkozás a hof-ok szinkronizálására, de csak megszámolja, mennyi helyre kéne másolni, aztán jóccakát...
Marad a sajátkezû másolgatás.
Tirdi
Bocs a dupláért, de van az omsi.hu-n egy progi, amivel egy hof-fájlt lehet berakni sok buszba, de nekem nem mûködik. Valaki tud segíteni?
LMG123
Senki nem mondta, hogy le lehet tölteni. 😄 Az oroszok szeretnek sok mindent maguknak készíteni. 😊

Tirdi
De nem jelenik meg kosz a játékba....vagy de? És a második?
Én egy GRUNDORF módosításnak nézném, de honnan lehet letölteni? 😄

LMG123
Gondolom Grundorf oroszosítva. 😄

GMI
Ez melyik pálya lehet?

omsigbm.ewk.hu

olimano2222
az elsõ amikor benzinkúton vagy és piszkos a busz le lehet mosni

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Tirdi
A menüben ez a két gomb mire szolgál?

http://indafoto.hu/tirdi/image/17123153-90c69892/user
LMG123
NEFAZ 5299-11-32

Konvertálta: denklin

LETÖLTÉS

Ha befejeztem (mert még hiányos és bugos), akkor majd közzéteszem itt a fórumon.

aerolive
tölthetõ is?

A door_ik.osc-ben pedig az alábbi, kijelölt területet kell babrálni:

Az utastájékoztatóban tudok segíteni

link:
http://www.4shared.com/zip/Mj1vASZQ/CCV520_Ik_260_utastajekoztatas.html?
bpo451
Köszi, vágom a lényeget, megpróbálkozok vele 😊

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

Abban az esetben fogja "pirossal" kiírni, ha magát a bmp-ket, -amiket a Vehicles\Anzeigen\Rollband_SD79 mappában találsz- átfested. Ebben az esetben viszont nem csak ez, hanem az összes busz úgy fogja megjeleníteni.(Kivéve, ha a típusnak megfelelõen, külön mappába, és eléréssel készíted el...)
Egyszer mintha már kérdezted volna...

Ha nem haragszol, a kérdésedbõl adódóan arra következtetek, hogy nem igazán tudod, mit, hol kell változtatni. Ezért nehéz elmagyarázni a mûveletet.

Ugyanis "bele kell túrni" a busz passengercabin.cfg-jébe, valamint a door.osc-jébe.
Ha rossz helyen változtatsz, annak "fagyás" a vége, káromkodás, neheztelés, és ezt nemigen vállalja fel senki...
Vannak más buszok esetében hasonló megoldások, és ha azokat elemzed, megoldható a problémád...
bpo451
Az SD83-as rollband-os busznál meg lehet valahogy oldani, hogy a járatszámnál minden számot és betût pirossal írjon?

Sziasztok! Valahol be tudom állítani hogy Ikarus 260.06-nál ne a hátsó ajtón szálljanak fel hanem az elsõn és hogy legyen hangos bemondó?

Ikarusfan

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Ikarusfan
Zoliikp korábbi hsz-e alapján.
A lényeg, hogy az adott részben az utolsó három számot kell átírni a kívánt szín RGB kódjára.

Érdekes belsõ kjelzõ 😊
Utastéri kijelzõ BUSE

AMD Phenom II X4 955 3,20 GHz, 8GB DDR3, ATI Radeon 7770 1GB OC Windows 8.1 Professional 64bit Genius Speed Wheel 5 pro kormány

ha letöltöd a jng módomat abba benne van http://gcs7e7.wordpress.com

engem is!!!

Azt,hogy csináltad,hogy zöld a kijelzõ?
engem is!!!
Hello !
Probáld meg a beállításokban pc2006 opciót illetve a Minimal-t.

AMD Phenom II X4 955 3,20 GHz, 8GB DDR3, ATI Radeon 7770 1GB OC Windows 8.1 Professional 64bit Genius Speed Wheel 5 pro kormány

A Kispesten használt megállókon mûködnek az ékezetes betûk. G.Gabe csinálta õket.
Sajnos csak az van, tudomásom szerint....

Próbáltam egy teljesen magyar készletet készíteni, de valami -szerintem formai- hiba miatt nem akarja megjeleníteni. A nagyobbik baj az, hogy fogalmam sincs, mit rontottam el, és így nem is tudom "orvosolni"...
Amugy igen menetrend szerint mentem, de most menetrend nélkül mûködig 😄
Ikarusfan
Létezik ékezetes magyar font készlet? (Nem az IBIS-es). A megállótábla csomagban van a megállónév objekt, és az ugye nem ír ki magyar ékezetes karaktereket, és ezt szeretném orvosolni.

bpo451
Minden tiszteletem a tiétek, akik ezeket a dolgokat csinálják a játékhoz.
Nekem nem lenne türelmem hozzá.

A módosított menetrend nagyon összetett, és véleményem annak végrehajtása miatt viselkedik így az AI.
Egyszerû, betartható menetidõvel szeretném elkészíteni, ami lehet kevesebb indulási idõt fog tartalmazni, de így nem lesz a Határ úti végen fennakadás.
TheSosy
Arra nem gondoltál hogy menetrend szerint kéne menni,és akkor lenne felszálló utas? 😊

Intel Core i3-3225 3.3GHz NVIDIA GeForce GT 640 4GB RAM http://www.gyoribuszok.hu

bpo451
Köszönöm a segítséget.
Akkor addig szerintem hanyagolom ezt a pályát.
Amúgy lesz hétköznapra szóló menetrend is?

LOL!!!
Most megint felszálltak az utasok, de utána megint nem mert ment elõttem egy AI arra szálltak fel....
Ez egy ismert, bosszantó probléma:
-a menetrend szerint közlekedõ AI okozza a hibát.
A Határ útról induló egyik buszba "ülve" fogod tapasztalni, mirõl is beszélek.

A pályát készítõ engedélyével folyamatban van a javítása, de nem csak a menetrend, hanem a pálya több részén a valós forgalmi helyzetet is szerkesztem. Lesz még egy betét járat is, annak az útvonala épül....
Erre nem igazán lehet érdemleges választ adni...
A játék futását nagyban befolyásolhatja a rendszeren futó egyéb alkalmazások is.
Ha nincs "erõmûved", akkor inkább csak az Omsi fusson.

bpo451
Segítséget kérnék.
Kispest pályán egy idõ után elkezd ugrálni a busz (gondolom leesik az fps).
Sokkal komolyabb pályákon, mint pl Berlin Spandau nincs ilyen problémám.
Valaki tudja mitõl lehet ez?

DE mi lehet a baj?😮 Elég furcsa, mert újra felraktam az omsi-t és akkor csodák csodájára legelsõre felszálltak az utasok. DE azután már ahányszor kezdtem új játékot nem szálltak fel....
A gépemmel van valami vagy mi?
Sziasztok!
Most készül valami újabb busz?
Sziasztok%

Némi gondom van a Scunthorpe map-el. Betöltõdik, fe a fele fehér, a másik fele textúrázott, valamint a buszknál is cska nagy fehér kockát látni.. A többi pályán nincs gond. Ötlet? köszi
Elkészült weboldalunk, a reallife.hu - Ahol megtalálsz minden információt a Budapest-Jászberény-Heves, az Ikarus EAG E95/395 SCANIA, valamint más egyéb érdekesség, mostani projektjeinkrõl.

Jó böngészést ! 😊
matesz19
Talán mert ezt a videót kellet volna megnézned. 😊 De ha ez szerint csináltad és benne van a busz mappájában a pálya .hof fájlja, akkor én sem tudom.

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Hát nem tudom mivan, mert nekem nem akarnak felszállni, pedig pont ugy csinálom, mint a videóban...😞
Kösz 😊
youtube.com/watch?v=YPyKiKNYDlE

OMSI tutorial Routeres jóvoltából 😊

Sziasztok!
Még csak tegnap telepítettem fel a Omsi Bus Simulatort. Elkezdtem vele játszani és nagyon megtetszett a grafikája végett is. Az a bajom hogy amikor elindulok a busszal, és megéllok egy megállóban akkor az utasok nem szállnak fel. Lécíves leírnátok részletesen hogyan kell ezt beállítani hogy küldetés szerû, vagyis az utasok szálljanak fel és le, meg hogy következõ megálló meg ilyesmi.