OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Életkép...
A pályaépítõknek is jó hírrel szolgálhatok, már objektumként is funkcionálnak a vasúti jármûvek.
Közben eldõlt, hogy csak egy festésük lesz, Marcel sem tudott megoldást a problémára, ami volt, de hangulatos ez így is.
A pályaépítõknek is jó hírrel szolgálhatok, már objektumként is funkcionálnak a vasúti jármûvek.
Közben eldõlt, hogy csak egy festésük lesz, Marcel sem tudott megoldást a problémára, ami volt, de hangulatos ez így is.
Sziasztok!
Ki használ blendert? valaki elmagyarázná világosan, hogyan tudom pl az alap kreuzung.blend fájlt feltextúrázni? láttam egy videót, és hatszor átfutottam a kézikönyvet (unoffiziell), de semmivel sem lettem okosabb! 😞((
Ki használ blendert? valaki elmagyarázná világosan, hogyan tudom pl az alap kreuzung.blend fájlt feltextúrázni? láttam egy videót, és hatszor átfutottam a kézikönyvet (unoffiziell), de semmivel sem lettem okosabb! 😞((
ACER_E571G I3-234M 2.3Ghz (2GB Vram) Nvidia Geforce 710M (2Gb Vram)
Mekkora méretû az a hof-fájl?
És pont az a hof-fájl rejti a megoldást...
Ugyanis az eredetiben történt egy elírás, ezért indításkor hibaüzenetet generál, az egyik útvonalon nem talál utat. Így nincs menetrend, ha nincs menetrend nincs AI, ha nincs AI, nincs utas.....
Írd felül a hof-fájlt, a hangok pedig a hangbemondáshoz kellenek...
Ugyanis az eredetiben történt egy elírás, ezért indításkor hibaüzenetet generál, az egyik útvonalon nem talál utat. Így nincs menetrend, ha nincs menetrend nincs AI, ha nincs AI, nincs utas.....
Írd felül a hof-fájlt, a hangok pedig a hangbemondáshoz kellenek...
Hát pedig nem orvosolja, legalábbis ha te is arra gondoltál, ami omsi.hu-n van. Annak a tartalma csak egy -talán- másik hof, és hangok. Azért megpróbáltam de nem segített. Kicsit részletesebben: nincsenek emberek a megállókban, nincsenek AI buszok, és mikor menetrendet választanék, rámegyek pl. hogy 76-os, és nem ad ki alatta semmit. A maps mappába megvannak a menetrendfájlok. Ötlet?
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_10_26_l7wn6bbvsz.jpg
Így már remélem jó lesz...
Bármint mit? A StructureViewert úgy, hogy rákeresel a neten (mackoy oldalán van), a másikat meg úgy, hogy nagyon sok van, én választottam egy ingyenes próbaverziót.
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Tudnál segíteni mi a pontos neve mert így a neten sajnos az én hibám de nem találom ahonnan leszedjem?
Köszi a segítséget.
Az alant látható MXA is az OpenBve-bõl van. BVE-nél kérdéses, de elvileg a b3d fájlt a frissebb StructuireViewer-rel tudod x-be konvertálni (File > Export X File), az MSTS-esnél pedig meg kell szerezned az eredeti 3ds fájlt és azt átkonvertálni x-be.
Sziasztok!Látom a konvertálásról van szó.Kérdésem a következõ lenne:Az msts simbõl meg az openbvebõl hogyan illetve milyen progival tudok kiszedni obijektumokat.Elõre is köszi.
köszi 😊
Tudom, de a konvertálás nem az én asztalom. Ha valakinek van még kedve kihívást keresni, szívesen elküldöm annak is a próbadarabot, hátha kilehet valami jót is honi belõle. Amúgy kösz 😊
Jól néz ki!
Viszont az OMSI konvertere nagyon finnyás, nem eszik meg akármilyen X-fájlt...
Mielõtt nagyobb munkát kezdtek vele, adjatok elõtte neki egy harapásnyit.
Mert lehet, hogy nagyobb progival kell "megfésülni"...
Viszont az OMSI konvertere nagyon finnyás, nem eszik meg akármilyen X-fájlt...
Mielõtt nagyobb munkát kezdtek vele, adjatok elõtte neki egy harapásnyit.
Mert lehet, hogy nagyobb progival kell "megfésülni"...
Még egy dolog; az összekötési hibák nem az én saram, a fentebbi képeket látszik, a vasútszim megeszi, másban meg nem nézem. Amúgy az MSTS-es objektumoktól jóval elmarad, ez így 3469 felület (forgóvázak, fülke, csatlás és ülések nélkül).
Ugye régebben volt szó arról, hogy kinek van használható HÉV meg metró objektuma, anno én is meg lettem keresve az ügyben - most sikerült egy talán járható utat találnom. Egy vasútszimulátorhoz csinálok cuccokat, van MXA-m is, és úgy tûnik, a program érdekes jegyzettömbös formátumát (b3d) sikerült x-be konvertálnom. Perpillanat egy sráccal nézegetjük a dolgot, hátha használható, ha igen, talán lesz belõle valami. Mivel nem nagyok a képek, belinkelek párat.
Ilyen a vasútszimulátorban a hiányos objektum:
És ilyen konvertálva:
Fogalmam sincs, ez most jónak tûnik-e (kicsit nem tûnik annak, de remélem nincs igazam), majd textúrákkal jobban néz ki remélhetõleg, már ha jó.
Ilyen a vasútszimulátorban a hiányos objektum:
És ilyen konvertálva:
Fogalmam sincs, ez most jónak tûnik-e (kicsit nem tûnik annak, de remélem nincs igazam), majd textúrákkal jobban néz ki remélhetõleg, már ha jó.
Igen, tudjuk...
Kell hozzá az IBIS-javítás, ami orvosolja ezt a kis hibát...
Kell hozzá az IBIS-javítás, ami orvosolja ezt a kis hibát...
Szerintem egy rossz hivatkozás miatt, automatikusan a buszt kezdi letölteni.
http://www.omsicenter.com/dlb.php?id=1
A javítás:
http://www.omsicenter.com/dlb.php?id=2
szép reggelt, megint én 😊
Valaki nem tudja, hogy a 183-as délpesti buszvonalat honnan lehet leszedni? Az eddigi letöltõhely elköltözött, és az új lapon az összes link az ikarus 405-t tölti le ....
Valaki nem tudja, hogy a 183-as délpesti buszvonalat honnan lehet leszedni? Az eddigi letöltõhely elköltözött, és az új lapon az összes link az ikarus 405-t tölti le ....
no akkor még 1 kérdés!!
Van egy busz ( MAN NL202 ), ami hibátlanul mûködik mondjuk a Bowdenham 2.1 térképen, viszont a " NEW BERLIN " pályán O3D hibával kidob... ?????
Van egy busz ( MAN NL202 ), ami hibátlanul mûködik mondjuk a Bowdenham 2.1 térképen, viszont a " NEW BERLIN " pályán O3D hibával kidob... ?????
régi 0.99-est töltöttem le 😊 De újrahúztam mindent, elvileg patent
közben rájöttem, hogy az LCD-s utastájékozatóhoz új buszt csinált...dejó.. 😄
közben rájöttem, hogy az LCD-s utastájékozatóhoz új buszt csinált...dejó.. 😄
Nem azt mondom, hogy le vagy maradva, de ha valamelyik új, módosított verziót szedted már, ahhoz már nem biztos, hogy jó ez a mod, mert esetleg már benne van...
újrarakással megoldódni látszik *****koppkoppkopp 😊 de tolatóhang, ajtóhang, lcd kijelzõ az utastérbe - hiába másolom, nincs fent.
az fasza 😊) " Régi, 0.99-es " ? Van újabb? 😄D le vagyok maradva.. merre lehet meglesni??
Én a múltkor a Solaris SU15-öt dobtam fel pár extrával egyszerre. Ennek hatására a busz eltûnt, a kép ugrált.... aztán egyesével. Végül is kiderült, hogy a belsõ kijelzõ javítása/extrája volt.
Ha jól láttam, ez az update, a keltezése alapján a régi, 0.99-es verzióhoz készült...
Sajnos tényleg sziszifuszi munka, de csak így lehet kiszûrni azokat a modokat, amik esetleg nem mûködnek...
Sajnos tényleg sziszifuszi munka, de csak így lehet kiszûrni azokat a modokat, amik esetleg nem mûködnek...
Összvissz a festéseken kívül ezt szedtem le.
Akkor gondolom jó lenne tudni melyik fájl a tempomaté, melyik a hangoké, stb... 😊)
Akkor gondolom jó lenne tudni melyik fájl a tempomaté, melyik a hangoké, stb... 😊)
Alap buszt kiegészítõk nélkül bemásol. Ezután elsõ kiegészítõ bemásol a busz mappájába, OMSI elindít. Ha mûködik a busz, akkor készítessz a mappájáról egy biztonsági másolatot. Jöhet a második kiegészítõ, kipróbálod. Ha ez is ok, megint biztonsági a mappáról. Ezután jöhet a harmadik...... stb. Sziszifuszi, de ez van...
festéseket töltöttem le - amig mûködtek ugye, ill http://omsihu.wordpress.com/2012/01/17/man-nl202-ultimate-mod/ -t, bemásoltam, felülírtam. A tempomat mûködik, de sem tolatóhang, sem ajtójelzõhang nincs.
Pedig az NL202 esetében mindegyik festésnek mûködnie kell.
De ha ennyire általánosságban kérdezel, nem fogunk megoldást találni...
Azt kell megjegyezni:
-bárki készít, bármilyen kiegészítõt (fõleg a németek), azt gondolja, hogy csak az a kiegészítõ lesz a buszon.
Ezen megállapítás alapján, szerintem felülírattál ugyan olyan cti-fájlt, viszont azok tartalma csak a felninél egyezett meg.
De ha ennyire általánosságban kérdezel, nem fogunk megoldást találni...
Azt kell megjegyezni:
-bárki készít, bármilyen kiegészítõt (fõleg a németek), azt gondolja, hogy csak az a kiegészítõ lesz a buszon.
Ezen megállapítás alapján, szerintem felülírattál ugyan olyan cti-fájlt, viszont azok tartalma csak a felninél egyezett meg.
egy kis csemege😄
hi!
MAN NL202-höz szedtem le pár dolgot, a fele nem mûködik, de nem ez a lényeg 😊) Hanem hogy a festés kiválasztásánál bármire nyomok, mindig fehér marad, csak a felni színe változik - eddig ez mûködött. Ötlet , hogy mit kell javítani? Köszi...
MAN NL202-höz szedtem le pár dolgot, a fele nem mûködik, de nem ez a lényeg 😊) Hanem hogy a festés kiválasztásánál bármire nyomok, mindig fehér marad, csak a felni színe változik - eddig ez mûködött. Ötlet , hogy mit kell javítani? Köszi...
Az mitõl lehet hogy szaggat sz omsi?Csak néhány pályánál csinálja ezt mint pl Grundorf.Eddig nem volt vele semmi ment rendesen.
omsigbm.ewk.hu
Ok én is megteszem akkor!
Szép estét!<#nevetes1>#nevetes1>
Szép estét!<#nevetes1>#nevetes1>
köszi szép jó lett ..... busz <#worship>#worship>
Mert a LAZ 699 fent van. Az akasztja ki a játékot, ha belépsz a beállításokba. Töröld ki a buszt, és helyreáll.
Sziasztok! Pécsrõl vagyok egy 18éves srác, és már többször nekifutva szeretném a pécsi Kertváros - Malomvölgyi út illetve Kertváros - Fagyöngy utca viszonylatokat megkreálni (61, 62-es, plusz 71, 72 csak késõbb), hogy ki az aki pécsi, ért picit az editorhoz, vagy tud modellezni, az kérem írjon nekem privátban, vagy emailban a [email protected] címre, amúgy várom mindenki jelentkezését! A pályát a 61, 62-es járatok után kibõvíteném az Árkádig... (ez már nagyobb falat a 6-os járat nyomvonalán a 3-as az a 3.lépés lenne). köszönöm Sziasztok!
ACER_E571G I3-234M 2.3Ghz (2GB Vram) Nvidia Geforce 710M (2Gb Vram)
Miért dob ki ilyen hibát a OMSI ? Mikor elakarom indítani a beállításokat akkor ezt dobja ki: tegyem ujra a omsit vagy van más meg oldás meg ha le okézom akkor bejön csak minden le van nullázódva ? kimentem a pályákat meg a buszokat és letörlöm a OMSI-t akkor nem fog újra vissza jönni ha bemásolom a buszokat ?
1.
2:
3:
1.
2:
3:
" Regisztráljon vagy jelentkezzen be, hogy lásd a linkeket." Milyen fórum ez?<#violent>#violent><#smile>#smile>
Te be regisztráltál?
A google-el fordítottam le!<#whatever>#whatever>
Te be regisztráltál?
A google-el fordítottam le!<#whatever>#whatever>