63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• mojorisin
    Nem azt írta, hogy új, hanem mintha új...
    Egyébként nem semmi munka, meg is veszem, amint kiadja.
  • Routeres
    Nem új busz szimulátor, csak kiegészítő.
    ---
    Bővebb infó:

Az addon a Hamburg Tag&Nacht (=éjjel-nappal) nevet viseli, és a hamburgi 109-es és 688-as busz vonalait tartalmazza, melyeken 90-es évekbeli 12 méteres városi buszokat vezethetünk.

A 15 kilométeres vonalon (~100 perces menetidővel) számos látnivalót talál majd a játékos, pl. a főpályaudvar, vagy a városház tér.

A menetrend, valamint a buszok a hamburgihoz hasonlóan lesznek elkészítve. Fotótextúrák, valódi motorhangok és megállóbemondások, új jegyek, új utashangok, euró (€) és a közlekedési társaság licence.
  • halaszfi
    Mintha egy új Busz szimulátort kapnánk. (OMSI Hamburg)
  • halaszfi
    Hát. Alapkövetelmény a pályán a menetrend, buszok. Nem árt több, mint 6 épületből összedobni. Érdemes valami ötleteset beledobni, ami eddig nem volt. (Az én pályámon ez expresszvonalakat jelent, de nem olyan németeset.) Egy pálya hangulatát az egyedi objektek nagyon fokozzák.
  • halaszfi
    Mert valahol kihagytál.
  • Omsifan1225
    Aki épít/épített pályát attól kérdezném meg hogy mi mindent kell megcsinálni egy pályán ahhoz hogy egy normális kiadható pálya legyen és ne valami összekapkodott valami ??
  • gcs7e7
    én ezt megcsináltam a saját pályámon, de mégis vannak kocsik....
  • madigergo
    " Traffic Rules/No unscheduled traffic, majd egyesével jelölgeted azokat a pathokat, ahol nem akarsz autót látni. "

És itt tudsz olyat, hogy csak az egyik irányba ne. Ha minden igaz. :)
  • bpo451
    Ha van egy kétirányú utam, azt az editorban át tudom valahogy varázsolni egyirányúvá?
  • madigergo
    Köszi, meg is van.

Ha az utat szeretném emelni, hogy ajánlod? Először az út, vagy először a talaj?
  • halaszfi
    Csak azok vannak.
    Festés: Editorban kiválasztod a Terrain-t. Ott a Ground Layers-nél kiválasztod, ami neked kell, vagy csinálsz sajátot. Ha aszfalt, akkor az egyik asphdark, a másik noiselow. A Size (m) csuszkán beállítod a megfelelő méretet, és festegethetsz is. A rubber on layer az a radír. Természetesen ezek is benne vannak az SDK-ban.
  • madigergo
    Ehh... Kerítést keresek egy ideje, de már fáj a szemem meg a kezem :D

Találtam kb 5öt a Street Side-ben, de valami mást keresek... Valakinek bármiféle fogalma róla, hogy merre keresek? Olyan út menti kerítést keresek... Vagy hogy is írjam le.. mint a kordon.. Az út szélén szoktam látni Pesten pl...

Dejómegaszondtam'. :)

Vagy nem jó a taktikám? Úgy gondoltam, hogy először nagyjából objektekkel, mindennel megcsinálom a buszmegállót, aztán tovább, így orba. Vagy először csak az utakat célszerű?
  • madigergo
    Köszi! Festeni hogy tudok majd? :)
  • halaszfi
    Néhány pályához jár úthiba-objekt. Nevet nem tudok.
  • halaszfi
    2 lehetőség. Va valamelyik pályához ,mint objek, vagy kicsit kiemeled az ut alol a földet, majd azon a kis részen lefested.
  • madigergo
    Az úthibákat hogyan lehet megcsinálni? vagy az nehéz?
  • Kapos volán
    Valaki feltudná tőlteni a weather mapát??
    Meg köszöném :)
  • generalGGabe
    Amikor be akarod tölteni akkor írja ki?
    Szerkesztővel meg tudod nyitni?

Nekem is előfordult, hogy játéknál zugriffelt, aztán szerkesztővel megnyitottam, elmentettem, és akkor már működött.
  • Haulin
    Sziasztok. Építgettem a pályámat, szépen is haladtam, de mikor kiakarom próbálni kiírja, hogy "Zugriffsverletzung bei adresse 0051D57B in modul 'Omsi.exe'. Lessen von Adresse 00000000". Tudnátok erre megoldást? Már kb 13-15 km-et haladtam ( távolsági pálya). Válaszotokat előre is köszönöm!
  • halaszfi
    Nincs olyan opció. A változást lelassítva egész pontosra lehet megcsinálni.
  • halaszfi
    Kezdetben nem részletgazdag objektek kerülnek ki, ezért a kicsikkel kezdek, mert kezdő vagyok modellezésben.
  • madigergo
    ....De kérdés kérdést szül, így fárasztalak titeket, de a választ már nem várom meg, holnap 5kor kelés van :)

Szóval megtaláltam, ki is próbáltam... De.. Az utat nekem kell majd hozzá illesztgetni az emelkedésével? (Tehát szépen a domb emelkedését az útnál is beírni, és ellenőrizgetni, hogy mindenhol jó-e?)

Vagy esetleg van olyan opció, hogy hozzá igazítja magától a domborzathoz?

Köszi, és bocsánat mégegyszer, remélem sikerül egyszer valami használhatóközeli' pályát csinálnom. :)

• Omsifan1225
    Sok sikert hozzá !!
  • madigergo
    Köszi! És a másik? :)

Már bocs, de tényleg elég kezdő vagyok, mint ez látható.. :)
  • halaszfi
    Domborzatnál egy olyan menüpontot keress oldalt, ahol ilyet találsz
    Higher Kiemelkedés
    Lower Süllyesztés
    Set height to: Itt pontos méretet adhatsz meg
  • madigergo
    Köszi!

Ömm az előző, hosszabb hsz.omban található kérdésekre tudsz választ adni?

(Domborzat, aszfalt..)
  • halaszfi
    Ott nem.
  • madigergo
    És ezt lehet a spinles-nél is? Ott nem találtam, csak egyesével...
  • halaszfi
    Fiktív, városi. A Börzsönyhöz hasonlóan rengeteg egyedi objekt lesz, valamint eddigieket átfestem, tehát aszfaltjárda lesz. A pálya szinte sehol nem tart, de a Splines mappa 300 mega.
  • Omsifan1225
    Megkérdezhetem hogy milyen pálya lesz ?
    Úgyértem hogy fiktív vagy a valóságon alapuló....( csak ha elmondod :D )
  • halaszfi
    A pályámba elkezdtem utcaneveket keresni,.így ne lepődjetek meg, ha néhány vezetéknév feltűnik, olyanoké, akik eddigi munkám segítették, például Hóbor tér, hasonlók.
  • halaszfi
    Load all! Így minden objektet betöltesz.
  • Routeres
    2011 késő tavaszán álltam neki az Editorral foglalkozni. Nyár közepén pedig már Kispestet építettem.
  • madigergo
    De egyébként érdeke, ez a murphy csávó, hogy a jó édes anyukáját.... :)

Mert amíg sok időm volt, csomót itthon voltam fel nem vetődött volna a téma, eszembe nem jutott volna, de most, hogy jön a jó idő, többet kell gyakszira járni, stb. naná, hogy van elfoglaltság, amit itthon is lehet, a gép előtt ülve, a hóesésben... Na mindegy. :)
  • madigergo
    Még kérdés, még.. :)

Csinálni akarok egy nagyobb buszmegállót, kiindulási pontnak ugye..

A lapok amiket leteszek, a henger+nyíl jelzés nélkül tudom lerakni, mert egyszerűen nem akarja, hogy egymás mellé, szépen sorba, mint a járólapot..

Ahogy kipróbáltam egy gyors teszttel, a busznak ezzel semmi gondja, ám, ha már nekikezdek, akkor csináljam úgy, hogy legyen értelme folytatni. Szóval lerakhatom nyugodtan így, vagy ne, vagy csak akkor, ha nem fedik egymást, vagy nyugodtan fedhetik?

Tudom a földet felfelé húzni valahogy? Magyarul hegyet szeretnék, de úgy, hogy a busz ne essen le, ha esetleg lemennék az útról.

Routers:
    Az utakkal az a gondom, hogy egyesével kell őket betölteni ugye, és még úgy sem emlékeznék rá, ha két napig ezeket nézném. :)

Az objektekkel szerintem nem lesz gond, mert úgyis kialakul majd egy kisebb-nagyobb "csoport" amelyeket használni fogok főleg, ezeket megtalálom majd könnyedén, tudat alatt betanulja az ember. (remélem. :) )
  • Omsifan1225
    Megkérdezhetem hogy neked mennyi idő volt mire '' tanulmányoztad '' az Editort ????
    mert én is beleszeretnék kezdeni egy pályába és van hozzá türelmem mert szinte majd nem mindíg unatkozom :D
    Kivétel mikor OMSIzok de már ahhoz is egy csomó pálya le volt töltve és már nincs olyan ami megofgná a kedvem
    Ezért várom már a Börzsöny-Fiktív-et
  • Routeres
    Bocsesz, időt*
    Nyúzós ez így szünet után. :)
  • Routeres
    Szánj egy kis időd arra, hogy megismerd az objektumokat, utakat. Nem lóverseny. :)
  • madigergo
    Ömm igen, már próbálok tájékozódni, de angolul, németül, meg sehogyse tudok, így csak a méretet tudom nagyjából lenézni, bár még arra se tennék nagyobb összeget.. :D
  • halaszfi
    Path az, amin az AI közlekedik, autónál barna, embernél zöld, vasútnál kék.