63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Omsifan1225
    Wow...!! Ez nagyon jóóóó
  • halaszfi
    Jöhet.
  • halaszfi
    Valahonnan rá tud pedig halytani. Van, hogy egy néhány arasznyi rész, amit nem látsz.
  • madigergo
    Najó.... Próbálkoztam, nem működik, nem tölti be. Rányomok, hogy load, és semmit nem csinál. (mármint tallózás után.)

Nem értem én ezt.... Már a szerkezetnél ott megakadtam, hogy..
    "Ez az út profilja. Az adatokat az alábbiak szerint kell értelmezni:
    [heightprofile]
    -12.8 itt kezdődik a széle (x tengely - ez a járda külső széle
    -10.50 itt a járda úttest felöli vége
    0.250 a járda magassága a külső szélen
    0.250 a járda magassága az úttestnél"

Ez már nekem magas... És akkor ma csak 3 órám volt.. :D Kizárt, hogy felfogjam... :(
  • Omsifan1225
    Az én részemről lenne rá igény :DD
    Mivel én is beleszerettem volna kezdeni egy pályába de esélytelen....
  • madigergo
    Hát elég nehezen sikerül értelmezni, a z, meg y meg az x sosem voltak a barátaim... :)

Valamit beírkálok, majdcsak lesz valami. :)
  • SnyperDv2
    Azért lassan készülget :)
  • gcs7e7
    hamár így szóba jött a pályaépítés... :
    gondolkodtam mibe foghatnék bele ami valós de viszonylag rövid. az új 2V-re gondoltam:

KOSSUTH LAJOS TÉR (SZÉCHENYI RAKPART) -> Kossuth Lajos tér M -> Szalay utca -> JÁSZAI MARI TÉR -> Markó utca -> Kossuth Lajos tér M -> KOSSUTH LAJOS TÉR (SZÉCHENYI RAKPART)

lenne rá igény?
  • gcs7e7
    többször végignéztem de nem maradt ki semmi...
  • generalGGabe
    persze, használhatod. a legtöbb pálya azt használja
  • madigergo
    Okés. :)

A textúra az egy kép, ami végülis az alapja lesz? Tehát ha a képen egy piros kör van, akkor az utam sok kis piros körből fog állni?

Ha nekem a felület jó, ahogyan az alapba van, akkor onnan kilophatom? A sima aszfaltra gondolok pl.
  • generalGGabe
    nincs. csinálni kell.
    figyi: olvasd el részletesen, és csináld meg lépésről lépésre.
    rá fogsz érezni. nem nehéz.
  • madigergo
    ..Most gondolkodom, hogy sok helyen fog kelleni a csak járda út nélküli megoldás.. Ilyen van alapból, vagy csinálni kell?

Mert lehet, hogy így nekiállnék, aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem.... :)
  • bmwcrash
    Az már igen! Gratulálok gyönyörűek lettek, különösen a kedvencem az M62-es:D
  • madigergo
    ...Mondjuk rondának ronda lesz...
  • madigergo
    Olvasgatom, olvasgatom, próbálok rájönni, de valahogy nem igazán jövök rá pár dologra, nem látom át, olyan idegen az egész. :)

Ha megemelem az aszfaltot, de padkát nem teszek, meg semmi ilyesmit, az úgy mennyire lesz használható? Szóval a "tojáson" belül egy adag emelt aszfalt. Olyan 10-15 centivel emelném. Az utasok fel szállnak e majd, nem e buggol be valami, stb?
  • generalGGabe
  • LMG123
    Megérkezett az M47, a Nohab és a Szergej is! :)

• generalGGabe
    Na, akár már ezért is érdemes elolvasni azt az útépítést
  • madigergo
    Hát.. Egy kisebb pályaudvar egy kevés objekttel (pár busz, meg ház) és használható, működő pályaudvarként szeretném, fel-le szállókkal.

Most meg is próbáltam, de nem jó, mert minimum 2m-es körben akarja emelni, és nem bírom így a szélét a betonnál megcsinálni.
  • generalGGabe
    Jah, és nem végigkattintgatni kell, hanem elolvasni
    Csak azért olyan hosszú, mert nagyon részletesen írtam le.
  • generalGGabe
    attól függ, hogy ott mit akarsz csinálni. Ha emberek nem mászkálnak, akkor sztem felesleges vele szenvedni.
    De be tudod állítani a talajemelést ugye 0.25-re, és akkor csak olyan magasra emeli meg. Aztán lehet festeni.
  • madigergo
    Ömm, végigkattingattam, de valahogy még ez is bonyolult nekem, egyenlőre maradok az alap utaknál. :)

Objektként, vagy valami egyszerű módon hogyan lehetne "megemelni" egy adag aszfaltot? Vagy ez lehetetlen, és kezdjem elölről?

Van egy tojás alakú kis pályaudvar, középen az utasok, stb. De csak megcsináltam betonból a tojást, és kész. Esetleg emeljem meg a talajt, és fessem be?

Mégegyszer bocsánat a sok kezdő kérdésért!
  • Omsifan1225
    Tudod mekkorát segítettél most nekem ???
    Így most nem kell pont jó kereszteződést keresnem megy utat hisz akkor tudok magam készíteni :)
    Még egyszer köszönöm !!!!
  • madigergo
    Köszi, nekiesek az olvasgatásnak. :)
  • generalGGabe
    olvasd el az oldalunkon az útkészítést, ott megtalálod hogy lehet megcsinálni: www.omsiworks.hu
    OMSIWORKS
  • madigergo
    Útpadkát lehet valahogy utólagosan csinálni? Vagy csak járdát lerakni?
  • halaszfi
    Én alapokból csinálok, de lesznek sajátok is. Persze a járdák új textúrát kaptak, így magyarosabb. Valamint magyar üzletek lesznek, magyar táblák, stb.
    És köszönet a rajz ötletért. Már rajzolok is. :D
  • Omsifan1225
    Értem , Köszi a hasznos tanácsokat !!
    Azért próbálkozok vele , viszont útkereket nem tudok csinálni így....
  • generalGGabe
    Hidd el, ezek tényleg jó tanácsok voltak. És ha még nem csináltál pályát, és még útkert sem tudsz csinálni magadnak, akkor nézd meg, hogy milyen útkerekkel rendelkezel, milyen utak passzolnak hozzá, és az alapján is tervezd a pályádat. Hidd el, írtó nehéz összehozni. Nekünk könnyebb volt, mert csináltam saját útkereket, meg utakat.
  • madigergo
    Ahha, értem, köszi!

Ez felejtős akkor, a meglévőkből kell dolgozni... :)

Esetleg vannak olyan helyek, ahonnan le tudnék tölteni objekteket? Vagy ez a pályával együtt lejön, és osszam be? :)

Ha esetle járkálok egy pályán és megtetszik egy épület, akkor azt ki kell keressem a mappák közt?
  • Omsifan1225
    Igazából fantáziapálya lenne az amit szeretnék csinálni
    Én nekem van hozzá kitartásom mert időm az viszonylag sok van és amikor nem OMSI-zok akkor unatkozok
    Amúgy a Börzsönyről ahogy eddig láttam vidiket nagyon jó lesz !!
    Csak így tovább a célig
  • generalGGabe
    Ha nem tudsz modellezni, ilyenen ne is törd a fejed. előbb tanulj meg egy modellezőprogit használni.
  • halaszfi
    Blender, hosszas idő megtanukni modellezni, több hónap, akár év. Én rengeteg idő t fordítottam rá, 4 hónapja tanulom, és még csak egyszerű épületeket tudok.
  • generalGGabe
    Először is: gondold ki, hogy mit akarsz, milyen vonala(ka)t. Városit, vidékit, stb.....
    Aztán tervezd meg. Nem árt lerajzolni, kigondolni, hogy mi hol legyen, milyen utak, útkerek kellenek, hol milyen épületeket szeretnél, hol legyenek a megállók, stb.
    Aztán nekiállsz összerakni az egészet.

Mi Börzsönyt egy éve készítjük, és már a célegyenesbe fordultunk. Rengeteg egyedi objekttel (épületek, táblák, stb.), egyedi utakkal lesz majd a pálya, de bizony nem ezek megépítése volt a nehéz, hanem maga az út, a terep, a pálya berendezése. Bizony voltak napok, amikor már szinte megundorodtunk az omsitól. Sokszor a vidikre meg képekre kapott reakciók tartották bennünk a lelket. Szóval ami még fontos hozzá:
    HATALMAS KITARTÁS!
  • madigergo
    Egyedi elemeket mennyire bonyolult csinálni, illetve mivel kell?

Pl. egy egyszerűbb kocka épületet átfesteni érdemes?

Fizikálisan hogyan lehetne változtatni az épületeken? (gondolok itt... Találtam egy metrólejáró tetejét, ami megtetszett, de a busz nem bír beállni alá.)
  • Routeres
    Kispest háromnegyed év volt, Börzsöny már több, mint egy éve készül.
  • GMI
    Attól függ mekkorát akarsz és milyet. Amúgy elég időigényes.
  • Omsifan1225
    Köszi a segítséget :)
    Amúgy azt szeretném még megkérdezni aki épít/épített pályát hogy mennyi idő megépíteni egy pályát ??
    És nehéz megépíteni ??
  • halaszfi
    És a végén is azt írtam, hogy Omsi Hamburg.