63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• szikszaicsabi
    Dehogyis!:D A 7, 7E, 173, 173E még rövidebb!:D
  • gcs7e7
    minden megállóban külön, valós menetrend lesz és külön megállókódja lesz mindegyiknek. és ez mint olvasható! :D

kép1
    kép2
    kép3
  • halaszfi
    S nem tesztúra, hanem textúra.
  • halaszfi
    Blenderrel, sőt semmivel nem tudsz belenyulni buszba. Texture mappában vannak a képek.
    2.Nem másoltad be a Fonts mappát.
  • misiw12
    Sziasztok Kedves OMSI fórumozók!Lenne két kérdésem hozzátok : Az első kérdésem hogy lehet egy Ikarust belülről tesztúrázni ?? Például átfesteni a műszerfalat stb. a belső dolgokat! Milyen mappába kell belemennem a busz mappáinál hogy ezt meg tudjam csinálni vagy milyen program kell hozzá??! Jó-e a sima rajzprogram ami hivatalosan rajta van a gépen vagy azt is le kell-e tölteni!! Én letöltöttem egy modellező programot (Blender) ezt a programot töltöttem le és szeretnék egy felvilágosítást kapni hogy ezzel a programmal át-e lehet tesztúrázni egy Kész busznak a belsejét más színűre?! Ehhez a programhoz kapcsolódna egy kérdésem hogy egy Kész Háromajtós Ikarust át-e lehet alakítani kétajtóssá! Ennek a programnak a segítségével vagy újra kell kezdenem vagy egy másik programmal tudnám megcsinálni ! Ha ez a program nem jó akkor és más modellező program kell milyen programot ajánlotok amivel egy készenálló buszt át lehet alakítani másmilyenné?!!! A másik kérdésem az meg az hogy letöltöttem egy Ikarus 263 V0.9 buszt és ezt a verziót töltöttem le és nem akarja kiírni a járatszámot és a betűket a táblára! A HOF fájlok benne vannak és amikor beállítom ahogy kell hallom is hogy írja ki de a táblán nem írja ki a csávó aki feltöltötte azt írta ki hogy ez telepítős változat de rájöttem hogy ez egy sima másolós változat ! Mit ajánlotok hogy hogy kell orvosolni ezt a problémát mit kell beállítani a könyvtárába vagy mit kell letölteni hozzá!!! Vagy ha tudtok olyan Ikarus 263-ast ami normálisan működik küldjétek már el a nevét légyszi! ÉS erre a két kérdésemre próbáljatok minél előbb válaszolni!! Várom válaszotokat!
  • halaszfi
    Hamár viszonylag rövid: 5, 105 budapest legrövidebb buszvonala :D
  • gcs7e7
    létrehoztam a pályának egy albumot:
    http://indafoto.hu/gcs7e7/omsi_bp2v

(a modellek google 3d warehouse-ból vannak. konvertálát köszönöm Kenikének)
  • halaszfi
    http://www.gsmmedia.hu/vbusforum/index.php?/topic/7-letoltesek/page__st__360

Itt a lap tetején a cikkem.
  • halaszfi
    Én USB kábelről nyomattam, most wifiről.
  • halaszfi
    A másik fórum letöltés topikjában leírtam részletesen. Nem minden buszt, és 4 pályát támogat csak: SD202 D92, Grundorf , Alap Berlin, Römerberg, Rheinhauden. Csak ezekkel jó.
  • LMG123
    A wifiről a gépre? :D Wifi-s router kell a géphez... :D teló->router->gép
  • YoGabN
    dekirály :D már csak azt kéne megtudnom, hogy hogyan csatlakozok wifiről a gépre, mert beírtam a progiba az IP-címem de nem fogadja el, vagy nemtudom mibaja lehet :D
  • LMG123
    Androidos telód van -> wifin a géphez csatlakozol vele -> telódról írod be az IBIS cuccokat. :D
  • YoGabN
    srácok, ez az IBIS Droid mire jó? :D:D:D
  • madigergo
    A kilátszó zöld (füves) területre gondolsz, hogy festeni kéne? Meg amúgy majd ott is megcsinálnám rendesen pályaelemekkel, csak ennyire futotta jelenleg, majd később még folytatom.

Köszi!
  • brian96
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Letöltöttem a Keddlestone pályát és pár spline-t hiányol:
    Splines\Marcel\str_0spur_1,55m_pedONLY_A.sli
    Splines\Marcel\str_0spur_3m_pedONLY.sli
    Splines\Marcel\str_0spur_3m_pedONLY_A_mid.sli
    Splines\Marcel\str_2spur_8m_1line.sli
    Akinek esetleg meg vannak ezek lenne olyan szíves és feltöltené nekem?
  • 0165
    Miért lehet az, hogy ha a Credo-ba berakom a manual modot, és az OMSI-ba kiválasztom akkor a von Adresse... hibaüzenet jön be? És mi a megoldás rá? (Előzőleg fel volt rakva manual moddal, működött is míg a BKK-s és egyéb festéseket bele nem raktam, aztán letöröltem az egészet, majd újra felrakta, a v2-t)
  • Zoliikp
    A kettő együtt nem baj:
    elkezded, és közben gyakorolsz.
    De egyből szembe ötlik a dolog.
    Ha kicsit gyakorolsz, kipróbálod, hogy hogy kell egy területet "lefesteni", akkor már az ilyen területre rakod le a buszállomást, pontosan a helyére rakva. Most "el kell venni onnan", festeni, és pontosan visszailleszteni...
    Ha lehetséges, és a szerkesztő nem makacsolja meg magát... Szokta...
  • madigergo
    Bocs a nagy képért, kisebbe szerettem volna.... :(

(amúgy kilátszik a fű az alsó képen, azt nem ér nézni! )
  • madigergo

Hátömm.... nagyjából ez csak mai munka, mert amit tegnap csináltam, vissza kellett törölni... :(

Tudom, van benne hiba bőven, de azért remélem kapok építő jellegű kritikát, hátha sikerül szebbre, vagy csak egyszerűbben megcsinálni. :)
  • madigergo
    Igazából úgy gondoltam, hogy belekezdek, és közben gyakorlom is, végülis gyakorlásképp nem egyenes utat szeretnék csinálni, mert annak értelme nem sok lenne szerintem.

Az odáig jó is volt, hogy előre pakolta, de mivel féloldalasan voltak a pályaelemen a path-ok, így hátrafelé már nem rakta őket szintbe, hanem eltolta egymástól. Ezt nem értettem, de aztán rájöttem, és kerestem egy olyat, amin középen mennek a kocsik.

Értem, akkor egyenlőre hagyom, és ha már kicsit jobban megy, majd csinálok olyat is, egyenlőre bőven megszenvedek ezzel is. :)

Köszi neked is!
  • Zoliikp
    Mielőtt egy pályába kezdesz, egy kicsit gyakorolnod kellene.
    Nem bántásilag, csak azért, hogy ráérezz arra, hogy miként "gondolkodik" a szerkesztő.
    Jelen esetben például, ha ugyan olyan felületű, és típusú utat teszel le egymás után, akkor ha kivan jelölve, és N betüt nyomsz, akkor egy újat fog letenni, amely "örökli" az előtte letett minden paraméterét.
    Ha az újon változtatsz, N nyomása után a következő már azt fogja örökölni.
    Pl: így lehet szép, enyhén emelkedő utat építeni.

Gyalogos átkelőt bárhová tehetsz.
    De:
    -ha később lámpát akarsz odatenni, akkor csak a festés nem elég, mert lehet, hogy az ott elhelyezkedő path-ok nem úgy adják ki, hogy hozzá tudd rendelni a vezérlést;
    -ha olyan helyen van az átkelő, ahol nem tudod biztonságosan összeilleszteni a gyalogos path-okat, akkor azok simán a levegőben fognak sétálni, és odaérve eltünnek, megjelennek.
  • madigergo
    Hmm... Akkor nem teszek, majd megtanulnak repülni. :)

Ömm ez már megoldódott, a pathokkal volt gond, csak nem értettem, de aztán rájöttem a hiba okára.

Hát bonyolult nekem ez a textúra dolog, de végülis megoldottam...

Köszi! :)
  • generalGGabe
    Gyalogátkelőt végülis oda csinálsz, ahova akarsz. Szvsz arra, amerre busz jár, ne nagyon tervezz. Én É-Pesten úgy csináltam meg, mert rohadt idegesítő volt, hogy két percig is állok egy útkernél egy-egy hülye gyali miatt.
    Hogyan tudnám megoldani, hogy az ugyanolyan, egyenes aszfaltelemeket összeillessze rendesen?

Megint az van, mint a múltkor, hoogy nincs szintben, hiába nyomom az f9-et.

Itt viszont már nem akarom úgy letenni, hogy fedje egymást, mert itt közlekedne az Al. Az egyik irányba (pl előre) gond nélkül hozzáilleszti, és építi tovább ha nyomom az N-t, hátra pedig nem illeszti oda rendesen.

Ezt meg nem értem. Mire gondolsz itt?
    Az utakat úgy illeszti egymáshoz, hogy a bal gyali pathot a másik út bal gyali pathjához (tehát a negatív értékűt). Ha nincs gyalipath, akkor az autó pathot.

Az X,Y,Z meg az alap koordináta rendszer, nem tudom, hogy ezen mit nem lehet érteni. Az X az út szélessége, a Z meg a magassága.
  • madigergo
    Gyalogos átkelőt hogy tudok csinálni? Illetve bárhol tudok-e, vagy csak kereszteződésekben, vagy hogy van ez?
  • gcs7e7
    hát amennyire lehet igen :)
  • madigergo
    Azt hiszem meg van a hiba... Pont az Al miatt csinálta ezt, mert ezen az úton van hely jobb oldalt, nem középen mennek a kocsik, ezért tolta el.
  • madigergo
    Hogyan tudnám megoldani, hogy az ugyanolyan, egyenes aszfaltelemeket összeillessze rendesen?

Megint az van, mint a múltkor, hoogy nincs szintben, hiába nyomom az f9-et.

Itt viszont már nem akarom úgy letenni, hogy fedje egymást, mert itt közlekedne az Al. Az egyik irányba (pl előre) gond nélkül hozzáilleszti, és építi tovább ha nyomom az N-t, hátra pedig nem illeszti oda rendesen.
  • halaszfi
    Nincsen. Figyelni kell az összefüggéseket, és nem kicsit jól kell beszélni angolul és németül.
  • Jazzdobos
    Halihó!
    Valaki megtudja nekem mondani hogy van-e leírás a buszok programozására vagy honnan tudom ezeket megérteni?
  • madigergo
    Nekem csak a járda részére lenne szükségem az útból. Meg csináltam a példánál (.-.) idáig.
    De ezt ugye egész útként kezeli, az egér a (nem látható) útnál van, letenni nem tudom..

Tehát a kurzor a semmiben mozog, nem a látható járdaelemen. Hogy lehetne ezt úgy csinálni, hogy csak ezt vegye figyelembe? Mit kell átírni?
  • matesz19
    Még szép hogy érdekelne... megcsinálnád a rakpartot és a síneket is a Dunával együtt? :D
  • madigergo
    Na, megcsináltam azt, ami a példában volt, addig, míg a járda van kész.

Természetesen sima másolgatással, érteni nem értettem meg.

Próbálkozom tovább... :)
  • bpo451
    Igényemet benyújtom :)
  • Kenike
    Nagyon szépen köszönöm! Sokat segítettél! ;) :)
  • SnyperDv2
    példa 1,példa 2
  • SnyperDv2
    Rengeteg kitartással :D Nagyjából 3 irányból fent oldal szemből viszek egy ívet azonos mérettel és a találkozásokat illesztem össze, elmagyarázni nehéz de ha az ember próbálgatja menni fog az ha látnátok bizonyos megvilágításba sírnátok de mindjárt illusztrálom :)
  • Kenike
    Nagyon jól néz ki! Szép munka! ;) Egy szakmai jellegű kérdésem lenne, hogy az íves részeket (tető-oldalfal csatlakozás, szélvédő) milyen technikával csinálod?
  • madigergo
    Már rájöttem, hogy valószínűleg igen, így bocs az értelmetlen hsz-ekért! :)

(a kép amúgy az omsiworks-ről van, onnan loptam. :)
    (Csak hogy ne lehessen mondani, hogy nem jelöltem meg a forrást. :) )
  • madigergo

Itt a textúrában benne van a padka?