63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
halaszfi #36741 Fsx-nél jól megoldották.Nem hiszem, de van bőven ingyenes is. Prága, Börzsöny is lehetne fizetős. Van, aki licenszet vesz, ezt szerzi vissza. Van, akinek tandíjra kell, pl. Usti. Ezeket valamelyest megértem -
gylacus #36740 Nagyon szép lett!
-
Pedig sajnos számítani lehet rá. Persze, ha ugyanakkora divatja lesz, akkor majd a warez is ugyanakkora lesz. -
Az még a kisebb gond szerintem.. -
A Mercedes O405N-ben a busz döntésének mi a billentyű parancsa? -
sirenato #36736 Se gps -
Routeres #36735 Nagyon remélem, hogy az OMSI-ban nem lesz akkora divatja a fizus kiegeknek, mint pl. az FSX-ben.
---
Egyébként örömmel jelentem, hogy sikerült működésre bírnom a hangokat a pályán. Eddig is voltak rajta madarak, de most egy script vezérli, hogy nappal a madaraké, este a tücsköké legyen a színpad. Tervezek továbbá még kutyát, szarkát, varjút, talán kakast és tehenet is készíteni. A hangok már megvannak hozzá. Katt -
Jól látom, hogy Man SL202-ben nincsenek álló utasok? Volt némi utaslemaradás.. -
BravoFox #36733 WINGBEST.COM a jó link. Bocs. -
BravoFox #36732 Sziasztok!
A profi Bécs OMSI-kiegészítő, amely a teljes, bécsi 24A járatot és az LU200-as buszt tartalmazza, május végén jelenik meg. A áruházban - most kedvezményes áron - megrendelhető! Gondoltam, jelzem nektek ;)
Üdv,
BravoFox -
Valaki akinek sok busza van, és van ékezetes Font-ja is, fel tudná nekem tölteni a Fonts mappát, mert sikerült eltűntetnem valahogy :/ -
sirenato #36730 Man sl-hez kellett volna, de azért köszi! -
Bocsánat a dupla posztért...
Aki átakarja szabni az unalmas alap kezdőképernyőjének betöltését, az most megteheti. A kép alatt vagy felett ott a letöltési LINK a hozzászólásokban.
-
Kijött a Zarechensk V2.0.
És aki unja már az alap Grundorf-ot, annak itt egy kis átalakítás.
De még egyiket se próbáltam ki... -
halaszfi #36727 Ezt írtam. Az EVM azért így írja, mert csokisfánk. A WoS 2-nélvis 1.2 a legújabb, az övék 1.4. -
Routeres #36726 Volt ugye az alap OMSI, az 1.00. Ahhoz jött az 1.01-es patch, amit a dobozos verzió alapból tartalmazott. Aztán kapott egy nyelvi frissítést, azzal lett 1.02 és most jön majd az 1.03.
Mondjuk azt nem igazán értem, hogy az EVM kiadást miért 1.04-ek írja a Launcher. :) -
halaszfi #36725 Az csak egy nyelvi frissítés volt, semmi több. -
SD EJC #36724 Megjelent az SD. EJC. Magazin májusi száma!
Benne a forgalom irányítás művészetével, a BKV autóbusz parkját bemutató írásunkkal, és a Magyarország mappal, ami nemrég jelent meg ETS2 alá.
-
Nyisd meg C:\m-r-software\Omsi\maps\AfG_Prague_Citybus\TTData\130_to_knizeci.ttr fájlt
keresd ezt:
21:
[track_entry]
340210
0
és vváltoztasd erre:
21:
[track_entry]
23982
0 -
Télleg....
-
Hyp3r #36721 Ez 1.03 lesz? Akkor mi volt az 1.02? Erről lemaradtam :) -
Igen, köszönöm! Azóta pont most hagytam abba a szenvedést vele :) Minden rendben lenne ezzel az "OmsiObjEditP" nevű kis progival, ha nem össze-vissza írogatná a path-ok irányát :) De azért boldogulok vele. Most átszerkesztem a pályához szükséges egyedi részek object-jeit egyirányúra. A spline-okkal nincs ilyen gond, ott csak egy számot kell átírnom :) Viszont az a baj, hogy nekem egy kb. 100m-es spline szakasz közepére kellene egy amolyan "véletlen" lámpás zebrát csinálnom. És ugyebár "OmsiObjEditP" nevű programmal csak kereszteződéseket lehet átszerkeszteni. Még ki kell találnom a megoldást valahogy... a lámpával nincs gond, mert ha megszakítom a spline-t akkor be tudok tenni lámpát az erre készült kis AI object csomaggal. Csak gyalogos nélkül nem megy, nem működik rendesen a lámpa sem. -
Nekem végig mondja akkor is... és amíg mondja a következő nem is kéri a jegyet, holott a magyarázó nő, már régen a busz belsejében van, talán már le is ült, vagy az emeleten van... :) -
halaszfi #36718 Kíváncsi vagyok, hogy mikor kapjuk meg a 415-öst ilyen ajtómoddal. -
Az tényleg idegesítő.. Olyankor gyors "hozzávágom" a jegyet, hogy hallgasson már el.
-
"* Jegyeladás közben az emberek folyamatosan beszélni fognak hozzád."
Na ez nagyon hiányzott... így is van egy nő aki végig magyarázza, hogy ő napijegyet kér, azt már rég kiadtam neki a jegyet. Meg a hallozásukkal is mindig az agyamra mennek, van amelyik ordít... felére vettem minden beszédhangot, meg a morgást is, hogy rosszul vezetek, bár ritka, hogy megszólalnak. Nem is a beszéddel van a gondom, a női hangoknak borzalma a hangfekvése, az őrületbe kerget, mellég még egyik másik női hang annyira csúnya némettel harácsol, hogy a hátamon feláll a szőr...
A többi csupa pozitív! :)
Kösz a fordítást, nekem még kedvem sem volt elolvasni idegen nyelven, de így gyorsan átfutottam. -
Routeres #36715 OMSI 1.03-as patch érkezik a bécsi kieg és az O305 megjelenésekor.
Itt a changelog:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Wien AddOn és az O305 megjelenésével együtt Marcelék kiadják az 1.03-as patch-et OMSI-hoz. A javítás ingyenes lesz.
Általános:
--------------------------------------
* Patch 1.03 az új kiegészítők új másolásvédelme miatt kell.
* Gyorsabb beállítások menü, a kapcsoló (trigger) listát csak az után tölti majd be a játék, miután kiválasztottuk a játékvezérlőket.
* Billentyűzetről kormányzás finomítása (opcionális).
* Jegyeladás közben az emberek folyamatosan beszélni fognak hozzád.
* Vasúti járművekkel való ütközés nem fog őrült kisiklást okozni.
* Új parancssori bejegyzések:
"-savelogs" Minden logfile dátum és idő szerint lesz elnevezve, tehát nem fogják egymást felülírni. De ne feledjük, ez sok szemetet csinálhat az OMSI könyvtárában, tehát csak bétateszteléskor és hasonlóknál használjuk!
"-nolog" Naplózás teljes kikapcsolása. Növelheti a játék futási teljesítményét.
"-logall" Sokkal több logfile bejegyzés. Ez segíthet megoldani rejtélyes hibákat, de csökkenti a teljesítményt és jelentősen növeli a töltési időt.
Grafika / Teljesítmény:
* Tükrök teljesítményének növelése: A játék csak a látható tükröket fogja renderelni. Ha csak egy látszik, akkor csak egy lesz renderelve, ami növelheti a játék teljesítményét.
* Anizotróp szűrés alapértelmezetten be lesz kapcsolva, így nem kell már a videokártya illesztőprogramjában beállítani.
* Sokkal realisztikusabb éjszaka a csökkentett tükröződésnek köszönhetően.
* Tükrök aránya rögzítve 16:10-re, már nem függ a képaránytól (=képaránytól függetlenül látható lesz az tükör)
Járművek (általánosan)
* Fixed number plate lists with fixed assignment to vehicle numbers possible (???)
* Rendszám szabadon beírható lesz minden járművön.
* Valósághűbbek lettek a spandau-i rollband kijelzők a buszokon.
Jármű funkciók / scriptelés:
* "Automata kuplung" opció (scriptekben változtatni kell)
* Jármű adott pontjain (path) megadható az emberek száma.
* Lehetséges a külső ajtónyitás és az ajtónkénti leszállásjelzés
Eltávolított bugok:
* Parkoló autókkal való ütközés élethűbb lett
* A menetrend összegző képernyő megjelenésekor a busz nem fog ugrani.
* Egyforma vezetésre vonatkozó megjegyzések az utasoktól nem lesznek egymás után lejátszva.
* A játék nem fog összeomlani, ha nincs hangeszköz bedugva
* Minden "köszönöm" (thank you) hangfájl át lett nevezve így: "Thanky_1.wav"
* AI SD202 modellek ajtajainak ablakai javítva
* D87 és D88 hozzáadva a spandau-i ailists.cfg-hez
Map Editor:
* Talajfelfestések véletlenszerű eltűnése javítva, nem fog többször előfordulni
* A pályákhoz hozzá lehet majd adni évszámokat, amik véletlenszerűen lesznek kiválasztva, amikor nem a "current year" opcióval játszunk.
* Buszmegállók véletlenszerűen megjelenő reklámokat kapnak (script sablon mellékelve less!)
* "Internet textures": Amikor indítjuk az OMSI-t, ellenőrizni fogja, hogy vannak-e frissített texturák, és ha vannak, akkor letölti őket.
* Hiányzó bejegyzés az ailists.cfg-ben nem fog összeomlást okozni, csak egy bejegyzést a logfile-ban.
* [fixed] bejegyzés használható lesz vasúti járműveknél, ezáltal "végtelenül nehézzé" tehetjük őket.
* DR Ra11 jelző ("W") azoknak, akik szeretnének egy régi Kelet-Német teherpályaudvart csinálni! -
generalGGabe #36714 Márianosztra szépül:
-
Zoliikp #36713 Azért futtasd le a maptools.exe-t...
Ha ilyen üzenet fogad, akkor valami mégis hiányzik. -
Zoliikp #36712 Miért nem az objektum-szerkesztőben teszel rá path-ot?
Egy betű eltéréssel,-hogy az azt használó többi pályán ne változzon- elmented ugyan azokkal az opciókkal, és később is fel tudod használni.
A szerkesztőben is ugyan ott lesz, csak ki kell cserélni.
Azért tanácsolom ezt, mert a saját invisible sli-k bugosak, és 3m-rel a föld felett közlekednek a "puhatestüek"... -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
====================
Start logging
====================
Date: 2013.05.09.
Time: 19:11:50
0 19:11:50 - - Warning: Did not find texture file "30er_reihensiedlung01.bmp"!
1 19:11:50 - - Warning: Did not find texture file "SD_Rad_v.bmp"!
2 19:11:50 - - Warning: Did not find texture file "reifen.bmp"!
3 19:11:50 - - Warning: Did not find texture file "path_car_1.bmp"!
4 19:11:53 - - Warning: Did not find texture file "texture.tga"!
5 19:11:53 - - Warning: Did not find texture file "Snow_1.bmp.001"!
6 19:11:53 - - Warning: Did not find texture file ""!
7 19:11:53 - - Warning: Did not find texture file ""!
8 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file ""!
9 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file ""!
10 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file ""!
11 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file ""!
12 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file ""!
13 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file ""!
14 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file ""!
15 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file "VLBOK.BMP"!
16 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file "TMBILA.BMP"!
17 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file "HLINIK.BMP"!
18 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file "PODLAHA2.BMP"!
19 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file "TOPENI.BMP"!
20 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file "PODLAHA.BMP"!
21 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file "TMSEDA.BMP"!
22 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file "SVCERNA.BMP"!
23 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file "BILA.BMP"!
24 19:11:54 - - Warning: Did not find texture file "HLINIK.BMP"!
25 19:11:55 - - Warning: Did not find texture file ""!
26 19:11:55 - - Warning: Did not find texture file "text.bmp"!
27 19:11:55 - - Warning: Did not find texture file ""!
28 19:11:55 - - Warning: Did not find texture file "text.bmp"!
29 19:11:55 - - Warning: File Sceneryobjects\AFG_Others\busstop_norek.sco: texture filename busstop_norek.dds not found in mesh file Sceneryobjects\AFG_Others\model\busstop_norek.o3d!
30 19:11:56 - - Warning: Did not find texture file ""!
31 19:11:58 - - Warning: Did not find texture file ""!
32 19:11:58 - - Warning: Did not find texture file "text.bmp"!
33 19:11:58 - - Warning: Did not find texture file ""!
34 19:11:58 - - Warning: Did not find texture file "text.bmp"!
35 19:12:00 - - Warning: Did not find texture file ""!
36 19:12:00 - - Warning: Did not find texture file ""!
37 19:12:18 - - Warning: File Sceneryobjects\AFG_Static_Vehicles\citybus_static.sco: texture filename Shadow.tga not found in mesh file Sceneryobjects\AFG_Static_Vehicles\model\citybus_static.o3d!
38 19:12:23 - - Warning: Did not find texture file ""!
39 19:12:25 - - Warning: Did not find texture file ""!
40 19:12:25 - - Warning: Did not find texture file ""!
41 19:12:41 - - Warning: Did not find texture file "30er_reihensiedlung01.bmp"!
42 19:12:41 - - Warning: Did not find texture file "SD_Rad_v.bmp"!
43 19:12:41 - - Warning: Did not find texture file "reifen.bmp"!
44 19:12:41 - - Warning: Did not find texture file "path_car_1.bmp"!
-
halaszfi #36710 Üdv. A logfile mit ír? -
crodgok3 #36709 Nekem van. A régi verziót nem kell kitörölni, csak felülírni. -
Nekem is hiányzik a menetrend, sőt az FPS semmit sem javult. -
nem. -
Nem hiányol splinét, kereszteződést? -
kép a prágás problémáról
-
eddin #36704 Körülbelül mikor fogják kiadni ezt a patch-et? Bocsánat, de nem tudok németül, a fordító meg eléggé érthetetlenül fordította le. -
ITT találsz GPS alapú utastájékoztatókat.
Töltsd le a neked megfelelőt, és minden megálló után saját magát lépteti. -
omsidriver #36702 Az is jelentős előrelépés, hogy működni fog majd az ajtónkénti leszállásjelzés és az engedélyezéses ajtónyitás is.