63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• sirenato
    Hello! Van egy pályám amin eddig tökéletesen ment a busz, csak egyszer elromlott a pálya, és kitörődtek az adatok és azóta akadozik rajta a busz. Javasolták hogy a beállításoknál menjek a PC of 2007 vagy 2006-ra de nem változott semmit. A vinyóm elég kicsi de csak van valami megoldás nem?
  • gcs7e7
    ua. az ajtóműködés mint a .04-nél.
  • halaszfi
    Jó, de nekem nem igazán sikerült ráéreznem a dologra. Meg leginkább azért kérdeztem, hogy le merjem e tölteni, mert még nem vagyok tisztában a gépemmel. Sajna sokmindent hiányol, marad a bogarászás... Nem találtam listát, hogy mi kell neki.
  • nemeza
    Amit linkeltél (415.26) nem is annyira érdekes ajtóscript szempontból.
    Olyan a nyitás rajta, mint egy 260-ason, nem?
    Lenne még meló vele bőven.
  • Routeres
    Olyat nem fogsz találni. Nem készült azóta újabb.
  • davidcs94
    Ikarusok közül melyek készültek el a játékhoz? Nekem egy 415-ös kellene, találram linkeket, de nem tudom hányas a legújabb belőle, vagy hol teszik ki ezeket?? eddig az omsihu.wordpress.com-on néztem, de ott csak egy van, meg az elég régi(2011)
    nekem olyan kell ami minél újabb.
    köszi
  • gcs7e7
    értem. köszi! sok sikert! :)
  • Erlau Trans #37378
    Nekem a nagyok mindig azt mondják,hogy hülye kérdés nincs, csak a .......
  • bocskor3
    Nézz róla videót .
  • halaszfi
    Üdv. A Vlietburg mennyire sikerült jól? Illetve le merjem tölteni?
  • Routeres
    A beszerzés ingyenes metódusáról nem szabad a főtopikban eszmecserét folytatni, de magáról a kiegészítőről lehet.
  • [HUN]FaTaL
    Már miért ne lehetne itt írni?

Arról nem szabad írni, hogy honnan lehet letölteni, meg hogy kell telepíteni.
  • crodgok3
    Az automata kuplungot hogyan lehet működésre bírni?
  • Ikarusfan
    Nagyjából igen. Tudom, hogy OFF, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy ennyien megvették volna, csak tudtommal warez dolgokról meg nem igazán szabad itt írni...
  • bocskor3
    Most ezt komolyan kérdezed?
  • Ikarusfan
    Nekem lenne egy kicsit közvélemény-kutatós kérdésem, remélem nem OFF; tényleg ennyien megvették a bécsi kieget?
  • nemeza
    A 415-nél belefutottam egy olyan hibába, hogy nem old ki a megállófék.
    Átírtam pár másik adatot is rajta, hogy valósághűbb legyen. (415.04)
    A 415.14, 15 (ZF, Voith új homlokfalas)-nál jó lenne ,ha a beltér is megújulna, illetve a hátsó 3. ajtó..
    Valamiért ebben feketék az ablakok.
    A 415-nél is jó lenne a külső jelzőket és a belső visszajelző lámpákat is megcsinálni, de sajnos nehéz kibogarászni melyik melyik modell. Ha valaki tudja, írja meg.
    A 405-höz meg valószínűleg jön egy kis további update is :)
  • gcs7e7
    a 400-as ikarusokhoz mikor várható az engedélyezős leszállás/felszállás?
  • Kapos volán
    Sziasztok nem lehet a 260.43 Ikarusnak
    hátul kicserélni a rendszámtábláját kocka rendszám táblára?
  • mimo0612
    Ausztriában ez a lámparend, szerintem nagyon jó! :)
  • Erlau Trans #37365
    Egy kicsit az 1.4-ről és a Bécsről

1.04:
    EVM verzióra minden gond nélkül felment, nem zugriffelt. Ugyanígy felment 1.4.02 is. Kicsit jobb a futása, bár érdekes amikor a tükör felé változ nézetet beszaggat, de nem mindig, teljesen random. Ha a türköket nem látom a vezetés közben nem laggol, tükörrel ugyanolyan mint a patch előtt.

Bécs:
    a buszról érdemben nem tudok nyilatkozni, nem az én világom. Mentem vele két kanyart a pályán, annyi elég is volt nekem belőle. Nem tetszik, inkább a modernebb buszokat kedvelem, ha már régi, akkor Ikarus. A pályán a MAN Lion City DTF verziójához készített Wiener mod-dal toltam jó pár kanyart Kagran és Neusßling között. Kagran felé a menetrendet mindig tudom tartani, sőt sietés is előfordul. Neusßling felé viszint rendre +3-4 perccel érek be. Neußling felé a hangbemondás elég érdekes, vannak megállók ahová adott járaton nem kell betérni és mégis bemondja, tehát nincs hozzá megfelelő Route. Kagran felé nagyjából rendben van.
    Villamosos szakaszon kések rendszeresen, főleg ha beténfereg elém egy villamos is, mert az átfér a szabad jelzésen, de én a busszal már nem. Az a kereszteződés, ahol a Budapestet irányjelző tábla is van, ott percekig piros van, ha azt elkapom, akkor vesztek megint vagy 2 percet... Ugyanitt érdekes, hogy villog a zöld, mielőtt sárga és piros lenne. Ez nagyon ötletes, főleg busszal nem megyek már bele a keresztbe, ha villog (ezt real life is lehetne, nem tudom én itthon még nem találkoztam ilyennel...).
    Futás: Kagran és a villamosos részeken laggol rendesen, teljesen random leesik az FPS 15-17 köré, máshol 25-30 FPS, de itt is teljesen random leesik az FPS.
    AI: kipróbáltam LMG-123 féle AI-kal és AInak betettem a MAN LC-t, mégis 2005 van... teljesen random elkezdett ugrálni ezektől az autóktól és busztól az FPS... megyek stabil 25-26 FPS, egyszercsak leesik 10-11-re, majd megint vissza 25 köré...
  • nemeza
    A MAN Lion's City DD-ben már megvan. Az Ikarus 412-esben 405-ösben és 415-ösben is, ahogy írtad. :)
  • kem001
    Nem semmi az egyszer biztos.. Nagyon szépen halad vele.
  • olimano2222
    marha jó :)
  • MEXXD
    "Jó régen, nagyjából 3 hónapja adtam/adtunk hírt a Setra S315 GT-HD készüléséről. Itt az idő, hogy néhány újdonságot bemutassak a buszon..." - írja LnD, érdemes követni a Setra alakulását, hisz nem hétköznapi darab lesz, amelyet a képek is alátámasztanak. ;)

(A cikk elolvasásához kattints a képre és ne felejtsd el értékelni sem.)
  • kjhun
    Nézzetek be az OFF Topikba. Meg leltem a 20MB-os 1.04.002-es patchet.
  • spy803
    A Bécs pályából azt a következtetést lehet levonni leginkább, hogy egy hajszál választja el a programot attól, hogy legyen egy jó villamos szimulátorunk is. :)
  • LMG123
    A 6-os pack másik 3 tagja:

• gabcsibkv
    1.04patch ot követően most akkor a Man Lions City V1.1-nél a hátsó 2 ajtóra való külön leszállásjelzés és az ezzel kapcsolatos ajtóvezérlés megoldható lesz? Ahol jeleznek csak ott nyilik és záródik (berliner türsteuerung mod)
  • GMI
    További infók: omsigbm.ewk.hu
  • bocskor3
    Bekerültek az ajtók, a tetőablak, valamint egy vadi új sofőrablakkeret GMI modellezőműhelyéből. :)

Kép2
    Kép3
    Kép4
  • sirenato
    Köszi! Vala mennyivel jobb lett, de még mindig akad egy kicsit. Amúgy eddig tökéletesen ment, csak egyszer elromlott a pálya, és kitörődtek az adatok és azóta akadozik a busz. Esetleg van más megoldás? Egy nagyobb videokártya ?
  • PDes
    Off Topic...
    OFF TOPIC

itt megkapod a kérdésedre a választ csak kicsit olvasnod kell vissza. (:
  • Svetozor
    Sziasztok! Ez egy hülye kérdés, de mostmár muszály feltennem:

Fel akartam telepíteni a Bécs add-ont, de nem sikerült, mert nem tudtam átállítani az Aerosoft launcherben a Shop-ot "Other"-re, ezért az offline aktiválásnál mindig rossz aktivációs kódot jelzett. (Nekem nincs Shop választási lehetőség az aktiváló felületen sehol, legalábbis én nem találtam.)
    KÖszi a segítséget!
  • fjx235
    Nem tudná valaki feltenni valahová ezt a 20MB-os patch-t,vagy egy linket adni hozzá,mert nem találom és a luncher sem mutat semmit?

Előre is köszönöm!

• csucsa
    Sziasztok!
    Jelcz 272 MEX-hez van automata váltó?
    Ha valaki segítene, nagyon megköszönném!
  • gcs7e7
    415?
  • Erlau Trans #37348
    Hátha van valaki olyan balfék mint én, és nem tudja...

26A kiíratása, linie kód: 02606.
  • szikszaicsabi
    És elsőajtós tábla lesz benne?
  • nemeza
    A 412-es 3. ajtajai szerintem jól kidolgozottak, és jó méretűek. Ez Labbi modellje szerintem, és elég jól sikerült. Bár lehet optimalizálni, hogy vannak olyan matricák, amelyek rengeteg poliból állnak, pedig OMSI-ban lehetne text is.
    Az ajtórendszerről is lesz szerintem videó hamarosan.
    Működik a felező, az elsőajtó nyitó az összajtónyitó, a belső leszállásjelzők felvillantják az ajtóhoz tartozó lámpákat (az utasok is csak egy-egy ajtóhoz, ahol van igény).
    A külső is ugyanígy működik, ha épp van engedély kiadva. Tehát ha nincs leszálló, de vannak felszállók, odaállnak valamelyik ajtóhoz, és ha engedélyezőt nyomunk, az fog nyílni, ahová álltak. :)
    A 415-be elég szívás belerakni, de a 405-ben már megvan (bár szerintem érdemes lenne ebbe is aktiválni a leszállás és felszállásjelző gombokat, meg a visszajelzőket).