63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Apocalipto
    Ez az új funkciók egyike, hogy csak a látható tükröket rendereli le a motor. Gyakorlatban még nem nagyon működik mindig, nekem is volt olyan hogy látszott az egész mégis csak állt egy helyben. Ugyanannál a busznál később meg megjavult magától..
  • Nordzso18
    Tud valaki segíteni? Mióta feltettem az 1.04-es patchet azóta belső nézetből nem működnek a külső tükrök, csak ha a kamerát a tükör felé irányítom. És eddig működtek. Van valakinek valami ötlete? :)
  • cxaxoxc
    Vagy inkább pixeles/saras eső. A mai világban nem lehet tudni mi potyog a fejünkre az égből... De a viccet félretéve, nincs valami ötleted, hogy mi okozhatja ezt és hogyan tudnám kiküszöbölni ezt a hibát? Mert így elég idegesítő.
  • LMG123
    A napokban esett az ország több részén homokos/saras eső, lehet attól ilyen... :D :D
  • cxaxoxc
    Ma végre sikerült feltennem az 1.04-es patchet. Frissen telepített, tiszta Omsi-ra raktam sorban, kezdve az 1.01-el, majd az 1.04-el és végül az 1.04.002-vel és legvégül a Béccsel. Viszont Belefutottam abba a hibajelenségbe, hogy a buszok feketés pixeláradatban tündökölnek, és ablakok olyanok, mintha vizesek lennének. (Az ablaktörlő nem törli le) Szerintetek mi lehet a baj? Próbáltam többször is legelölről újrarakni, de akkor is ez a látvány fogad. Az 1.04 felrakása után romlik el, ha jól veszem észre. Valakinek valami ötlet? Bocs, ha hosszú voltam, csak igyekeztem részletesen elmondani a problémát

Néhány kép a hibáról:

Hiba1

Hiba2
  • alexander1993
    Milyen parancsokat kell beállítani, hogy billentyűzetről irányíthassam a Bécsi pályához tartozó buszt?
    Előre is köszi az esetleges segítségeket.
  • halaszfi
    Juppi! Remélem végre mehetek a 33-on, mert magamnak nem akartam elkészíteni magamnak. Egy kicsit messze lekok onnan...
  • atty707
    Abban már megcsinálták, olvass vissza pár hozzászólást.
  • tom4sy
    Igen de most sem világos hogy a buszok számát honnan tudom meg! :/ Az aktiválást tudom, de hogy mit kell beírni az nem sikerül!
  • matesz19
    Ezt már elolvastad??
  • tom4sy
    Bocsi új vagyok itt, olvasgattam a dolgokat de még mindig nem tiszta hogy hogyan írom be a járatszámot, mi a lapján, honnan tudom hogy azt kell írni! Egyenlőre nem vágom! Kérlek írja le nekem valaki, akár privátban is!
  • matesz19
    Bocsi a dupla posztért, de ezt megtudod oldani a ccv-520 bkv mód 2.0-ban is? Vagy elég ha ezt át másolom abba, és működni fog?? :D
  • matesz19
    Köszi, de végül megtaláltam a gépen, elrejtve egy mappában... De azért rendes tőled. :)
  • atty707
    Egyszerűbb volt megcsinálni, mint leírni, így is "csak" két órámba telt:
    Ikarus 260 CCV-520 leszállásjelzés módosítása
  • Tirdi
    A Dél-Buda pálya hivatalosan is készül.
    Weboldal
  • gylacus
    Ja, és a vonatok lenyűgözőek!
  • gylacus
    Nekem a soma v1, ill. az 1.01-es patch és az 1.02-es hotfix van meg.
    Ha kell, feltöltöm valahova.
  • LMG123
    Térjünk vissza kicsit a vasúthoz: :D

• matesz19
    Ja igen, így már feltűnt hogy megnéztem a leírását, bocsi.
  • matesz19
    Valakinek nincs meg véletlenül a Rhodenau v1.1?? Mert a Német OMSI fórumon ahol a pályák vannak, már csak a Rhodenau v1.2 van fent... :(
  • gera995
    Akkor jól megnézted a buszt, mert a tükör is javítva lett.. :D
  • kem001
    Mellékelt Olvassel! fájlban le van írva.
  • matesz19
    Elmondanád hogy mi lett benne változtatás?? Mert én nem vettem benne észre semmi extrát... :D
  • Pepe1980
    Okés :)
  • Erlau Trans #37441
    Én is szórakoztam vele a CCV féle 260-nál, nekem nem volt ennyi időm, sem türelmem, kb. 2 óra után átmenetileg befejezettnek ítéltem a projectet...
  • atty707
    Ha lesz egy kis időm, csinálok egy leírást róla, de sajnos nem egyszerű. kb. 3.5 órám ment rá, amíg a 260.01-hez is megoldódott.
  • atty707
    Próbáltam megoldani, sajnos nem tudtam. Ha beírtam, hogy a többi ajtónál is szálljanak fel, akkor "ütköztek" a leszálló utasokkal, és jó magyar szokás szerint egyik sem mozdult. Gondolom a path-okkal kellene valamit kezdeni, de azt már nem tudtam megcsinálni.
    (Amúgy is egyre több városban divat az elsőajtós felszállás.)
  • sirenato
    Hali a belső kijelzőn lehet olyat csinálni, hogy a megálló nevét,pontos időt és járat számot, átszállási lehetőséget is mutasson? A külső kijelző is mutasson ilyet: A válaszokat előre is köszönöm
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_5_30_qxi8iulfls.jpg
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_5_30_s5ojk7sotf.jpg
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_5_30_vgobjmykaz.jpg
  • fjx235
    Mit kell átírni ahoz,hogy ne csak az első ajtón szálljanak fel,hanem a többin is?
    IkarusSTR féle 260.01-nél szeretném megcsinálni,mert nekem csak az első ajtón szállnak fel!
  • kem001
    Pont ezt figyeltem én is.
  • PDes
    Szuper :)

Bár 1 kis gond
  • bocskor3
    Huhúúú! :)

Letöltés
  • MZDESIGN
    Kedves jxbell!
    Nem szeretnénk megbántani senkit, eszünkben sincs ellopni más munkáját, vagy más munkájával dicsekedni csupán szerettünk volna elkezdeni egy modellt. Nagyon tetszett ez a modell és ezért választottuk ezt. Mindenféleképpen szóltunk volna, de kezdő szinten vagyunk és ha már az elején elvérzünk akkor nem szerettük volna feleslegesen zaklatni.
    Ha viszont képesek lennénk haladni a dologgal, akkor természetesen kikértük volna a készítő véleményét is, illetve hozzájárulását is a továbbiakban.
    Reméljük, nem sértettünk meg senkit, ha igen sajnáljuk, nem állt szándékunkban!
  • bocskor3
    Én írtam Vl67-nek de nem válaszolt még. Meg mindenkit meg fogok kérdezni aki részt vett a C56 modellezésében, csak találjak elérhetőséget.. :)
  • jxbell
    Azért érdekes, hogy az omsiba való konvertálásoknál nem terjedtek el az engedélykérések. Bár valószínűleg így is minden busz konvertálásra kerülhetne, de azért jó lenne szólni az eredeti modellek készítőinek... szerintem.
  • nemeza
    A modellt bekonvertálni szerintem ~1 hétvége. De mindent működésre bírni, lehetőleg valósan + megfelelő hangokat szerezni és összejátszani: na az valamivel többszöröse..
    Amúgy arra is érdemes figyelni a konvertáláskor, hogy lehetőleg már ilyenkor legyen meg a koszolás és eső text is, ne utólag kelljen szívni vele.. Igaz ez az üvegre is!
  • bocskor3
    De egyébként szép busz lesz, ha meg lesz csinálva, akkor tuti hogy fogok menni vele. :)
  • halaszfi
    Igen. A vbusban pedig nem tűnnek azoknak. Gondolod, amikor a majdnem teljesen bekonvertált 412 modellt kezdhettem volna előröl emiatt. Scriptelve nem volt, de hagytam a csudába.
  • bocskor3
    A kereket mindenképpen rakd be, mert mi is itt rontottuk el a c56-ot. Bekonvertáltam szinte az egész buszt, aztán olyan alacsony volt, hogy kezdhettem előröl..
  • halaszfi
    Már van, az omsicenter.com oldalon.