OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Banderasbkv
Jó pálya lett ez a Belgrád csak nagyon gépigényes.
GMI
Nem tervezünk bele, nálunk Autozakot használnak. 😊
---
@MineHeadHun - Ezt a függöny dolgot még megfontolom 😊

omsigbm.ewk.hu

Rendben köszönöm 😊 akkor egyenlőre marad az összes ajtó! 😄
Ikarusfan
Úgy, hogy egy szakasz invis_street után kettő lesz, azaz egyből kettő indul ki, persze figyelve, hogy a spline határok pont egybe essenek. Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy miután vége egy szakasznak, előhívok egy újat, azt hozzáillesztem, adok neki ívet meg mindent, amit akarok, majd rámegyek az előzőre, amihez ezt hozzáillesztettem, kijelölöm és nyomok egy N-t. Így bár az előzőleg lerakott ottmarad, mégis lesz folytatása annak, amihez illesztettem, így abból kettő indul ki.

Összeágazásnál ugyanez a helyzet. Igazából annyi szépséghibája van, hogy az ilyen spline-s elágazásoknál meg ilyeneknél egy fikarcnyit se tartják be a kresz szabályokat (elsőbbség, irányjelzés...stb).

#Tomiii77
Ami azt illeti ez nem is olyan egyszerű, nem néhány parancs. Minden busznak két idevonatkozó cfg fájlja a model mappában (passangercab meg ilyesmi néven futnak). Az egyikben pontok vannak meghatározva a buszban (illetve az álló és üléshelyek pozíciói). A másikban ezeket a pontokat összekötő útvonalak. Ezek az útvonalak határozzák meg (tudtommal), hogy merre mennek az utasok, hol szállnak le. Így ezeket kell módosítani, csak hát ahhoz át is kell látni, mi merre megy.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Sziasztok! Ha vezetek egy invisible spline-t, és azt szeretném, hogy egy elágazás legyen, akkor azt hogy tudom megoldani?
Belgrád pálya megjelent 😊
http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=38473
Köszönöm a választ 😄
Szorítók hogy hamarosan kitud adni 😄
szép darab

bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh

LMG123
LMG-123 visszatér! 😊

Utoljára szerkesztette: LMG123, 2016.05.15. 19:26:33

Sziasztok! Olyanban tudtok nekem segíteni hogy egy busznál hol kell beállítani hogy csak az első ajtón szálljanak fel az utasok? Konkrétan az MB CItaro facelift-nél érdekelne! Előre is köszi! 😊
kem001
Städtedreieck 2, Lemmental 3, Winsenburg 2015 szerintem sokkal izgalmasabb a Berlin X-nél, és ráadásul ingyenesek is. A busz meg (legalább is nekem) különösen nem egy olyan busz, amit "Must have-nek" mondanék. Mellettük itt van a rengeteg ingyenes városi busz.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Szerintem is a legjobb pálya, változatos, sok járattal. A hozzá tartozó DD meg az egyik legjobb addon busz. Számomra a Börzsöny 100szor unalmasabb, legalábbis ami az úthálózatot illeti.

Járműúsztatásra kijelölt hely.
Szia!😄
a pályához megvan minden mar lámpa program menetrend meg minden egyéb. de vannak még hiányosságok sajnos. rózsaliget megalloónál meég kell pár objekt
ugyan ez a noszéopy utcánál.
És a plusz járat meg készülőben van. nem lesz nagy szám de azért azis valami😄
pontosan nemtudom mikor hogy merre hány lesz de alakulgat😄
de annyit elárulok hogy megvan már ugye kőbánya alsó egy teljesen uj köki és a határ út is😄
Ikarusfan
CCV-nek tudtommal nincs sok szabadideje, ez az oka annak, hogy nem hallani mostanában a buszról. Ha lejjebb görgetsz, látható, hogy GMI-ék 256 altípusokat építenek, és szerintem ennyi. Orosz fórumokon nem vagyok jártas, de így magyar viszonylatban szerintem más nem nagyon készül, pedig lenne pár hiánypótló modell <#vigyor2>

TNH
Én pl. az X10-et tartom az eddigi legjobb kiegészítőnek.
Persze ízlések...

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Készült már olyan felmérés, hogy a meglévő Ikarusokba a játékosok mennyi kilométert pakoltak? Kíváncsi lennék virtuális adatokra....
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy új Ikarus vezethető buszok készülnek-e és mi a helyzet a ccv féle Ik280-assal? Ugyanúgy áll még?
Köszönöm a gyors választ!

WoW: Ejbenjaro#2740, BDO: Ejbenjaro, TESO: #raqured13, Uplay: RESO-Ejbenjaro

O305. Oké busz oké pályával, és tartalmaz AI-képes manuális váltó scriptet, amivel kapásból használható lesz több ingyenes mod is, pl. MAN ÜL, O307, O407, GSÜH 240, 270, 290, stb. Van egy csuklós társa is, különálló DLC-ként, az is egészen oké.

Hamburg is egy jó kieg, alapból elég tartalmas is, de a Three Generations kieg további 3 csuklós buszt ad hozzá a pályához, persze Hamburg nélkül is működnek.

Bécsnek elég lehúzás szaga lett így két részre bontva, mindenképpen az újakat vedd, ha veszed, a régit felesleges.

Chicago ronda, az X10 unalmas, Gladbeck egy vicc, az AI jármű csomag szintúgy.

Szerintem.
Sziasztok!

Eddig nem vásároltam DLC-t az alapjátékhoz ( OMSI 2 ), de most, hogy akció van, lehet, hogy elköltenék némi pénzt. Melyik DLC-ket javasoljátok megvételre? Chicago DLC például érdekelne, de elég vegyes véleményeket olvastam róla.

Előre is köszönöm!

WoW: Ejbenjaro#2740, BDO: Ejbenjaro, TESO: #raqured13, Uplay: RESO-Ejbenjaro

Szép jó napot kívánok!!
Szeretném megkérdezni a készítőtől hogy hogy áll a kőbányai(117 vonal) pályával??
Ezt nem tolakodásból kérdezem csak már nagyon várom a pályát
és kíváncsi vagyok hogy mikor lesz készen vagy mikorra várható.
A választ előre is köszönöm és bocsánat a zavarásért....
Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek a fórumon 😄
Köszönöm, ez a CTRL nyomás tényleg segít, így biztosan olyan helyre kerüljön az útelem, hogy érintkezzen is. Nagyon jó!

A ctrl-t nyomni kell, és úgy kell összeilleszteni az útelemeket.
Igen, gyári útkereszteződés, az alap pályából. Ezért sem értem, mi a baj. Milliméter pontosan illesztettem az elemeket, szóval ez sem lehetne gond, de valamiért nem tetszik a játéknak. Másnak könnyen megy az illesztés?

TNH
Ha le van tiltva, attól még ráhajt, ha nincs más út.

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Nincs esetleg letiltva valamelyiken az autóforgalom?
Gyári útker?
Utoljára szerkesztette: generalGGabe, 2016.05.11. 20:55:01
Megnéztem, de elvileg az irányokkal nincs gond. Mentettem képet is, hátha segít. Ebben a kereszteződésben minden irányból eltűnnek az autók, pedig a path-ok ránézésre folytonosak. Nem értem, mi a baj.

Ikarusfan
Érthető okokból kell újraírnom: szóval a path-eknek van iránya is, így előfordulhat, hogy bár jól csatlakoznak, akkor se megy végig rajtuk a forgalom.

Köszi a választ. Sajnos továbbra sem működik, pedig újra megnéztem a kereszteződéseket. Megvannak a path-ok, amit írtál, de a játékban még mindig el- és feltűnnek az autók az új kereszteződésekben is. Nem kell még valamit bepipálni vagy megjelölni, hogy "ez az út erre folytatódik" stb.? Pl. valahogy megmondani a játéknak, hogy merre menjenek az autók.

Szerk: Most egyenesen mennek az autók, de a lefordulók eltűnnek továbbra is. Látszólag semmi különbség, de mégis máshogy viselkednek. Nagyon macerás ez így... :o(

Ikarusfan
Pedig akkor csak nincsenek jól összekötve a path-ek. Az a lényeg, hogy a Traffic Rules fülre ha rámész, akkor kis idő múlva megjeleníti az összes path-et, nyomvonalat amin haladnak az autók, gyalogosok, vasút, minden (más más színnel persze).

Ha valahol "kontakthiba" van, akkor olyasmi vörös-sárga korongot látsz ott, mint ami a képen a járda végén van. Ha jó (lásd a képen az útker és az út csatlakozása), akkor ilyen nincs. Nem kell tökéletesen illeszkednie a path-eknek, lehet akár magasságbeli vagy emelkedésbeli különbség is közöttük, kis eltérés esetén legfeljebb pattannak egyet az autók ott, viszont bizonyos tolerancia felett már megjelenik a korong és szétesik a dolog.

Sziasztok ismét,

Most pályaszerkesztésnél akadtam el: tudja valaki, hogy miért van az, hogy az útkereszteződéseknél a forgalom el- és feltűnik? Próbálgattam az útmutatók alapján sokféleképpen csatlakoztatni az utakat, megjelent a piros nyíl is, hogy "él a kapcsolat" az elemek között, mégis a játékban az autók eltűnnek, és mások jelennek meg, nem folyamatos a forgalom. Így sajna nem tudok nagyobb pályát építeni, amíg ezek az alap dolgok nem működnek, pedig érdekelne a dolog.

Banderasbkv
Nem lett rossz főleg a D2156-os.
Köszi szépen a segítséget, így már működik! :o)

bolhalovas
Sziasztok!
Elkészült az orosz Ikarus 256 általam szerkesztett verziója.
Modell-ügyileg lenne még mit csinálni rajta, de amúgy szerintem használható.
Amit tud:
-Kétféle motor (D2156 és D10)
-Kétféle első híd (Trilex és LiAZ)
-Auto clutch
-Koszolódás
A megfelelő személyektől engedélyt kértem és kaptam a kiadásra. Az eredeti készítők neve feltüntetve a .bus fájlokban.
A rar-ban van egy "Műszerfal.jpg" kép, azt érdemes megnézni.
További frissítés várható, ha megtanulok bánni a modellekkel. <#vigyor3>
Jó játékot!

LETÖLTÉS

Intel C2D E6700 @ 2,66 GHz, 4 GB DDR2, Gigabyte HD5450 512 MB Logitech Driving Force GT + "Home-made" kuplung

Egyelőre csak aktív menetrenddel működik, vedd fel a menetrendet, és működni fog.

OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/

Az Ikarus 260 BKV Mod 2015-ös busznál hogyan kell kiíratni a dolgokat a kijelzőre? Odáig eljutottam, hogy bejelentkezek a Futárba, a számot kiírja, de az útonalat nem engedi beírni, így ugye végállomást sem írja ki, így meg nem tudok vinni utasokat. Légyszi, tud valaki segíteni?

bolhalovas
Nagyon pöpecül néz ki. EMKE pénztárgép belerakásán még nem gondolkodtatok?<#awink>

Intel C2D E6700 @ 2,66 GHz, 4 GB DDR2, Gigabyte HD5450 512 MB Logitech Driving Force GT + "Home-made" kuplung

MineHeadHun
Remélem még június-július körül ki lesz adva. Szép munka 😊 Amúgy a DUD-497-ben még függönyök is vannak, azt nem lehet beleszkriptelni akár csak egy álló modellként, vagy már ki van találva hogy ha rákattintasz a függönyre és tudod húzni/ vagy pl van két állapota a függönynek: 1. kihúzott állapot 2. *klikk* behúzódik persze semmilyen bonyolítás nélkül. Így már tényleg full valós lenne.
Itt egy kép a buszról bár gondolom ti is tudjátok ezt: KÉP (GRY-569 fényképe)

De ezt leszámítva nagyon pöpec munka így is. Nem gondoltam volna hogy ilyennel jöttök fel 😄
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.05.08. 12:54:18
pöpec darab

bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh

Ahhoz tudni kéne a Fiktív pálya fiktív városának nevét is, és ha már fiktív város, fiktív társaság, akkor lehetne fiktív busz flotta fényezése, ahogy a német pályákon szokás ^^

Üdv ich!

Kéne valami fiktív társaság név is, mert q*vára nem BKV lesz!!!4!!4!4!!!

Banderasbkv
Nagyon jó lesz ebből is egy frissebb verzió! Gyönyörű lesz!
GMI
Kicsit szüneteltetjük a munkálatokat a 256.50-essel, a .44-es kedvéért. Mostmár végre úgy néz ki a belső is mint a valóságban.
omsigbm.ewk.hu

Utoljára szerkesztette: GMI, 2016.05.07. 19:54:02

omsigbm.ewk.hu

MAN014
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy lesz e a közeljövőben futáros MAN NG272-es.?

Előre is köszönöm a válaszaitokat.

MSI B350 | Ryzen5 1600| Hyperx-Predator 16GB | Geforce GTX 1050 2GB | Chieftec 600w-smart | Windows 10 Pro (64bit). Játékok: OMSI2, SA-MP, MTA, CS:GO. Kormány: DFGT.

Amugy hallottam valami járatsűrítéses kispestről... Valahol él ez?
splines és sceneryobject mappát rakd újra a kispest csomagból 😊
Sziasztok,
többszöri újrarakás után is előjön a Kispest pályánál az a hiba, hogy mind editorban, mind a játékban csak a Garázs utca, Hofher Albert utca környékéig tölt be a pálya utána semmi... kékség egészen a Glóriettig.SE a logfile se a maptuuls nem ad kézenfekvő magyarázatot.
Hogy lehetne orvosolni ezt a hibát?
Ha már fiktív a pálya, miért ne kaphatna helyet egy importcég?

Utoljára szerkesztette: Sprintex, 2016.05.04. 18:25:10
A Szombathely pályán találkoztam olyan hibával, miszerint a tile-okat egy bizonyos idő után nem tölti be a program. Az indulási helyet, és környékét helytől függetlenül mindig betölti, viszont egy pár kilométerrel később már nem tölt be tile-t, az aktuális tile szélének elérésekor egyszerűen abbamarad a pálya, és ezután van, hogy a kiindulási helyre sem tudok visszamenni, ugyanígy elérem a betöltött pálya szélét. Ha indítás előtt bekapcsolom a Load whole map at start opciót, akkor egyáltalán nem tölt be semmit, csak az ég textúrája látható.
3.21-es verziót használok, sorban feltettem egymás után a 3.0-át, 3.2-őt, és végül ezt. Valakinek van ötlete esetleg, hogy mi okozhatja a hibát?