63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Erlau Trans #37665
    A fogarasi Tesco Extrában 990 volt a múltkori akcióban, előtte meg 1290
  • LMG123
    Audi 100 C4, Daewoo Nexia, Opel Astra F Caravan, Fiat Ritmo, Volkswagen Jetta II, Peugeot 406 AI-autók

Audi 100 C4 - LETÖLTÉS
    Daewoo Nexia - LETÖLTÉS
    Opel Astra F Caravan - LETÖLTÉS
    Fiat Ritmo - LETÖLTÉS
    Volkswagen Jetta II - LETÖLTÉS
    Peugeot 406 - LETÖLTÉS
  • YoGabN
    Akkor marad az újratelepítés :D Németországban nincsen Tesco.:/ Majd a 2-re befektetek, ez marad letöltött.:)
  • atty707
    Ha legális, akkor az Aerosoft Launcherből van lehetőséged hibajegyet küldeni az Aerosoft-nak, és visszaállítják pár napon belül. Másik lehetőség, hogy írsz egy angol nyelvű, szívhez szóló levelet szintén nekik.
    Ha nem legális, akkor tessék elfáradni a Tesco-ba, ahol 1600Ft-ért megveheted, vagy más üzletekben 2000Ft-ért.
  • bocskor3
    A GMI által modellezett vadi új kipufogó tesztje.
  • YoGabN
    help pls! leszedtem a patch-t, az exe fájl fel is telepítettem, de azt írja, hogy lejárt a reges kód. mit csináljak?
  • budaygergely
    Sok leírást olvasgattam erről, végül az OMSI.HU oldalon olvasható "Google Maps + OMSI Editor" c. bejegyzésben található tutorial alapján csináltam.
  • YoGabN
    köszi, de amúgy milyen a tapasztalatod? megéri?
  • alexander1993
    Hello! Elkészítettem a leírásod alapján az Ikarus KZNS packhez ajtónkénti leszállásjelzést amit szeretnék feltölteni az omsihu.wordpress.com-ra ha ez lehetséges. Tudnál segíteni?
  • SnyperDv2
    Sajnos énse tudom mondom a tudásom csak erre terjed ki. Viszont leírás alapján raktad be a dolgokat? mert egy-kettővel találkoztam ami mutatja hogy kell.
  • budaygergely
    A legnagyobb nagyítást alkalmaztam, amit a Google Maps enged. Utána, amikor beraktam Cinema 4D-be a .3ds-t, akkor pedig mértékegységnek a métert választottam ki. Utána export .x-be.Azt nem tudom, hogy ha több kicsi darabban teszem ki .x-be, akkor utána Omsi-ban hogy tudom szépen elrakosgatni őket?
  • SnyperDv2
    Pályát még nem exportáltam de én 2 dologra tippelnék( egyikbe se vagyok biztos) vagy nagyobb az x file mint 2-2.5 mega vagy ami nálam busznál lenni szokott 40 szeres nagyításba van az objektum. De ez nálam csak busznál van, pályával nem tudom.
  • gylacus
    hát, nem lett piros :D
    (bocsi a dupláért)
  • gylacus
    1) Mert nem működik a kijelző
    2) [color=red]>>Off/Spam/Warez Topik(KLIKK)<<[/color]
  • budaygergely
    Sziasztok!

Pályaépítési kérdésem van.

Google sketchUp 8 Pro-val kiszedegettem a pálya aktuális részletét, és domborzatát. Kimentettem .3ds kiterjesztésbe. Cinema 4D-vel megnyitottam a .3ds-t tökéletesen meg is jelent. Utána exportáltam .x-be szintén Cinema 4D-vel (ezt a progit ismerem). Ezt követően OmsiXConverterrel megnyitom a .x fájlt és nem konvertálja le nekem.

Mit csinálok rosszul?
  • SnyperDv2
    Ért valaki a .bus file hoz? Mivel németül van és nem értek hozzá egypár sort nem értek van erről valami angol leírás vagy magyar? pl említ forduló pontot ami nem tudom mi és van olyan sor első hátsó tengelynél hogy achse_maxwidth
    2.25

achse_minwidth
    1.83
    ezek a gumik futófelületének szélei?
  • rarma
    Google forditóval,így tudta csak lefordítani.
    Forditás
  • YoGabN
    Az 1.4-es frissítés miben különbözik az előzőtől? Megéri leszedni?
  • rarma
    Az első kérdésemhez a fotó lemaradt.

• rarma
    Sziasztok!

Ehhez a két kérdéshez szeretnék információt kérni,persze aki tudja mi a megoldása a hibáknak.

1 :
    Ez Ikarus busszal kapcsolatban szeretném megkérdezni,persze aki tudja,hogy mért nem ír ki semmit a táblára.

2:
    Az omsi-nak a 1.4-es frissitése mellett,található egy winrar-ral összecsomagolt OMSI1.04_PatchA elnevézü fájl, amiben ez található :
    hst_wartehaus_alt01.sco
    ezt a Sceneryobjects-ben melyik mappába kell tenni?.
    Mert mikor elindítom a játékot azt írja ki,hogy activáljam az aerosoft-ot,már probáltam kétféle email és serial-al, de egyiket sem fogadja el.
    Egyátalán kötelező ez a aerosoft aktiválás?.

A válaszokat előre is köszönöm.További szép délutánt mindenkinek.
  • Erlau Trans #37645
    Legközelebb kérlek kisebb képet, linkelve hozzá a nagyot. 10 házigazdából 9 ezt ajánlja, a maradék egy meg törli az ilyet. Köszönjük!
  • bocskor3
    De így legalább nem ilyen "jó ez így, most kit érdekel" megoldás lesz a busz.
  • bocskor3
    Éss C56 Elkezdése teljesen előröl, mert Mafia Ikarus 260 Modellből lett átalakítva, és eddig nem sikerült felnagyítanunk, de GMI már tudja a megoldást, szóval kezdhetjük előről
  • bpo451
  • Erlau Trans #37641
    Egy külső médialejátszót nyit meg, esetleg próbáld meg ALT+TAB-bal váltani arra az ablakra, de lehet nem sikerül. Ajánlom az AIMP programot, ott meg lehet adni billentyűkombinációt, amivel csak a programot vezérled. Először elindítod azt, majd az OMSI-t. Meg lehet adni billentyűt a Play, Pause gombank is..... Az OMSI-ban külön hangerő gomb nincs, sőt rádió sincs, külső lejátszót indít el.
  • rarma
    Innen töltöttem le az 1.4-et,
    a telepítése meg is történt, de viszont külön van még egy winrar amibe patch van,azon belül van a hst_wartehaus_alt01.sco fájl, de ezt nem tudom melyik mappába kell tenni a Sceneryobjects-ben. De mikor elindítom a játékot, akkor kéri az aerosoft regisztrációt, már két fajta email-t és serial-t is kiprobáltam de egyiket sem fogadja el. Kötelező egyátalán ezt regisztrálni?.
    Azért köszi az elöző busz letöltési segítséget.
  • csucsa
    Bocsánat, ahoz nem értek.
    Én feltelepítettem az 1.4-et.
    Külön meg amit keresel nem találom. :-(
  • rarma
    Nagyon szépen megköszönöm ! Azt nem tudod hogy melyik mappába kell tenni, a 1.4-es omsi patcht? elnevezése : hst_wartehaus_alt01.sco
    a Sceneryobjects-ben?
  • csucsa
    http://omsihu.wordpress.com/tag/ikarus/
  • rarma
    Üdv mindenkinek !

Egy kis segítség kellene, hogy honnan tudom letölteni, maga az Ikarus E95 buszt,mert eddig mi oldalakat megnéztem,csak javításokat találtam hozzá.
    A segítségeteket előre megköszönöm !!
  • csucsa
    Sziasztok!
    Azt szeretném megkérdezni, ha a buszban bekapcsolom a rádiót nálam
    a motorhoz képest nagyon hangos.
    Lehet külön állítani a hangerőt?
    Nem találtam lehetőséget a keverőn sem és nem tudom milyen lejátszót használ.
    Köszönöm!
  • kismanobkv90
    Értem, csak az a gond ha a járatszám 233 és beírok más számot akkor nem vált át!
  • bpo451
    Értelemszerűen megadod a másik irányba érvényes ziel kódot.
  • kismanobkv90
    Köszi megtaláltam! Már csak annyi lenne, hogyan lehet megfordítani a járatot? Mert a ZIEL csak egyik irányba jelez ki!
  • krisztiandzs
    Ikarus 415-höz tud valaki manuális váltót készíteni?
  • MEXXD
    76-os főút projekt

Korábban csak elszórtan adtam hírt a sokak által megkérdőjelezett készülő OMSI pályáról, különböző folyamatok néha akadályoztak az ötleteim kivitelezésében, de a mai naptól (2013. június 2.) megkezdtem a 76-os főút Zalaegerszeg-Keszthely közötti szakaszának az elkészítését. Az elmúlt hónapokban elsajátítottam azokat a tapasztalatokat és információkat, amelyek egy ilyen nagy kaliberű feladat elvégzéséhez szükséges (így is maradt bőven mit tanulni), és elkészítettem azokat a jellegzetes magyar objektumokat, utakat, amelyekkel minden négyzetméteren találkozhatunk, ha végighaladunk egy városon, falun, mellék vagy éppen főúton (ezeket rendszerint meg is osztottam veletek a fórumokon keresztül). Nagy segítségemre lesz a Google Utcakép is, így nem kell mindig ingáznom a két város között, ha épp valamit valósághűen szeretnék felépíteni. Kezdésnek az lakóhelyemen, a zalaegerszegi nagy buszmegálló került a kezeim közé, amit eddig 10 munkaórával sem sikerült teljesen lemodelleznem, mivel elég összetett és nagy területről beszélünk. A szolgálati épületet sikerült eddig teljesen élethűen, részletgazdagon az OMSI-ba varázsolni. Mivel a belvárosban terül el a buszmegálló, így törekszem minél alacsonyabb polygonszámból kihozni a modelleket, de okos megoldásokkal nem rontani az összképen. Hamarosan az OMSI+-on is a Projektek közé felkerül, ahol folyamatosan nyomon lehet majd követni az alakulását és friss képekkel meggyőzni bennetek, hogy valóban készül, de a jó munkához idő kell...
    Íme néhány kép a már elkészült buszmegálló részletről:
  • gabesz012
    Nem rossz ötlet a hang, de én a váltó/motor hangját szeretem tisztán hallani, még ha nem is annyira élethű. Igaziból is mindig a motor/hátsó tengely közelében szeretek utazni és utálom ha vki pofázása elnyomja a busz hangját. Mondjuk egy szar difivel rendelkező 318-as hidat nincs az a hang, ami túlhangoskodná. :D
  • nx10521
    Az utashang szerintem sem rossz ötlet. A játék jelenlegi lehetőségeivel nem lehet megvalósítani? Mintha az Usti nad Labem-nél valami ilyesmit csináltak volna.
    Emellett szerintem az ellenőr egyáltalán nem rossz ötlet, fontos tartozéka a városi közlekedésnek. Más kérdés persze, hogy valószínűleg nem túl egyszerűen programozható és ahhoz képest kevésbé látványos.
  • Erlau Trans #37627
    Amúgy ami szerintem régóta kívánkozik és nem olyan marhaság, hogy driftejünk: utashangok. Beszélgetés, duruzsolás... helyközi járaton van amikor olyan hangzavar tud lenni, öregasszony öregasszonnyal, ismerős a ismerőssel, falubelivel, szomszéddal.... stb beszélgetnek. Ezt pl., amikor volt az ötletbörze, hogy mi legyen az OMSI2-ben én szépen le is írtam, de elvetették a készítők, azt írta vissza Marcel, hogy nem életszerű.

Németországban mindenki vigyáz állásban utazik és kussol?
  • Erlau Trans #37626
    Én csak ha "helyközizek" akkor van jegyeladás. Városi forgalomban kifejezetten idegesít, hogy minden megállóban legalább 1-3 ember jegyet akar venni. Lehet, hogy másnál kisebb ez a szám, de nálam az utastényező megállóban fel van húzva 200%-ra mert rühellem ha csúcsidőben is a legfrekventáltabb helyeken is felszáll 1-2 utas és félházzal se megyek. Az az igazi amikor mögöttem tömve van a busz.