63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• matesz19
    Azon gondolkoztam hogy ami régebben kijött LiaZ Troli, annak a hangját nem lehetne össze vegyíteni valahogy a mostani Troli hangjaival, vagy egyszerüen kicserélni rá?? Mert annak még mindig több köze volt a Troli hanghoz mint ennek... :D
  • kem001
    Nézd meg az általad legutoljára betelepített buszokat, hogy azok tartalmaznak e Ciril betűket. Ha igen, vagy kitörlöd azokat, vagy bus fájlban átnevezgeted őket.
  • matesz19
    Próbáltad már úgy elindítani a pályát hogy a "pálya betöltése busz nélkül"-re kattintasz és úgy inditod el????
  • norb82
    OMSI újratelepítés...:(
  • Omsifan1225
    Ez ha minden igaz a cirill betűk miatt vannak
  • MZDESIGN
    Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Beszerettem volna állítani pár dolgot a beállításokban és ez a hibaüzenet fogadott. Minden beállítás eltűnt, illetve nem is lehet semmilyen beállítást betölteni és így a játék szaggat is meg élvezhetetlen is. Mi lehet a probléma? :S

• rarma
    Üdv Mindenkinek!

Van egy busz Temsa Safír, és azt szeretném kérdezni ezzel kapcsolatban, hogy a második ajtón hiába állnak oda az utasok a leszálláshoz,nem szállnak le,ez mért van? lehet rajta javítani valahol? vagy elég bonyolult a javítás hogy leszálljanak?
    Előre is köszi a segítséget.
  • zorba3333
    A tükör gondra a megoldást itt találod:
    atty707 jóvoltából

Erlau
    Többeknél visszatérő probléma az 1.04 frissítés utáni tükörgondok megoldása.
    Létezik rá egy tökéletes megoldás atty707 jóvoltából, amit feljebb linkeltem is a kérdezőnek.

Szintén többször felmerült a hivatalos 1.04 javítás elérésének, és letöltésének problémája.
    Erre pedig Pepe készített egy remek segédanyagot:
    A hivatalos 1.04.002 javítás letöltésének menete

Véleményem szerint érdemes lenne a bannerban az eddigitől eltérő színnel egy 1.04 menüt nyitnod, ahová a javítással kapcsolatos kérdésekre, illetve a frissítés okozta kisebb-nagyobb gondok megoldására lennének összegyűjtve a válaszok.
    Sok fölöslegesen ismétlődő kérdéstől, újbóli linkelgetéstől, és értelmetlen visszalapozgatásoktól kímélnénk meg saját magunkat, és az újakat is.

A későbbiek folyamán a kijelzők, ajtónkénti leszállásjelzések megoldása, "problémás" típusok esetében a 3. ajtó nyitása/zárása, utasok ajtónkénti felszállási rendje, stb, szintén megérdemel(ne) egy külön menüt a bannerban, hiszen még mindig "napi" téma a fórumon, tehát sokaknak jelent gondot.

Jelentősen megkönnyítené mindenki életét, ha időrabló keresgélések, és unalomig ismételt kérdések helyett, használható, a leginkább problémákat okozó témakörökbe rendezett segédanyagokból, egyszerűen megkeresve, orvosolhatóak lennének ezek a problémák.
    Köszönjük!
  • TNH
    Mert a trolinál ? volt, de a villamosos dolgoknál +.
  • generalGGabe
    Borzsony keszul. Menetrenden dolgozom, Routeres pedig a terepen dolgozik. Amugy meg a villamos: mibol veszed, h az a fontosabb?
  • BPI1184
    A Lion's City DD-nél a bal tükör akadozik, a többi jól működik, folyamatos képet ad. Mit kellene átírnom, hogy a bal tükör ne akadozzon?:S
  • TNH
    Nem, a hangok pocsékok. 10-20-ig is van hang, de halk nagyon. Pedig ott a leghangosabb. És a kattogás is megszünt.
  • Ikarus412
    972-t megtudod csinálni ? :))
  • brnbs
    igazad van, már kicsit odaképzeltem magam :)
    elfeledtem h ez "csak" Al
  • Ikarusfan
    Egyébként ha már itt tartunk, csak szerintem elég "érdekes" a ZIU hangja? Az egész koncepció, hogy van motorhang, van a motornak rezgése alacsony fordulatnál, nekem valahogy elég érdekes, főleg, hogy gyorsításnál 10-20-ig nincs is hangja (ennyire azért nem volt halk emlékeim szerint :))
  • Zoliikp
    Több megoldás lehetséges:
    - a cfg-ben kiiktatod a nomer1-2-22-3.o3d-kat;
    - a regs_ziu.org-ban 3 jegyű számokat adsz meg.

Az lenne a legegyszerűbb, ha sikerülne az o3d helyét megváltoztatni, és akkor nem a textúrán kell szerepeltetni. (arra még majd ránézek.)
  • LMG123
    Egy buszos vezetés közben nem hiszem, hogy bárki ezt figyelné...amúgy ezek AI járművek, a hangok felhasználása korlátozva van, csak olyan dolgokra lehet hangot adni, amit csinál is a jármű...az pedig a gyorsítás/lassítás, fékezés, ajtónyitás, ezeken kívül mást nem nagyon csinál... :)
  • rkrisz99
    sziasztok.
    csináltam magamnak egy építkezést a bécsi pályán, de a jármű forgalmat nem tudom megoldani.
    ha átküldöm az anyagot valaki megtudná csinálni nekem azt?
  • YoGabN
    Splines\ADDON_SimpleStreets\RQ_10,5_1spur_bridge_backward.sli
    Splines\ADDON_SimpleStreets\RQ_10,5_1spur_bridge_forward.sli

ezek megvannak valakinek?:/
  • nemeza
    Jól néz ki! :)
  • nemeza
    A pályaszámok lehetnének fehérrel és kész. Vagy ha rossz helyen van, akkor a háttérszínnek. (model.cfg megoldja mindenképpen a problémát) - a megfelelő [usetexxtexture] -t kell törölni vagy a texttexture-t átállítani.
  • TNH
    Ennyire nem értek még hozzá, de ránézek. De én csengőt se találtam.
  • gcs7e7
    A csengőt meg tudod úgy csinálni hogy addig szóljon amíg az ajtó be nem záródik?
  • TNH
    A regs.org tartalmát töröld.
  • norb82
    Gyönyör!!!
  • gcs7e7
    BKV 800 '75 - Száradjunk :D

Csak a "regs" számokat sikerülne leszedni...
  • MZDESIGN
    Már megöl a várakozás :DD
  • gcs7e7
    Hamarosan hozok képet a "BKV 800 '75" ZiU festésről, már bemutatható állapotban van :D
  • brnbs
    Mert van egy jellegzetes kattogása a kontaktoroknak :)
    Nekem hiányozna, bár a vezetőfülkéből nem nagyon hallani
  • matesz19
    Nha jah, de ezt inkább az OFF-ban tárgyaljuk ki, mert Erlau seggbe fog rúgni minket hogy teli off-oljuk a fórumot... :D
  • TNH
    A 908(?)-ason a jobb hátsó kerék fölött kimarta a kasztnit, be lehetett látni a belsejébe. Az kéne ide.
  • norb82
    Aha, pontosan:D
  • matesz19
    Miért? Milyen géped van hogy nem működik rajta az OMSI?? Letudnád írni, hát ha tudnánk neked segíteni. :)
  • matesz19
    Kb., ilyenekre gondoltál, mint rozsda ette fényezés? :D KÉP1, KÉP2, KÉP3
  • padarmartin
    Alakulgat ;)
  • sirenato
    Melyikre menjek? http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_6_18_ck5g5kyzuf.jpg
  • Ikarusfan
    Mert gondolom túl bonyolult ahhoz képest, amit játékélményként adna. Nézd, egy teljesen új módot ki kéne találniuk arra, hogy hogyan mozogjon a felsővezeték alapján a szedő, kéne egy tök új jármű rendszer (nem lehet csak úgy átalakítani troli-szerűre a dízel motoros alapot), meg kéne csinálniuk a váltóállítást, amire szintén van egy-két valós módszer, és még nem is tartunk olyan dolgoknál, mint hogy megy-e a troli delej nélkül, ha nem, hogy kerülsz oda, szedőkiugrás meg hasonló "balesetek" (akár rossz polaritású kábel vagy tudom is én)... Szóval elég macera lenne, de ettől függetlenül nem írták, hogy biztos nem lesz, csupán az OMSI2-ben nem valószínű.
  • matesz19
    Nagyon sexy ez a két festés... :P Nekem nagyon tetszenek, főleg a kijelző helyére tett textura. :D
  • LMG123
    Ezt honnan veszed? :O :D
  • TNH
    Nem biztos... De bezzeg a villamossal valamit csinálnak. Mer az a busz szimulátor legfontosabb eleme...