OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ma már nem, de holnap napközben rákukkolok...
Erlau Trans
Egyébként van benne valami. Mert ép az elõbb törtem a fejem, hogy az építés alatt lévõ pályámnál, ahol még nem tartok sehol egyszer vége lesz a házaknak, objekteknek mint a botnak, azt ott esik le drasztikusan az FPS. De most a pálya azon részére visszagondolva igen sok a kis csonka út. Na majd összekötöm õket.
Arra emlékeztem, hogy volt vele galiba a németek részérõl, a bemásolás terén akkor a 260-assal kevertem.
Rég volt, na...
Bocsánatodat kérem a "gyanusítás" miatt...<#vigyor0>
Erlau Trans
Csak Plac Rodla környéke, akármilyen idõpontban. De ott mindig.
kem001
Amikor bezzeg busz nélkül nézem Plac Rodla-t, akkor bezzeg meg van a normális FPS..

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Azon a pályán mindig ugyan abban az idõben, vagy folyamatosan, és csak ott esik az fps?

Más pályánál rájöttem, hogy egy két helyen azért esik, mert a környezõ utak végei közel vannak. A megjelenõ/eltûnõ AI-k lassítják a játékmenetet, ezért "undorító módon" mögé tettem egy eleme, vagy visszafordítót. Nem sokat, de javult a helyzet....
Azok azért nincsenek benne mert német fórumon volt pár ember aki bele kötött pár dologban és így nem kerültek bele azok a dolgok amik hiányoznak belõle de minden meg van az omsi könyvtáradban olyan biztos nincs hogy nem találtál meg valamit hozzá és Ikarus 415.14 azért nincs benne mert azzal a modell én probálkoztam amatõr kezdõként és a 04-re épült rá de már azóta meg van az eredeti Ik 415.14 modell is és kettõ közt van el térés de én lényegébe mikor el keztem konvertálni a modelleket én még az elõtt nem láttam olyan jármûvet csak más fajtát(mondjuk ez már egy kicsit off dolog a témába)

#33233:
Zoliikp:A Ikarus 415.04 v 1.1-es modell az külön telepítendõ modell a másikra nem kell rá másolni semmit csak simán ki kell törölni és ezt be rakni a másik helyére 😊
Erlau Trans
Úgy nagy átlagban a pálya nekem is jó FPS-sel fut, csak a lentebb említett részen kritikán aluli.
kem001
Nálam viszonylag jó FPS számot produkál. Báár gondolom villamossínek nem dísznek lettek letéve, szóval azok is fognak majd elrabolni pár FPS-t.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Erlau Trans
Meg remélem, hogy ennél nem lesz FPS zabálóbb. Palc Rodla környékén a hatalmas objektumként kezelt tereknek, körforgóknak, keresztezõdésednek köszönhetõen nekem ott ma 16-18 FPS.... De egyébként is a Palc Rodla környékén sokkal kevesebb az FPS... a régebbi városi részeken sokkal barátságosabb.
Erlau Trans
Azért mert azonnal nem válaszol Neked valaki, nem kell megismételni.. Ma igen nagy a forgalma a fórumnak, de hétköznap általában 4-5 hsz./nap. Ilyenkor akár több nap is eltelhet mire idejön valaki aki tudja a választ. Türelem, rózsát terem!
Megharaplak:
Ez az Ikarus 415.04-es busz javítása, és az eredetileg kiadottban 2 busz volt, de ebbõl kimaradt a 415.14-es verzió.
Azért nincsenek meg ezek a mappák, mert rá kellett másolni erre a mappára.
Alatta pedig az alap buszokról van szó.

Vehicles\SD200\ és
Vehicles\SD202\
Ezekben találod azokat a fájlokat, amik kellenek a buszhoz:
Hof-fájlok, handbemondás....
MAN SD202 mappában ott lesz minden, egy HOF fájl, a Sound mappában az Ansagen, Texture mappában pedig a Linielisten. Ezek közül a legfontosabb a HOF fájl, többi nélkül megy a játék.

Tappancs83
Bocs, SD 85 és nem SD95

Fő Tappancs az eurotruck simulator 2-ből a Tappancs nevű cégtől

Tappancs83
Letöltöttem az ikarus 415-öst is, csak nemtalálom azokat a buszokat amikbõl bizonyos fájlokat kéne bele másolnom. Azokhelyett használhatok más buszokat is amik tartalmazzák az említett fájlokat? Telepítési útmutatást küldöm hozzá, mármint amit a készítõ mellékelt hozzá.
Ezt írja:
Telepitési Leírás:

Ikarus 415.04 V 1.1 Javitás,Ikarus 415.14 nincs benne

C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Vehicles

C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Vehicles\Ikarus 415\Texture\Linienlisten\nincs benne

C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Vehicles\Ikarus 415\Sound\Ansagen\nincs benne

C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Vehicles\nincs benne

Majd ezeket másoljátok be mert nincs benne

Hof\fájlokat\MAN\SD\85 ösét másoljátok be

Linienlisten\fájlokat\MAN\SD\85 ösét másoljátok be

Ansagen\fájlokat\MAN\D\92 ét másoljátok be

ÜDV 😄G (DGUFOPLAST)

MAN SD 95-ösöm nincs, MAN D 92-esem szintén nincs.

Tappancs83
Az irnyító panelen keresztül sem lehet nagyobb felbontást elérni.

Tappancs83
Próbáltam a felbontásom 1280x1024 magasabb nem lehet jobb klikkel.

Tappancs83
Köszi. megnézem milessz így.

Akkor biztos valami fájl hiányzik és azért nem mûködik
Nekem 48.2 MB, kitömörítve pedig 218 MB.
Persze 😊
Ez a Setra busz összesen 46,0 MB Méretû összesen
De azóta feltetted a MAZ-t is, azzal is harc volt.
Az még fenn van?
Egy apró érdekesség:
a képen látszik a Rep.7z fájl, ami nekem nagyobb méretet mutat.

Megnéznéd, hogy a letöltött fájl, amiben az egész volt, mekkora méretû?
Csak idegesít mert tegnap miután letöltöttem kb.10 perc alatt meg is csináltam aztán tudtam vele menni
aztán ma nem tudom kicsoda azt mondta rakjam újra és azóta megint csak ugrál ( <#violent> OMSI )
olimano2222
Nyugalom,te csinálsz valamit rosszul!

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Így sem jó <#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#violent><#violent><#violent><#violent><#violent>
kem001
Busz mappájából töröld, és nézd meg úgy.

Állj!
Tessék elolvasni rendesen, mit írtam:
asztalon jobb klikk....
A játék ideje alatt nincs asztal, hacsak ki nem erõszakolod.

Az indítás elõtt tessék beállítani.
Ja Bocsi rossz képest mutattam 😄 mind a 2 helyre be van másolva
Tappancs83
Az Sp3-massal már volt sok gondom, ezért használok Sp2-t. Majd megnézem a jobb klikket, mit szól hozzá a játék, gondolom nem vezetés közben kell nyomni, mert akkor nem csinál mást, mint hogy kikapcsolja az egérrel történõ irányítást, azonkívül mást nem csinál.

C:\m-r-software\Omsi\Vehicles\Anzeigen\Rollband_S215UL

Ennek kell lennie a teljes elérési útvonalnak.

PC: i5-3570, 4GB, HD6850 1, G27, CM Blizzard T2 Laptop ASUS ZenBook 15" i7-3612HQ 6GB

kem001
m-r-software\Omsi\Vehicles\Anzeigen ide másold azt a mappát, ne a busz mappájába könyörgöm!

Igen, így van.
Nem a Vehicles mappába, hanem a Vehicles\Anzeigen\ mappában kell lennie....
Igen, rossz helyre tetted.
Vehicles/Anzeigen-be kell tenni, nem a buszba.
Tappancs83
A buszválasztásnál a busz belseje látható, pontosabban az utastér egy része. Az még addig rendben is volna. De hogy a busz vezetõ van csak az már tényleg rossz. Ezt nem tudom mi okozhatja, ilyent még nem láttam.

Pedig meg kéne próbálni az SP3-at.
Bár sokat vitatkoztak rajta annak idején, de pont a régebbi vasaknak jött jól az a kis plusz, amit nyújtott az elõdhöz képest....
De én nekem be van már másolva a rollband mappa !!!!
Vagy akkor rossz helyre van bemásolva ?
Tappancs83
Win xp professional 2002 servispack 2. Az alaplapom is elég régi és nem hajlandó újabb po rendszerek telepítését engedélyezni. Telepítés közben mindíg lefagyott, amikor próbáltunk telepíteni egy új op rendszert, így maradt a jó öreg win xp. Köszi, majd megnézem a dolgot.

Tessék nyitott szemmel olvasni a fórumot.
GMI a #33185. hsz-ben válaszolt a problémádra.

Tappancs83
Hogy csak a vezetõt hozza be, azt nem tudom miért csinálja, ilyesmivel még nen találkoztam. De az ugrálós busz problémával már volt dolgom.

Milyen az op.rendszered?

Windows alatt jobb katt az asztalon, a felugró panelon biztos lesz Képernyõfelbontás lehetõség, vagy a vezérlõ elõhívására gomb...
De az alap grundorfon csak a vezetõt hozza be pedig azon csak 1-2 gyári busz jár
Sõt hétvégén csak 1 és a vezetõt hozza be :/
Tappancs83
Köszi.

Tappancs83
Nem a merevlemezrõl kell törölnöd, hanem a játékalatt az megállóban parkoló buszok mennyiségérõl beszélek, amiket te vezetst. Az én gépem 4-et tûr meg, az 5-ödik busz aktiválása után már nekem is ugrálnak a buszok össze- vissza, de ha a játék közben törlöm a járatot, de nem a buszt a merevlemezrõl, a probléma megszûnik.

Nem írogattam bele a fájljaiba 😄
Tappancs83
Köszi. Lehet, hogy a felbontás van rosszul belõve, mivel én a gyárit használom. Kül 17 incses monitorom van. A gépem bírná az 1280x1024-es felbontást is, csak nem tudom azt hol tudnám átállítani.

Akkor már betöltéskor hiba lép fel.
Mutasd meg a logfile.txt-t.
Talán visszakereshetõ, mi okozza.
Nem írogattál a fájljaiba?
Nekem a buszválasztó képernyõn sem jeleníti meg a buszt :/
De amúgy mondták ma hogy rakjam újra újraraktam és azóta ugrál és azóta nem volt új buszom csak ez az új MAZ meg egy másik amit ha jól emlékszem gcs7e7 felrakott képpel és letöltõ linkkel 😄
Csak ez a két buszom van azóta