OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem is volt ilyen problémám 😊
És még van is 😊
YoGabN
ha van kedved és tetszik, a VAG festést is feltöltheted.. tudom, hogy nem ti csináltátok, csak így egy helyen van a többivel😊

Haters gonna hate!

Nagyon jók lettek a festések, mint mindig! Külön köszönöm a Tiszás festést a Setrához<#vigyor0>
TheSosy
Sziasztok!
Az új Setra busszal van egy kis gondom.
Mikor betöltöm,és leteszem egy helyre,akkor csak a sofõrt mutatja,maga a modellt nem.Mi lehet a probléma?

Intel Core i3-3225 3.3GHz NVIDIA GeForce GT 640 4GB RAM http://www.gyoribuszok.hu

YoGabN
akkor inkább nem is állítgatok semmit, tökéletes nekem ez így😊

Haters gonna hate!

gcs7e7
10 ÚJ ÁTFESTÉS!
http://gcs7e7.wordpress.com/

Egy lehetséges megoldás, akinek kicsi a monitor, és többet szeretne "látni". Egyébként csak a kép kedvéért változtattam meg, nem így játszom.
YoGabN
rápróbálok. amúgy így is játszol, vagy csak a kép kedvéért?😄

Haters gonna hate!

Csak halkan:
klaviatúrával...<#wink>

A bus-fájlban átírtam a nézet látószög értékét... 60-ról 100-ra.
olimano2222
Nem sajnos nem csak ha esetleg oldal nézetbõl vezetsz! 😄 Van két monitoros felvétel is a videok között de igen 2 monitorral közel sem olyan jó!

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

YoGabN
ezt mivel csináltad?😄

Haters gonna hate!

YoGabN
2 monitoron nem tudok gy játszani, hogy a képernyõ széle ne a kormányon legyen igaz?😄

Haters gonna hate!

A hirtelen mozdulat esetén enyhe tengeri betegséged lesz...

A beállításaiba nem merültem el, de pl. ha a széken ülve átteszed a testsúlyod, a kép is oldalra csúszik. Ezt tetézve el is fordulsz, akkor "ránt" egyet a látószögön...
Mit értesz érzékeny alatt? Ha 1 fokot jobbra tekintek, a képernyõmön 90 fokos rotációt csinál, vagy 2-3 szor érzékenyebb, mint a valós fejmozgás?

AMD A8-3850,ASUS GT640-2GD3,8 Gb RAM 1600MHz

A Start gombra kattintottál?
Erlau Trans
Nekem a kamerát sem akarja elindítani. Minden felismeri, el is indítja, látja (tudom variálni a beállításokat skypeban), de ez a program nem.
Erlau Trans
Na igen, így marha sok értelme van akkor annak/azoknak a háznak/házaknak. Nem hiszem, hogy annyit rontana a vezetési élményen a dolog, ha ott egy teljesen más ház lenne (akár a gyári elemekbõl) ami kitölti a teret, a fele nincs eldugva és nem is eszi az FPS-t... Legalábbis engem rohadtul nem érdekel amikor az utasokat a megállóban, vagy a kanyarnál lesem a türköt, hogy milyen irodaház színe, alakja.
Oké , majd megpróbálom 😊
Méretébõl adódóan nem tudom elküldeni privátban, feltölteni meg felesleges.
Próbáld meg inkább Te újra letölteni, hátha a töltés közben sérült meg a tömörített állomány...
Esetleg privátban nem küldenéd el léccives a te Setrádat ? 😄
Az benne az érdekes, hogy a játék betölti a teljes modellt, függetlenül attól, hogy mennyit lehet belõle "látni".
Ha a fele a föld alatt van (poligonokban értve), akkor nem egyszerûbb, ha azt "leveszem" róla, és csak a látható részt teszem le?
Így csökkentem a pálya gépigényét....
De lehet, hogy rosszul gondolkodom.
Erlau Trans
Érdekes megoldás. Én úgy vagyok a félig-meddig valóságos és fiktív pályámmal, hogy többségében a gyári modelleket használom, + pár dolgot amit a netrõl szedtem le hozzá. Egyrészt nem is értek a modellezéshez (bár biztos meg tudnám tanulni), de nem vagyok idõmilliomos, hogy minden egyes jellegzetes épületet lemodellezek, texteket fotózzak hozzá. Ezt meghagyom az idõmilliomos diákoknak, meg a munkanélkülieknek.
Ha szerkesztõben ott "alánézel", a házak többségének alja a szint alatt van.
Tehát olyan, mintha egyedi lenne a ház, de már mintha máshol, így teljes egészében láttam volna...
Mindegy, csak egy egyszerû téglatestre kellett volna "ráhúzni" azt a textúrát.
kem001
Köszi, közben rájöttem, csak kicsit érzékeny.. Azt hiszem gyakorolnom kell ezt még.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Mondtam, hogy mûködik...
Elõször elindítod a FaceTrackNior-t, beállítod.
Mikor megjelenik a bal felsõ sarokban az "arcon" a sárga jelölés, lekicsinyíted az asztalra, és indítod az Omsit.
A hirtelen mozdulatok miatt néha kiehet a szinkronból, de ilyenkor a Home, vagy Ctrl+Home kombóra visszaugrik középre, a játék pedig a Space-re.
Én így állítottam, de kilépéskor felajánlja, hogy menti a konfigot.

Itt a kép...
És jön a 4... Mondjuk az az Omsi 2 után jön, tehát nagyjábol marad a teljesítmény.

kem001
TrackIR-t sikerült amúgy beüzemelnie játékhoz valakinek? Hiába telepítettem, és állítgattam be, játékba ha bekapcsolom, nem mûködik.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Erlau Trans
Én 5 perc körül mentem vele, de engem nagyon zavart. Media Marktban bóklászva láttam 3D TV-ben olyat aminek nem vagy csak alig látható vékonyka széle volt. Na valami olyasmi kellene ezeknek is.
Erlau Trans
Igen, ott a legdrasztikusabban. Erre írtam azt speciel, hogy baromni nagy objektek vannak ott. Keresztezõdés, a végállomás már nem is tudom mi alkot egy egész nagyot, de nem valami szerencsés megoldás. Jó, jó egyedi, meg élethú pálya de sok mindent meg lehetett volna oldani splinékkel is (szerintem).
Vasutas találkákon is 3 monitoron ment az RW. A képernyõ széle baromi idegesítõ, pedig elég vékonyak voltak a szélei.

kem001
Pont tõled akartam kérdezni, mert eszembe jutott, hogy Plac Rodla-nál ahol a végállmásnál kanyarodunk le U alakban, elvileg ott van egy hosszú szakasz, és ott szokott nálad is leesni az FPS?

olimano2222
Igen ,igen ez 3 monitor ez is teljesen jó megoldás hogy meg változtatod igazán rally szimulatorokban nagyon jó

Erlau Trans
Príma. A franc se tudja, hogy viszi a kamera a 30-cat vagy sem. De kipróbálom. Köszi!
Erlau Trans
Én egy kiállításon vezettem az ETS-t így három monitoron (igazából 3 nagy legalább 100cm körüli lapos tévén, meg egy Logitech DTF-el, de engem zavart a monitorok széle egy kicsit. Bár ha nem állt volna akkor sor és nem csak 5 percre engedtek volna oda, biztos megszokom.
Igen, csak kamera kell, ami tudja a legalább 30FPS-t...

De kipróbálni bármelyikkel lehet...
Akkor ez most 3 monitor?

Nekem csak egy van, ezért "csaltam" a Setra esetében:

Egy értéket változtattam meg....
Erlau Trans
Jól értelmezem (így mobilról lesve a belinkelt oldalt), hogy ehhez elég egy webkamera is?
FaceTrackNoir a program neve.

És az Omsival is mûködik, kipróbáltam.
Persze kicsit érzékeny, de megvalósítható a jó játékélmény...

http://facetracknoir.sourceforge.net/home/default.htm

Ingyenes, viszont figyelni kell, hogy az op.rendzerhez megfelelõ API-t tedd rá.
Sziasztok! Egy ideje nem játszottam már az OMSI-val, az érthetetlenül alacsony fps miatt! Egy kéréssel fordulnék hozzátok. Ha nem nagy gond és lennétek oly kedvesek írnátok akár ide, akár privátba olyan pályát, ami nem zabálja a gépet, de legalább 3 járat van rajta ami nem 2-5 perces. Nagyon megköszönném.

Ui.: A számítógépem bõven elég az OMSI elvárásainak, a régi gépem ami 100x gyengébb volt, jobban vitte ezt a játékot. Várom a 2. kiadást, hátha ott már nem lesznek ilyen gondok! Köszönöm, hogy elolvastátok!
Erlau Trans
Na igen, ez jó ötlet. Engem is érdekel, gondolkoztam már a megvalósíthatóságán. Tulajdonképen a lapos TV-ém tudnám monitornak használni (szoktam is azon OMSI-val karikázni), másiknak a monitorom... már csak egy kéne hozzá. Tudnék is olcsón, csak van jobb helye is a pénznek, minthogy lutriba vegyek egy még egy LCD monitort. Mondjuk ez úgy az igazi szerintem, hogy van az a fejmozgatást lekövetõ cuccod (nem jut eszembe a neve...).
gera995
Mai meló!😊

Alaplap:Gigabyte B75M-D3V Processzor:Intel Corei i3 2120 3,3GHZ Videókártya:Nvidia GTS 450 1GB DDR5 Ram:Kingmax 4GB DDR3 1333MHZ

olimano2222
Szép napot!
Nem tudom ti hogy vagytok vele de engem mindig is vonzott az az "õrültség" hogy ki próbáljam az ATI Eyefinity -t azaz (omsi 3 monitoron!
22"-os 3x 1920x1080 )

Ehhez nem kellet más csak egy kis idõ és pénz spórolás! na meg kitartás nem egyszerû normális kábelt stb-t találni.

De hogy vissza térjek a játékhoz hoztam egy videót róla

Erlau Trans
5*
LMG123
Bocsi, hogy belekötök, de 1 hozzászólásban is megköszönhetnéd az embereknek, úgy, hogy leírod a nevüket, stb, miért kell mindig mindenkinek egyesével válaszolni? Gyakorlatilag teleflood-olod az egész midenséget. És ezzel nem bántani akarlak, csak idegesítõ nagyon, például az ilyenek miatt siklik el az ember azok felett a kérdések felett, ami(ke)t pl. te is feltettél.

Ott nekem is, fõleg este... Általában 59-essel megyek, a 2. megállótól tökéletes az FPS, addig elég gyatra.
Tappancs83
Köszi.

Fő Tappancs az eurotruck simulator 2-ből a Tappancs nevű cégtől

Tappancs83
Köszi.

Fő Tappancs az eurotruck simulator 2-ből a Tappancs nevű cégtől

Erlau Trans
Ha már pályaszerkesztés:

gyakorlottabb pályakészítõket kérdezem, hogy Ti, hogy láttátok, gyári objektumok közül mi eszi a legjobban az FPS-t? Vagy úgy általában mi (ha nem gyári?).
Erlau Trans
Pont ott a Plac Rodla végállomásnál van ugye több nagy több sávos út. Az egyiket tudom, hogy egyszer csak vége lesz, de a többit nem (de gondolom azok is).
Ha csak egysávos elég olyan, mint Grundorfban, egy invis_treet-t kunkorítani, csak azért, hogy folyamatosan haladjon az a "nyomorult" AI...