OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem a hiba üzenetet, hanem a körülményeit írd le...
Pl.:
megyek a busszal beállok a megállóba, és hibaüzenet.
Valami ilyesmire gondolok...
Nehéz leírni, valami címzési hiba és az omsi.exe hiba. Kilépni is csak a feladatkezelõ használatával lehet.

A szófordulat rendben, de nem kapsz segítséget, ha nem írod le, hogy a hiba pillanatában mit csinálsz, hol vagy, stb....
Lehet még hiány, amit nem tud/akar megnevezni...<#wink>
Köszi. Így már elindul. de sajnos egy idõ után elszáll.

Ha jól emlékszem abban a mappában ams, és zip fájlok vannak.
Ha nem akarsz vacakolni az Addon Manager-rel, akkor az ams kiterjesztést átírod zip-re.
Megnyitod, és bemásolod vagy könyvtáranként, vagy mindet egyszerre...

Célszerû felülírni a meglévõ fájlokat, viszont néha problémát is okozhat.
Szintén kezdõként olyan kérdésem lenne, hogy omsi.hu oldalról a Berlin-Spandau v2.0 pályát letöltöttem és a könyvtárakban van olyan hogy "kell". Annak a mappának a tartalmát hogy kell telepíteni, mert a netet néztem de hibával leáll az omsi. Segítséget elõre is köszönöm.

Még amit csinálok ahhoz sem értek 😄 Majd ha valaki akarja megcsinálja én még kezdõ vagyok <#whatever>
Erlau Trans
AI-ként történõ beüzemelése tervben van?
Bocsi ezek szerint innen nem szereti a linket:
1.kép
2.kép
Folyamatban az üveg javítása és egy kis plusz az ablak fûtése 😄

Erlau Trans
Ezzel és zorba3333 részletesebb leírásával egész elfogadható lett, de még mindig lenne mit állítgatni (de így is egy jó óráig állítgattam a szájízemnek megfelelõre). A kamera fizikális helyzetét is figyelembe kell venni, illetve én szórakoztam a székem magasságával és a háttámla dönthetõségével, hogy minél kényelmesebb legyen a tükröket lesni és ne álljon be a nyakam 10 perc játék után, mert folyamatosan emelgetem a nyakam. Hátrább is kellett gurulnom kicsit, kb úgy volt jó mint ahogy kellene, a lábnak behajlítva lennie igazából is. És ahogy észrevettem, egyenes háttal, jó testártással kell ülni... rossz szokásom görbén ülni, de ez egybõl figyelmeztet, helló, egyenes hát, mert "elszáll" a nézet. A székem magassága eddig majdnem maxon volt, így olyan volt, mintha magasan ülnék a buszban. Na ezt le kellett vennem felére, állítanom a monitor dõlésszögén is, hogy ha középre nézek gondolkodás nélkül természetesen, ugyancsak kényelmesen, hogy ne a fél mûszarfalat lássam, vagy a plafonból jó részt, hanem az utat..... szóval ahogy zorba3333 is írta valóban nagyon egyedi beállítást igényel. És nem csak a program.

Egyelõre a Solarus U12 III-mal próbáltam, holnap ránézek más buszokkal is. Elképzelhetõnek tartom, hogy variálnom kell majd a széken pl... mint igazából is kellene.

Úgyhogy nem olyan rossz, de egy kicsit macerás, viszont kárpótol az élményben. Ha lesz vele kedvem legalább ugyanennyit szórakozni, akkor majd átpakolom a kormányt, a kamerát a TV elé és megnézem milyen 112 centin is.

Egyelõre a problémáim ami nem tetszik, a lassú reagálás (de lehet, hogy ezen nem tudok változtatni a webcam 30FPS/Hz korlátja miatt, itt jegyezném meg, hogy a legújabb TrackIR 100FPS/Hz-t tud). Illetve ha oldalra akarok nézni ajtóra, vagy ablakra pl. keresztezõdésnél elsõbbségadás miatt, akkor nagyon oldalra kell forgatni a fejem, s akkor elveszti párszor az arc érzékelését a program. De ha nem is veszti el, mint a valóságban teljesen el kell forgatni a fejem, hogy forogjon a kép is teljesen... de ekkor meg kész szemtorna, mert akkor meg a monitort nem látom (ezért kéne a plusz monitor...).

Még egyszer köszönöm mindkettõtöknek!
A Setra egyik mod-ja a Merci hang.
ezt innen szedd le:
https://skydrive.live.com/redir?resid=27C9FA74A2D6CAE9!575&authkey=!AF3eqfiiH3iPQTY

A mappa, valamint a matrixos bus-fájl így nézzen ki:

És jóccakát.
Itt a kép 😄
Átírtam mint a képen is láthatod de nincsen még mindíg hangja :/
pedig azt csináltam amit mondtál 😄
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA hogy így kell 😄
én meg a mappa nevét írtam be 😄
MDB024
A lényeg hogy minden hang mappába található egy cfg. fájl pl:"sound_s215ul_d2566MUH.cfg" nem tudom a mercis mappába milyen van, de amilyen van benne annak a cfg nek a nevét kell bemásolni ahova mutattam a képen és jónak kell lennie... 😄

Tappancs83
Köszi, már csak a festéseket kell beraknom és mehetek is vele a 76-os vonalamon. <#nevetes1>

Fő Tappancs az eurotruck simulator 2-ből a Tappancs nevű cégtől

Ide nekem az a mappa van beírva amibe a merci mód-os hangok vannak 😄
Na abba a mappába semmilyen hang nem volt de belemásoltam a merci-mód os hangokat de nem változott meg semmi 😄
De amúgy most megpróbálom a kép alapján 😄
Köszi a képet !! 😄
MDB024
http://kephost.hu/share-301C_512BC2A9.html

MDB024
A Sound mappára gondol, az ha üres akkor nincs hang, a .bus fájlban írd át annak a mappának a cfg fájlára amelyik hangmappát használod..

Milyen mappára gondolsz a .bus fájlban ?
Mert nem értelek...
( Nagyon kezdõ vagyok az OMSI-ban 😄 )
Mert a bus-fájlban olyan mappára mutat, ami üres...
kem001
Köszi, nagyjából így sikerült beállítgatnom, még ha lesz hozzá türelmem, finomítok rajta, és remélem jó lesz.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

YoGabN
bugos..

Haters gonna hate!

Nem tudja valaki miért nincsen a Setrámnak motorhangja ?
YoGabN
Innen töltsd le, majd a Rollband mappát az Anziegen mappába másold be és nem lesz gondod vele😊

Haters gonna hate!

Tappancs83
A busz is érdekelne, sajnos nem sikerült megtalálnom ezt a buszt. <#help>

YoGabN
Hoztam ismét egy-két festést a Setra 215UL-hoz!😊

Javított Eurolines
BVG Alt und Neu

És a letöltési linkek, akit érdekel:

BVG Neu und Alt
Javított Eurolines

Haters gonna hate!

MDB024
Errõl az Nürtingen-Bernhausen map-ról tudtok valamit?
Lenne egy kis problémám vele, hogy nincsenek AL-ok és nem álnak a buszmegálóbea az emberek.. Hogy lehetne ezt megoldani?? 😊
http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=10471

Mind1 az most már nem lényeges mert letöltöttem egy olyat ( kem001 tette fel ide ) ami az eredeti manuálist írja felül 😄
És így most már mûködik 😊
De viszont most már csak motorhang kéne 😄
És az enyémmel mit tettél?
Nem egy másik automata verziót töltöttem le és azt raktam be 😊
Egy kis segítség azoknak, akik Face TrackNoir programot használnak, és túl érzékeny a fejmozgásra a program.
Az indítás utáni fõpanelen, középen van egy Filter beállítási lehetõség.
Itt van egy bizonyos EWMA lehetõség, alatta a Settings opcióval Ebben az ablakban a különbözõ érzékenységi fokokat lehet beállítani.

Az EWMA beállítási panelon három csúszkát találtok.
A felsõ csúszka a Min.Frame: Ezzel a csúszkával a fejmozgáshoz képest történõ elmozdulás intenzitását tudjátok szabályozni. Minél nagyobb értéket állítotok be, annál lassabb lesz a reakció, vagyis annál késõbb fog elmozdulni a kép a fejmozgáshoz képest.

A középsõ csúszka a Max. frame: Ezzel a beállítással pont az ellenkezõje érhetõ el, mint az elõzõ beállítással. (Inverz beállítást teszi gyakorlatilag lehetõvé) Minél nagyobb lesz a beállított érték, annál több fejmozgásra van szükség a kép elmozdulásához.

Az alsó csúszka a Curve (pow): Ezzel a beállítási lehetõséggel a program által generált reakcióidõt lehet beállítani. Általában akkor, jön jól, ha pörgõs játékokkal játszik valaki, ahol kimondottan fontos a gyors, akár többszörösen, vagy gyors egymás utániban bekövetkezõ nézetváltás.

További finomítási lehetõségként ott van a smooting funkció. Nem kimondottan mozgásérzékenység beállítására való, de a mozgás "simaságát" egyenletességét kiválóan lehet szabályozni vele, ezért írom, hogy finomhangolásra való.
Egyébként célszerû azután szórakozni vele miután az EWMA lehetõségeket nagyjából már beállítottuk.
Minél alacsonyabb a beállított érték, annál érzékenyebb.

Sajnos igen erõsen türelemjáték a beállítás, ráadásul mindenkinek más a megfelelõ érték, ezért nem lehet általánosítva, azonos adatokra támaszkodva játszani vele.

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Most nem értelek:
az enyémbõl kimásoltad az automatásra vonatkozó fájlokat, és úgy dobta ezt a hibát?
Tappancs83
A log.txt-t már nézted a játék mappájában? Ott van részletesebb info a hibáról.

YoGabN
most csinálok még berlines festést hozzá, a régi készvan, az új kb 30percen belül, rakom majd fel azt is, a Eurolinesesnél még van egy átalakított fajtám, nekem az tetszik a legjobban😊 mindjárt felrakom.

Haters gonna hate!

Csak be tettem hozzá az automata váltót mert csak a mátrix-os mûködik nekem :/
Tappancs83
http://www.sendspace.com/file/13abyg
Sajnos túl hosszú, így nem tudom másként megosztani, nekem meg nincs hozzá elegendõ szakértelmem. Van rá mód, hogy a keresett fájlokat pótoljam valamivel, vagy átugortassam vele a hiányzó fájlok fölösleges keresését?

Igen.

Erlau Trans:

Ezt másold be a Settings mappába:
http://data.hu/get/6248958/Omsi_ini.rar

Hátha...
Neki megy:
https://www.youtube.com/watch?v=rr4OwmCaIEI&feature=youtube_gdata_player

AMD A8-3850,ASUS GT640-2GD3,8 Gb RAM 1600MHz

gcs7e7
köszönjük 😊
@YoGabN: rendben 😊

Amúgy hálás köszönetem !! 😄
Tehát akkor csak be kell raknom a vehicles mappába ? 😄
Erlau Trans
Köszönöm, természetesen ha idõd engedi. Mert egyébként nagy élmény lenne így vezetgetni, fõleg a nagy lapos tévémen, de így használhatatlan.
Megpróbálom meglesni a készített ini-fájlt, hátha abban matatva rájövök, hogy lehet csökkenteni ezt a fajta érzékenységét csökkenteni.
Erlau Trans
Valami objektumot nem talál. Meg kellene nézni a logfile-t, hogy mi. Szerintem a buszhoz nincs meg valami. Nekem a MAN Lion's City DTF verziója csinálja ezt. Nem tudom én hányszor töltöttem már le, másoltam be újra, de mindig feldobálja. De attól használható, csak idegesítõ.
Felraktam az én verzómat:
http://data.hu/get/6248805/215UL.rar

Ebben csak a Vehiclesbe való mappa van, de kiegészítve az új automata váltós, illetve a szintén új manuális váltó-mátrix kijelzõs változattal.

Ha gondolod/gondoljátok letöltitek.
Az automatáson rajta van az általam készített dísztárcsa is....
Tappancs83
Van még egy kis problémám az Ikarusz 415.04-es busszal. Egy hiba jelentést kapok ami semmit mondó, ráadásul 6-szor ismétli zsinórban minden kinyomás után, mivel mást nem lehet csinálni vele, bezárod, vagy a "cancel"-t választod, utánna megy rendesen a játék, nem fagy ki, de idegesítõ. Van erre valami orvosság?

Ez volna a hiba, ami csak akkor jelentkezik, ha kiválasztom a már említett buszt. Ameddig nem törlöm az aktív buszok listájáról, addig minden indításkor jelentkezik ez a hiba.

Amúgy most megnéztem onnan ahonnan én letöltöttem és ott alapból 46,0 MB
Úgyhogy akkor most nem tudom mi lesz ........ 😄
Erlau Trans
Nem az volt a baj. A program telepítése után (annak ellenére, hogy nem írta ki) igényelt egy restartot. Utána már mûködött. De ez valami borzalom. Egész egyszerûen nem voltam képes úgy beállítani, hogy normálisan mûködjön. Elindult az OMSI-val, mereven néztem egy pontot akkor is mozgott. Még a lélegzetemet is visszafojtottam, mozdulatlan voltam, pislogni se pislogtam, akkor is minimálisan kóválygott a kép. Egyszer sikerült elindulni vele, kb 150-200 métert mentem a busszal, de nagyon óvatosan mozgatva a fejem, a tükröt néztem jobbra, picit lassan reagált, aztán jobbra a tükröt, az is ok volt. Aztán vissza egyenesbe, ez is ok. De akkor jött a megálló, kicsit balra néztem, hogy lássam a bal tükröt, jó helyre megy a vége az öbölbe, akkor az eddigihez hasonló óvatos mozgás ellenére hirtelen jobbra kivágódott a kép, és utána az Istennek nem tudtam középre imádkozni. Ha megint mereven néztem is középtájba, elment a kép balra.... inkább balra érzékelte a közepet... állítgattam a kamera dõlésszögén, irányán, de semmi. Lassan elértem azt, hogy kis kóválygó kép után rendszeresen a mûszerfalra dobta a képet, hogy közbe a pedálokat láttam és a kezelõszerveket, az útból semmit. Ezután megint középre került, na mondom elindulok. Fogta magát megint balra dobta a képet, mintha ott érzékelné középre a fejem... nyomkodhattam én neki a Home-t, semmi..... Na mondom. Ekkor azt vettem észre, hogy kicsit ha jobbra mozgok ugyan mozog jobbra, de nagyon nem arra amerre tartom a fejem.... Ha meg mozgott abba az irányba, nagyon lassan mire pl. a jobb tükör helyett már középre kellett volna néznem, vagy a bal tükörbe. Akkor balra mozdítottam picikét fejem*, erre kivágódott középre, megint a pedálokat nézem....na mondom.

Itt untam meg. Nyomkodtam ott a programban állítgattam, de se jobb, se rosszabb nem lett. Meguntam. 😊
Kamera amúgy tudja a 30fps-t.

*= ez kb. azt jelenti, hogy 1-2 fok mozgás, de azt is úgy kell elképzelni, az is erõltetetten kényelmetlen merev nyakkal, szinte csak egy pontra bámulva (szemem azért mozgott) mert ha elengedte magam, akkor kaszálva kóválygott a kép... ha csak egy picit is oldalra mozogtam a testemmel kipróbálva ezt is, saját életet élt a kép, mindent láttam, de leginkább a fülke hátfalát...