63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• bpo 381
    Helló.
    Az lenne a kérdésem,hogy hogy tudnám megoldani,hogy az ailistsben megírt buszokat nem úgy adja vissza ,mint ahogy megadtam,az egyik vonalon Solaris 10,Ikarus 263mast rak be,pedig editorban beállítottam,hagy a midi járjon vonalon,de ahova Mercit,vagy Ikarust adtam meg azon azok járnak,tudnátok nekem segíteni,nagyon sürgős lenne
    előre is köszönöm mindenkinek
    és ha segít itt az ailists
    [ailist]
    0
    -1
    18
    vehicles\Man_Lion_City\MAN_LCITY.bus
    vehicles\Ikarus 263\Ikarus263-AI.bus
    vehicles\Solaris\Solaris_1.bus
    trains\1047_.zug
    trains\V43_.zug
    vehicles\OHE\OHE_6.ovh
    vehicles\b727\b727.ovh
    vehicles\VW_Golf_2\AI_VW_Golf_2.bus
    vehicles\MB_W123_230E\AI_mb_w123_230e.bus
    vehicles\MAN_F90\AI_MAN_F90_Wechselbruecke.bus
    vehicles\MB_W123_230E\AI_mb_w123_230e_cab.bus
    vehicles\VW_T3\VW_T3_Van.ovh
    vehicles\Opel_Manta_B\ai_opel_manta_b.ovh
    vehicles\Citr_BX\BX.ovh
    vehicles\Citr_BX\BX.ovh

[aigroup]
    Tau
    1
    4
    Martonvaros

[aigroup]
    papi
    1
    5
    Martonvaros

[aigroup]
    Szola
    1
    2
    Martonvaros

[aigroup_depot]
    Hof MartonvarosS
    MartonvarosS

[aigroup_depot_typgroup]
    1
    2897
    MvBK
    2898
    MvBK
    2899
    MvBK
    2900
    MvBK
    3009
    MvBK
    3010
    MvBK
    [end]

[aigroup]
    Merci
    1
    0
    Martonvaros

[aigroup_depot]
    Hof Martonvaros
    Martonvaros

[aigroup_depot_typgroup]
    0
    1
    MvBK
    2
    MvBK
    3
    MvBK
    4
    MvBK
    5
    MvBK
    6
    MvBK
    7
    MvBK
    8
    MvBK
    9
    MvBK
    10
    MvBK
    11
    MvBK
    12
    MvBK
    13
    MvBK
    14
    MvBK
    15
    MvBK
    16
    MvBK
    17
    MvBK
    18
    MvBK
    19
    MvBK
    20
    MvBK
    46
    MvBK
    47
    MvBK
    48
    MvBK
    49
    MvBK
    50
    MvBK
    [end]

[aigroup]
    IK263
    1
    1
    Martonvaros

[aigroup_depot]
    Hof Martonvaros263
    Martonvaros263

[aigroup_depot_typgroup]
    1
    3407
    MvBK
    3408
    MvBK
    3409
    MvBK
    3410
    MvBK
    3411
    MvBK
    3412
    MvBK
    3413
    MvBK
    3414
    MvBK
    3415
    MvBK
    3416
    MvBK
    3417
    MvBK
    3418
    MvBK
    3419
    MvBK
    3420
    MvBK
    3421
    MvBK
    3422
    MvBK
    3423
    MvBK
    3424
    MvBK
    3425
    MvBK
    3426
    MvBK
    3427
    MvBK
    3428
    MvBK
    3429
    MvBK
    3430
    MvBK
    [end]

• ZsomborL
    Azt akarom kérdezni,hogy a C56 festhető lesz? :)
  • SnyperDv2
    A francér zsákutca szembe a 2. kép :D Tolnám 80 al neki kereszteződésbe felfele :D
  • Routeres
    Itt egy csöppet túlzott a kolléga, ha jelentősen nem is, de valamennyire csökken az objektumok száma. Sok jelentősége ugyan nincs, mert a szóban forgó objektumok csak lapok, de ismerjük a mondást, sok kicsi sokra megy.
    Az elmélet az, hogy a hegyoldalakat bemázoljuk erdőtextúrával, kiváltva ezzel az eddig használt háttereket. Ez különösen Márianosztránál lényeges, mert ott jelenleg a 20 fps-nek is úgy örülünk, mint hipster az iPhone 8-nak.

A végeredmény eléggé lehangoló lett, játékban kb. 1-2 fps pluszt sikerült összehozni. Legalább a gyakorlatban jól néz ki.

• GMI
    Köszönjük SnyperD-nek a kijelzőt :D

omsigbm.ewk.hu
  • generalGGabe
    Sziasztok!

Tudom, hogy régen jelentkeztünk a Börzsöny-pályával.
    Nos, mint többször is elmondtuk már, igyekszünk minél inkább gépbaráttá tenni a pályát.
    Ma is kitaláltam valamit, ami működőképes ötlet lehet. Egyenlőre finomítani kell rajta, de a próbák alapján működni fog.
    A lényeg, hogy ha sikerül rendesen megcsinálni, jelentősen fog csökkenni az objektek száma a pályán.
    Szóval kitartás, és drukkoljatok!
  • nemeza
    Ha fok-gyem, akkor szerintem 96x16
  • TNH
    Chatben beszéljük, úgy egyszerűbb elmagyarázni pontról pontra.
  • Pepe1980
    A másodikban tudnál segíteni, mert időm az lenne, csak én ehhez annyira nem értek
  • TNH
    A második nem fog összejönni, max pár napos munka után... A harmadik, ha a jel nem az átfestés része, szintén bukta. Az elsőn lehet segíteni, de abban nem én vagyok a megfelelő...
  • Pepe1980
    Sziasztok!
    A SOR buszt Credosítom, csak 3 dolog még nagyon szúrja a szemem. Az első, a sebességmérő pontatlansága, és a fordulatszámmérő "lomhasága". A második, hogy szeretném átrakni a SnyperD féle BC11 kormányát a SOR-ba. A harmadik pedig, amit egyébként sajnos szerintem nem lehet orvosolni, az az első logó cseréje egy Credo jelre. Ebben valaki tudna nekem segíteni?
  • SnyperDv2
    Elmondod a technikádat mi alapján ? :) Kíváncsi vagyok :D Nekem képösszeillesztésből lett 18x7 es szélességű karakter :D igaz közöket nem számoltam annyira
  • LnD
    Méretéből ítélve 24x128-as szerintem.
  • SnyperDv2
    Valaki tud valamit a Rába kijelzőjéről ? az hányszor hány pontos véletlenül?
  • SnyperDv2
    A modell része már 1.5 hete áll :D
  • Geri556
    Hmm látom az új Rába is készülget
  • kem001
    De mintha olyasmit is olvastam, hogy patch miatt kis gondjuk akadt a pályával.
  • Routeres
    Lényegében csak annyit írtak, hogy inkább nem mondanak dátumot, majd egyszer kész lesz.
  • sirenato
    Hali! Az Essen pálya csak 1.4en fut?
  • kem001
    Nem tudom nézted e, hogy mit írt közösségi oldalra 2 napja a készítője. Azért ez már szerintem pofátlanság..
  • TNH
    Ja... Még egy pálya, ami borzalmas mértékben csúszik a tervezetthez képest...
  • kem001
    Nem még nem adták ki. Állítólag "hamarosan"...
  • rarma
    Egy kérdésem lenne.
    A Great Grundorf V2 kiadták már? Mert egy helyen láttam hogy 2013.02.18 volt kiírva,de sehol nem találom hogy letölthető lenne.
  • vadaszpeter
    ezt még nem is láttam soha :) elvileg elkezdtem tölteni, remélem az jön le...
  • TNH
    Igen.
  • vadaszpeter
    http://www.youtube.com/watch?v=0R7ox0xviRU

a második az ez ?
  • TNH
    Kétféle van:
    http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=9143
    és
    http://strefa-omsi.pl/Watek-Solaris-Urbino-15-III--183
    A másodikhoz nem találtam más linket.
  • Zoliikp
    Az, hogy melyik a gyári, fogalmam sincs.
    Viszont újra ellenőriztem, és tényleg: az egyik ajtózárás közben sípol, de a másik, az két sípszó után zár, mindhárom ajtónál külön...

Meglesem a fájljaikat, mert nem tudom honnan vannak...
  • vadaszpeter
    Kedves Zoli!

A gyári SU-15-ben a sípolás az ajtózáródás közben van ugye, mindhárom ajtónál. Amennyiben a Te verziód pittyen, majd zár, fel tudnád rakni valahova, vagy tudnál segíteni hogy honnan szedted le ? Köszönöm!
  • Zoliikp
    Kedves Péter!

Nekem két fajta Solaris 15-ös van, és mindkettőnek külön, ajtónkénti sípszó előzi meg az ajtózáródást.

A folyamatos csengőhang megoldható ugyan, de ahhoz sok dolgot kell megvalósítani.
  • TNH
    Na, az már nem az én asztalom.
  • vadaszpeter
    tudom, csak azt hogy lehet átteni a solarisba? főleg úgy, hogy mind3 ajtónál legyen? :)
  • TNH
    Elvileg van sípolás a hátsó ajtóknak a DTF verzióban.
  • vadaszpeter
    Jó reggelt!

A Solaris 15-öt szeretném felturbózni a köv. képpen:
    1. Ikarusos ajtózárás ( a buszon ugye van csengő ), és hogy lehet azt megoldani, hogy addig szóljon folyamatosan, amíg az ajtók nem záródnak be?
    2. Vagy: Man Lion City ajtókkal: zárás gomb lenyomása után 2 sípolás, és utána záródjon az ajtó.

Scripteléshez nem értek, nem tudom melyik az egyszerűbb, de ha van ötlet, mit hol mire kell átírni, azt szívesen fogadom!

Előre is köszönöm a segítséget.
  • GMI
    Csók, mester :D
  • Westsidee
    Üdvözletem mindenkinek.
    Látom van még rajtam kívül olyan akinek a szívét a SCANIA Ikarus 395 dobogtatja. Én sajnos nem értek a modellezéshez, időm sincs rá kitanulgatni hogyan kell, viszont segíthetek sok dologban. Részletek kidolgozásában... Én élőben foglalkozom velük, ez a hivatásom. Ha van olyan modellező aki nekiáll úgy hogy nem csak egy félkész buszt szeretne, hanem egy az igazira megszólalásig hasonlító modellt akar készíteni, annak az illetőnek szívesen segítek, rááldozom az időmet ha igény van rá. Hangfelvételen kívül, de az első csavartól a legutolsó zsugorcsőig kidolgozni minden részletet, akár fényképek segítségével. Aki úgy érzi hogy kész szembenézni a kihívással és tökéletes 395 öst épít, de nincs elég ismerete velük kapcsolatban az a [email protected] n felveheti velem a kapcsolatot. A kérés annyi hogy tényleg csak komoly modellező legyen, és az üzenet valamivel tűnjön ki a sablonüzenetek közül. Akár igény van a segítségemre akár nem, kívánok sok erőt és kitartást a járműhöz, biztosan az egyik legnehezebb de megéri. Abban is biztos vagyok hogy sokan várjuk már. :) Minden jót.
  • seresa
    Köszönöm! :)
    Valóban, jogos! Cserélni fogom!

A 3. modellt ma készítettem, hamarosan ez is kiadásra kerül.
    Tesco bevásárlóközpont.

• SnyperDv2
    Ladies and Gentlemans, elkészült a BUSE kijelző GMI és bocskor buszához lopott script el :D
  • SnyperDv2
    De akkor is nincs semmi utalás rá h mi lenne a méretével, amit most kipróbáltam, hogy nagyítom a lapot ami előtte van úgy jó de azzal órákig tökölnék mire rájönnék hogy kell pontosan. Szóval már nem tudom hol keressem az állítási lehetőséget.
  • Zoliikp
    A script struktúrája fontos, a meglévő fájlokat le lehet cserélni.