63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Zoliikp
    Ha ez az MB 0305-ös, akkor egy érdekesség:
    a cfg-ben nincs "láthatósági-doboz" megadva.
    Tehát az AI nem "lát"...

És ez vonatkozik néhány Ikarusra is
  • aerolive
    Ja, igen. Meg CDI, mégis benzines a ford.szám mérő
  • aerolive
    Váltóáttételeken mennyire bonyolult változtatni?

Aki a 313-as Sprintert tervezte, az vezetett már valaha benzinnel működő járművet? Mikor megláttam, hogy 100-nál 5 ezret forog, lol. :)
  • TNH
    Szinte mindnél van, de leginkább a Julian féle Mercivel.
  • Zoliikp
    Érdeklődnék, hogy ez a jelenség melyik busznál van?
  • TNH
    Egyébként az 1.04-ban hülyébb lett az AI. A buszt nem érzékeli. Néha az elöttem lévőnek megadja az elsöbbséget, de nekem mögötte 7 méterrel nem. Ez 1.01-ben nem így volt.
  • Erlau Trans #39823
    Én nagyon sok kereszteződésben hiába állítottam be a prioritást az AI kiszáguldozik a busz elé, vagy átmegy azon az AI autón aminek elsőbbsége van... sok kis utcából inkább letiltottam teljesen...
  • Robi546
    Aha,értem.
  • TNH
    Szerintem az út szélességét letojja az OMSI, hisz őt csak a pathok érdeklik. Afféle egyszer 100, egyszer 30-al repeszt. A sávváltáson lehetne mondjuk simítani, mert autópályán baromi zavaró az, amikor 20-al vált sávot...
  • Routeres
    Ez változó.
    Van úgy - ahogy G.Gabe is írta - hogy hiába nem éles a kanyar, 30-cal veszi be az AI (egyébként ez szerintem az út szélességétől függ), viszont van olyan is, amikor a hegyi szerpentin egyenes részén 90-re gyorsul az autó, ami ugye nem életszerű, ott célszerű alkalmazni a sebességkorlátot.

Továbbá az utak prioritását is célszerű beállítani kereszteződésekben. Tilthatod/engedélyezheted a teherautókat, taxikat is bizonyos szakaszokon, szóval a "nem használnak semmit" kicsit túlzás.
  • Robi546
    Szóval akkor nagyjából annyi hogy nem is kell beállítani a "Traffic Rules" fülnél semmit,ugye ? Mivel nem használnak semmit.
  • generalGGabe
    Elvileg annyival fognak menni. Sajnos, a tapasztalatok szerint Börzsönyben ez elég szopatós. Mert ha jön egy kanyar, amit a busz is be tud venni simán 50-nel, abba az autó akkor is csak 30-cal megy bele.
    Sajnos ezt jó lenne, ha lehetne korrigálni.
  • Robi546
    Tile fülre kattins majd Create New Terrain,és 2x jobb klikkelj a létrehozott terepen és próbáld emelni/süllyeszteni nekem is voltak ilyen gondok ha nem megy akkor mentsd el lépj ki az editorból is indítsd újra.
  • TNH
    Tedd le a tile-t, mentsd el, zárd be, majd nyisd meg és jó lesz.
  • Robi546
    GMI: Igen,azt tudom azzal csinálom de már sikerült.

TNH: Köszi,ezt is használni fogom bár most megoldottam úgy hogy nagyobb körben növeltem a talajt 3.9 méterre majd átírtam 0-ra és lasabban csökkentettem így már jó lett. :)

madigergo: Köszi,már jó lett ahogy mondtad.

• madigergo
    ..Illetve még egy kérdés. Ha egy meglévő pályát szeretnék módosítani, akkor ha ahhoz rakok pluszba "terepet", miért nem tudom emelni, süllyeszteni, színezni?
  • TNH
    Van a Splines/Marcell mappában egy Damm1.sli. Az kell neked.
  • GMI
    Terrain - Set Height to és oda beírs egy számot, pl 2 és akkor 2 méter magasan lesz egyenes talajod.
  • Robi546
    Köszi,majd megpróbálom esetleg hallottam valami olyanról hogy beimportálod Google Earthról a domborzatot és az alapján ha találok leírást elküldöm.

Az AI-ról meg annyit hogy én is sokat szenvedtem azzal rég,itt is kérdeztem ezt azt és az AI Forgalom nem a legjobban van megcsinálva a játékba ezért sokszor mindegy mit írsz be én is beírtam 90-et de csak 40-el mentek. Ez érdekes.
  • madigergo
    Szerintem nagyobb körben emeld a talajt.

Én is próbálkozok, egy tipp, hátha bejön neked. :)

Kérdeznék én is. A kocsik sebességét meg tudom e valahogy határozni?
    Ugye van a max.speed, ami alapból 30-ra van beírva, azt átírom mondjuk 110-re, kijelölgetem az utat, és a kocsik ugyan úgy szép lassan mennek.

Gondolom ez csak a max-ot htározza.

Vagy ezt automatikusan a játék szabja meg, az úttól függően?

Köszi!
  • Robi546
    Erre esetleg találhatok valami megoldást ? Mert szerintem így nagyon csúnyán néz ki mármint a dombok,csinálok egy utat és ugye hogy az út ne a levegőbe menjen ezért alá talajt is,viszont nem tudom olyan pontosan megcsinálni a dombokat hogy egyforma legyen. És ahogy nézem a más mapokat azokban szép egyenesen van,mivel illetve hogy csinálják ?

• Robi546
    Már sikerült megtalálnom a megfelelőt. Képek csak a holnapi nap folyamán lesznek,ma már nem lesz kész.
  • TNH
    Ez nem kereszteződés. Ez elágazás, 7.5m-esben van. Nézd át az összes SimpleStreetses cuccot.
  • crodgok3
    512-es memóriája van, és mindig ugyanott vannak a kihagyások.
  • Zoliikp
    A képet nézve nincs ilyen egyik pályán sem...
    De nem ismerem mindegyiket.
  • Robi546
    Értem,bocs csak így elmondani én se tudom ,de itt van egy kép,sikerült találnom.

• Zoliikp
    Robi!

Olyan nincs, de ilyen van!

Tudom, hogy nehéz megfogalmazni, mi is az, amit kérdezni szeretnék, de a másik ne is tudja, miről van szó.
    Ne haragudj meg, de így nem illik kérdezni... Legalább egy rajzocska, hogy legyen fogalmunk kérdésedről... Hogy legyen viszonyítási alap...
    Különben a közösség komolytalanra veszi a figurát.
  • Robi546
    Sziasztok!

Valaki esetleg megtudná mondani hogy az Addon SimpleStreetsben vagy bármelyik más csomagban található esetleg olyan 2 ágú kereszteződés ? Előre is köszi.
  • misiw12
    Hello! Megtetszettek a festések, elküldenéd nekem?
  • Zoliikp
    Bocsánat.
    Öregszem --> üvegszem.
    videó-memória-t szerettem volna írni...

Az is lehet, hogy keveset adtál meg, és nem tudja betölteni.
  • Zoliikp
    Fontos lenne tudni, hogy néha bárhol, vagy csak, és mindig ugyanazon a területen nincs textúra...

Vagy kevés a videó-memóris
  • TNH
    Ha csak néha, akkor a videókártyád nem képes feldolgozni minden textúrát.
  • crodgok3
    Mitől lehet az, hogy freyfurton néha nincsennek út textúrák? PL.: az autópályán.
  • MDB024
    valaki tudna adni a solaris alpino-hoz 1 linket?
    Előre is köszönöm.
  • aerolive
    Köszi!
  • TNH
    Bal panel, felső sor, 3. gomb.
  • aerolive
    Ezt az új Volgabus-t hogy lehet elindítani? Kulcs fordul de semmit nem csinál, gyújtás gomb se, a műszerfalon meg nem látok semmit ami külön kapcsolná.
  • TNH
    Mármint azt, hogy kevesebb polyból álljon.
  • TNH
    Jó, de hogy érted el?
  • generalGGabe
    Kerítésre a megoldás: kevesebb poligonból áll a kerítés.