63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Zoliikp #39829 Ha ez az MB 0305-ös, akkor egy érdekesség:
a cfg-ben nincs "láthatósági-doboz" megadva.
Tehát az AI nem "lát"...
És ez vonatkozik néhány Ikarusra is -
Ja, igen. Meg CDI, mégis benzines a ford.szám mérő -
Váltóáttételeken mennyire bonyolult változtatni?
Aki a 313-as Sprintert tervezte, az vezetett már valaha benzinnel működő járművet? Mikor megláttam, hogy 100-nál 5 ezret forog, lol. :) -
Szinte mindnél van, de leginkább a Julian féle Mercivel. -
Zoliikp #39825 Érdeklődnék, hogy ez a jelenség melyik busznál van?
-
Egyébként az 1.04-ban hülyébb lett az AI. A buszt nem érzékeli. Néha az elöttem lévőnek megadja az elsöbbséget, de nekem mögötte 7 méterrel nem. Ez 1.01-ben nem így volt. -
Én nagyon sok kereszteződésben hiába állítottam be a prioritást az AI kiszáguldozik a busz elé, vagy átmegy azon az AI autón aminek elsőbbsége van... sok kis utcából inkább letiltottam teljesen... -
Robi546 #39822 Aha,értem. -
Szerintem az út szélességét letojja az OMSI, hisz őt csak a pathok érdeklik. Afféle egyszer 100, egyszer 30-al repeszt. A sávváltáson lehetne mondjuk simítani, mert autópályán baromi zavaró az, amikor 20-al vált sávot... -
Routeres #39820 Ez változó.
Van úgy - ahogy G.Gabe is írta - hogy hiába nem éles a kanyar, 30-cal veszi be az AI (egyébként ez szerintem az út szélességétől függ), viszont van olyan is, amikor a hegyi szerpentin egyenes részén 90-re gyorsul az autó, ami ugye nem életszerű, ott célszerű alkalmazni a sebességkorlátot.
Továbbá az utak prioritását is célszerű beállítani kereszteződésekben. Tilthatod/engedélyezheted a teherautókat, taxikat is bizonyos szakaszokon, szóval a "nem használnak semmit" kicsit túlzás. -
Robi546 #39819 Szóval akkor nagyjából annyi hogy nem is kell beállítani a "Traffic Rules" fülnél semmit,ugye ? Mivel nem használnak semmit. -
generalGGabe #39818 Elvileg annyival fognak menni. Sajnos, a tapasztalatok szerint Börzsönyben ez elég szopatós. Mert ha jön egy kanyar, amit a busz is be tud venni simán 50-nel, abba az autó akkor is csak 30-cal megy bele.
Sajnos ezt jó lenne, ha lehetne korrigálni. -
Robi546 #39817 Tile fülre kattins majd Create New Terrain,és 2x jobb klikkelj a létrehozott terepen és próbáld emelni/süllyeszteni nekem is voltak ilyen gondok ha nem megy akkor mentsd el lépj ki az editorból is indítsd újra. -
Tedd le a tile-t, mentsd el, zárd be, majd nyisd meg és jó lesz. -
Robi546 #39815 GMI: Igen,azt tudom azzal csinálom de már sikerült.
TNH: Köszi,ezt is használni fogom bár most megoldottam úgy hogy nagyobb körben növeltem a talajt 3.9 méterre majd átírtam 0-ra és lasabban csökkentettem így már jó lett. :)
madigergo: Köszi,már jó lett ahogy mondtad.
-
madigergo #39814 ..Illetve még egy kérdés. Ha egy meglévő pályát szeretnék módosítani, akkor ha ahhoz rakok pluszba "terepet", miért nem tudom emelni, süllyeszteni, színezni? -
Van a Splines/Marcell mappában egy Damm1.sli. Az kell neked. -
Terrain - Set Height to és oda beírs egy számot, pl 2 és akkor 2 méter magasan lesz egyenes talajod. -
Robi546 #39811 Köszi,majd megpróbálom esetleg hallottam valami olyanról hogy beimportálod Google Earthról a domborzatot és az alapján ha találok leírást elküldöm.
Az AI-ról meg annyit hogy én is sokat szenvedtem azzal rég,itt is kérdeztem ezt azt és az AI Forgalom nem a legjobban van megcsinálva a játékba ezért sokszor mindegy mit írsz be én is beírtam 90-et de csak 40-el mentek. Ez érdekes. -
madigergo #39810 Szerintem nagyobb körben emeld a talajt.
Én is próbálkozok, egy tipp, hátha bejön neked. :)
Kérdeznék én is. A kocsik sebességét meg tudom e valahogy határozni?
Ugye van a max.speed, ami alapból 30-ra van beírva, azt átírom mondjuk 110-re, kijelölgetem az utat, és a kocsik ugyan úgy szép lassan mennek.
Gondolom ez csak a max-ot htározza.
Vagy ezt automatikusan a játék szabja meg, az úttól függően?
Köszi! -
Robi546 #39809 Erre esetleg találhatok valami megoldást ? Mert szerintem így nagyon csúnyán néz ki mármint a dombok,csinálok egy utat és ugye hogy az út ne a levegőbe menjen ezért alá talajt is,viszont nem tudom olyan pontosan megcsinálni a dombokat hogy egyforma legyen. És ahogy nézem a más mapokat azokban szép egyenesen van,mivel illetve hogy csinálják ?
-
Robi546 #39808 Már sikerült megtalálnom a megfelelőt. Képek csak a holnapi nap folyamán lesznek,ma már nem lesz kész. -
Ez nem kereszteződés. Ez elágazás, 7.5m-esben van. Nézd át az összes SimpleStreetses cuccot. -
crodgok3 #39806 512-es memóriája van, és mindig ugyanott vannak a kihagyások. -
Zoliikp #39805 A képet nézve nincs ilyen egyik pályán sem...
De nem ismerem mindegyiket. -
Robi546 #39804 Értem,bocs csak így elmondani én se tudom ,de itt van egy kép,sikerült találnom.
-
Zoliikp #39803 Robi!
Olyan nincs, de ilyen van!
Tudom, hogy nehéz megfogalmazni, mi is az, amit kérdezni szeretnék, de a másik ne is tudja, miről van szó.
Ne haragudj meg, de így nem illik kérdezni... Legalább egy rajzocska, hogy legyen fogalmunk kérdésedről... Hogy legyen viszonyítási alap...
Különben a közösség komolytalanra veszi a figurát. -
Robi546 #39802 Sziasztok!
Valaki esetleg megtudná mondani hogy az Addon SimpleStreetsben vagy bármelyik más csomagban található esetleg olyan 2 ágú kereszteződés ? Előre is köszi. -
misiw12 #39801 Hello! Megtetszettek a festések, elküldenéd nekem? -
Zoliikp #39800 Bocsánat.
Öregszem --> üvegszem.
videó-memória-t szerettem volna írni...
Az is lehet, hogy keveset adtál meg, és nem tudja betölteni. -
Zoliikp #39799 Fontos lenne tudni, hogy néha bárhol, vagy csak, és mindig ugyanazon a területen nincs textúra...
Vagy kevés a videó-memóris -
Ha csak néha, akkor a videókártyád nem képes feldolgozni minden textúrát. -
crodgok3 #39797 Mitől lehet az, hogy freyfurton néha nincsennek út textúrák? PL.: az autópályán. -
valaki tudna adni a solaris alpino-hoz 1 linket?
Előre is köszönöm. -
Köszi! -
Bal panel, felső sor, 3. gomb. -
Ezt az új Volgabus-t hogy lehet elindítani? Kulcs fordul de semmit nem csinál, gyújtás gomb se, a műszerfalon meg nem látok semmit ami külön kapcsolná. -
Mármint azt, hogy kevesebb polyból álljon. -
Jó, de hogy érted el? -
generalGGabe #39790 Kerítésre a megoldás: kevesebb poligonból áll a kerítés.