63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Deutsch84 #39869 Sziasztok!
Láttam a hozzászólásokat a váltóval kapcsolatban, és egy olyan kérdésem lenne, hogy 6 fokozatnál lehet-e többet be scriptelni. Pontosabban én 8-at szeretnék. Szóval megoldható lehet? -
Zoliikp #39868 Megpróbálod módosítani azt a textúrát, amelyet a index használ.
-
fcbarcelona1 #39867 köszi -
Robi546 #39866 Tessék! -
fcbarcelona1 #39865 Sziasztok!
A solaris alpinot honnan lehet letölteni? (ha lehet) -
Robi546 #39864 Csak akkor lehet ha megvan a modell és amúgy se könnyű. -
Retarder SgFan #39863 Hali!Azt szeretném megkérdezni,hogyan lehet a credo-nak fehér burás indexet csinálni? -
Robi546 #39862 Nincs,csak videó volt/van. -
teszter #39861 Hello. Nem figyeltem a topikot. A volvo 7700 busz ki lett adva? Van letöltő link? -
Robi546 #39860 lol. Köszöntem! Jó is lett. :) Igen,azt kellet átírni mivel ott volt "antrieb of gears" valami ilyesmi és 5 volt ott átírtam 6-ra most jó lett. :) -
Például abban a fájlban, amiben beállítottad az áttételeket, az elején van beállítva, hogy hány sebesség fokozat van. Ha az 5-re van írva, bármit állíthatsz, akkor is 5 fokozat lesz. -
Nagyon nehezen, és akkor, ha megvan a modell. -
Robi546 #39857 Na itt is van egy "kisebb" gond ahogy nézem,10 sebesség van tehát gear ratio 10-ig van egész.
Amúgy az antrieb_manual -t nézd át.
Ezt a hiba üzenetet dobja:
És ez van abban a sorban:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
l1 10 =
{if}
(C.L.antrieb_getr_ratio10) (C.L.antrieb_i_achse) * (S.L.antrieb_getr_ratio)
(L.L.antrieb_kickdown_sense) (L.S.Timegap) 0.5 * + (S.L.antrieb_kickdown_sense)
{endif}
-
Az antrieb.osc fájlban kell a 6. sebesség triggerjét megadni, úgy mint a korábbi fokozatoknál :) remélem ezzel lesz 6. sebességed, de még utánanézek :) -
Szerintem evvel fáradj át az off topic-ba.. Amúgy meg nem jól frissítetted, mivel 1.00-ár ír verziószámnak.. -
Sziasztok!
Azt,hogy tudnám megoldani egy busznál,hogy lengőajtós legyen? -
Adams01 #39853 http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_7_15_0avaac5jwv.png -
Adams01 #39852 Sziasztok !
Ma újraraktam a játékot és a bécsit is fel akartam rakni fel isment a aerosoftban is aktiváltam, be is crackeltem, 1.04 frissités is felraktam de mikor el akarod inditani a pályát ezt a hibaüzenet kapom.
Valami ötlet? -
Robi546 #39851 Épp ezt mondom de a Constfile-ba/Szkriptbe bele van írva a 6 fokozat de nem rakja bele,ezt nem értem. Mindjárt átnézem a fájlokat lehet hogy nem is azt tölti be mivel itt több váltó is van benne. ZF Ecomat 2 meg az alap MAN D88-as Manual váltója. -
Apocalipto #39850 Na nem rakja be 6-osba meg le se fullad akkor értelemszerűen nincsen benne 6. fokozat. -
Robi546 #39849 Értem,nekünk is Opel Zafira van,egyszer pörgött az is 4500-ig,előzésben de akkor nagyon nagy fordulaton ment kis sebességben (hegyekben),Turbó Dízel,és igen tudom nem tesz jót a motornak. :) Egyébként lehet hogy hosszú a hatos viszont ha Neutrálban berakom 6-osba le se fullad a motor szóval bele se rakja a hatost azért kérdeztem. -
A hatodik hosszú lesz, és egyébként nekem egy 2.5 TDI Nissan Navarám van, és pöröghet 5000-t, de az jóval nagyobb sebességnél, illetve nem tesz már jót a motornak :) -
Robi546 #39847 Köszi! Még kéne egy kis segítség,megtaláltam viszont amivel én szokok menni ez a Mercedes Vario 812D Ennek a váltójával akarnák még picit "játszani" és itt van Rükverc,1,2,3,4,5,6 és gondolom a Neutral viszont mégis 5 sebességes. Itt vannak az arányok:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
[const]
antrieb_getr_ratioR
-4.84
[const]
antrieb_getr_ratio1
3.43
[const]
antrieb_getr_ratio2
2.01
[const]
antrieb_getr_ratio3
1.42
[const]
antrieb_getr_ratio4
1.00
[const]
antrieb_getr_ratio5
0.53
[const]
antrieb_getr_ratio6
0.29
[const]
antrieb_i_achse
6.21
-
tamas120 #39846 Nekem lenne egy olyan kérdésem,hogy hogyan kell be indítani Volgabus 6270.10? -
madigergo #39845 Tudom, kérdeztem már, de nem találom a választ, és újra előjött..
Szóval van egy adott pálya, raknék még hozzá "terepet". Rá is nyomok, hogy Create new title (vagy valami ilyesmi :) ), majd gondolkozik, és jól nem csinál semmit.
Mi lehet a hiba? -
Apocalipto #39844 A váltó constfile-jában. Gear ratio néven van. -
Robi546 #39843 Épp azért írta mivel a Dízeles 1500-3000 fordulat között dolgozik jól és nem forog 5000 -t a benzines pedig igen. De én is azt szeretném kérdezni,váltó áttételeken hol tudok változtatni ? Néztem a script mappában pár fájlt de sehol nem találtam. -
Zoliikp #39842 A kereszteződések esetében már más a helyzet:
-ha a szerkesztéskor meghatározott "elsőbbséget" különböző, vagy véletlen folytán át/felülírták, és úgy van lehelyezve a pályára, nos, akkor ott nem lesz sorrend...
Gondolok itt arra, hogy nem mindenkinél ugyan arról érkező járműnek van elsőbbsége, mint azt eredetileg a készítő kigondolta... -
Zoliikp #39841 Igen, ez tényleg homályos pont...
A beállítópanelon azt jelent(het)i, hogy a tervezett AI-útvonalak milyen sorrendben legyenek végrehajthatók. A prio 1 esetében mindig végrehajtja, egyre "lefelé" pedig attól függően, hogy az editorban is arra van beállítva, illetve szükséges-e a megjelenítése ( az adott grafikai beállításokhoz mérten).
Saját vélemény, hogy az editorban beállított, az adott menetrendre érvényesítve akkor működik, ha pl. van két vonal, szinte megegyező vonalon, de 5/2 (munkanap/pihenőnap) felbontással. Ilyenkor más prioritás-beállítással nem látszik hétköznap a hétvégi menetrend, és fordítva.
Szerintem... -
Priorítás:Fontosság, Fontossági sorrend. -
sosem tudtam: mit jelent ez a prioritás? -
Létrehozol egy parancsikont, de odaírod mögé ezt: "-debug" -
Én azt bírom amikor sávot akar váltani vagy ilyesmi, és elengedi a másik sávban lévő AI, ott van 2 busznyi hely, de nem megy, csak indexelget... azt nem értem ha egy AI x méret, akkor a doboz vagy mi ami körülötte van, az miért kétszer akkora... -
Észleltem én is. És hogy ne írjak két hozzászólást: CCV féle 260, MAN Lion's City DTF, MAN NL202, Solaris 10 és 15. Gyáriakkal nem szoktam körözni. -
sziasztok.
a debug módot holtalálom az omsiban? -
norb82 #39834 Én a bécsi LU200-asnál tapasztaltam hasonlókat, sokszor elém jönnek, meg néha ha kicsit kilógok a megállóból, lazán nekem durrannak hátulról. -
norb82 #39833 A CDI nem benzines. -
Zoliikp #39832 Az lehet, hogy dudál, de forgalom szempontjából nem vesz figyelembe...
Ezért megy eléd, neked, stb...
De most nézem, hogy az O405N2-ben van...
Egyébként, hogy a játék AI-ját jobban érteni lehessen, aki kíváncsi rá, indítsa el -debug mod-ban.
Ha bekapcsolja a boundingbox jelölését, láthatóvá válik, hogy miként "látja" egymást két AI-jármű... -
generalGGabe #39831 Hát igen, az AI-k elég idiótán közlekednek. Sajnos sokszor én is hiába állítottam be prioritást, le se tojja. Száguldozik mindenfele. -
Én a Julian féle O405N2-re gondoltam, de ennél is tapasztalom. De lát, mert dudál, ha elé megyek.