63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• rarma
    De eddig is fent volt a MAZ,és mégis működött minden.
  • TNH
    Mert a Maz nem Orosz, csak Fehérorosz. :) Omsihun olvasd el a Gyorstippet..Szerintem az 152a, de javíts ki.
  • rarma
    Nincs benne csak kb 4 ikarus tipus,a Temsa Safir,Mercedes 313-as,Maz154a.
    De most telepítettem újra,úgy hogy feltettem az alapot 1.0 aztán 1.0.1 -et
    aztán az 1.4-et,újrainditás. És itt van a hiba az 1.4-esnél,eddig jó volt most meg makacskodik az 1.4-es.Aerosoft aktiválva.

• atty707
    Nincs berakva valamelyik orosz busz? A nem latin karakterek okoznak ilyen problémát.
    Ahhoz, hogy az adott billentyűparancsot hozzá tudd adni, előbb telepíteni kell azt a buszt, amelyik használja.
  • rarma
    Egy igen érdekes probléma.
    Újra kellett telepítenem a játékot,és csak az 1.4-es frissitést tettem fel hozzá.Amikor ki akartam választani a billentyüzetnél hogy medjam a háromajtós busznak a doorfronját,egyszerüen nincs benne egysem,plusz elég sok hozzáadható gomb nincs benne. Mi lelte ezt a játékot?
    Ezt a képet vagyis hibát adja be rákattintáskorHIBA
  • Zoliikp
    Kötözködöm:

Kell az OMSI futásához, valamint az SDK-ban is a segédprogramok futtatásához...
  • norb82
    Mármint a Windows/systemben kéne lennie. DX9 telepítés sztem is megoldja, ha mégse akkor dllfiles.com
  • Zoliikp
    Ennek az Omsi könyvtárában kellene lennie...

Ha tudomásul veszed a hibát, lelövöd a játékot, törlöd a logfile.txt, és újraindítod, akkor is adja ezt a hiba üzenetet?

Lehetséges, hogy egy egy DX9 telepítés megoldja, ha az előbbiek nem segítettek...
  • bpo451
    Ma újra kellett raknom az Omsi-t.
    Indításnál ezt a hibát írja: A program nem indult el, mert a dxerr9.dll fájl hiányzik a számítógépről.
    Ez azért furcsa nekem, mert eddig nem is kért ilyet, másrészt viszont megvan ez a fájl.
    Valakinek van valami ötlete hogy mi lehet ez?
  • YoGabN
    kösziköszi, áttanulmányozom :D
  • LMG123
    Én csak azt nem értem, hogy ha te elvárod másoktól és a HG-tól a türelmet, akkor te miért nem tudsz türelmesen várni? Szemmel látható, hogy kevesen vannak fent a fórumon, nem kell 4-5 hozzászólással később/4-5 órával később újra beírni...majd ha lesz valaki, aki tud rá válaszolni, akkor válaszolni fog, nem kell türelmetlenkedni!
    Köszi!
    Láthatod...jött Zoliikp, akkor is válaszolt volna neked, ha nem türelmetlenkedsz...
  • Zoliikp
    Bocsánat, a \Hamburg Day and Night még ott van...
  • Zoliikp
    Erre tetszik gondolni?

Egyébként OMSI\Addons\manual.pdf
    Hasznos olvasmány...
  • YoGabN
    na valaki?
  • ccv520
    A hamburgi Merciben sikerült valakinek 0 fok fölé vinni a hőmérsékletet? Téli időben felfűt kb -1-ig, utána kezd lehűlni...
  • bpo451
    Így már érthető, köszi :)
  • YoGabN
    [friendlyname]
    Hamburger Stadtbus
    VHH (Bonus)
    rot-weiß

Erre cseréld le.. A cfg.-ben a "Hamburger Stadtbus" előtt egy space van és azért nem nyitja meg.. De ha a space-t kitörlöd úgy is megy.:)
  • bpo451
    Kicserélném nagyon szívesen, ha azt is leírnád, mire :)
  • YoGabN
    Tudja valaki, hogy a hamburgi O405N-eknél mi a busz döntésének a billentyű parancsa?
  • maxi1987
    Sziasztok ez engem is érdekelne.Az tuti hogy ez az üzi nem pálya hanem buszfüggő.De emiatt mind újra kell indítani a game-t.Jó lenne valami orvosság rá.
  • TNH
    Van néhány, ami alapból tudja, főleg a DTF-es buszok...
  • norb82
    A Julian-féle O405 meg alapból tudja GPS alapon.

A Szombathely pályán valamiért nem beszél, nem tudom miért, bemásoltam neki a bemondásokat, az IBIS-en lépteti is a megállókat, de a hang nem megy.
  • csucsa
    Nagyon szépen köszönöm!!!
  • crodgok3
    A manuális Maz 104-eshez mit kell beállítni, hogy tudjak váltani?
  • atty707
    A gyári MAN-ok közül csak a D92-ben van hangos bemondás.
    Azokhoz a buszokhoz, amelyeket utólag telepítesz be kell másolni a hangfájlokat a MAN_SD202\Sound\Ansagen mappából a frissen telepített busz Sound\Ansagen mappájába. (Ha nincs ilyen, akkor hozd létre.) Ezután, ha a busz kezeli ezt a funkciót, akkor a 'Q' nyomogatására meg kell szólalnia.
    Ha nem akarod a 'Q'-t nyomogatni, akkor javaslom a 'GPS alapút':
    http://omsihu.wordpress.com/?s=gps&submit=Keres%C3%A9s
    Jelenleg ezekhez a buszokhoz van (amiről tudok).
  • LnD
    Szerintem annyira nem lenne feltűnő. Bár ha az ember egyfolytában levezet 2-3 járatot, akkor látszik, de egy 30 perces járat utána annyira nem szembetűnő a változás.
    Meg a közösség nagy része azt se tudná, hogy mit jelentenek rajta a "vonalak". :-)
  • csucsa
    Sziasztok!
    Nem nagyon értek az OMSI-hoz, a gondom, hogy csak a Wien pályán van bemondásom a Q betű lenyomásával.
    Nekem még a többi pályákon soha nem szólalt meg csak kattog.
    Van erről leírás mit és hogyan tegyek?
    Nagyon köszönöm a segítségeteket!!!
    Üdv!
  • ccv520
    Nekem is nagyon tetszik, hát ha még tachográfkorongot is kéne beletenni, és rögzítené a sebességet, milyen jó lenne. :) Természetesen ezt megvalósítani nem egyszerű, és felesleges is, csak felvetettem...
  • YoGabN
    Nemtudom, ki-mennyire vette észre a hamburgi O405N-nél, hogy a kilóméteróra nyitható, de nekem nagyon bejön ez az ötletesség!:)
  • Krisz995
    Fuh ez a 688-as vonal brutális, hosszú lámpák, nagy dugók... 5-8 perc késés minimum volt. Sajnálom, hogy csak pénteken és szombaton jár, mert Hamburg legszebb része itt van :)
  • atty707
    Az lehet, de az oroszok nem örülnének neki. (.ru a domain végződése, ha jobban megnézed!)
  • matesz19
    Rendben, csak jeleztem felétek a hibát. Érdemes ezt a http://m-r-software.de/ -t használni: Német OMSI fórum, stabilabb az oldal. :)
  • LMG123
    Csak az újaknak az. :)
  • atty707
    Azért van kirakva a letöltési link. Amikor a cikket beidőzítettük, akkor még élt a forrás. Tőlünk továbbra is letölthetitek...
  • norb82
    Meg egy csomó más se...
  • matesz19
    Ki(k) szerkeszti az omsihu.wordpress oldalt?? Csak mert a fekvőrendőr forrás linkje már nem él... Csak gondoltam szólók. :)
  • norb82
    Micsoda "véletlen" leleplezés:D
  • Zoliikp
    Próbálgatom, de nem igazán jó...

A hof-ot már módosítottam, de sajnos a buszt nem jó rajta...
  • matesz19
    Lehet az utastájékoztatót és az nincs benne minden buszban, lehet azért... De ez is csak egy tipp. :)
  • norb82
    Bejátszaná a Merci valami spéci funkcióját ami más buszban nincs benne.