OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak azért olyan hosszú, mert nagyon részletesen írtam le.
De be tudod állítani a talajemelést ugye 0.25-re, és akkor csak olyan magasra emeli meg. Aztán lehet festeni.
Objektként, vagy valami egyszerû módon hogyan lehetne "megemelni" egy adag aszfaltot? Vagy ez lehetetlen, és kezdjem elölrõl?
Van egy tojás alakú kis pályaudvar, középen az utasok, stb. De csak megcsináltam betonból a tojást, és kész. Esetleg emeljem meg a talajt, és fessem be?
Mégegyszer bocsánat a sok kezdõ kérdésért!
Így most nem kell pont jó keresztezõdést keresnem megy utat hisz akkor tudok magam készíteni 😊
Még egyszer köszönöm !!!!
OMSIWORKS
És köszönet a rajz ötletért. Már rajzolok is. 😄
AMD A8-3850,ASUS GT640-2GD3,8 Gb RAM 1600MHz
Azért próbálkozok vele , viszont útkereket nem tudok csinálni így....<#nevetes1>#nevetes1>
Ez felejtõs akkor, a meglévõkbõl kell dolgozni... 😊
Esetleg vannak olyan helyek, ahonnan le tudnék tölteni objekteket? Vagy ez a pályával együtt lejön, és osszam be? 😊
Ha esetle járkálok egy pályán és megtetszik egy épület, akkor azt ki kell keressem a mappák közt?
Én nekem van hozzá kitartásom mert idõm az viszonylag sok van és amikor nem OMSI-zok akkor unatkozok
Amúgy a Börzsönyrõl ahogy eddig láttam vidiket nagyon jó lesz !!
Csak így tovább a célig <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Aztán tervezd meg. Nem árt lerajzolni, kigondolni, hogy mi hol legyen, milyen utak, útkerek kellenek, hol milyen épületeket szeretnél, hol legyenek a megállók, stb.
Aztán nekiállsz összerakni az egészet.
Mi Börzsönyt egy éve készítjük, és már a célegyenesbe fordultunk. Rengeteg egyedi objekttel (épületek, táblák, stb.), egyedi utakkal lesz majd a pálya, de bizony nem ezek megépítése volt a nehéz, hanem maga az út, a terep, a pálya berendezése. Bizony voltak napok, amikor már szinte megundorodtunk az omsitól. Sokszor a vidikre meg képekre kapott reakciók tartották bennünk a lelket. Szóval ami még fontos hozzá:
HATALMAS KITARTÁS!
Pl. egy egyszerûbb kocka épületet átfesteni érdemes?
Fizikálisan hogyan lehetne változtatni az épületeken? (gondolok itt... Találtam egy metrólejáró tetejét, ami megtetszett, de a busz nem bír beállni alá.)
Amúgy azt szeretném még megkérdezni aki épít/épített pályát hogy mennyi idõ megépíteni egy pályát ??
És nehéz megépíteni ??
Egyébként nem semmi munka, meg is veszem, amint kiadja.
Asus P8Z77-V LK, Intel Core i7-3770K, Corsair H105, Corsair Vengeance DDR3 8GB 1866Mhz, Asus R9 280X-DC2T-3GB, Seasonic G Series 650W, Samsung 830 128GB, WD Caviar Green 1,5 TB, Dell U2414h, DFGT
---
Bõvebb infó:
Az addon a Hamburg Tag&Nacht (=éjjel-nappal) nevet viseli, és a hamburgi 109-es és 688-as busz vonalait tartalmazza, melyeken 90-es évekbeli 12 méteres városi buszokat vezethetünk.
A 15 kilométeres vonalon (~100 perces menetidõvel) számos látnivalót talál majd a játékos, pl. a fõpályaudvar, vagy a városház tér.
A menetrend, valamint a buszok a hamburgihoz hasonlóan lesznek elkészítve. Fotótextúrák, valódi motorhangok és megállóbemondások, új jegyek, új utashangok, euró (€😉 és a közlekedési társaság licence.
És itt tudsz olyat, hogy csak az egyik irányba ne. Ha minden igaz. 😊
Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.
Ha az utat szeretném emelni, hogy ajánlod? Elõször az út, vagy elõször a talaj?
Festés: Editorban kiválasztod a Terrain-t. Ott a Ground Layers-nél kiválasztod, ami neked kell, vagy csinálsz sajátot. Ha aszfalt, akkor az egyik asphdark, a másik noiselow. A Size (m) csuszkán beállítod a megfelelõ méretet, és festegethetsz is. A rubber on layer az a radír. Természetesen ezek is benne vannak az SDK-ban.
Találtam kb 5öt a Street Side-ben, de valami mást keresek... Valakinek bármiféle fogalma róla, hogy merre keresek? Olyan út menti kerítést keresek... Vagy hogy is írjam le.. mint a kordon.. Az út szélén szoktam látni Pesten pl...
Dejómegaszondtam'. 😊
Vagy nem jó a taktikám? Úgy gondoltam, hogy elõször nagyjából objektekkel, mindennel megcsinálom a buszmegállót, aztán tovább, így orba. Vagy elõször csak az utakat célszerû?
Meg köszöném 😊
Szerkesztõvel meg tudod nyitni?
Nekem is elõfordult, hogy játéknál zugriffelt, aztán szerkesztõvel megnyitottam, elmentettem, és akkor már mûködött.
Szóval megtaláltam, ki is próbáltam... De.. Az utat nekem kell majd hozzá illesztgetni az emelkedésével? (Tehát szépen a domb emelkedését az útnál is beírni, és ellenõrizgetni, hogy mindenhol jó-e?)
Vagy esetleg van olyan opció, hogy hozzá igazítja magától a domborzathoz?
Köszi, és bocsánat mégegyszer, remélem sikerül egyszer valami használhatóközeli' pályát csinálnom. 😊
Már bocs, de tényleg elég kezdõ vagyok, mint ez látható.. 😊
Higher Kiemelkedés
Lower Süllyesztés
Set height to: Itt pontos méretet adhatsz meg
Ömm az elõzõ, hosszabb hsz.omban található kérdésekre tudsz választ adni?
(Domborzat, aszfalt..)