OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jah, és nem végigkattintgatni kell, hanem elolvasni <#smile>
Csak azért olyan hosszú, mert nagyon részletesen írtam le.
attól függ, hogy ott mit akarsz csinálni. Ha emberek nem mászkálnak, akkor sztem felesleges vele szenvedni.
De be tudod állítani a talajemelést ugye 0.25-re, és akkor csak olyan magasra emeli meg. Aztán lehet festeni.
Ömm, végigkattingattam, de valahogy még ez is bonyolult nekem, egyenlõre maradok az alap utaknál. 😊

Objektként, vagy valami egyszerû módon hogyan lehetne "megemelni" egy adag aszfaltot? Vagy ez lehetetlen, és kezdjem elölrõl?

Van egy tojás alakú kis pályaudvar, középen az utasok, stb. De csak megcsináltam betonból a tojást, és kész. Esetleg emeljem meg a talajt, és fessem be?

Mégegyszer bocsánat a sok kezdõ kérdésért!
Omsifan1225
Tudod mekkorát segítettél most nekem ???
Így most nem kell pont jó keresztezõdést keresnem megy utat hisz akkor tudok magam készíteni 😊
Még egyszer köszönöm !!!!

Köszi, nekiesek az olvasgatásnak. 😊
olvasd el az oldalunkon az útkészítést, ott megtalálod hogy lehet megcsinálni: www.omsiworks.hu
OMSIWORKS
Útpadkát lehet valahogy utólagosan csinálni? Vagy csak járdát lerakni?
Én alapokból csinálok, de lesznek sajátok is. Persze a járdák új textúrát kaptak, így magyarosabb. Valamint magyar üzletek lesznek, magyar táblák, stb.
És köszönet a rajz ötletért. Már rajzolok is. 😄

AMD A8-3850,ASUS GT640-2GD3,8 Gb RAM 1600MHz

Omsifan1225
Értem , Köszi a hasznos tanácsokat !!
Azért próbálkozok vele , viszont útkereket nem tudok csinálni így....<#nevetes1>

Hidd el, ezek tényleg jó tanácsok voltak. És ha még nem csináltál pályát, és még útkert sem tudsz csinálni magadnak, akkor nézd meg, hogy milyen útkerekkel rendelkezel, milyen utak passzolnak hozzá, és az alapján is tervezd a pályádat. Hidd el, írtó nehéz összehozni. Nekünk könnyebb volt, mert csináltam saját útkereket, meg utakat.
Ahha, értem, köszi!

Ez felejtõs akkor, a meglévõkbõl kell dolgozni... 😊

Esetleg vannak olyan helyek, ahonnan le tudnék tölteni objekteket? Vagy ez a pályával együtt lejön, és osszam be? 😊

Ha esetle járkálok egy pályán és megtetszik egy épület, akkor azt ki kell keressem a mappák közt?
Omsifan1225
Igazából fantáziapálya lenne az amit szeretnék csinálni
Én nekem van hozzá kitartásom mert idõm az viszonylag sok van és amikor nem OMSI-zok akkor unatkozok
Amúgy a Börzsönyrõl ahogy eddig láttam vidiket nagyon jó lesz !!
Csak így tovább a célig <#nevetes1><#nevetes1>

Ha nem tudsz modellezni, ilyenen ne is törd a fejed. elõbb tanulj meg egy modellezõprogit használni.
Blender, hosszas idõ megtanukni modellezni, több hónap, akár év. Én rengeteg idõ t fordítottam rá, 4 hónapja tanulom, és még csak egyszerû épületeket tudok.

Elõször is: gondold ki, hogy mit akarsz, milyen vonala(ka)t. Városit, vidékit, stb.....
Aztán tervezd meg. Nem árt lerajzolni, kigondolni, hogy mi hol legyen, milyen utak, útkerek kellenek, hol milyen épületeket szeretnél, hol legyenek a megállók, stb.
Aztán nekiállsz összerakni az egészet.

Mi Börzsönyt egy éve készítjük, és már a célegyenesbe fordultunk. Rengeteg egyedi objekttel (épületek, táblák, stb.), egyedi utakkal lesz majd a pálya, de bizony nem ezek megépítése volt a nehéz, hanem maga az út, a terep, a pálya berendezése. Bizony voltak napok, amikor már szinte megundorodtunk az omsitól. Sokszor a vidikre meg képekre kapott reakciók tartották bennünk a lelket. Szóval ami még fontos hozzá:
HATALMAS KITARTÁS!
Egyedi elemeket mennyire bonyolult csinálni, illetve mivel kell?

Pl. egy egyszerûbb kocka épületet átfesteni érdemes?

Fizikálisan hogyan lehetne változtatni az épületeken? (gondolok itt... Találtam egy metrólejáró tetejét, ami megtetszett, de a busz nem bír beállni alá.)
Kispest háromnegyed év volt, Börzsöny már több, mint egy éve készül.
GMI
Attól függ mekkorát akarsz és milyet. Amúgy elég idõigényes.

omsigbm.ewk.hu

Omsifan1225
Köszi a segítséget 😊
Amúgy azt szeretném még megkérdezni aki épít/épített pályát hogy mennyi idõ megépíteni egy pályát ??
És nehéz megépíteni ??

És a végén is azt írtam, hogy Omsi Hamburg.

Nem azt írta, hogy új, hanem mintha új...<#nevetes1>
Egyébként nem semmi munka, meg is veszem, amint kiadja.

Asus P8Z77-V LK, Intel Core i7-3770K, Corsair H105, Corsair Vengeance DDR3 8GB 1866Mhz, Asus R9 280X-DC2T-3GB, Seasonic G Series 650W, Samsung 830 128GB, WD Caviar Green 1,5 TB, Dell U2414h, DFGT

Nem új busz szimulátor, csak kiegészítõ.
---
Bõvebb infó:

Az addon a Hamburg Tag&Nacht (=éjjel-nappal) nevet viseli, és a hamburgi 109-es és 688-as busz vonalait tartalmazza, melyeken 90-es évekbeli 12 méteres városi buszokat vezethetünk.

A 15 kilométeres vonalon (~100 perces menetidõvel) számos látnivalót talál majd a játékos, pl. a fõpályaudvar, vagy a városház tér.

A menetrend, valamint a buszok a hamburgihoz hasonlóan lesznek elkészítve. Fotótextúrák, valódi motorhangok és megállóbemondások, új jegyek, új utashangok, euró (€😉 és a közlekedési társaság licence.

Hát. Alapkövetelmény a pályán a menetrend, buszok. Nem árt több, mint 6 épületbõl összedobni. Érdemes valami ötleteset beledobni, ami eddig nem volt. (Az én pályámon ez expresszvonalakat jelent, de nem olyan németeset.) Egy pálya hangulatát az egyedi objektek nagyon fokozzák.

Mert valahol kihagytál.

Omsifan1225
Aki épít/épített pályát attól kérdezném meg hogy mi mindent kell megcsinálni egy pályán ahhoz hogy egy normális kiadható pálya legyen és ne valami összekapkodott valami ?? <#nevetes1><#nevetes1>

gcs7e7
én ezt megcsináltam a saját pályámon, de mégis vannak kocsik....

" Traffic Rules/No unscheduled traffic, majd egyesével jelölgeted azokat a pathokat, ahol nem akarsz autót látni. "

És itt tudsz olyat, hogy csak az egyik irányba ne. Ha minden igaz. 😊
bpo451
Ha van egy kétirányú utam, azt az editorban át tudom valahogy varázsolni egyirányúvá?

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

Köszi, meg is van.

Ha az utat szeretném emelni, hogy ajánlod? Elõször az út, vagy elõször a talaj?
Csak azok vannak.
Festés: Editorban kiválasztod a Terrain-t. Ott a Ground Layers-nél kiválasztod, ami neked kell, vagy csinálsz sajátot. Ha aszfalt, akkor az egyik asphdark, a másik noiselow. A Size (m) csuszkán beállítod a megfelelõ méretet, és festegethetsz is. A rubber on layer az a radír. Természetesen ezek is benne vannak az SDK-ban.

Ehh... Kerítést keresek egy ideje, de már fáj a szemem meg a kezem 😄

Találtam kb 5öt a Street Side-ben, de valami mást keresek... Valakinek bármiféle fogalma róla, hogy merre keresek? Olyan út menti kerítést keresek... Vagy hogy is írjam le.. mint a kordon.. Az út szélén szoktam látni Pesten pl...

Dejómegaszondtam'. 😊

Vagy nem jó a taktikám? Úgy gondoltam, hogy elõször nagyjából objektekkel, mindennel megcsinálom a buszmegállót, aztán tovább, így orba. Vagy elõször csak az utakat célszerû?
Köszi! Festeni hogy tudok majd? 😊
Néhány pályához jár úthiba-objekt. Nevet nem tudok.

2 lehetõség. Va valamelyik pályához ,mint objek, vagy kicsit kiemeled az ut alol a földet, majd azon a kis részen lefested.

Az úthibákat hogyan lehet megcsinálni? vagy az nehéz?
Valaki feltudná tõlteni a weather mapát??
Meg köszöném 😊
Amikor be akarod tölteni akkor írja ki?
Szerkesztõvel meg tudod nyitni?

Nekem is elõfordult, hogy játéknál zugriffelt, aztán szerkesztõvel megnyitottam, elmentettem, és akkor már mûködött.
Sziasztok. Építgettem a pályámat, szépen is haladtam, de mikor kiakarom próbálni kiírja, hogy "Zugriffsverletzung bei adresse 0051D57B in modul 'Omsi.exe'. Lessen von Adresse 00000000". Tudnátok erre megoldást? Már kb 13-15 km-et haladtam ( távolsági pálya). Válaszotokat elõre is köszönöm!
Nincs olyan opció. A változást lelassítva egész pontosra lehet megcsinálni.

Kezdetben nem részletgazdag objektek kerülnek ki, ezért a kicsikkel kezdek, mert kezdõ vagyok modellezésben.

....De kérdés kérdést szül, így fárasztalak titeket, de a választ már nem várom meg, holnap 5kor kelés van 😊

Szóval megtaláltam, ki is próbáltam... De.. Az utat nekem kell majd hozzá illesztgetni az emelkedésével? (Tehát szépen a domb emelkedését az útnál is beírni, és ellenõrizgetni, hogy mindenhol jó-e?)

Vagy esetleg van olyan opció, hogy hozzá igazítja magától a domborzathoz?

Köszi, és bocsánat mégegyszer, remélem sikerül egyszer valami használhatóközeli' pályát csinálnom. 😊

Omsifan1225
Sok sikert hozzá !! <#nevetes1><#nevetes1>

Köszi! És a másik? 😊

Már bocs, de tényleg elég kezdõ vagyok, mint ez látható.. 😊
Domborzatnál egy olyan menüpontot keress oldalt, ahol ilyet találsz
Higher Kiemelkedés
Lower Süllyesztés
Set height to: Itt pontos méretet adhatsz meg

Köszi!

Ömm az elõzõ, hosszabb hsz.omban található kérdésekre tudsz választ adni?

(Domborzat, aszfalt..)
Ott nem.

És ezt lehet a spinles-nél is? Ott nem találtam, csak egyesével...
Fiktív, városi. A Börzsönyhöz hasonlóan rengeteg egyedi objekt lesz, valamint eddigieket átfestem, tehát aszfaltjárda lesz. A pálya szinte sehol nem tart, de a Splines mappa 300 mega.

Omsifan1225
Megkérdezhetem hogy milyen pálya lesz ?
Úgyértem hogy fiktív vagy a valóságon alapuló....( csak ha elmondod 😄 )