OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LMG123
A wifirõl a gépre? 😄 Wifi-s router kell a géphez... 😄 teló->router->gép

YoGabN
dekirály 😄 már csak azt kéne megtudnom, hogy hogyan csatlakozok wifirõl a gépre, mert beírtam a progiba az IP-címem de nem fogadja el, vagy nemtudom mibaja lehet 😄

Haters gonna hate!

LMG123
Androidos telód van -> wifin a géphez csatlakozol vele -> telódról írod be az IBIS cuccokat. 😄

YoGabN
srácok, ez az IBIS Droid mire jó? 😄😄😄

Haters gonna hate!

A kilátszó zöld (füves) területre gondolsz, hogy festeni kéne? Meg amúgy majd ott is megcsinálnám rendesen pályaelemekkel, csak ennyire futotta jelenleg, majd késõbb még folytatom.

Köszi!
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Letöltöttem a Keddlestone pályát és pár spline-t hiányol:
Splines\Marcel\str_0spur_1,55m_pedONLY_A.sli
Splines\Marcel\str_0spur_3m_pedONLY.sli
Splines\Marcel\str_0spur_3m_pedONLY_A_mid.sli
Splines\Marcel\str_2spur_8m_1line.sli
Akinek esetleg meg vannak ezek lenne olyan szíves és feltöltené nekem?

0165
Miért lehet az, hogy ha a Credo-ba berakom a manual modot, és az OMSI-ba kiválasztom akkor a von Adresse... hibaüzenet jön be? És mi a megoldás rá? (Elõzõleg fel volt rakva manual moddal, mûködött is míg a BKK-s és egyéb festéseket bele nem raktam, aztán letöröltem az egészet, majd újra felrakta, a v2-t)

A kettõ együtt nem baj:
elkezded, és közben gyakorolsz.
De egybõl szembe ötlik a dolog.
Ha kicsit gyakorolsz, kipróbálod, hogy hogy kell egy területet "lefesteni", akkor már az ilyen területre rakod le a buszállomást, pontosan a helyére rakva. Most "el kell venni onnan", festeni, és pontosan visszailleszteni...
Ha lehetséges, és a szerkesztõ nem makacsolja meg magát... Szokta...
Bocs a nagy képért, kisebbe szerettem volna.... 😞

(amúgy kilátszik a fû az alsó képen, azt nem ér nézni! <#hamm>)

Hátömm.... nagyjából ez csak mai munka, mert amit tegnap csináltam, vissza kellett törölni... 😞

Tudom, van benne hiba bõven, de azért remélem kapok építõ jellegû kritikát, hátha sikerül szebbre, vagy csak egyszerûbben megcsinálni. 😊
Igazából úgy gondoltam, hogy belekezdek, és közben gyakorlom is, végülis gyakorlásképp nem egyenes utat szeretnék csinálni, mert annak értelme nem sok lenne szerintem.

Az odáig jó is volt, hogy elõre pakolta, de mivel féloldalasan voltak a pályaelemen a path-ok, így hátrafelé már nem rakta õket szintbe, hanem eltolta egymástól. Ezt nem értettem, de aztán rájöttem, és kerestem egy olyat, amin középen mennek a kocsik.

Értem, akkor egyenlõre hagyom, és ha már kicsit jobban megy, majd csinálok olyat is, egyenlõre bõven megszenvedek ezzel is. 😊

Köszi neked is!
Mielõtt egy pályába kezdesz, egy kicsit gyakorolnod kellene.
Nem bántásilag, csak azért, hogy ráérezz arra, hogy miként "gondolkodik" a szerkesztõ.
Jelen esetben például, ha ugyan olyan felületû, és típusú utat teszel le egymás után, akkor ha kivan jelölve, és N betüt nyomsz, akkor egy újat fog letenni, amely "örökli" az elõtte letett minden paraméterét.
Ha az újon változtatsz, N nyomása után a következõ már azt fogja örökölni.
Pl: így lehet szép, enyhén emelkedõ utat építeni.

Gyalogos átkelõt bárhová tehetsz.
De:
-ha késõbb lámpát akarsz odatenni, akkor csak a festés nem elég, mert lehet, hogy az ott elhelyezkedõ path-ok nem úgy adják ki, hogy hozzá tudd rendelni a vezérlést;
-ha olyan helyen van az átkelõ, ahol nem tudod biztonságosan összeilleszteni a gyalogos path-okat, akkor azok simán a levegõben fognak sétálni, és odaérve eltünnek, megjelennek.
Hmm... Akkor nem teszek, majd megtanulnak repülni. 😊

Ömm ez már megoldódott, a pathokkal volt gond, csak nem értettem, de aztán rájöttem a hiba okára.

Hát bonyolult nekem ez a textúra dolog, de végülis megoldottam...

Köszi! 😊
Gyalogátkelõt végülis oda csinálsz, ahova akarsz. Szvsz arra, amerre busz jár, ne nagyon tervezz. Én É-Pesten úgy csináltam meg, mert rohadt idegesítõ volt, hogy két percig is állok egy útkernél egy-egy hülye gyali miatt.
Hogyan tudnám megoldani, hogy az ugyanolyan, egyenes aszfaltelemeket összeillessze rendesen?

Megint az van, mint a múltkor, hoogy nincs szintben, hiába nyomom az f9-et.

Itt viszont már nem akarom úgy letenni, hogy fedje egymást, mert itt közlekedne az Al. Az egyik irányba (pl elõre) gond nélkül hozzáilleszti, és építi tovább ha nyomom az N-t, hátra pedig nem illeszti oda rendesen.

Ezt meg nem értem. Mire gondolsz itt?
Az utakat úgy illeszti egymáshoz, hogy a bal gyali pathot a másik út bal gyali pathjához (tehát a negatív értékût). Ha nincs gyalipath, akkor az autó pathot.

Az X,Y,Z meg az alap koordináta rendszer, nem tudom, hogy ezen mit nem lehet érteni. Az X az út szélessége, a Z meg a magassága.
Gyalogos átkelõt hogy tudok csinálni? Illetve bárhol tudok-e, vagy csak keresztezõdésekben, vagy hogy van ez?
gcs7e7
hát amennyire lehet igen 😊

Azt hiszem meg van a hiba... Pont az Al miatt csinálta ezt, mert ezen az úton van hely jobb oldalt, nem középen mennek a kocsik, ezért tolta el.
Hogyan tudnám megoldani, hogy az ugyanolyan, egyenes aszfaltelemeket összeillessze rendesen?

Megint az van, mint a múltkor, hoogy nincs szintben, hiába nyomom az f9-et.

Itt viszont már nem akarom úgy letenni, hogy fedje egymást, mert itt közlekedne az Al. Az egyik irányba (pl elõre) gond nélkül hozzáilleszti, és építi tovább ha nyomom az N-t, hátra pedig nem illeszti oda rendesen.
Nincsen. Figyelni kell az összefüggéseket, és nem kicsit jól kell beszélni angolul és németül.

AMD A8-3850,ASUS GT640-2GD3,8 Gb RAM 1600MHz

Halihó!
Valaki megtudja nekem mondani hogy van-e leírás a buszok programozására vagy honnan tudom ezeket megérteni?

Nekem csak a járda részére lenne szükségem az útból. Meg csináltam a példánál (.-.) idáig.
De ezt ugye egész útként kezeli, az egér a (nem látható) útnál van, letenni nem tudom..

Tehát a kurzor a semmiben mozog, nem a látható járdaelemen. Hogy lehetne ezt úgy csinálni, hogy csak ezt vegye figyelembe? Mit kell átírni?
matesz19
Még szép hogy érdekelne... megcsinálnád a rakpartot és a síneket is a Dunával együtt? 😄

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Na, megcsináltam azt, ami a példában volt, addig, míg a járda van kész.

Természetesen sima másolgatással, érteni nem értettem meg.

Próbálkozom tovább... 😊
bpo451
Igényemet benyújtom 😊

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

Nagyon szépen köszönöm! Sokat segítettél! 😉 😊
Rengeteg kitartással 😄 Nagyjából 3 irányból fent oldal szembõl viszek egy ívet azonos mérettel és a találkozásokat illesztem össze, elmagyarázni nehéz de ha az ember próbálgatja menni fog az ha látnátok bizonyos megvilágításba sírnátok de mindjárt illusztrálom 😊
Nagyon jól néz ki! Szép munka! 😉 Egy szakmai jellegû kérdésem lenne, hogy az íves részeket (tetõ-oldalfal csatlakozás, szélvédõ) milyen technikával csinálod?
Már rájöttem, hogy valószínûleg igen, így bocs az értelmetlen hsz-ekért! 😊

(a kép amúgy az omsiworks-rõl van, onnan loptam. 😊
(Csak hogy ne lehessen mondani, hogy nem jelöltem meg a forrást. 😊 )

Itt a textúrában benne van a padka?
Omsifan1225
Wow...!! Ez nagyon jóóóó <#wow1><#wow1>

Jöhet.

Valahonnan rá tud pedig halytani. Van, hogy egy néhány arasznyi rész, amit nem látsz.

Najó.... Próbálkoztam, nem mûködik, nem tölti be. Rányomok, hogy load, és semmit nem csinál. (mármint tallózás után.)

Nem értem én ezt.... Már a szerkezetnél ott megakadtam, hogy..
"Ez az út profilja. Az adatokat az alábbiak szerint kell értelmezni:

-12.8 itt kezdõdik a széle (x tengely - ez a járda külsõ széle
-10.50 itt a járda úttest felöli vége
0.250 a járda magassága a külsõ szélen
0.250 a járda magassága az úttestnél"

Ez már nekem magas... És akkor ma csak 3 órám volt.. 😄 Kizárt, hogy felfogjam... 😞
Omsifan1225
Az én részemrõl lenne rá igény 😄D
Mivel én is beleszerettem volna kezdeni egy pályába de esélytelen....<#szomoru1><#szomoru1>

Hát elég nehezen sikerül értelmezni, a z, meg y meg az x sosem voltak a barátaim... 😊

Valamit beírkálok, majdcsak lesz valami. 😊
Azért lassan készülget 😊
gcs7e7
hamár így szóba jött a pályaépítés... :
gondolkodtam mibe foghatnék bele ami valós de viszonylag rövid. az új 2V-re gondoltam:

KOSSUTH LAJOS TÉR (SZÉCHENYI RAKPART) -> Kossuth Lajos tér M -> Szalay utca -> JÁSZAI MARI TÉR -> Markó utca -> Kossuth Lajos tér M -> KOSSUTH LAJOS TÉR (SZÉCHENYI RAKPART)

lenne rá igény?

gcs7e7
többször végignéztem de nem maradt ki semmi...

persze, használhatod. a legtöbb pálya azt használja
Okés. 😊

A textúra az egy kép, ami végülis az alapja lesz? Tehát ha a képen egy piros kör van, akkor az utam sok kis piros körbõl fog állni?

Ha nekem a felület jó, ahogyan az alapba van, akkor onnan kilophatom? A sima aszfaltra gondolok pl.
nincs. csinálni kell.
figyi: olvasd el részletesen, és csináld meg lépésrõl lépésre.
rá fogsz érezni. nem nehéz.
..Most gondolkodom, hogy sok helyen fog kelleni a csak járda út nélküli megoldás.. Ilyen van alapból, vagy csinálni kell?

Mert lehet, hogy így nekiállnék, aztán vagy lesz belõle valami, vagy nem.... 😊
bmwcrash
Az már igen! Gratulálok gyönyörûek lettek, különösen a kedvencem az M62-es😄
...Mondjuk rondának ronda lesz...
Olvasgatom, olvasgatom, próbálok rájönni, de valahogy nem igazán jövök rá pár dologra, nem látom át, olyan idegen az egész. 😊

Ha megemelem az aszfaltot, de padkát nem teszek, meg semmi ilyesmit, az úgy mennyire lesz használható? Szóval a "tojáson" belül egy adag emelt aszfalt. Olyan 10-15 centivel emelném. Az utasok fel szállnak e majd, nem e buggol be valami, stb?
<#mf1><#mf1><#mf1><#worship><#worship><#worship><#worship>
LMG123
Megérkezett az M47, a Nohab és a Szergej is! 😊

Na, akár már ezért is érdemes elolvasni azt az útépítést
Hát.. Egy kisebb pályaudvar egy kevés objekttel (pár busz, meg ház) és használható, mûködõ pályaudvarként szeretném, fel-le szállókkal.

Most meg is próbáltam, de nem jó, mert minimum 2m-es körben akarja emelni, és nem bírom így a szélét a betonnál megcsinálni.