63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• atty707
    Csináltam az Ikarus 266-hoz egy automata váltó módosítást, használjátok egészséggel:
  • LMG123
    MeXx készülő pályája.
  • omsifan
    Már megvan a hiba, miért lett 6-os, benn maradt a scriptben a 6. sebesség, amit én nem vettem észre, mert kormánnyal játszok.. :) Én is a világítást változtattam meg egyébként a billentyűzeten.
  • Zoliikp
    Nem, inkább ne változtass, egyszerűbbnek tűnik egy másik megoldás:
    -ha 6 sebességes a busz, akkor inkább a világításnak kell másik karaktert megadni.
    Persze furcsa egy kicsit, hogy 5-re tervezted, és 6 lett belőle.
    Ezek a tömörítő programok már mikre nem képesek...
  • omsifan
    Megpróbálom megoldani, bár ez csak 5 sebességes lenne, de billentyűzeten enged valamiért tovább váltani, a modern verzióval együtt kiadásnál megpróbálom megcsinálni... Úgy jó lenne, ha 0-1-2-3-4-5 gombokon lennének a sebességek? Az automata kuplungot is megnézem, de nem ígérem, az elég bonyolult script, ha sikerül, megcsinálom..
    Apocalipto:
    Tudom, hogy nem ilyen, de ez a retró verzió, ilyen busz már nincs is a nógrád volánnál, csak a későbbiek.. :)
  • Tierhold
    Én csak az automata kuplungnak örülnék. Ha egyszer van, ki kéne használni, aki nem akarja használni az automata kuplungot, kiveszi a beállításokból a pipát, azt kész.
  • Zoliikp
    Szép munka, gratula!

Ha már gondolkozol az ajtó animáció+hang megjavításán, nincs kedved azokra is gondolni, akiknek nincs kormányuk? Ugyanis a 6-os gomb alapból foglalt, és a világítás is kapcsolódik...
  • Zoliikp
    Az az eredeti, amit Maczko készített.
    Nekem másképp vannak a könyvtárak nevei, illetve sok ai nincs is meg.
    Ezért nekem így kellett változtatni:

(!! Csak akkor másold át, ha neked is megvannak a képen látható ai-k!!)
  • Pepe1980
    Ezt az ailist.cfg-t használom Kispestnél, rá tudnál nézni, hogy mi nem stimmel esetleg?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [ailist]
    0
    -1
    31
    vehicles\Ikarus 260 AI\1_Ikarus 260AI.bus
    vehicles\Ikarus 260 AI\2_Ikarus 260RáncAI.bus
    vehicles\Scania_R620\Scania_R620.bus
    trains\HÉV_MXA_1.zug
    vehicles\Alfa_Romeo_164\Alfa_Romeo_164.ovh
    vehicles\Bmw_M5\BMW_M5.ovh
    vehicles\Audi_Q7\Audi_Q7.ovh
    vehicles\Barkas_B1000\Barkas_B1000.ovh
    vehicles\Fiat_Ducato\Fiat_Ducato.ovh
    vehicles\Dacia_Logan_Sedan\Dacia_Logan_Sedan.ovh
    vehicles\Scania_R620\Scania_R620.bus
    vehicles\VW_Kaefer\kaefer.ovh
    vehicles\Fiat_Ritmo\Fiat_Ritmo.ovh
    vehicles\Ford_Fiesta_81\Ford_Fiesta_81.ovh
    vehicles\Honda_Civic\Honda_Civic.ovh
    vehicles\Land_Rover_Freelander\Land_Rover_Freelander.ovh
    vehicles\Mercedes_190E\Mercedes_190E.ovh
    vehicles\Mercedes_CL55_AMG\Mercedes_CL55_AMG.ovh
    vehicles\Mitsubishi_L200\Mitsubishi_L200.ovh
    vehicles\Opel_Astra_F_Caravan\Opel_Astra_F_Caravan.ovh
    vehicles\Opel_Astra_G\Opel_Astra_G.ovh
    vehicles\Peugeot_406\Peugeot_406.ovh
    vehicles\Skoda_Octavia_Combi\Skoda_Octavia_Combi.ovh
    vehicles\Skoda_Octavia_I\Skoda_Octavia_I.ovh
    vehicles\Toyota_Hiace\Toyota_Hiace.ovh
    vehicles\Seat_Altea\Seat_Altea.ovh
    vehicles\VW_Golf_3\VW_Golf_3.ovh
    vehicles\Uaz_452\Uaz_452.ovh
    vehicles\BMW_M3_E30\BMW_M3_E30.ovh
    vehicles\Fiat_126p_polski\Fiat_126p_polski.ovh
    vehicles\Trabant\trabant.ovh

[aigroup]
    Busses
    2
    0
    1
    Kispest

[aigroup]
    BUSZ_A
    2
    0
    1
    Kispest

[aigroup]
    BUSZ_N
    2
    0
    1
    Kispest

[aigroup]
    Interzonenzug
    1
    3

• norb82
    Mert az valójában a 2-es. 1-est nyugodtan kihagyhatod, 2-esből indulj.
  • Zoliikp
    Ellenőrizd le a pálya ailists.cfg tartalmát.
    Különös az ai-buszok elérési útvonalát nézd meg, illetve a beírt, és a neked meglévő ai-járműveket.
    Ha valamelyik nincs meg, vagy szerezd be, vagy töröld, és módosítsd az értéket...
  • Apocalipto
    Szép, bár a váltó kicsit érdekes, 3-asban max 30-at megy :D Egy észrevétel: a nógrádos 266-osokban nem ilyen típusú a sebességmérő óra :)
  • mojorisin
    A kedvenc Ikarus típusom! Remek munka!
    HA valakinek lenne kedve, csinálna hozzá valamilyen kopott, rozsdás festést az alap volános festésre? Az ajtókra is persze....
  • Zoliikp
    Ez már a programkódhoz kell:
    azt a "tároló" konténert jelzi, amibe behívja az ott található értéket.

De konkrétan a scripteléshez nem értek, csak ellenőrizve a többi kódot, ez a logikus válasz...
  • Fox44
    Ezen a képen melyik pálya látható?
  • Pepe1980
    Srácok! Egy kis segítséget szeretnék :) Feltettem a Kispest 1.5-t a gépre, és ezt a hibaüzenetet dobálja vissza indításkor, nem tudom elindítani a térképet :( Az 1.4.5-re telepítettem, ahogy írták, és az OMSI 1.05-ös verziója van fenn nálam. KÉP
    ====================
    Start logging
    ====================

Date: 2013.08.08.
    Time: 11:35:30

0 11:35:42 - - Warning: Did not find texture file "30er_reihensiedlung01.bmp"!
    1 11:35:42 - - Warning: Did not find texture file "SD_Rad_v.bmp"!
    2 11:35:42 - - Warning: Did not find texture file "reifen.bmp"!
    3 11:35:47 - - Warning: Did not find texture file "path_car_1.bmp"!
    4 11:37:01 - - Warning: Did not find texture file "texture.tga"!
    5 11:37:02 - - Warning: Did not find texture file "Snow_1.bmp.001"!
    6 11:37:05 - - Warning: Did not find texture file "text.bmp"!
    7 11:37:07 - - Warning: Did not find texture file "text.bmp"!
    8 11:37:08 - - Warning: Did not find texture file "text.bmp"!
    9 11:37:08 - - Warning: Did not find texture file "text.bmp"!
    10 11:37:08 - - Warning: File Sceneryobjects\Objects_SN\Zaun_5m_02.sco: texture filename tex_a.bmp not found in mesh file Sceneryobjects\Objects_SN\model\zaunhalbe.o3d!
    11 11:37:08 - - Warning: Did not find texture file "dummy_text.bmp"!
    12 11:37:08 - - Warning: Did not find texture file "StrSchild_Text2.bmp"!
    13 11:37:09 - - Warning: Did not find texture file "StrSchild_Text2.bmp"!
    14 11:37:12 - - Warning: File Sceneryobjects\Objects_SN\Zaun_6m_02.sco: texture filename tex_a.bmp not found in mesh file Sceneryobjects\Objects_SN\model\zaun_a.o3d!
    15 11:37:12 - - Warning: Did not find texture file "str_asphdrk_mark2_alp"!
    16 11:37:16 - - Warning: Did not find texture file "JASZF.bmp"!
    17 11:37:17 - - Warning: Did not find texture file "str_asphdrk_mark2_alp"!
    18 11:37:18 - - Warning: Did not find texture file "str_asphdrk_mark2_alp"!
    19 11:37:18 - - Warning: Did not find texture file "hrt_brick_wall_8.dds"!
    20 11:37:18 - - Warning: Did not find texture file "242121_CatoosaOK_day."!
    21 11:37:18 - - Warning: Did not find texture file "Mc logo2.jpg"!
    22 11:37:19 - - Warning: Spline type "Sceneryobjects\Yufa\teer_line.sli" could not be loaded!
    23 11:37:19 - - Warning: Spline type "Sceneryobjects\Yufa\bike_pik.sli" could not be loaded!
    24 11:37:19 - - Warning: Spline type "Sceneryobjects\Yufa\bikeline.sli" could not be loaded!
    25 11:37:20 - - Error: The object "vehicles\VW_Golf_4\parked_VW_Golf_4.sco" could not be loaded!
    26 11:37:20 - - Warning: Invalid Object: vehicles\VW_Golf_4\parked_VW_Golf_4.sco"

• TNH
    Igen, így értem. ;) l4 ez mit jelent elötte?
  • Zoliikp
    Vissza az egész:
    elrontottam, ezért a kérdésed.
    Helyesen így lett volna:

l4 22 =
    {if}
    (L.$.Matrix_NewNr) 2 $SetLengthR "Y" $+
    {endif}
  • Zoliikp
    Ha jobban megnézed, a következőket írtam:
    -az első az alap kód, ami alapján
    -elkészítve az új kód, hogy más is használni tudja.

Azért nem találtál 22-est, mert az a 10-es alapján készített kód.

Egy pálya, de eltérő az alaphoz képest a megjelenítése. Ezért célszerű új kódot készíteni. Természetesen, ha valaki más buszt szeretne a pályán "látni", mint amit a készítő megad, akkor annak a mátrix.osc-jét is módosítani kell.
  • TNH
    Huh, mégesyszer elolvastam, ez baromság volt. Egyszerűbben: Kód:03022=30Y A scriptben viszont nem találtam ilyet, hogy "22".
  • TNH
    Csak egy kérdés: Miből állapítottad meg, hogy ez a 03022-es kód? Nem a 30, mert az ugye a 30, de a scriptből én nem tudtam kifejteni a 22-es Y-t. Az Y is megvan, csak mert én más számokhoz más betűket adnék, utóbbi meg is van.
  • Waterloo21
    Köszi mindkettőtöknek, ki fogom próbálni mindkét variációt. Az volt a gond, hogy miután reklamált a HOF Creator simán elmentette a fájlt, megnézve a játékban viszont olyan helyzet állt elő, hogy a járatszámot kiírta, a szöveget azonban nem, és új busz lerakásánál pedig nem észlelte a pálya HOF fájlját. Na mindegy, megnézem ezeket a megoldásokat, aztán majd írok mi lett. :)
  • Zoliikp
    Ebben viszont nem értek veled egyet, de ez már inkább off-téma, ezért le is zárom...
  • Krisz995
    Hát amúgy tök mindegy, hogy most átírjuk, vagy újat csinálunk. :) Azért szeretem átírni az M-et, mert ha egy M27-es járatot írnék ki, kiírom 52700-nak, beírom a Route-t, és automatikusan átírja M-nek. Plusz ezzel a módosítással csak a saját buszon nem tudnám a régi betűt kiírni, az összes többi AI igen, szóval szerintem ez is teljesen jó megoldás. :)
  • Zoliikp
    Feltehető, mert kis hazánkban nem jellemző ez a kiosztás.
    Hála isten, majd a kérdező eldönti, melyik megoldást választja.

Egyébként a hofcreator a 30Y beírásra reklamál, hogy nem megfelelő karakter, ennek ellenére simán átjavította:

(Ez csak a javítást mutatja, ki nem próbáltam...)
  • Krisz995
    Tudomásom szerint ott az M, U, vagy S betű van a 30, 31, 32 kódoknál, ezeket a betűket többségében német pályaépítők használják, magyrok tudomásom szerint A, Y, B, nekem előbbi 3 az utóbbi 3-ra van átjavítva, kevés olyan pálya van, ahol tényleg szükséges az M, U, S, viszont nagyon könnyedén meg lehet csinálni, hogy az is használható legyen.
  • Zoliikp
    Nem akarlak megbántani, de a 30-as kód átjavítása azt vonhatja maga után, hogy egy azt használó másik pályán nem az fog megjelenni, amit látni szeretnél, és utána "csak pislogsz, mint hal a szatyorban"(), és kritizálod a készítőt...
  • Krisz995
    Az persze kimaradt, hogy IBIS-ben 03030 kóddal hívhatod elő. :)
  • Zoliikp
    Szerintem ez nem off-téma, ezért itt válaszolok:
    -az adott busz mátrix.osc-jében kell változtatni.

Ez lesz az alapja:
    l4 10 =
    {if}
    (L.$.Matrix_NewNr) 2 $SetLengthR "E" $+
    {endif}

Mivel azt szeretnénk elérni, hogy mindenkinél működjön, nem jó átírni, hanem új, még üres kódszámra rendeljük:

l4 10 =
    {if}
    (L.$.Matrix_NewNr) 2 $SetLengthR "Y" $+
    {endif}

A kiíratásnál tehát a 03022 lesz a kód.
    A hofcreator már nem fogadja így el, ezért ott csak simán 030 legyen.
    Remélem, működni fog...

• Krisz995
    Az Y vagy bármely más betű kiírása rendkívül egyszerű.
    HOF Creatorban csak a számot adjuk meg, bármilyen betűnél rögtön hibaüzit kapunk. Jelen esetben 30-at írj be.
    Ezután keresd meg azt a buszt, amit közlekedtetnél ezen a vonalon, példaként legyen az NL202. Megkeresed a Script mappában a Matrix_D.osc fájlt, megnyitod, látsz ilyen kódokat, hogy 14 01, 02, stb. keresd meg a 14 30-as betűt, és írd át Y-ra, vagy bármely más betűre. Azért a 30-ast mert az van úgy progizva, hogy a 3. helyen legyen a betű. Bezárod, mentés.
    Az Editorba a járatszámhoz meg írhatod a 30Y-t, ugyanis azt a busz minden gond nélkül kiírja. :)
    Remélem tudtam segíteni! :)
  • Waterloo21
    De igen, de most a város az ő tiszteletükre visszanevezte a 3-ast 30Y-ra :)
  • norb82
    Nem ők nevezték el magukat arról a járatról?
  • vikimaki1
    Kinyomod a kuplungot TAB-bal.
  • Waterloo21
    Bármilyen ötletet szívesen fogadok. A sors iróniája lehet, hogy pont azt a járatot nevezik át ilyen bonyolult névre, amit kiválasztottam építésre. Mindezt egy együttes tiszteletére... :D
  • jutiput
    Azt szeretném megkérdezni,hogy hol tudom állítani a busznál,ha elindítom hogy a motor ne fulladjon le? plusz persze ha megállok egy megállóban.
  • gaboca89
    Szia!
    Szerintem tudok neked segíteni,gyere az off topicba.
  • TNH
    Zoliikp tud segíteni, de az IBIS.osc-ben keresgélj. Sajnos sokan a 3. ajtót sem tudják beüzemelni, nemhogy ezt akkor. Szerintem úgy lenne jó, hogy számoknál simán harminc, és a célállomás elött az Y. Mutassak képet esetleg majd?
  • Waterloo21
    Szép napot!

Azt szeretném kérdezni, hogy valahogy megoldható lenne-e, hogy 30Y nevű járat közlekedjen Szombathelyen? Itt elsősorban az Y a probléma, sehogy sem jövök rá, hogy hogyan lehetne úgy beletenni a játékba, hogy a HOF-Creator ne írjon ki hibaüzenetet. Mert le lehet okézni a hibaüzit, de a játékban nem működik és új busz kiválasztása esetén az Y-nal mentett Hof fájlt nem lehet kiválasztani. Esetleg valami ötlet? :)
  • norb82
    Nekem amúgy egyvalami hiányzik ebből a 266-ból még: kipufogófék.

De amúgy imádnivaló!
  • Fox44
    Kéne, ha volna balatoni pálya.:)