63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• kem001
    Szép lesz. Esetleg lehetne EAG dísztárcsás verziót is belőle készíteni, erre gondolok, de JXBELL csinált MAN-okhoz, tőle lehet érdemes lenne megkérdezni ezt..
  • gera995
    Ez a kérdés istenem.. "mikorra lesz kiadva??" nyilván ha elkészül nem? -.-"
  • norb82
    A régi E95 lett tovább dolgozva vagy ez teljesen új?
  • ZsomborL
    Majd ha kész lesz :DD
  • matesz19
    Waoooow, tetszik :P Mikor lesz kiadva?? :)
  • bocskor3
    http://kepkezelo.com/images/1fx0a0e463yc2rdhils.png
  • bocskor3
    A következő projekt. (Tengelyek jók, középpont jó, ablakok is megvannak, egy textúrából átfesthető) Egyenlőre itt tartok vele. :D
  • ZsomborL
    Na,még írni se tudok :DD
    *Leselejtezték
  • ZsomborL
    Igaz,hogy már lesejtezték de virtuálisan még nem.

• ZsomborL
    Letölthetők?
  • LMG123
    Unatkoztam... :D

• bpo451
    Valahogy megoldható az, hogy az utasok csak jegyet vegyenek a buszon, bérletet ne?
    Az életem elunom, ameddig elrakom azt a sok aprót amit adnak :)
  • Erlau Trans #43096
    Remélem nem sok időd ment el erre a regény méretű hülyeségre, mert az első mondat után nem olvastam tovább.. :)
  • longhaul
    Bocsánat az 412-re gondoltam
  • djsharow
    Egyenlőre nem szeretném még elárulni, hogy melyik pályán dolgozok, ugyanis még nagyon az elején járok és a meló mellett inkább csak hétvégente tudok rajta dolgozni. Sőt inkább úgy mondanám, hogy még csak ismerkedek az omsi világával. :) Az épületeket úgy modellezem, hogy a kisebbeket 4-5-ösével egyben konvertálom be az omsiba, a nagyobbakat pedig természetesen egyesével. Az épületek nem látható oldalait/részeit törlöm, talán így is lehet 1-2 plusz fps-t nyerni pár épület esetében. A pálya fps értéke még sehol sem esik 60 fps alá, de biztos, hogy a továbbiakban ez még csökkenni fog. :(
  • longhaul
    Mikorra várható a(z) Ik 415-ös? Egyébként jó
  • ZsomborL
    A váltón semmit,csak benne van a legutóbbi javítás :)
  • matesz19
    Köszönjük. :) És mit is javítottál a váltón?? :D
  • ZsomborL
    Ikarus C56-Automata váltó,benne a legutolsó és az az előtti javítás is.

Letöltés
  • Milan1909
    Sziasztok!
    Szeretném felvenni a kapcsolatot a gyöngyösi buszpályaudvar készítőjével, aki esetleg tudja, hogy ki/kik csinálják-csinálták az kérem írja meg, vagy ha a készítők ezt olvassák, akkor dobjanak már egy privátot!
    Köszönöm szépen!
  • Routeres
    Az alfázással és az egyszerű modellekkel temérdek fps spórolható. A pályát meg szigorúan ott kell kidolgozni, ahol a busz jár.
  • tmartin
    Szabad megkérdezni, hogy milyen pályát kezdtél el építgetni? :) Én is erősen gondolkozok, hogy nekiállok egy valós helyközi útvonalnak amin napi szinten járok. (Bár én az OMSI 2-vel szeretnék már építeni.) Viszont én is teljesen valósan, modellezett a valóságnak megfelelő épületekkel. De pont ezen gondolkoztam, hogy az rengeteg helyet igénybe fog venni. Esetleg azt lehet megpróbálni, hogy az épület jól látható oldalára használsz olyan nagy textúrát a hátoldalára amit nem látsz arra pedig egy szín kitöltést egyszerűen akár. Itt arra gondolok pl. hogy amelyik épületek mellett elszáguldunk 70-el, arra felesleges olyan nagy és tökéletes textúrákat rakni. Meg én modellezéskor sokszor egy-két képre szoktam rárakni egy egész épület textúráit, aztán a modellen meg szépen ráigazgatom. De szerintem a témában Routeres és építőtársai tudnak okos ötletekkel szolgálni, hiszen ők is elég sok saját objektet használnak a Börzsönyben. :)
    Sok sikert az építéshez!
  • Omsifan1225
    Le tudnád nekem írni léccives , hogy mely megállókra gondoltál Szczecinbe , az 57-es vonalon ? :)
  • Bustom
    Már csak olyan kérdésem lenne, hogy amik itt voltak fórumon pl. Agria Volnos festés Ikarus C56 -hoz, azokat letölthetném-é valahonnan?
  • Bustom
    1000 hála!
  • Carlo da Italia
    Egy kérdésem lenne. Nem tudd valaki egy olyan fájl letötlő progit a Jdownloader-en kívül,amivel gyorsan le lehetne tölteni a disk.yandex.com
    -ról?. Mert lenne egy pálya de 24órát ír ki rá letöltésre.
  • Fox44
    Bár az OMSI-ban kicsit nehézkes jól érezni a buszt

Ja, ezt észrevettem.:)
  • Pepe1980
    Szerintem mindenki tükör nélkül áll be :-) Bár az OMSI-ban kicsit nehézkes jól érezni a buszt, a valóságban könnyebb, de megszokható :-) Viszont némelyik busznál tükörből tolatni tényleg lehetetlen a játékban, mert kegyetlenül torzít :)
  • gabesz012
    Jajj, hagyjuk már, most okosabb lettél volna, ha nem szólalsz meg. Az egész téma annyi volt, hogy írtam, nekem nem jönnek be a 200-as Ik-k az omsi-ban, annyira nem érzem őket, mint a többi típust, vagy legalábbis sokkal nagyobb fun számomra pl. a Lion's City-t vezetni. Erre írt matesz vmit, mire én válaszként hoztam egy példát, hogy azért vannak olyan megállók, ahova nem olyan könnyű tökéletesen beállni (megjegyzem a két videós példán egyik sem olyan, amire gondoltam, az 57-es vonalon pont az ellenkező irányban van az a két megálló, amiről beszéltem). Ha komolyan veszi az ember és megpróbál úgy vezetni benne, mint a való életben (ne vágja le a kanyart, ne lógjon át kanyarodásnál a szembe sávba, a 3. ajtó is megfelelő távolságra legyen a járdától), akkor tényleg vannak olyan helyzetek, mikor nem olyan könnyű kivitelezni a dolgokat. A tükrös dolog meg annyiban igaz, hogy valóban nem azzal kell beállni a megállóba, de igenis ki kell nézni jobbra megállás közben is, és ez a játékban nem kivitelezhető, helyesebben max ha vki track ir-t használ. Képzeld én is érzésre szoktam megállni, de megesik, hogy túl messze, vagy ferdén sikerül csak, de az számomra már fail. :)
  • Fox44
    Most esett le, hogy egyébként, én sem szoktam nézni a tükröket a megálló beállásnál.:D
  • matesz19
    A gépet szoktad takarítani belül a hardvereknél??? :D Mert nem árt min. 2-3 havonta, de max. fél évente a por miatt, mert azért melegszik a géped. A sok por és "piszok" hőt termel és így több energiát kell leadni a hűtésre, ami fagyást okozhat a játékban, rendszerben, stb... :) Ha ezután is elő jön a probléma, akkor valószínűleg a videokártyád kezdi megadni magát, de ezt a témát az OFF Topikban folytassuk esetleg... :)
  • djsharow
    Üdv!

Lenne egy kérdésem, főleg a pályaépítők felé. Egy valós pályát építgetek és attól félek, hogy a sok épület/objektum fotótextúrái miatt túl nagy lesz a pálya mérete és ez később gondot okozhat a gyengébb géppel rendelkezőknél. Jelenleg még csak pár utca van kész és így is már majdnem fél giga a pálya mérete. Mennyire kell egy valós pályának tükröznie a teljes valóságot? Azon gondolkodok, hogy nem modellezem le az összes épületet, csak a fontosabbakat, de attól félek, így nem lesz teljesen felismerhető a pálya.
  • Erlau Trans #43076
    Azért mert Te béna vagy és nem tudod megcsinálni, attól még más képes lehet rá. Pl én is tükör nélkül állok az öbölbe mind annyian mások is a való életben...
  • ZsomborL
    Beteg vagyok,úgyhogy van időm megcsinálni. Szerintem a mai nap folyamán meglesz :)
  • Carlo da Italia
    Innen letölthető a ZIU9
  • djsharow
    Szerintem a videókártyád túlmelegszik és azért fagy be a gép a szürke képpel. Régen nekem is előfordult ilyen, bár az egy másik játéknál. De miután kitisztítottam a videókártyát, újra tudott "lélegezni" és azóta egy játéknál sem produkálja ezt. :)
  • seresa
    Szép estét minden kedves fórumozónak!

Segítséget szeretnék kérni. Számtalan cikk megjelent, és egyéni beállítások sokasága arról, hogy mit bütyköljünk a beállításokon belül ahhoz, hogy "élvezetes" legyen a játék.

Természetesen sok-sok tippet alkalmaztam ( próbáltam ), de azt veszem észre , hogy hiába...

Korábban nem csinálta a gép, de már egy jó ideje az omsi indítása után, valamint az első 10-15 perc játék után bizonyos időközönként befagy a játék. Tehát akadozik, "darabosan" megy. Ha várok egy kicsit minden visszaáll. Ez a folyamat ismétlődik egyfolytában, miközben úgy felmelegszik a gép,hogy a tojás megsülne rajta. Olyat is szokott, hogy teljesen befagy a kép elszürkül és újra kell indítani az egészet.
    ( nemrég újratelepítettem az egész gépet - de hiába...)

Esetleg valaki találkozott már hasonló problémával? Van még valamilyen módja, hogy élvezhetőbbé tegyem a játékot? Egyszerűen már nem tudom mivel próbálkozzak.

Köszönöm szépen előre is!
  • Bustom
    ZIU9 trolit honnan tudom letölteni? Illetve mondjuk Solaris troli van esetleg?
  • Banderasbkv
    Igen én is csak itt de innen nem küldik vissza az ID-t.
  • kriszi94
    A majdnem kész busz... :)
    NG272 (09.19. képek)