63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
norb82 #44656 Valamiért utasok nekem se nagyon szállnak fel. És ahogy néztem az AI-kra se. -
generalGGabe #44655 Omsiworks.hu oldalon fent vannak a vonalak térképjei -
lovet #44654 Sziasztok!
Valamelyikőtöknek van rendes térképe, menetrendje és/vagy fordája (doc/pdf/xls) ehhez a gyönyörű pályához??
Illetve: Hol és mit kell módosítani ahhoz az NL 202-nél, hogy a vezető helye "hátrébb" kerüljön (nekem ez a kamera helyzet nagyon elől van, szédülök is tőle), lássam a bal tükröt meg a műszerfal egy jóval nagyobb részét??? -
És a 211-es járaton, D10-es Ikarus 266-tal, menetjegy eladás mellett, nyomtam a busznak amennyire engedték az útviszonyok, de a menetrendet többszöri próbálkozásra sem tudtam tartani. Végállomásra érve, +5 rendre megvolt. Jó kis pörgős vonal. :) -
Újrahúztam az OMSI-t, hibátlanul működik.
Drégelypalánknál, a végállomásra bebóklásznak az AI-k, balra nagyívben kanyarodnak be az előtte lévő kereszteződésből, ahonnan busszal is rá kell fordulni (bocs, hogy nem tudom a települések nevét...). -
mojorisin #44651 Nekem is Zugriffelt, de vettem a fáradságot és megnéztem a logfile-t. Javítottam amit kell, és már ment is a pálya! Javaslom ezt a módszert a többieknek is akik csak rinyálnak, de nem tesznek semmit....
A pálya fantasztikus, köszönöm a készítőknek!
Ezer éves gépen meg persze hogy nem fut majd rendesen. Így is szerintem baromi jól lett optimalizálva. -
bazsiihmv #44650 helyesbítenék. sikerült rátalálnom a Magyar karaktercsomagra, mostmár csak a belső kijelzők nem tökéletesek. -
Tierhold #44649 No, akkor vélemény:
Mivel nekem is gyenge a gépem, így az Ai-kat kénytelen voltam lecserélni a már jól bevált Mercedes O405 N2-re. Akadási probléma hála a jó gépemnek bizony előfordult, öreg a kicsike, így nem tudok mit tenni.
Attól eltekintve egy 266-ossal végig rohanva a pályán ki kell hogy jelentsem, hogy tökéletes a hangulata. A 256-os Ik.. (:D) járaton mentem egyet, és nagyon tetszett, végre egy pálya ahol nem 10 perc egy járat. Úgyhogy én gratulálni tudok!
-
Én csak a rendőrrel, mentővel való szarozást nem igazán értem...be kell mindent másolni a helyére és kész...nyilván azért van a mappában police_varlist.txt, mert felül kell írni, nem dísznek... :D -
bazsiihmv #44647 Sziasztok! Mivel orvosolható, ha a kijelzőim nem teljesen vannak kibékülve a karakterekkel? kép -
Nagyon jó a Börzsöny map, viszont lenne egy olyan kérdésem hogy csak nekem nincsenek utasaim?? Bent állnak a megállóban,meg van írva az IBIS, kint a járatszám és hogy hova,de semmi -
Nehogymár? De sajnos igen. Most vettem a múlt héten új configot, minden eddig akadózó pályán, ahol eddig 20 volt a max FPS, még ott is megvan az átlag 30-35. Börzsönynél egyes helyeken 12-15 FPS a te általad korábban közzétett beállításokkal (meg mással is...). Amúgy fantasztikus pálya. Csak az OMSI egy alfa, béta stb... ennyi :) -
[b]matec1996!
Ha ennyire nehéz felfogni azzal a csöpp kis agyaddal a SG és a Topic szabályzatot, akkor ne fárassz minket tovább a jelenléteddel!
Köszönjük! -
generalGGabe #44643 Sajnos az fps-en változtatni ennél jobban már nem tudunk.
Több gépen lett kipróbálva, átlag 25-30 volt mindenhol.
Írtak olyanok is, akiknek nagyon gyenge gépük van, és mégis elviselhetően fut.
Ezt én sem értem, hogy miért hiányoznak textúrák, objektek egyeseknél.
Anno, mikor elkezdtem Észak-Pestet csinálni, jött ki egy patch a játékhoz. Addig nev ovlt hiba a pályán, patch felrakása után lett o3d hiánya.
De amúgy minden meg volt. Átküldtem Routeresnek, nála nem hiányzott. Újraraktam omsit, és meggyógyult. Aztán pár hét után megint kezdte.
Szóval lehet, h csak az omsi szarakodik
-
norb82 #44642 No én most jutottam el a Börzsönyig.
Fantasztikus munka, nagyon nagy köszönet mindenkinek akinek része volt benne!!!!!
Nekem semmi hibaüzenet, se zugriff, se semmi, minden passzol! Teljesen szűz most szinte az omsim, alig van fent valami (alap, wien, hamburg, O305, ennyi) így még az se nagyon játszik hogy máshonnan meglenne amit másoknak hiányol. (meg hát amúgy se más pályákból van itt semmi).
Akinek hibádzik az valószínűleg nem tud egy zip-et kicsomagolni normálisan a helyére.... Főleg hogy sok olyan ember ír akinek minden egyes pályával gondja van.
És egyáltalán nem is akad nálam, totál gépbarát a pálya, pedig az én gépem elég gyenge az Omsihoz... A Hamburgi Mercivel mentem most végig a 256-os vonalon, semmi gond nem volt. -
Routeres #44640 Ez textúra hiány lesz, de ötletem sincs arról, hogy melyik nincs meg.
---
A szitu kb. megint ugyan az, mint anno Kispestnél. Van akinél megy hibátlanul, és van akinél nem. Akinek megy, az megerősítést ad abban, hogy jó a pálya, jó a letöltött csomag is. A többiek meg olyan hibákkal jönnek, amiket még csak fel sem tudok fogni, amikor 6x ellenőriztem, hogy minden megvan-e. Hiányzó .o3d, hiányzó textúrák. Hogy a francba, amikor másnál megvan minden objekt és text?!
Mindegy, amint lesz egy kis időm újrahúzom az OMSI-mat, visszateszem a pályát és összerakok egy remélhetőleg működő csomagot. Ha lesz olyan, akinél az se működik, akkor a hiba nem a pályával van...
A gépigény részét már tényleg nem értem. Direkt úgy lőttük be, hogy ne legyen gond az fps-sel, ezért szívtunk hónapokat (!) az alfázott kerítésekkel, erre majdnem mindenhol olyat olvasok, hogy 10 meg 5 fps. Nehogy már... -
Ezért utálom a számítógépemet, Börzsönyt toltam "freeroam"-ban de alig volt játszható, ugrált a C56 néha, de azért játszható volt. A gépem most lesz 5 éves szóval én is már régi géppel tolom, mert csak 2 GB ram, 512MB Geforce 8600 GT, Intel Core 2 Duo (2,53 GHz) páros mellett játszok. És routeres beállításával. -
Itt lenne a talaj hiány.
A térkép alján az út Börzsönyhegyalja felé megy észak fele pedig Drégelypalánk felé.
-
atty707 #44637 Na, én itt sok mindent nem értek!
Mennek a panaszkodások, hogy így zugriff, úgy zugriff, de a "tisztelt" fórumozók arra nem veszik a fáradtságot, hogy megoldják maguknak! Majd, ha nem sikerül, akkor és csak akkor segítséget kérjenek a fórum közösségétől!
Ellenben a segítségkérésben véletlenül sem adnak támpontot a közösség számára egy nyavalyás log file spoiler-be történő beszúrásával. Az eheti ötös lottó nyerőszámok nem kellenének? Támpont nélkül kb. a jóslás kategória megoldani a problémát!
Nos, akkor egy kis általános segítség!
Zugriff-elni betöltéskor a játék általában akkor szokott, ha a pálya cfg fájljaiban hivatkozott objektumok (vonat, vezető, utasok) nem találhatóak meg a gépeden. Szóval log file kinyit, Error bejegyzésekre rákeres, kijavít és örül. (És csak legvégső esetben fröcsögni tele a fórumot, hogy milyen szar már, de még egy sima másolást sem tudok végrehajtani...)
Másik felmerülő probléma, hogy 6-7 éves konfiguráción akad a pálya. Igen, akad. Amit mindenki tud, hogy az OMSI nem igazán optimalizált, ráadásul jelen esetben a Börzsöny rengeteg egyedi objektumot használ, amelyek "nem a vízbűl veszik ki a zoxigént", azaz kell neki a memória. (1-2GB-tal neki se kezdj, max. minimal beállítással) A pálya futása során történő akadása szintén a rengeteg egyedi objektumra vezethető vissza: megjelenítés előtt be kell tölteni. Amennyiben lassú, töredezett a merevlemezed, akkor ne csodálkozz azon, hogy mindez a művelet időbe telik. Amíg sikerül betölteni, addig persze zuhan az fps is! -
feca3339 #44636 Zugfrier hiba van nálam... pedig fent van az 1.04 a javítás is meg az Nl202-es man is... Nem értem.. Vmi ötlet?
-
"Don't feed the troll." ;)
Erős vas kell alá, nagyon sok részletes modellt tartalmaz "from scratch"... -
Szűnj már meg! Majd ha te valamit is letettél az OMSI asztalára kritizáld a másik munkáját. -
gabesz012 #44632 Köszönjük a pályát, nagyon jó lett! :) Csak nálam sajnos eléggé játszhatatlan... Az még hagyján, hogy 10-30 mp-ként megakad 1-2 mp-re, meg az átlag fps valahol 15 körül mozog (pedig néha felmegy a "megszokott" 20-25 köré, majd vissza, egy adott útszakaszon belül, ahol még a betöltött textúrák mérete sem nagyon változik), de ha jól emlékszem, Márianosztránál leugrott az fps 5-re (majd egy-egy pillanatra vissza 20 fölé, majd megint 5 környékére), amivel persze a pattogás is előjött, akkor léptem inkább ki. :/ Lehet egyedi probléma, de vmelyik nap toltam Hamburgot és az normálisan ment, 18-25 fps-el, azonos beállítások mellett, nem hinném, hogy erősebb vas kéne a Börzsönynek. Vagy mégis? :) -
generalGGabe #44627 BÖRZSÖNY-FIKTÍV -
Krisz995 #44624 Nekem sajnos egy olyan hibám van, hogy egyetlen utas sem száll fel, és az AI NL202 is csak járatszámot ír. Akkor szokott ilyet mikor nincs berakva a HOF fájl, viszont most ott van, szóval nem értem mi a gond. Vki tudja esetleg? -
generalGGabe #44620 HA VALAKINEK NEM SIKERÜLT VOLNA MÉG LETÖLTENI A PÁLYÁT
BÖRZSÖNY-FIKTÍV LETÖLTÉS
Itt is meg lehet próbálni -
tamas120 #44619 Nekem lenne egy olyan problémám hogy a kijelzős busz nem ír ki se mit és egy hiba üzenetet dob ki, de a táblás busz meg ki írja a szöveget, vagy is azt hibásan mert pl.Á nem ismeri fel. -
Nagy képeket beszúrni TILOS! -
generalGGabe #44617 tudsz róla képet mutatni? mert én nem találom ezt a talajhiányt
-
A falu előtt kb. fél km-re van a talajhiány. -
Látszik hogy, az IKARUS A MENŐŐŐŐ!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD -
generalGGabe #44614 Helyileg pontosan hol van ez a talajhiány? -
Nah akk rosszul írtam én is így gondoltam mindegyik. BOCS -
Nordzso18 #44612 Üdv!
Feltettem a javítással együtt a pályát, semmi hiba, tökéletesen működik. Nagyon király lett! :) Örülök hogy kész lett, és tényleg látszik hogy dolgoztatok vele. Nagyon jó kis hangulatos pálya lett!
Észrevételként említeném hogy a 256-os vonalon mentem Börzsönyhegyalja felé, és a Drégelypalánk, Vasútállomás mg.hely után a Petőfi TSZ-t írta ki a piros szöveg, az Ibis pedig Drégelypalánkot (Ibis írta ki jól). Nem tudom jelent-e valamit, gondoltam szólok.
További jó munkát!
-
Mindegyik járat egy Ikarus Típust jelöl!
-
Routeres #44610 Csomó? Az összes! :) -
generalGGabe #44609 Érdekes, hogy mindegyik az :-D -
Van egy hatalmas talaj hiány a 435-ös vonal börzsönyhegyalja megálló felé tartva. Már csodálkoztam is rajta hogy hol a fű, mikor a bokor meg a levegőben van? :D -
nem 415 435 :D -
Érdekes a Börzsönyön az hogy, egy csomó járat ikarus típus. pl: 55,260,280,412,415 stb....