OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetszik😊

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Újabb képek nincsenek róla? 😊

olimano2222
Készül szépül 😊

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

KPN-954

OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/

Ikarus C56-ról mit lehet tudni?Milyen állapotba van?

Az elmélet kevés. Tudni kell pontosan a koordinátákat, hogy ne legyen a megjelenítéskor "összenõve" egy-két utas...
Viccnek jó, de hogy néz ki.
Ahhoz, hogy tényleg több legyen az utas, és azok valahogy mutassanak is valamit, szükséges lenne az a felület, amit fel lehet ne osztani.
Én egy kis segítséggel a következõképen oldottam meg:

Az adott pontokra téglatesteket tettem, és azok középpontjai adják az utasét... Persze nem a képen látható sûrûséggel, mert akkor tényleg "hering-járat" lenne.
Ééés ma jött egy 1.06os verzió is...19.3 MB.
az elméletét én is tudom, hogy plussz koordinátákat kell megadni az álló utasokhoz. Csak az a baj, hogy fingom sincs a modellezésrõl, ergo arrol sem hogy melyik koordináta hova mutat. Ezért a kérdés 😊)
kem001
Igazából passengercabin-ban kellene keresni a megoldást, de aki jobban tudja ezt, majd leírja.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

nálam is vannak, nem az a probléma. Hanem hogy a LC-ben van kb 15 állóhely. Az meg szerintem elég karcsú.
kem001
Lion's City bõl érdemes feltenned az 1.1-es DTF verziót. Nálam ott vannak utasok.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Kedves Fórumtársak 😊

Nem tudom mennyire illegális, vagy warez, vagy nemtudom, de felteszem a kérdést, mert bosszant a dolog.

A CNB féle Solaris Urbino 12 III -ban (sõt, a LION CITY V2-ben is ugyanúgy )borzasztó zavaró,hogy a fél busznyi ember fér csak rá. ÉRtem itt az állóhelyek komplett hiányát ( alig van pár ), bõven szellõsen állnak ott, ahol még 2-3x annyi ember elférne, mint jelenleg. Példának okáért az U10-es passengercabin-ja több bejegyzést tartalmaz, mint a 2 méterrel hosszabb variánsé.

Ha lenne valaki oly kedves belepiszkálni a passengercabin.cfg-be, és plussz állóhelyekkel ellátni a buszt, azt szerintem nem csak én, de rajtam kívül elég sokan megköszönnnék 😊 ( az NL202-höz is volt ilyen módosítás anno ).

Szerintetek megoldható? Elõre is köszi
TNH
Aerosofton lehet kemény 20 euróért letölteni.

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Ezeket a buszokat honnan lehet letölteni?

kem001
Jól muzsikál, nálam még gyorsabban is tölt be a játék.

😄 mizsikal=muzsikal. Öregszem
LMG123
Mert te ilyennek érzed magad? (és ezzel OFF vége)

TNH
Jogos. Szinte semmi új nincs benne...

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Srácok! Nem lehetne ezt inkább az off/spam topikban folytatni, hogy ki hány éves stb.thx
Inkább mi van az 1.06-os patch-el? Hogy mizsikál?
TNH
Köszi. 😊 Már nem igazán szenvedek bennük szerintem, megváltoztam... Máramennyire. A másolással mire is gondoltál?

olimano2222
Átlagot írtam pontosan! nem? Én is valamikor eltévesztek egy két betût.
Aztán pontosan azért is fogalmaztam így mivel Busz készítése nem fél perc és egy kérésre senki nem fog ugrani,ezután még a másikat mocskolja mert nem csinálja. Ez neked jó ?? akkor ezek után gratulálni tudok csak 😊
ja és másokat nem illik le utánozni.Mondjuk tudom ez a jó szokás mikor nincs eredeti ötlet 😊

LMG123
Nekem pl. van egy 16 éves jóbarátom, aki simán hozza a huszonévesek értelmi szintjét...viszont ha már a kor...a feltûnési viszketegség vagy mások ötleteinek lemásolása pl. sajnos tipikus gyerekprobléma... 😊

TNH
Ez nem korfüggõ szerintem. Van erre példa is, ellenpélda is. Nem egy felnõtt nem tud írni, és nem egy fiatalkorú tud. De lehet, hogy van alapja, aztán Te az átlagot írod.

olimano2222
gondolom 12 éves a nevébõl megállapítva,ha mindenkit idegesít nem kell vele törõdni és válaszolni!Ez a busz készítés dolog csak azt jellemzi hogy a tag rendes.. De nem várjon senki-senkitõl el egy buszt kérésre.

Számomra roppant idegesítõ nemcsak az, hogy többi mint egy fél oldalas regényt ír, hanem hogy csomószor megismétli magát, kizárólag a felkiáltó jelet ismeri... Engem ezek szörnyen idegesítenek, nem tudom ti hogy vagytok vele. 😊
Ikarusfan
Mint ahogy írták elõttem is, ez egy fórum, nem fél oldalas szövegeket kell írni.
Másfelõl azt felejtsd is el nagyon gyorsan, hogy bárki is meg fogja csinálni neked azt a buszt (az is meg lep, hogy egyáltalán hozzáfogott a tag). Ez nem úgy mûködik, hogy lécci csináld ezt meg azt és kész. Buszt csinálni nagyon nem könnyû, a modellt se, de magát a berakást sem könnyû megcsinálni, nem tudom, miért olyan nehéz ezt felfogni.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

GMI
Ez nem regeíró verseny hanem egy fórum. Nem hiszem hogy csinálna valaki pont olyan buszt ami úgy néz ki... hacsak te nem szánod rá magad és megtanulod. Eddigi hozzászólásaidból ítélve ha Krisz helyében lennék én se csinálnám meg.

omsigbm.ewk.hu

Ketten is csinálják?? Mert én egyrõl tudtam hogy készül! Én azért csináltattam mással mert Nekem Kunság Volános színbe kellene!A régi fa kasszával és a régi jegygéppel! Nekem lennének ilyen kéréseim mert sokat jelent nekem ez a busz mert ezzel jártam iskolába mikor elsõs voltam! Sok mindenre emlékszem a buszról és ezeket a dolgokat szeretném beletervezni hogy úgy nézzen ki az a busz! Biztos ami készül 266 os nem úgy fog kinézni belülrõl ahogy én gondolom! Azért keresek olyat aki tudna ebben segíteni! Ha valaki aki tud olyanról aki ezt szívesen megcsinálná nekem az jelentkezzen! Tudom hogy kívülrõl ugyan olyan lesz de a belseje nem úgy fog kinézni mint amilyenre én emlékszek! És kérlek kedves fórumozók aki tudna ebben nekem segíteni az jelentkezzen! Elõre is köszönöm!
TNH
Készül egy Ikarus 266 Omsifan jóvoltábol is.

Azt szeretném tõletek kérdezni kedves fórumozók hogy mit tudtok a híres Krisz1000-rõl aki állítólag az Ikarus E 95-ös buszt csinálta??? Ez volt a régi neve ,de ez az új: Krisztián Mr! Csak azért írok róla hogy figyelmeztessek másokat is mert nem eléggé megbízható a csávó! Mert elvállalt egy Ikarus 266-ost különkérésre ! Írta hogy szerezzem be a képanyagot és én a képanyagot be is szereztem Egy Kunság Volános telepen! És csak a képeket húzta be rajtam! Az állításomat alá tudom támasztani hogy nem csak kitaláció mert egy ideig küldött a modellrõl képeket hogy hogy halad a munka!De utána már nem küldött! És ezek a képek meg vannak nekem bármikor fel tudom tölteni ide! Írtam az e-mai címére a YouTube fiókjára és még mindig nem írt semmit és nem is küldött! És azért írtam ki ide Kedves fórumozók hogy mást ne tudjon átrázni mert itt ti nagyon sokat segítetek nekem! É én ennyivel tartozok nektek! ah valaki többet tud errõl a Krisz1000-rõl És valami más elérhetõségrõl is tud az írja meg nekem! Azért csináltattam vele ezt a modellt( tudom hogy más is csinálja) mert kicsit ki lett volna egészítve hogy a sofõrnél olyan került volna bele amit én tudok csak! De abban nem lesz amit ki fognak adni! Mert tudok egy Ikarus 266-osról ami készül de szerintem mindenki tudja! Hát ez a busz amit csinált volna ez a Krisz1000 azt a buszt modellezte volna le amivel én kiskoromban iskolába jártam! Nem lett belõle semmi! Ettõl kicsit elszomorodtam! Pedig minden álmom hogy az a busz ahogy belül kinézett úgy nézzen ki és benne legyen az Omsi-ban! És az lenne a kérésem hogy ha tudtok vagy ismertek megbízható modellezõ embert aki megcsinálná nekem úgy a buszt ahogy nekem kellene ! Akkor légyszíves küldjétek el az elérhetõségét! Mert azért kezdtem el játszani az Omsi-val hogy azt a buszt beleterveztessem és ez egy nagy álmom hogy az a busz benne legyen az OMsi-ban! A képanyag meg van a buszról csak meg kellene csinálni! De sajnos én nem értek a buszmodellezéshez! Ezzel a történettel nem akarok megsérteni csak segíteni akarok hogy abban az emberben ne nagyon bízzanak meg! A történet végén van egy kis kérés ami nagyon sokat jelentene nekem : Hogy aki tud ebben nekem segíteni vagy ismer valakit aki meg tudná nekem valósítani az kérem jelentkezzen! Elõre is köszönöm! Várom a válaszokat!
TNH
A táblára a választ már leírtam.

Ezek a beállítások! Ez pedig a táblagond!
bocskor3
Miután felraktad a képet vannak lehetõségek hogy link a képhez, url fórumba, stb.. ott jelöld ki a THUMBNAIL FÓRUMBA linket, ctrl+c majd ide ctrl+v

omsigbm.ewk.hu

TNH
Szedd le a buszt újra az OMSIHU-ról, és lesznek betûk.

Feltöltöttem oda a képeket ! de onnan hova tovább mert csak a linket másolja be ide?!!?
bocskor3
Szia! Én vagyok az aki megpróbál segíteni neked! Feltöltöd a képeket a kepkezelo.com-ra, és ott a Thumbnail Fórumba Linket bemásolod ide.

omsigbm.ewk.hu

Sziasztok! Én vagyok az akinek Az Ikarus 255.70-es buszban nem mûködik a három tükör! Írták hogy rakjak fel a beállításokról képet és akkor lehet hogy meg tudjuk oldani a problémát! Csak a képeket megcsináltam a beállításokról és az lenne a kérdés hogy hogyan lehet ide feltölteni a képet? Ebben is kérném a segítségeteket! Még annyi lenne ezzel a típussal hogy miért van az hogy beírom a járatszámot és a szöveget de nem jelenik meg semmi a táblán viszont az utasok mégis felszállnak! A Hof fájl is benne van! Mert ugye a hof fájl nélkül nem szállnának fel! Errõl is csináltam képet! Mert ez a táblagond egy másik Ikarusnál is jelentkezett! De ott is az utasok felszálltak pedig benne volt a Hof fájl de mégsem jelenítette meg a szöveget! Aki tud a táblagondban , és a tükörgondban segíteni és hogy hogyan lehet feltölteni képet az kérem minél elõbb válaszoljon!
Hát ez...😄
bocskor3
Nem akart beindulni, megtoltam és kész.

omsigbm.ewk.hu

bpo451
Na ezt meg hogy csináltad? 😄

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

olimano2222
Jó lett 😄
Mintha Magyarországon a BKK telepet látnám 😊

Ikarusfan
Van például egy umwelt nevû tábla, a google szerint környezetbarátot jelent. Ha ezt átfesteném gyalogos átkelõnek, az gondolom nem lenne probléma, vagy igen (mármint ha érdekelne mást is)?

bocskor3
Mégiscsak Mercédesz... 😄

omsigbm.ewk.hu

GMI
Persze a merci beindult.... 😄

omsigbm.ewk.hu

bocskor3
Elvoltam.... 😄

omsigbm.ewk.hu

kem001
Engem meg pont az érdekelne, hogy Hamburg pályán más busz hangos bemondóját, hogyan lehetne mûködésre bírni?

leony
Sziasztok! Nem tudjátok hogyan lehet más (Hamburgon kívül) pályákon szóra bírni, a Hamburg Mercedesét? Már próbálkoztam, de sokszor még a kijelzõt sem lehet rendesen beállítani...

Ikarusfan
Mivel elég nehéz kiigazodni Nemelous tábláin (nekem például minden táblából van vagy 3, amik között semmi különbség, legfeljebb árnyalat), úgy döntöttem, megkönnyítm a dolgom, és lefordítgatom szépen a táblák neveit, meg egyet-kettõt átfestek. Ha esetleg úgy sikerül, bedobhatom majd a közösbe.