63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Rasy
    Hát igen , babráltam ott, hogy beraktam pár kocsit ai-nak.
  • Carmus
    Gondolom nem eredeti...
    (Ha nem eredeti fáradj át az OFF & WAREZ topikba)
  • tamas120
    Meg próbáltam frissíteni az Omsit de nem tudom mert ezt a hibát írja ki.
    http://indafoto.hu/tomosz/image/20137281-914aded1/user
  • cxaxoxc
    A játék mappáját szoktam rendszeresen töredezettségmentesíteni. Azóta amúgy 2x felmásoltam. Hihetetlen módon most épp újra szirénáznak a mentők és rendőrök, és nincs zugriffelés sem. Az út havas textúrájához meg annyit, hogy én voltam a hülye, mert nem volt bepipálva a hó eltakarítása az utakról Kíváncsi leszek most vajon meddig fog rendesen működni
  • norb82
    Lehet hogy hülyeség de szerintem csinálj egy töredezettségmentesítést a vinyódon. Nekem valahogy gyanús hogy olyasmi gond lehet.
  • cxaxoxc
    Ez a Börzsöny pálya szerintem simán megnyerhetné az Omsi történetének legszeszélyesebb pályája elnevezésű címet. Nyilván az Omsi hülyeségének tudható be, de fel nem tudom fogni, miért művel ilyeneket. A történet kezdete: letöltöttem, feltettem, elindult, zugriffelt, leokéztam és rendesen működött. De nem voltak szirénázó járművek, csak villogók. Később elmúlt a zugriff is, de nem szirénáztak a járgányok továbbra sem. Routeres tanácsa alapján újra felmásoltam, megoldódott a gond, volt szirénázás ahogy kell. Egy ideje viszont megint nincs. Gondoltam újra felmásolom a pályát, hogy megint legyenek, plusz a képeken és videókon néztem, hogy nekem a téli út textúrája sem olyan, mint másoknál. Felmásolás megtörtént, megint zugriffel. Nézem a logfilet, errorozik a vonatra. Ekkor feltettem a javítást, az megoldotta a vonatot, viszont az NL202-esek jelenleg csak a járatszámot írják ki, a célt nem. Természetesen így fel sem szállnak rájuk az utasok. Logfile errorozik, mégpedig ezt:

SoundSort Fail: Invalid distance calculation! SoundsPassengerssound.cfg (0#0/0/0#0/0/0)

Szirénázó, járművek továbbra sincsenek, és az úton lévő textúra sem olyan, mint pl itt a nyitóképen. Pluszba az FPS-ek sem bizalomgerjesztőek. Mikor először feltettem nem volt vele gondom. Most meg megy mondjuk 25-30-al, utána hirtelen leesik 10-13-ra, később vissza 18-20-ra, majd újra fel, s le. Teljesen érthetetlen. A furcsa az benne, hogy eredetileg a szirénázó rendőrök és mentők kivételével minden hibátlan volt (leszámítva a zugriffet, ami pár indítással később magától megszűnt), még a javítást sem kellett feltennem hozzá. Most meg csak a fejem fogom Mielőtt félreértés adódna, nem leszólásként kell erre a regényre reagálni, nem annak szántam. Hatalmas tisztelet a készítőknek a kemény munkáért A hibák valószínűleg az Omsinak tudhatóak be. De baromira idegtépő már amit művel...
  • LMG123
    Csak egy tipp volt, akkor passz. :D Lehet el van írva az ailistben a busz elérési útvonala, akkor is szokott ilyet produkálni.
  • Rasy
    És a menetrend? Ott még van több indulás, egyszerre menjek mindegyiken? :D
  • generalGGabe
    Mai termésem:
  • LMG123
    Akkor lehet, hogy azon a vonalon csak 1 járat van és azt épp te viszed. :)
  • Rasy
    Bepipáltam, de akkor sem :S
  • fjx235
    Nagyon jól néz ki!!Elérhető lesz valahonnan?
  • regelek5
    Amikor a menetrendet felveszed, ott be kell pipálni, hogy menjen AI-busz is, akkor lesz másik busz is a járatodon.
  • Erlau Trans #45811
    Egyfelől le kell szarni az ilyet, másfelől a kutyát sem érdekli, hogy Te mennyit dolgozol és társai, főleg nem az ilyen takony tiniket akik az sem tudják milyen ledolgozni 8 órát, nem még 12 vagy 24 vagy 36 vagy 48 órákat egyhuzamban, pofájuk nagy csak.
  • norb82
    Az más hogy félrenézed, az mindenkivel megesik, nah, ennyi, nem akartam senkit megsérteni, meg nem is neked volt szánva.
  • norb82
    Azt amúgy nem is láttam hogy az oldaladon mi van a Citaroról...
  • norb82
    félreértettél. Azokra értettem hogy nem tudnak olvasni (tele volt a FB csoport a kérdésekkel) akik nem értették a manual door citaroban miért nem automata váltó van. Nem tudom miért vetted magadra, te abszolút nem ez a kategória vagy. Bocsánat ha félreérthető volt. (amúgy meg, egy cipőben járok veled melót tekintve)
  • Rasy
    Amelyik vonalon én megyek, azon miért nem megy másik busz?
  • regelek5
    Ne foglalkozz az ilyen hozzászólásokkal. Sokunknak okozol örömet és könnyebbséget az OMSI letöltős oldaladdal.

Nekem pl. fel se tűnt ez, alapból nem is szoktam mondjuk odalenni a manuális buszokért, erről meg nem is feltételeztem, hogy nem automata. Szerintem német buszból (főleg helyijáratosból) amúgy sem igen van kézi váltós, de lehet, hogy tévedek.

Szóval, aki nem ért valamit, ellentmondást tapasztal az oldaladon, annak ott a Kapcsolat vagy menjen a Google-re. A nyilvános "oltást" én sem díjazom.
  • atty707
    Nem tudok olvasni? Mégis mit vársz? Napi 10-11 óra meló+2 óra utazás után próbálok össze hozni nektek valami kis letöltést, talán belefér, ha néha hibázok nem? Egyébként erre van az oldalon a 'Kapcsolat' menüpont, hogy ha valami hülyeséget írok, akkor lehetőségetek van javíttatni. 0, azaz nulla jelzés érkezett ezzel kapcsolatban, ellenben itt megy az okoskodás, és az oltás, hogy "nem tudok olvasni". Utána meg jön a rinya, ha nincs friss letöltés az oldalon. Ezek után nem is lesz!
  • norb82
    Nincs csak nem tudnak olvasni.
  • mimo0612
    A Citaroból van manuális váltós is? Mert írták, hogy van de én csak manuális ajtósat látok.
  • regelek5
    Szia!

Ebben megvan az eredeti égbolt, plusz pár extra is:
    http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=9882
  • CoDriver
    Tisztelt OMSI közösség!

Következő problémámmal fordulnék hozzátok:

- Kiprobáltam tegnap a Breslau (Wroclaw) pályát szerintem, az egyik legjobban sikerült ingyenes városi pálya ami ma létezik, csak sajnso eléggé fps gyilkos egy pálya.
    Ügyeltem, hogy ne írjon felül létfontosságú dolgot a pálya, de sikerült az égtexúrákat felülírni és arra szereték kérni valakit, hogy az eredeti égtextúrákat nem tudná becsomagolni és felrakni valahová, hogy letölthessem?

Segítségeteket előre is köszönöm!

OFF: Ma szembesültem azzal, hogy több, mint 20GB fogalal az omsi...:) ON
  • generalGGabe
    Köszönjük szépen az elismerő szavakat.
  • nrgasdasd
    Remek!

Hihetetlen, de így egy "in game" képből is látszik, hogy minőségi munka.

Mellesleg akkor megragadnám az alkalmat, és neked, valamit Routeresnek gratulálni szeretnék a Börzsöny projekthez valamint a belefektetett energiát. Részemről sajnos csak 2-3 körig jutottam rajta, mivel azon kevesek közé tartozom akik nincsenek oda ezért a kisvárosi/falusi hangulatért. (persze csak itt az OMSI világában)

Azt kell mondjam, hogy meghatározó szereplői vagytok a kis magyar OMSI közösségnek, csak így tovább és türelmesen várom a többi képeket.

üdv: Kirsz
  • Omsifan1225
    Tudsz nekem segíteni ?
    Feltettem újból a buszt , és rá ezt a '' Futáros '' módot... :) Ekkor nagyon szépen működött... :)
    Majd amint ráment a hangmód , egyből ugyanazért problémázik az OMSI , mint azelőtt... :/
    Meg lehetne valahogy oldani , hogy a futáros módba is bele lehessen rakni Morphi hangjait ? :)
  • generalGGabe
    sziasztok!

egy kis csemege mára:

• Banderasbkv
    F11 :)
  • gcs7e7
    Na várjunk. Ez nekem is új! :D Hogy is van ez?
  • LMG123
    Ahogy eddig is...elméletileg sehogy, gyakorlatilag talán F9 gomb vagy melyik volt, lehet F12. :D
  • MAN014
    Én még azt is észre vettem, hogy a videókba nem mutatják be a "gyaloglás"-t! Kíváncsi vagyok, hogy azt hogy kellene értelmezni. Hogyan gyaloglunk benne stb...
  • nemeza
    Azt én is most tettem fel. :) Egyébként a Matrix_Terminus-ból veszi a végállomást - ez kavarhat be.
  • bpo451
    Berlin Spandau 1.7 pályán lenne a következő problémám:
    A TTData mappában minden járat menetrendjét, ami nem 1-es prioritás volt, átírtam 1-esre, mert szinte semmi buszforgalom nem volt a városban.
    Azóta ez fogad, és játszhatatlan a pálya.

Van valakinek valami ötlete hogy mi a gond?
    Régebben, ha átírtam a prioritást, nem csinált ilyet.
  • BPI1184
    Ez az új Citaro jó AI-nak? A Spandau Modern pályához van olyan AI lista, amibe bele van írva, de én akárhogy is próbálom, forgalom betöltésnél hibaüzenetet dob ki. Ha a Citaro helyére mást írok, akkor működik a pálya, Citaro-val nem..:(
  • fghjk
    A citaroban hogyan lehet kitenni a táblát? És honnan tudnám letölteni a vollmatrixot?
  • Omsifan1225
    Oké , de nem is arra gondolok , hanem Morphi hang '' módjára '' ... :)
  • padarmartin
    A vollmatrixxal nem kompatibilis,mert a vollmatrix más nevet használ :)
  • Omsifan1225
    Jah akkor lehet az a gond.. :)
    Akkor megpróbálom újrarakni a buszt , majd ez a mód , és akkor rá mehet a többi mód ? :)
  • nemeza
    ha gondoljátok, beírom milyen változtatásokat tettem a varlistben.

Egyébként én a modmentes Citarora tettem ezeket - ez okozhat gondot. A belső kijelzőhöz kell a matrix.osc - nem tudom a vollmatrix-hoz ez hogyan viszonyul.