63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• ZsomborL
    Átírtam meg minden,de nem jó továbbra sem.
  • Zoliikp
    Mint mezei felhasználónak, és másoknak is:
    a Nemeza által készített fájlt más mappába kitömörítettem, és azokat a fájlokat, amik megegyeznek az eredeti fájlnévvel, egyszerűen hozzáírtam egy darab 1-est.
    (Példa: cockpit_varlist.txt --> cockpit_varlist1.txt)
    Így másoltam be a busz Script mappájába, majd a bus-fájlban is javítottam a hivatkozásokat.

[spoiler]
    [varnamelist]
    23
    scriptAI_varlist.txt
    scriptCollision_varlist.txt
    scriptantrieb_varlist.txt
    scriptengine_varlist.txt
    scriptelec_varlist.txt
    scriptremse_varlist.txt
    scriptauspuff_varlist.txt
    scriptlights_varlist.txt
    scriptdoor_varlist1.txt
    scriptwiper_varlist.txt
    scriptcockpit_varlist1.txt
    scriptklappern_varlist.txt
    script
    ollband_varlist.txt
    scriptheizung_varlist.txt
    script
    ain_varlist.txt
    scriptdirt_varlist.txt
    scriptIBIS_varlist.txt
    scriptMatrix_varlist.txt
    scriptwimpel_varlist.txt
    scriptvisual_varlist.txt
    scriptcashdesk_varlist.txt
    script icketprinter_varlist.txt
    scriptSiemens VDO Panel_vars1.txt

[stringvarnamelist]
    4
    scriptIBIS_stringvarlist.txt
    scriptMatrix_stringvarlist.txt
    script icketprinter_stringvarlist.txt
    scriptcockpit_stringvarlist.txt

[script]
    26
    scriptMB_O530_Citaro_main.osc
    scriptman_D86_main_AI.osc
    scriptcollision.osc
    scriptcockpit.osc
    scriptVoith_DIWA.osc
    scriptengine.osc
    scriptelec.osc
    scriptremse.osc
    scriptauspuff.osc
    scriptlights.osc
    scriptdoor_Bp.osc
    scriptwiper.osc
    scriptklappern.osc
    scriptforcefeedback.osc
    script
    ain.osc
    scriptdirt.osc
    scriptsound_volume.osc
    scriptheizung.osc
    scriptIBIS-2-FUTAR.osc
    scriptmatrix_D.osc
    scriptwimpel.osc
    scriptcashdesk.osc
    script icketprinter.osc
    scriptsummer.osc
    scriptS VDO Panel.osc
    scriptS VDO Display.osc

[constfile]
    19
    scriptAI_constfile.txt
    scriptcollision_constfile.txt
    scriptVoith_D854.3E.txt
    scriptengine_constfile_OM457HLA.txt
    scriptelec_constfile.txt
    scriptremse_constfile_D92.txt
    scriptlights_constfile.txt
    scriptdoor_constfile_D92.txt
    scriptauspuff_constfile.txt
    scriptcockpit_constfile_D92.txt
    scriptklappern_constfile.txt
    script
    ollband_constfile.txt
    scriptforcefeedback_constfile.txt
    scriptwiper_constfile.txt
    scriptdirt_constfile.txt
    scriptheizung_constfile.txt
    scriptIBIS_constfile.txt
    scriptmatrix_constfile.txt
    scriptSiemens VDO Panel_const.txt
    [spoiler/]
  • ZsomborL
    Készülget :)

• gabesz012
    Mafia 2? Szép játék az is, csak éppen közel nincs benne annyi számítás, olyan részletesen megírt fizika, mint az Omsi-ban. Nem véletlen, hogy a simbin játékok sem igazán a grafikáról szólnak, nézd meg a GTR2-t, GTL-t, egyáltalán nem csúnyák, de egy akkori csili-vili Nfs-hez mérten azok. Egy szimulátorban soha nem a kinézetre kell fektetni a fő hangsúlyt, és gondolom nem is véletlen, hogy nem igazán szoktak durva grafikai motort tolni alájuk, telekúrva effektekkel.
  • Ikarusfan
    Jó, akkor egy laikusnak mutass képeket a 250/255/256 kombóról, és kérdezd meg, milyen különbségeket lát közöttük. Főleg az altípusok között.
    Egyrészt nem igaz, hogy egy-az-egybe ugyanolyanok, másrészt pedig azok a buszok egységes szabvány szerint készültek (VÖV), így nem meglepő a hasonlóság. De nézz csak meg egy Ikarus 190-et, 10-ből 9 ember összekeverné egy Mercedes O305-tel vagy egy MAN SL200-assal.
  • Netreg2
    Épp most olvasgattam a hivatalos fórumot és az Omsi 2 Steam-es kézikönyvét. Feltünt egy ismerős név a stáblistában. Julian. Az O405N2 elég jól meg lett csinálva és eléggé kiforrottnak tűnik. Talán lehet, hogy nem külön hanem a 2-vel érkeznek Julian buszai az O405N2 és 405GN?
  • norb82
    Na de a mi buszaink nem olyanok hogy ha letakarod az emblémát meg nem mondod melyik melyik:D
  • Ikarusfan
    Nehogy azt mond, hogy a rakás Ikarus után, ha most kijönne az E95, vagy bármi új modell, nem szednéd le :D
  • norb82
    A német buszokat már ők is halálra unják :P :D
  • Ikarusfan
    Most őszintén, gondoljatok a helyükbe; ha ti németek lennétek, és egy Der Omnibussimulator nevű programot csináltátok, biztosan egy magyar buszt modelleznétek le, mint sem egy hazai Mercedest, vagy MAN-t? ;)
  • norb82
    Nekem is tetszene:) Elvégre, nem lehetetlen, még ha nem is nagy a valószínűsége:)
  • Netreg2
    Látod ezt nem tudtam! :) De a szóló buszok közül még lehet valami, talán egy SL192 vagy SL200 biztos jártak Berlinben. Viszont az O305 100%, hogy nem lesz. Nagyobb dologban nem gondolkodnék, talán a meglévő dolgokkal operálhattak valamit.
  • Tierhold
    Azért azt bírnám, ha csináltak volna egy 260-as 280-as berlini változatot :D (álmodozni már csak lehet :P )
  • norb82
    Narancs-vajszín ráncos teliablakos 260-280 viszont annál inkább, amikor már nem volt fal:)
  • Renault Agora
    Az a baj hogy, Berlin-ben sose volt SG220, és a játék címe: "Berlin-Spandau a változás idején" (vagy valami ilyesmi :D).
  • Netreg2
    Ez teljesen reális lenne, végül is az SD200-al sokban közös, ahogy az NL202 is az SD202-vel. Ebből lehet még valami. :)
  • norb82
    Nem feltétlenül lenne durvább gépigénye szebb grafikai motorral. Nézd meg a Mafia 2-t. És ott le van modellezve egy k...rvanagy város.
  • TNH
    Nem lenne nagyobb, sőt. Az omsiban épp a grafikai motor inoptimizáltsága okozza a hatalmas gépigényt. Csak lecserélni a motort már nem lehet...
  • norb82
    Gondolom csápokkal a tetején...:)
  • Norbesz23
    lenne egy kérdésem hozzád
    Szeretnék futárt rakni a Man Nl202 DTF-be, megmondanád hogy mit és hogyan csináljak?
    válaszodat előre is köszi.
  • gylacus
    Uhh, ezesetben tényleg ijesztő lenne a gépigény....
  • Norbesz23
    egyet értek veled
  • Norbesz23
    annak én is örülnék
  • gabesz012
    Ugyan, nincs ennek a grafikájával semmi gond. Milyen gépigénye lenne, ha "normális" grafikai motor lenne alatta... Ez a játék egyébként is inkább maradjon meg vezetési élménynek. Többször olvastam már itt az Ets2-höz hasonlítást, amit nem is értek, az valóban egész jól néz ki, de a vezetési élmény egy 0 ehhez képest.
  • gylacus
    Tegnap voltam Bécsben, és tényleg nagyon jól meg lettek csinálva azok a villamosok! :)
  • gcs7e7
    Én egy 4 ajtós NG272-nek is örülnék! :)
  • spy803
    Az egy dolog, de nincs olyan minőségű, mint az omsi. Viszont már Wien pályán is látszott, hogy tudja kezelni a villamosokat is. Sőt, ott csak az hátráltatta az igazi szimulációt, hogy a csuklón nem tudtak még átmenni az utasok. De ez a második résszel megoldódik, nem lesz akadálya egy villamos szimuláció megvalósításának.

De az is jó lenne, ha troli lenne.
  • bpyfan
    Tudom.De én sem számítok annál többre. De azért becsúszna a sport szelet ha igazam lenne. :D
  • gylacus
    ...vagy biciklis!
    Szerintem is valami grafikai plusz kellene bele, hogy ha játszik az ember, ne úgy menjenek oda mögé, hogy kb. "Hö, má megint ezzel a sz**ral játszol?"
    Az szúrja legjobban a szemem, hogy milyen ronda földtextúrát használ a játék, ami mindenütt ott van, a másik ilyen a félig 2D-s fák, bokrok. Itt még elég sokat lehetne javítani; viszont a kátyús külvárosi Berlin-szakasz ránézésre elég jól néz ki. Mondjuk a füstölgő kémények is tök jók :D
  • kismanobkv90
    Sziasztok! Kicsit ostoba kérdésem lenne. A warez verzióhoz lehet az 1.04-es patchet telepíteni?

Köszi a választ!
  • Tierhold
    Akár olyan apróság is lehet, hogy kerekesszékes és babakocsis utas előkerülhet ^^
  • bpyfan
    A legjobb karácsonyi ajándék tőlük a sok szívatásért és megjelenés eltolásért egy MAN SG220 jól esne. :D
  • Norby646
    Bocsi hogy csak most reagálok! Köszönöm, tényleg segített a beakadozáson, viszont még mindig nem tökéletes. Na mind1 így már játtszhatóbb lenne, de most meg szinte minden buszon amit beraktam, rossz a tükör. Lions city dtf-en pl a bal tükör jobb-háttra tükröz, a jobb oldali a belteret tükrözi. Korábban ezek a buszok jól műkdötek nem tudod/tudjátok mit ronthattam el?
  • Erlau Trans #45751
    A legnagyobb bejelentés az lenne, ha közölnék, hogy újraírták az egészet a nulláról és high-tech gamer konfigokkal sem lesz egy lag sem... álmodik a gyomor :D
  • Omsifan1225
    Vagy lehet hogy az alap Berlinen titokban megcsináltak még egy vonalat... :)
    De be nem jelentett dolgok listáján még további nagyon sok dolog lehet... :)
    Majd 1 hét , 3 nap és 0 óra után megtudjuk mik is azok a dolgok :D
  • Ikarusfan
    Én jobban örülnék annak, ha kijelentenék akkor, hogy megoldható a dupla csuklós busz a játékban (még ha nem is adnak ők ki egyet). Szerintem ilyen titokban készülő pályára vagy buszra nem nagyon kell számítani, de ki tudja.
  • gabesz012
    Talán vmi új busz? Apropó, nem volt róla szó, de az O305 vajon alapból benne lesz a 2-ben vezethető buszként is? Mert AI-ként feltűnik a videókban.
  • bpo451
    Ez egy busz szimulátor, ahogy a nevében is benne van.
    Ha villamost szeretnél vezetni, ajánlom az OpenBve szimulátort.
  • spy803
    Remélem azt, hogy villamost is lehet majd vezetni.
  • CoDriver
    12 nap múlva kiderül ;)
    Valaki esetleg még 12 nap alatt szeretne kombinálni még annak itt a helye:
    http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=18579