63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Zsombor99 #63198 Hát... Akkor sajnos nem tudom. Rendesen sikerül beállítani a kijelzőt/táblát a buszon? Ugyanis ennek hiányában nem reagálnak az utasok a buszra. Legalább odamennek az utasok a buszhoz, csak nem szállnak fel még ajtónyitáskor sem? Ilyennel még a neten sem találkoztam... -
bluearcade21 #63197 Szia!
Nem most kezdtem! Ha nem kell, akkor is rutinból nyomom megállás után az ajtóféket. :P :D :P
A gombok nekem is be vannak állítva, de se így, se kézzel (azaz egérrel) nem működik semmi.
Tehát teszem azt, van a Volvo amit írtam tegnap. Minden szépen betölt. Pálya is, busz is.
És az Istennek sem nyílnak az ajtók. Gombok reagálnak (kattanás is van, az animáció is megvan), tehát olyan, mintha kinyílnának az ajtók, de semmi. Azért is írtam, hogy hang is van, a gombok is felvillannak, minden olyan, mintha normálisan zajlanának a dolgok. De mégsem.
A busszal meg lehet rodeózni, de úgy, hogy nem tudnak felszállni az utasok, felesleges. :'D
Ezért vagyok kétségbe esve, mert az évek alatt összeszedett tapasztalataimmal és a rengeteg kereséssel sem találtam erre megoldást az utóbbi 1 hónapban sem. :'D
Más ötlet esetleg eszedbe jut? -
Zsombor99 #63196 Biztosan rendesen fel vannak telepítve a modok, illetve rendesen be vannak állítva az ajtónyitó gombok? Próbaképpen cseréld ki az Inputs\keyboard.cfg fájl teljes tartalmát az enyémre:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Gombok:
[game]
[entry]
debug_start_bench2
48
6
[entry]
sim_pause
25
0
[entry]
quicksave
0
0
[entry]
debug_window
1
2
[entry]
open_mainmenue
1
0
[entry]
exit
16
4
[entry]
view_toggle_viewpoint
208
0
[entry]
view_set_driver
59
0
[entry]
view_set_passenger
60
0
[entry]
view_set_outside
61
0
[entry]
view_set_map
62
0
[entry]
view_set_ego
87
0
[entry]
view_set_schedule
210
1
[entry]
view_set_ticketselling
57
5
[entry]
view_reset_direction
46
0
[entry]
view_reset_all_directions
57
0
[entry]
view_interiorcam_minus
203
0
[entry]
view_interiorcam_plus
205
0
[entry]
view_toggle_informationdisplay
21
2
[entry]
screenshot
64
0
[entry]
toggel_ctrler
0
0
[entry]
toggel_mouse_ctrl
0
0
[entry]
open_menue
92
0
[entry]
debug_threadcalc
88
4
[entry]
scendes_grabmode
34
0
[entry]
scendes_rotmode
19
0
[entry]
scendes_set_x
45
0
[entry]
scendes_set_y
44
0
[entry]
scendes_set_z
21
0
[entry]
scendes_enter
28
0
[entry]
scendes_cancel
1
0
[entry]
scendes_aitraffic_desel
90
3
[entry]
scendes_aitraffic_deact
91
5
[entry]
scendes_new
49
0
[entry]
scendes_delete
211
0
[entry]
scendes_nodechange_pri
67
0
[entry]
scendes_rast_strg
91
4
[entry]
ego_forward
17
1
[vehicles]
[entry]
throttle
72
1
[entry]
brake
80
1
[entry]
throttle_amplify
74
3
[entry]
clutch
15
1
[entry]
steering_left
75
1
[entry]
steering_neutral
76
1
[entry]
steering_right
77
1
[entry]
ticket_give
20
0
[entry]
change_give
20
4
[entry]
parking_brake_toggle
52
0
[entry]
blinker_left_set
18
1
[entry]
blinker_right_set
19
1
[entry]
blinker_off
20
0
[entry]
blinker_warn_toggle
48
0
[entry]
kw_scheinwerfer_toggle
38
0
[entry]
kw_standlicht_toggle
38
2
[entry]
kw_fernlicht_toggle
33
0
[entry]
kw_m_enginestart
41
0
[entry]
kw_wipermode_up
17
0
[entry]
horn
35
1
[entry]
cp_microphone
0
1
[entry]
cp_fahrerlicht_toggle
7
0
[entry]
cp_licht_untenrechts_toggle
8
0
[entry]
cp_licht_oberdeck_toggle
9
0
[entry]
cp_licht_unterdeck_toggle
10
0
[entry]
kw_s_R
47
0
[entry]
kw_s_N
16
0
[entry]
kw_s_1
2
0
[entry]
kw_s_2
3
0
[entry]
kw_s_3
4
0
[entry]
kw_s_4
5
0
[entry]
kw_s_5
6
0
[entry]
kw_s_6
7
0
[entry]
automatic_R
47
0
[entry]
automatic_N
50
0
[entry]
automatic_1
2
0
[entry]
automatic_2
3
0
[entry]
automatic_D
32
0
[entry]
bus_doorfront0
49
0
[entry]
bus_doorfront1
51
0
[entry]
bus_dooraft
74
0
[entry]
bus_linie_plus
66
0
[entry]
bus_linie_minus
63
0
[entry]
bus_ziel_plus
65
0
[entry]
bus_ziel_minus
64
0
[entry]
bus_rollband_setL1
63
0
[entry]
bus_rollband_setL2
64
0
[entry]
bus_rollband_setL3
65
0
[entry]
bus_rollband_setT
66
0
[entry]
bus_rollband_up
201
1
[entry]
bus_rollband_dn
209
1
[entry]
bus_rollband_up_step
201
0
[entry]
bus_rollband_dn_step
209
0
[entry]
IBIS_eingabe
156
4
[entry]
IBIS_1
79
4
[entry]
IBIS_2
80
4
[entry]
IBIS_3
81
4
[entry]
IBIS_4
75
4
[entry]
IBIS_5
76
4
[entry]
IBIS_6
77
4
[entry]
IBIS_7
71
4
[entry]
IBIS_8
72
4
[entry]
IBIS_9
73
4
[entry]
IBIS_0
82
4
[entry]
IBIS_loeschen
83
4
[entry]
IBIS_setmode_linie_kurs
55
4
[entry]
IBIS_setmode_route
181
4
[entry]
IBIS_setmode_ziel
74
4
[entry]
cashdesk_changer_8_00
7
6
[entry]
cashdesk_changer_4_00
8
6
[entry]
cashdesk_changer_1_50
9
6
[entry]
cashdesk_changer_0_30
10
6
[entry]
cashdesk_changer_0_15
11
6
[entry]
cashdesk_changer_2_00
7
4
[entry]
cashdesk_changer_1_00
8
4
[entry]
cashdesk_changer_0_50
9
4
[entry]
cashdesk_changer_0_10
10
4
[entry]
cashdesk_changer_0_05
11
4
[entry]
cp_wischer_intervall_toggle
17
2
[entry]
cp_wischer_wascher_button
17
4
[entry]
cp_batterietrennschalter_toggle
30
0
[entry]
bus_20h-switch
74
4
[entry]
cashdesk_changer_5_00
6
4
[entry]
cashdesk_changer_15_00
6
6
[entry]
bus_doorfront5
78
0
[entry]
taster_nebelschluss
33
4
[entry]
cp_schalter_kinderwagen
88
0
[entry]
kw_s_plus
0
0
[entry]
kw_s_minus
0
0
[entry]
change_take
20
2
[entry]
screenshot
64
0
[entry]
taster_nebelschluss
33
2
[entry]
cp_rollo_retract
200
2
[entry]
bell
45
0
[entry]
futar_bejelentkezes
44
4
[entry]
csengo
45
0
[entry]
door_alarm
45
0
[entry]
bus_door_all_close
0
0
[entry]
bus_doorfrontAll_close
0
0
[entry]
kurtvalto
35
2
[entry]
bus_doorallopen
53
0
[entry]
bus_doorallclose
53
2
[entry]
cp_schalter_kinderwagen
53
4
[entry]
cp_lenkrad_toggle
37
2
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Némelyik busz igényeli az úgynevezett "ajtófék" aktiválását is, anélkül nem hajlandóak ajtót nyitni. Javasolom, hogy először próbálj meg ajtóféket is használni nyitás előtt, mielőtt kicserélnél bármit is.N - első ajtó
M - üres váltófokozat
"vessző" - második ajtó
"pont" - kézifék
numpad"mínusz" - ajtófék
"kötőjel" - Ikarus 415/435 ajtónyitás
Shift+"kötőjel" - Ikarus 415/435 ajtózárás
Shift+↑ - napellenző felhúzása
B - vészvillogó
V - hátramenet (rükverc)
E - bal irányjelző
R - jobb irányjelző
T - irányjező kikapcs
TAB - kuplung
(többi gomb alapértelmezett)
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.02.09. 09:38:11 -
bluearcade21 #63195 U.i.: Az játék újratelepítése sem megoldás. (Azt azért hozzáteszem, hogy eredeti játék van meg... -.-) -
bluearcade21 #63194 Sziasztok!
Remélem nézni még valaki a fórumot!
Van egy olyan problémám, hogy az új buszokon (pl. Volvo 7700A vagy Merci Citaro) nem nyílnak az ajtók. Hang van nyitás és záráskor is, gomb felvillan, de az ajtó maga nem nyílik ki. Az utasok meg persze nem szállnak fel. Ezzel ellentétben egy Ikarus 260-as példánynál sima minden. A modok újrahúzása nem megoldás. (Még a játék újrarakásán gondolkozok...)
Tud valaki esetleg megoldást, mert megőrülök, hogy a sok kieg. közül csak néhánnyal tudok játszani.
Előre is köszi!
Dani -
Zsombor99 #63193 Melyik busz? -
Edmond14 #63192 Sziaszok!
Mit kell módosítani ahhoz, hogy megálláskor ne essen a motor fordulatszáma egy bizonyos érték alá? (hamarabb nyomja be a kuplungot?) Jelenleg a busz minden megállásnál úgy viselkedik, mintha le akarna fulladni. (természetesen automata váltós)
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2020.12.29. 01:37:15 -
Zsombor99 #63191 Javaslat: a 137-es busz önálló szakaszát is hozzá lehetne építeni az Óbuda pálya egyik verziójához (az én kedvencem a 2003-2006-as verzió). Kiváló kiegészítése lehetne ennek a már amúgy is elég jó pályának.
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.12.21. 18:11:07 -
Zsombor99 #63190 Miért kezeli a Steam úgy az OMSI 2-t mintha minden intás a legelső volna?? Így pesze némileg tovább tart betöltenie. -
Zsombor99 #63189 Eleinte nálam is voltak problémák a szövegek buszokon való megjelenítésével. Szerintem töltsd le ezt a FontsHunOmsi csomagot és a tartalmát másold be a helyére. Utána meglátjuk, hogy javult-e nálad bármi is...
(Mikor én megvettem az OMSI 2-t, akkor valamiért nem volt benne minden szükséges betütípus, melyet a betütípusok OMSI 1-ből való átmásolásával sikerült orvosolnom.) -
Rdinho10 #63188 Sikerult koszonom.Most a masik problemam a futar:) hiaba rakom,toltom le a fontot hozza egyszeruen nem latom a megallokat es a kodot.Vakon beirom,mukodik csak nem latom a mrgallok nevet.Nem tudom mi lehret a gond:/ -
Zsombor99 #63186 Lehet, hogy ezek azok, de nem teljesen biztos. (Ikarus 415 ajtókezelése megegyezik a 435-ösével.)
OMSI 2\Inputs\keyboard.cfgSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![entry]
bus_doorallopen
53
0
[entry]
bus_doorallclose
53
2
Nálam a - (kötőjel) gombra van beállítva. Simán nyomva nyitja, Shift+- (kötőjel) zárja az ajtókat. A műszerfalon kattintva lehet engedélyezni a külső nyitógombokat, melyeket az utasok nyomhatnak meg. Addig nem enged ajtót zárni, míg nem nyomsz rá az indulásjelző csengő gombjára.
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.11.26. 07:45:35 -
Rdinho10 #63185 Sziasztok, az ikarus 435 busznal csak en nem tudom kinyitni az ajtokat?:/ mar szinte az osszes parancsot hozzaadtam...az elso ajtot kitudom,de bezarni mar az sem.Tobbi busznal nincs ilyen gondom.Valaki nem tudna egy jo beallitast linkelni esetleg?:)
Illetve az Ikarus 280 bolygo ajtos bkv valtozatot sem tudom sehonnan letolteni,minden link kuka.Obuda menetrend szinten nem tudom sehonnan leszedni.Valaki nem tud egy olyan oldalt ahol ezek buszok,palyak normalisan megvannak?Koszonom -
Zsombor99 #63184 Először MSVCP100.dll utána pedig msvcr100.dll fájl hiányzott neki. Valami frissítés tűntette el ezeket, vagy mi történhetett?? -
Zsombor99 #63183 Mi történt?? ---------------------------
Most már nem lehet elindítani!
Omsi.exe - Rendszerhiba
---------------------------
A program nem indult el, mert MSVCP100.dll hiányzik a számítógépről. A probléma megoldásához próbálja meg újratelepíteni a programot.
---------------------------
OK
--------------------------- -
gabesz012 #63182 Ahogy Zsombor írta, nézd meg a maptools-al, hogy mit hiányol. Ha ott minden megvan, akkor az AI list a következő, ott kell megnézni, hogy mindened megvan -e azok közül, ha nem és beszerezni sem tudod, akkor simán írd át gyári buszokra+autókra. -
Zsombor99 #63181 Ne add fel. Az összes letöltött pályád nem megy? Mindegyik pályád ugyanúgy "üres skybox" szindrómával nem megy? Akár az is lehet, hogy valami igen alap dolog hiányzik nálad, de nem ártana egy logfile, hogy mi történhet nálad... -
#63180 Mindent leszedtem amit kér, Börzsöny, Tettau, Nemolus, de az még hagyján, hogy a Fehérvár mapp nem működik, de az eddigi betett pályák sem.. pl: Börzsöny.. Ennyit bajlódni egy pályáért.. én inkább feladom. Köszönöm azért a segítséget. -
Zsombor99 #63179 Megnézted-e a pályához mellékelt dokumentumokat is? Minden egyéb szükséges csomag telepítve van ami fel van tűntetve? A pályák általában akkor szeretnek üresen betölteni, ha nem találnak akár csak egyetlen objektumot is.
Javasolom, hogy "maptools" módszerrel nézd meg, hogy mit nem talál a pálya. -
#63178 Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hol lehet letölteni a Székesfehérvár 8097 mappot? (Ami tartalmazza: -Magyaralmás, Söréd....)
Én leszedtem két helyről is, de valamiért mikor belépek a pályára a csillagos eget látom, pedig mindent felülírtam.
Linket szívesen fogadok. :)
-
bajusz_ati #63177 Néha használok Firefox-ot, nekem az Opera jön be jobban, az a kedvenc és régóta ismerem. -
Zsombor99 #63176 Mióta frissített nekem a Mega, azóta nem nyitja meg a tartalmakat, hanem a Mega kezdőoldalára irányít a Firefoxos beépülő! -
ronnie89b #63175 Hoppá, köszöntem! Nem néztem meg, csak a pályák menüpontot. :) -
atty707 #63174 OMSI2 kiegészítők->Pályák helyen keresd! -
ronnie89b #63173 Köszi, de ebben sincs benne a 3.0-ás verzió. Sajnálom, hogy ilyen nehezen hozzáférhetőek bizonyos tartalmak a játékhoz.
Utoljára szerkesztette: ronnie89b, 2020.11.18. 17:44:42 -
bajusz_ati #63172 Omsi 1-2 Hagyaték -
ronnie89b #63171 A Szombathely térkép 3.0-ás változatát le lehet még valahonnan tölteni? A 3.21-est le tudtam szedni, de ezt sehol nem találom. -
#63170 Köszönöm az ismertető közleményt. -
Zsombor99 #63169 — Hát, lehet, hogy volt (nem tudok róla), de szerintem ma már majdnem mindenki Steam-os verzióval rendelkezik (én is), így szerintem fölösleges ezen agyalni.
— Valamint attól még, hogy abban a kiegészítőben a buszok más néven vannak (pl. Regiobus (vagy valami ilyesmi)), attól még azok Ikarus 280 típushoz tartoznak, csak gondolom, hogy "copyright"-ot akarták elkerülni.
— Kiegészítőket nem csak Steam-ről lehet beszerezni, hanem sok egyéb oldal létezik, ahonnan buszokat és pályákat lehet letölteni, bár azokat manuálisan kell azokat telepíteni. Néhány példa:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!OMSI.cz
Marcel's OMSI-Forum (elvileg ez a hivatalos)
OMSI2 - Download - OFPmafia.eu
omsi2mod.ru (orosz letöltésekkel vigyázni kell, mivel az esetleges cirill karakterek működésképtelenné teszik az adott buszt/pályát!)
Autosimgames.ru - только лучшие моды для игр скачать бесплатно! (letöltéshez Google fiókkal kellhet belépni, ha kéri)
Omsi Bus Simulator Mods (nem a legjobb)
OMSI 2 mods & LOTUS mods
OMSICentrum
— Fontos, hogy egy adott pálya .hof fájlja mindegyik busz mappájába be legyen másolva, mert csak akkor választható ki mindegyik busznál.
— Ha még kellene valami akkor csak kérdezz. ;)
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.11.08. 12:01:58 -
#63168 Köszönöm! Az lenne a kérdésem még, hogy ugye vettem steam omsi 2 meg ahogyan említettem ikarus 280 add on kiegészítőt! Az eladásnál felhívták a figyelmem az add on i28 kiegészítő csak a steam os OMSI 2 vel működik és lehetséges lenne, hogy van két változata az omsi 2 nek? Úgy értem, hogy van olyan omsi 2 ami nem team-os ezek szerint, és ha van olyan, akkor lehet kell lennie nem steam-os kiegészítőknek is? -
Zsombor99 #63167 Vannak pályák, ahol ügyelni kell arra, hogy csak az adott helyen megálló vonal(ak)nak megfelelő végállomásokat szabad kiírni a buszon, hogy az utasok rendesen reagáljanak, felszálljanak (pl. az alap Berlin pálya is ilyen). Valamint vannak olyan pályák, ahol mindegy, hogy mit írsz ki a pálya vágállomásai közül, az utasok ugyanúgy jönnek (pl. Óbuda pálya). Hogy egy pálya milyen, sajnos csak próbálgatással állapítható meg.
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.11.05. 14:55:06 -
#63166 Sikerült megoldani! Van a Grundorf kis pálya ott a felső végállomáson A Krankenhaus-t és a 76 számot állítom be! Vissza fele pedig a másik végállomásnál a Baurenhof-ot! -
#63165 Üdv srácok, urak! Megvettem az OMSI (Omzi) kettőt és hozzá a kiegészítőt az ikarusz i280 asat!
Az lenne a kérdésem, hogy miért állnak meg az ajtóban az utasok, és miért nem szállnak fel ha már odajöttek? Mert úgy tűnik azért jönnek oda, hogy felszállnának, tehát valami jó, de megállnak és nem szállnak fel tehát valami még se olyan jó! :) -
Zsombor99 #63164 Úgyis kizárólag menetrend betöltése nélkül mennék, tehát az odaérés nem lenne gond.
Amúgy a menetrendet sose töltöm be semihez se, annyi türelmem nincsen, hogy akár csak kicsit is igyekezzek betartani... -
gabesz012 #63163 Nem erre gondoltam, de valóban van annyi utas, hogy a szóló nem elég. Durván technikás vonal, rengeteg keskeny/beparkolt utcába befordulás, ide-oda betérés, van 1 nagyon szűk körforgalom is a vonalon, plusz a menetidő sem olyan, mint pl a 109-esen Hamburgban, hogy gyorshajtás nélkül is -7 perccel érsz be a vá-ra, ha nem várod le a sietést a megállókban. :) Kb minden addon pályát kipróbáltam, de magasan ez, meg Lemmental a befutók nálam. Még Winsenburg, Ruhrau érdemelnek említést az ingyenesek közül (ami nem csak 1-2 vonalból áll és zömében városi), ha esetleg azok sem ismerősek valakinek. -
Zsombor99 #63162 Érdemes menetrenddel is kipróbálni, 1-2 vonalon kihívás pontosan végigmenni, pl a 27-esen (csuklóssal). :D
Annyira sok lenne az utas? :D Van letöltve dupla csuklós emeletes Neoplan busz, azzal bármennyi utast elviszek! Egy menetben bejártam vele a teljes Óbuda pályát (minden vonalat "összekombináltam"), meg se kottyant neki az az átlagon felüli utasmennyiség! -
#63161 Üdv!
Tudd valaki infót,hogy ha a buszsofőr arcát megszeretném változtatni más személy arcképére,akkor hogy tudom megoldani?
Próbálkoztam már vele,hogy egy meglévő híres ember fotóját rátettem az eredetire,de a játékban nem jelent meg.
Sőt úgy nézet ki az arca azután,mintha arcpakolása lenne
Segítséget és válaszokat előre is köszönöm. -
gabesz012 #63160 Persze, és a navigációs nyilak is működnek (talán az kicsit hátránya a pályának, hogy nincs az aktív útvonalat kiemelten mutató nyíl menetrenddel sem, mert itt-ott elég könnyű eltévedni). Érdemes menetrenddel is kipróbálni, 1-2 vonalon kihívás pontosan végigmenni, pl a 27-esen (csuklóssal). :D -
Zsombor99 #63159 Jó komplex pályának tűnik! Lehet menni menetrend betöltése nélkül is? -
gabesz012 #63158 Städtedreieck Sok járat, jól fut, plusz a menetrendek is elég komplexek, csomó átszerelős járat van, stb. :)