63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• gumikacsa
    Ha jól emlékszem, Omsi+.
    Közben visszakerestem, a 31-es út néven futott a projekt.
    2013-ban volt egy cikk a pályáról az Omsi+-on, de ez már nem elérhető. Ott olvastam, hogy a pálya elmenne Egerig, majd a 3-as főúton vissza Gyöngyös-Budapest. A Szolnok (vagy Kecskemét)-re nem jól emlékeztem. Találtam ilyen nevű térkép letöltést, de semmi leírást, vagy bármit róla, mit tartalmaz meddig tart... Az egész 3mb, úgyhogy gondolom, messze nem az lett belőle, amit a készítők megálmodtak.
  • Zsombor99
    Én meg eleve nem is tudtam róla. Melyik oldalon lengették be a pályát?
  • gumikacsa
    Még régen olvastam, hogy készül a játékhoz egy távolsági járatos pálya (még talán az első részhez). Ha jól emlékszem, BP-Eger, BP-Szolnok (vagy Kecskemét), vonalakról volt szó, már elég ígéretes képek is voltak belőle. Gondolom, nem készült el, mert azóta sem hallottam a pályáról.
  • gabesz012
    Végre ez is megjelent. :) Viszont sajnos bőven vannak hibái (csak a szokásos, fizetős DLC-t majd remélhetőleg Morphi csinálja meg élvezhetőre). :D

• Zsombor99
    Nekem nincsen bajom Óbuda pályával, sőt, az az egyik kedvencem is, nem tudom miért, pedig régebben Pest külső részén laktam. (Minden pályát menetrend nélkül használok, így nem zavar, hogy nincs.) Amúgy jó emlékeim vannak Filatorigát környékéről, anno mindig ott szálltunk le a HÉV-ről, mikor a "Gyereksziget" rendezvényre mentünk a Hajógyári szigetre.
  • Ikarusfan
    Én tényleg megfogadom a jogos kritikákat (szerintem), de komolyan ez volt csak a fő bajod a pályával, hogy nincs menetrend? :DDD
  • Erlau Trans #63232
    Ehhez érdemben nem tudok hozzászólni, mert még az OMSI 1. részéhez építettem pályát.

Az Óbudán kétszer mentem, akkor nem volt benne menetrend így nem tetszett (valamint éltem azon a részen kényszerből pár évet, tiszta szívből rühellem a Filatorigát és környékét.
  • Zsombor99
    Gondolj csak bele, hogy ez pár okból kifojólag sem lenne egyszerű, ugyanis: Kispest és Délpest pályák területe között van megépítetlen hézag (Határ út és KÖKI között), Kispest és ezen 181-es pálya területe között is van megépítetlen hézag (Határ út és a lakótelep között), valamint tudomásom szerint nem lehet az egyik pálya tartalmát átmásolni egy másikba, így ez hihetetlenül megbonyolítaná az egészet (javíts ki, ha valamit rosszul tudok)...
    Ami így még talán a Börzsöny mellett jó lehet, az az Óbuda pálya, mivel ott is több vonal található, valamint (szerintem) a területi kiterjedése is egészen jó.
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.03.28. 11:59:27
  • Gonosz Ördög
    Üdv mindenkinek !
    Játszott már valaki a OMSI 2 Addon Busbetrieb-Simulator 19-el ?
    Azt hova kell bemásolni a játékba?
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2021.03.27. 07:51:29
  • Erlau Trans #63229
    Véleményem szerint kiváló magyar pálya nincs (a Börzsöny talán). A többi magyar pályához hasonlóan szódával elmegy. Pár kör után ez is unalmas lesz, mert 1 csak vonal van... ha összedobnák a Kispest, a Délpest és ezt a pályát, ammá valami.
    Utoljára szerkesztette: Erlau Trans, 2021.03.26. 14:00:15
  • Erlau Trans #63228
    "C2-esben működésbe lehet hozni valahogy a tempomatot/limitert?"
    Nem működik. Csupán parasztvakítás.
  • MAN014
    Azt hittem hogy a busz rossz.. És azért nem működik benne a futár. De mint kiderült hiányoztak a fontsok.
  • Zsombor99
    Hogyan?
  • MAN014
    Megoldódott!
  • Zsombor99
    Akkor nem tudok segíteni. Én minden pályát Futár mentes üzemmódban szoktam használni (pl. Délpest), egy buszom van (Ikarus 260 BKV Remot) amiből nincs Futár mentes verzió, azzal se sikerült eljutnom a kijelzésig sem, amúgy sincsen szükségem egy ilyen komplex rendszerre, úgyis mindent menetrend nélkül töltök be...
  • MAN014
    Köszönöm, de az alap az nekem is meg van, (félre írtam) úgy értettem, hogy a futáros verziót keresem.
  • Zsombor99
    Melyik oldalon nézted? Innen nézted már?
    Amúgy nekem le vannak töltve az alap verziók (Futár nélkül), ha kell, átküldhetem. Ha jó neked, akkor keress privátban (elérhetőséget publikusan nem egyeztetünk).
  • MAN014
    Sziasztok!

Valaki tudja, hogy hol lehet letölteni a Mercedes-Benz O530G + FUTÁR buszt? Kerestem, de már a link nem működik. Délpest pályát szelném vele. Régebben meg volt, de sehol nem találom a gépemen sem.

Köszönöm.
  • Zsombor99
    Kipróbáltam a pályát, és azt kell mondjam, hogy meglepően jó. Régebben egy ideig jártam arrafelé, így a környezetet teljesen felismerhetőnek tartom. ‒ A pálya leírása írja, hogy a fizetős "Rheinhausen" DLC nélkül a villamos nem fog működni, de tulajdonképpen enélkül is tökéletes a pálya, csupán a villamos közlekedése nem lesz szimulálva.
    (Még esetleges javításra sincsen szükség, a pálya bemásolását követően azonnal indítható, csupán a hof fájlt kell bemásolgatni a telepített buszokhoz.)
  • Zsombor99
    Köszönöm!! Holnap mindenképpen ki fogom próbálni.
  • gabesz012
    Parancsolj. link

Nem tudom, hogy javítva lett e ebben a verzióban, de lehet két fájlt nem talál majd, ami amúgy megvan, csak az ékezetek miatt nem találja, sima másolás/átnevezés megoldja.

Más: a BRT-hez járó C2-esben működésbe lehet hozni valahogy a tempomatot/limitert? Beállítani be tudom a sebességeket, de nem tudok rájönni, hogy mivel lehet aktiválni, ha egyáltalán lehet (manual-ban nincs róla szó). Vagy ez is olyan, hogy nem lett rendesen befejezve, mint ahogy pl a fűtés sem üzemel benne (remélem a fullos C2 packban már minden rendesen fog működni)?
  • Zsombor99
    Itt nem igazán volt hype, de kijött egy újabb budapesti pálya, a 181-es. Szerintem kifejezetten jó lett (Délpestnél mindenféleképpen jobb), nincs benne semmi extra, nem is hosszú a vonal, de mégis szívesen megyek rajta újra és újra.
    Tudnád esetleg linklelni? Ex pestiként minden budapesti pályát nagy örömmel fogadok!
  • Zsombor99
    Berlin-t már próbáltam menetrend nélkül, a legnagyobb gondom az volt, hogy iszonyatosan hamar eltévedtem, nincsenek rendesen segéd nyilakkal ellátva a vonalak, így sajnos sokra nem jutottam.
  • Ikarusfan
    Szóval: akkor szállnak fel menetrend nélkül is az utasok, ha a pályán NINCS menetrend. De úgy egyáltalán nem. Tehát ha pl. Óbudára bemásolod a villamosét, akkor mászkálnak szépen az ICS-k, neked meg senki se fog felszállni (ezért tettem almappába alapból). Ha van bármi menetrend, akkor onnantól kell menetrendet felvenned, hogy felszálljanak. Ha nincs menetrend, annyi a kritérium, hogy írjál ki valamit (akármit a kijelzőre), ami nem garázsmenet, és nem egyezik meg az ottani megállóval (tehát Békásmegyer céllal nem fognak békáson felszállni, minden mással igen).
  • gabesz012
    Menni mennek, max akkor nincsenek utasok, ha egy ritka járaton megy az ember menetrend nélkül, vagy amikor valóban nem jár az adott járat. Amúgy nekem is fura ez a menetrend nélkül menni, hiszen ez egy szimulátor, mégis milyen más kihívás lenne benne, mint pontosan közlekedni. :) Max abban "csalok" hogy állítok az órán, mert akár 15-20 percet ülni a monitor előtt az indulást várva tényleg hard lenne. :D

Itt nem igazán volt hype, de kijött egy újabb budapesti pálya, a 181-es. Szerintem kifejezetten jó lett (Délpestnél mindenféleképpen jobb), nincs benne semmi extra, nem is hosszú a vonal, de mégis szívesen megyek rajta újra és újra.
  • norb82
    Vanbaj :D :D :D :D
  • regelek5
    Az Óbuda pont kivétel. De Berlin és Grundorf (alap pályák) sem mennek úgy. :o)
  • Zsombor99
    Sose töltöttem még be pályát menetrenddel, a legtöbbhöz nincs is (pl. Óbuda), legalább virtuálisan ne mondják meg nekem, hogy pontosan mit csináljak. Szeretek legalább virtuálisan szabad lenni...
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.03.21. 12:13:56
  • domonkoszoli
    Köszönöm szépen a segítséget részben jó mert tényleg nem az első ajtót veszik igénybe csak addig nem szállnak fel a középső ajtón míg az első ajtó nincs nyitva.
  • Zolikp69
    A model könyvtárban lévő passengercabin.cfg-ben, ott is a fálj elején. (entry, exit bejegyzések)
    Utoljára szerkesztette: Zolikp69, 2021.03.20. 21:41:49
  • domonkoszoli
    Sziasztok!
    Hol tudom módosítani, hogy az utasok a hátsó ajtókat vegyék igénybe?
    Köszönöm szépen a segítségeket.
  • regelek5
    Majd próbáld ki, menj olyankor, amikor nincs járat, nem lesznek utasok sem a megállókban (a legtöbb pálya ilyen).
  • Zsombor99
    Általában a pályák mind úgy vannak megcsinálva, hogy menetrend betöltése nélkül is használhatóak legyenek, legalábbis az összes pálya működik menetrend nélkül, amik le vannak nekem töltve. Olyannal én még nem találkoztam, hogy menetrend nélkül ne működött volna akár csak egy is...
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.02.23. 19:13:59
  • regelek5
    Csak 1-2 pálya (pl. Óbuda) működik így, úgy tudom.
  • Zsombor99
    Elvileg alapból be kellene tudni tölteni a pályákat menetrend nélkül is, úgy is kellene hogy legyenek utasok, például Óbuda pályához sincsen menetrend (ha jól tudom) és mégis vannak utasok. Javasolom, hogy nézd át az OMSI2 beállításait, menetrend nélkül is kellene működnie...
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.02.15. 07:44:46
  • regelek5
    Menetrend nélkül hogy-hogy vannak utasok? Nekem csak abban az időben vannak, amikor menetrend szerint ott lenne a busz, máskor üres a megálló.
  • Zsombor99
    Én kizárólag menetrend nélkül szoktam menni, ugyanis nem azért szoktam betölteni az OMSI2-t, hogy ott is meg legyen nekem mondva, hogy mit csináljak. Izé... Fennáll-e még az ajtónyitós probléma vagy valahogyan sikerült megoldani?
  • gabesz012
    Az időt mindig hozzá lehet igazítani az induláshoz. :P Én legalábbis így szoktam, ha egy konkrét vonalon menetrenddel akarok menni. A napokban az 405-ös Mercivel gurultam, régi ibis-el, ahol semmi infó nincs a menetrend tartásáról. Bad Hügelsdorf 316-os vonalon sikerült szinte 0-ra érkeznem minden megállóba (pedig nem egy rövid/könnyű vonal). :)
  • Zsombor99
    Én már helyből fel sem rakok semmilyen Futáros buszt, kizárólag csak a Futár mentes verziókat használom. Egyrészt így bármelyik pályán működhetnek, másrészt legalább virtuálisan legyen meg azon szabadságom, hogy magam szabom meg az indulásaimat (legalább virtuális utas nem puffog hogy "hol van már a busz" vagy "mikor indul már" ☺).
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.02.11. 08:43:38
  • gabesz012
    A "gyári" buszokkal próbálkozol, vagy valami moddoltal (mert ez így nem vmi sok infó, Citaro-ból millió fajta van már)? Futár (a 412-es kivételével én még nem láttam működőt, több típusból is felraktam futárosat, ahogy az instrukció írta, nem ment, aztán le is töröltem őket), meg egyéb ilyen csodák okozhatnak ilyesmi problémákat.