63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Norbesz23
    Van egy jó hírem a számotokra, én át raktam az OMSI 1 magyarítását az OMSI 2-be és működik vele is.
    Csak annyi a teendőtök, hogy átmásolod a magyarítás fájlokat.
  • Netreg2
    Én is virágboltival megyek átmenetileg és nincs vele annyi gond mint ahogy tegnap olvastam. Akadás vagy fagyás nálam sincs, elég korrekt az FPS mindenhol. A beállítás az 1-ből töltöttem be és tökéletesen megy.
    15 óra óta megyek vele és a külső készítők által gyártott pályáknál fagyott csak ki a menü. © nx10521 írtad, hogy a Julian O405N2 nálad nem megy. Én az 1.02 verziót használom és nálam gond nélkül működik. Ami feltünt még nekem, hogy rengeteg textúra memória kell. 8-900Mb is simán szokott lenni, én ezért feltoltam 1,5 Gb-ra a tex mem-et. Lehet akinek alacsonyra van állítva vagy nem 2 Gb-os a VGA okozhat fagyást vagy ugrálást ha betelik.
  • norb82
    Ahogy Ford Fairlane mondta "ha még egyszer ilyen csúnyán beszélsz úgy pofánb..lak hogy csak úgy nyekkensz:D"
  • ast00
    Próbálok nyugodt lenni, de nem olyan egyszerű ha az ember 2 órát tölt el a nagy semmivel.
  • bpyfan
    Amióta vissza állítottam default-ra beállításokat.Nekem megszünetk a fagyások 137-el mentem 2 órát oda vissza gond nélkül.(virágbolti verzió)
    Engem 2 dolog idegel a legjobban hogy nem kompatibilis vissza felé.
    És valami bug a csuklóssal mikor a nézet átvált a csuklón belülre kinlódik a menetrend táblával.
  • Geri556
    Nálam megkésleltette a fagyást az, hogy feljebb vittem a textúrák méretét.
  • madigergo
    Ja, persze még az 1-es omsi...
  • Erlau Trans #46219
    Nyugalom, nem beszél csúnyán :)
  • Carlo da Italia
    Bocsi a mégegy hsz-ért,csak az elöző írásomból kimaradt egy szó,hogy a Grundorfnál,nincs semmi busz pattogás és szaggatás.
  • olimano2222
    Nos sikeresen véget ért nálam is a teszt!
    meg kell hagyni,nem olyan szörnyű mint ahogy páran le írták! :)
    nálam személy szerint + 15 fps (minden helyzetben)minden objekt betöltve árnyék nélkül,játszható felvétellel együtt 40 fps-t produkál.

Íme egy rövid 40 perces videó

• Carlo da Italia
    Nekem igen érdekes,nekem legalábbis.
    Én ideiglenesen,az Omsi 1 beálitásokat állitottam be az Omsi 2-nél.
    A Grundorf rendesen működik,semmi busz pattogás, és szaggatás.Viszont a Spandau-nál,már minden van,busz pattogás, s szaggatás,na ez hogy lehet?.
  • ast00
    A spoiler működik, de a képek nem...
    Kép1
    Kép2
  • YoGabN
    köszi az 5letet, hibátlan!:))
  • ast00
    Zugriff az anyátokat már megint! Mi a tököm bajod van???
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    76 20:04:04 - - Warning: Did not find texture file "D_Rad_v.bmp"!
    77 20:04:31 - - Error: Direct3D-Device lost!
    78 20:04:33 - - Warning: Did not find texture file "textfeld_thermo.tga"!
    79 20:04:33 - - Warning: Did not find texture file "Drucker-Textfeld.tga"!
    80 20:04:33 - - Warning: Did not find texture file "IBIS2-Textfeld.tga"!
    81 20:04:33 - - Warning: Did not find texture file "IBIS2-Delay_min.tga"!
    82 20:04:33 - - Warning: Did not find texture file "IBIS2-Delay_sec.tga"!
    83 20:04:33 - - Warning: Did not find texture file "IBIS2-Delay_state.tga"!
    84 20:04:34 - - Warning: Did not find texture file "temp.bmp"!
    85 20:04:34 - - Warning: Did not find texture file "LCD-Innenanzeige.bmp"!
    86 20:04:34 - - Warning: Did not find texture file "temp.bmp"!
    87 20:04:34 - - Warning: Did not find texture file "D_wagennummer.tga"!
    88 20:04:34 - - Warning: Did not find texture file "temp.bmp"!
    89 20:04:35 - - Warning: Did not find texture file "D_kennzeichen.tga"!
    90 20:04:35 - - Warning: Did not find texture file "D_wagennummer.tga"!
    91 20:04:35 - - Warning: File vehiclesMAN_NL_NGmodelmodel_EN92.cfg: texture filename dreck.tga not found in mesh file vehiclesMAN_NL_NGmodelEN92EN92_wagenkasten_dreck.o3d!
    92 20:04:35 - - Warning: File vehiclesMAN_NL_NGmodelmodel_EN92.cfg: texture filename regen.tga not found in mesh file vehiclesMAN_NL_NGmodelEN92LOD_EN92_tuer_MV.o3d!
    93 20:04:35 - - Warning: File vehiclesMAN_NL_NGmodelmodel_EN92.cfg: texture filename regen.tga not found in mesh file vehiclesMAN_NL_NGmodelEN92LOD_EN92_tuer_MH.o3d!
    94 20:04:35 - - Warning: Did not find texture file "D_Rad_v.bmp"!
    95 20:04:40 - - Error: Direct3D-Device lost!
    96 20:05:02 - - Error: Direct3D-Device lost!

És most reméljük működik a spoiler.
  • ast00
    Driverek frissek. A log szerint a fagyás előtt nem talál valami textúrákat. Nem tudom mit nem talál, ellenőrzés szerint minden megvan, felül semmit nem írtam.
  • ozimak
    Az editorban lévő szöveget láttátok már? :) Oda-vissza kompatibilitás mi? :)
  • tmartin
    Hát akkor én is megosztom a tapasztalatokat. Nálam szerencsére fagyás nem jelentkezett eddig még. A csuklós MAN nagyon bejön, király lett. Nagyon tetszik, hogy az AI ritkán de vált sávot is és, hogy a mentők száguldoznak. Viszont nálam ott kezdődik a történet ha betöltök Berlinre és már a kezdőpont felett busz nélkül 18 FPS a max ami van. Eddig ez ilyen 20-30 volt. Alapból utálom a Berlin pályát, nagyon irtózom tőle, így megpróbáltam a Börzsönyt. Természetesen nem működik. Megpróbáltam betölteni az editorba, ott is ugyanazzal a hibával kivág. A logfile-t kicsit nézegettem. A tile-ok map fájljainak különböző soraira ír sok error-t nálam. Ja és nem írtam semmi alap fájlt felül ha valaki mondaná. :D Így tetszik tetszik, de ennél az egy így is sokkal jobb volt.
  • AdaKiller
    tuning nem jöhet szóba azoknál akiknek fagyogat a játék? illetve driverek frissnek mondhatók?
  • AdaKiller
    nekem eddig nem volt probléma a hanggal sem. de lehet ez a másfél óra játék volt kevés, hogy "produkáljon" érdekes dolgokat a játék :) nálam a játék/fps is folyamatos, egyedül a kilépéskori hibaüzik jönnek elő, de ez nem nagyon izgat, amíg megy a játék
  • Tierhold
    Nyomj egy ctrl+F12-t minden esetben amikor nincs motor hang. (Belülről lehet egy nézet váltásra is szükség van)
  • ast00
    A hangok igen, a játék nem. Továbbra is 5 percet nem tudok menni fagyás nélkül.
  • YoGabN
    Nektek mennek rendesen a hangok?
  • madigergo
    Sziasztok!

Bowndenham 3.1-nél az x53-at hogy írom ki a buszra?
    (MAN lions city)

Köszi!
    (Ez pályánként, vagy buszonként változik? Vay ennek van egy egységes kódja?)
  • CoDriver
    Akinél több fps van mint az 1-nél az kérem szórja be a beállításokat a fórumra, mert van akinek működik a játék, de csökken az fps (köztük vagyok Én) és jó lenne tudni, hogy mi a fene van.
  • AdaKiller
    kilépés utáni hibaüzik nálam is megvannak. amúgy nálam még kb 1-1,5 óra játék után még egyetlen egy fagyás sem volt grundorfon
  • AdaKiller
    Zarechensk map-et próbáltam egyedül kipróbálni, az az editor megnyitás mentés után rendesen működik
  • bazsiihmv
    A Sachsen-Anhalt is működik úgy-ahogy.
  • Tirdi
    Na ne már! :(
  • gabcsibkv
    -Bárhol akarom a járművet áthelyezni a panelon akkor töltöképernyő (tile...)
    -OMSI kilépést követően omsi.exe működése leáll mert hiba lépett fel mondat + néhány error képernyő
  • bpo451
    Az a baj, hogy az összes pályánál, függetlenül attól hogy 1.04 előtti vagy utáni, semmit nem hajlandó elindítani, mert mindegyiknél valami tcket pack o3d hibát ír.
  • Svetozor
    Én ma kipróbáltam ezt a játékot és az összkép közel sem volt olyan kaotikus, mint amit mások leírtak. Nálam nem jelentkezett az a hiba,hogy az utasok kilógnak az ajtón, meg a hanghiba sem. Én látványos FPS-növekedést tapasztaltam. (Staaken Bergstr.: 80-85; Rathaus Spandau: 40-55, korábban 20-25 FPS-em volt itt). A busz egyszer sem akadt különösebben és nem is pattogott. Jelentkezett viszont nálam is az alt-tal felnyiló menü eltűnése, meg az üres menetrend, de ezt a megfelelő időpontban nyitotta meg, nem a hátsó nézetbe váltáskor. A Berlin map egy kicsit gorsabban tölt be, mint korábban, viszont a betöltésnél egyszer csak eltűnik az ablak és ha egyet is kattintok lefagy az egész, de ennek ellenére eddig mindig betöltött. (Gépem: Op.rendszer.: Windows 8.1 Pro; CPU: Intel Core i3; Videókártya: NVIDIA GeForce; RAM: 4 GB; HDD van a gépben)
  • Routeres
    Csak onnan gondolom, hogy Berlin és Grundorf is az új layout-ot használja.
  • kem001
    Magyarul amik 1.04-es patch előtt lettek kiadva, felejtősek..
  • [HUN]FaTaL
    És a régi ailist nem is működik? Még jó, hogy lefelé kompatibilitást ígértek..
  • [HUN]FaTaL
    Az a baj, hogy a pályák nem működnek.
  • Routeres
    Pályáknál fontos, hogy az OMSI 2 már az új ailist formát használja, ami 1.04-gyel debütált.
  • [HUN]FaTaL
    Az rendben van, azért tettem a per jelet. Nézd meg a default kiosztást nincs-e valamelyik gomb kétszer hozzárendelve másik funkcióhoz.
  • YoGabN
    én azt sajnálom inkább, hogy az NG272 nem megy az OMSI 1-gyel :D
  • nx10521
    Kipróbáltam pár járművet.

Nem működnek:
    -CCV-féle 260 és módosított változatai (BKV mod)
    -Az összes IkarusSTR féle jármű
    -KZNS pack
    -Julian-féle O405N2

Működnek:
    -A Citarok
    -Neo 4016
    -A 266os
    -A 255ös
    -A 250.12
  • Apocalipto
    Nem. Billentyűzetnél is ugyanezt csinálja.