63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• olimano2222
    És akkor itt van a hangulatos részéről is egy videó :D

• Apocalipto
    Első alkalom hogy nem dobott ki hibaüzivel és ment minden rendesen...

• Omsifan1225
    Jajj nem azért , mert hogy gyenge lenne hozzá a gépen , egyszerűen csak meg van hülyülve , nagyrészt csak egy fehér színű pályát hoz be ... :/
  • ast00
    Alap Spandau pályán a depónál 15 FPS alá esik árnyékokkal.
    Core2Quad Q660, 2 mag megy 50%-on
    4GB DDR2 RAM, fele van használva
    GTX660, videóram fele sincs használva, leterhelve egyáltatán nincs.
    Konklúzió: A játék akad, mert lusták voltak optimalizálni. A gépet meg se hajtja, csak akad. Gratula M&R. Omsi patch 1.7 10 ezer forintért...
  • Mircinko
    Én a "Routeres" beállításaival használom.
    Továbbá ez nagyban a géptől is függ.
  • Omsifan1225
    Az még hadján , nálam működni se akar :D
    Betölt meg minden , csak nagyon kevés dolog van a térképen... :/
  • Mircinko
    Kép, bocsi az előzőkért... :/)
  • Mircinko
    Kép lemaradt:
  • Mircinko
    Projekt Szczecin pálya a javítással jól működik. De, sajnos mégis van egy vicces, de globális hiba, amit produkál az OMSI...
  • krisztiandzs
    Az "option_presets" nevű mappába.
  • Omsifan1225
    Ezer hálám ! :)
  • [HUN]FaTaL
    Elküldtem privátban.
  • rurman
    én is ezt kérdezném
  • Sztivi05
    Én az Alt F11 -el tudom bekapcsolni a sétáló módot de egy pár lépés után eltűnik minden és csak a nap meg az ég látszik.
  • mojorisin
    Köszi! Nekem bevált az árnyékos verzió, szépen fut, sőt egy kis proci tuninggal ment Rathausnál 40-42 fps-t is. Köszi hogy megosztottad!
  • Omsifan1225
    Tudom hogy arra kell nyomni , és mind a négy esetben arra is mentem , de bejön a letöltéses ablak , majd leokézom hogy hova töltse le , ekkor felugrik egy ablak , és ennyi... :/
  • [HUN]FaTaL
    Most jött le rókával. Rányomsz a Pobierz Plikre és kész.
  • Omsifan1225
    Ezt már valakinek sikerült letöltenie ? :D
    Ha valakinek sikerült , nem küldené el nekem akár privátba legyen oly kedves ?
    Mert próbálkoztam már az újabb verziójú Operával , a régibbe verziójuval is , a Mozzilával is , sőt még az Internet Explorerrel is , de egyikkel se :D
    Köszönöm ! :)
  • bpo451
    Köszi. Lassan én is az idegklinikán fogok kikötni :)
  • [HUN]FaTaL
    Ott vannak az útvonalak a manualban. Én az egyes routeon mentem a vasútállomástól (nem jut eszembe a neve :D) az idegklinikáig.
  • Penge88
    Lehet, hogy vannak bugok, de összességében szerintem jó lett. Eleinte gondoltam, nem veszem meg egyből, várok vele, de amikor láttam, hogy 20 ojró simmarket-en, gondoltam, végülis, ha már ennyit vártam rá... Egyáltalán nem bántam meg, tegnap mentem is vele egy karikát. Igaz a régi vonalon, de így csuklóssal kemény. Tetszett, hogy mászkálnak régi SL (asszem) MAN-ok is, akkor picit reménykedtem, hogy lehet is őket vezetni, sajnos nem, de hátha majd a későbbiekben. Mellesleg, igazán csak az szidhatja ezt a játékot, aki megvette. Nekem így egy karika után abszolút bejött. Remélem, a későpbbiekben váárható upgrade-ekkel megszűnnek az eddig fel merült (de még általam nem tapasztalt) hibák, és esetleg kapunk még valami kis pluszt. :) Bódottá!
  • bpo451
    Ha tudtál rajta menni, akkor tudnál nekem segíteni hogy a Linie mellé a 25 route közül mi a bánatot kell kiírni hogy fel is szálljanak?
    Egy értelmes hof leírás nincs hozzá, csak ugyanaz a végállomás 6 féle route-ként.
  • rumata
    Akinek a Shift+F12 nem csinált semmit: próbáljátok Ctrl+F12-vel, mivel mindenhol azt írják (Strg németül a Ctrl).
  • vikimaki1
    Én ezt azoknak írtam akiknek alapból semmi hang nincs, és így ezzel lesz. XP-seknek. Nem azoknak akiknek van, de kaka.
  • [HUN]FaTaL
    Másodszorra tudtam menni egyet a 130-as vonalon is. :) Jó a csuklós.
  • Banderasbkv
    Ezt hova kell rakni?
  • Routeres
    Játszadoztam kicsit a beállításokkal, és sikerült alkotnom valamit, amivel nálam árnyékokkal is bőven játszható a játék. Rathaus 25-30 fps, mindenhol máshol 40-60. Árnyékok nélkül még pluszba 10 fps. (Vas az aláírásban.)
    Autók vannak, utasok vannak, buszok, vonatok vannak, szóval egyáltalán nem hat kihaltnak.

Kíváncsi volnék, vajon másoknak is jól szuperál-e, aki gondolja, tegyen egy próbát. Várom a visszajelzéseket.

OMSI 2 beállítások

• nrgasdasd
    Még egy kis apróság tőlem, amondó vagyok de szerintem ez a kronológiai rész kavar valahogy be, persze a sok más javítandó hiba mellett... 5-ös 92-es vonalakon mindig van valami gebasz menet közben.

Kipróbáltam az 1994-es állapotokat is, többszöri kanyar után sem tapasztaltam furcsaságot valamint:

http://kepkezelo.com/images/07d7qkacm37hllfcdc0s.jpg

ez a falugró ablak is működött.

Sok mindent már nem merek mondani, hihetetlen , hogy egyelőre mennyit kell vacakolni az embernek, hogy menjen egy normális kört, nem marad más mint türelmesen megvárni a javítást.

Projekt Szczecin-hez itt van egy fix omsi 2-höz:

http://hostuje.net/file.php?id=a1b6447e49bf097cdc2f0bc8ede3f5bf
  • atikarus
    ma igen jól működik 2006os beállítással ugyan de eddig hibátlan, most az Omninsk nevű orosz pályán megyek tesztelem a téli időt, s észrevettem: a fűtés be van kapcsolva 2es fokozatban a motor jár. leállítom a motort leveszi 1-es fokozatra, és vissza is működik. :D
  • sandor72
    Köszönöm a segítséget.
  • sandor72
    Köszönöm a segítséget.
  • gabesz012
    Ugyan, erre a kombinációra az égvilágon semmi nem történik (a shift+F12-re sem). :) A hang továbbra is szar. Az eső, a duda, a betonpaneles úton zörgés, mind visszhangzik.
  • gabesz012
    Van egy tök szűz xp-m a másik partíción, az ilyen omsi féléknek. :) Szóval ott nem kevés a 2 giga. Mostani beállítások mellett kb. 300 mega Vram és 500-600 tex mem (a win ezen felül már nem sokat kajál meg), ennek ellenére great grundorf 15-18 fps, sok beakadással, kietlen részeken megvan a 30, azért ez enyhén szólva abnormális, Hamburg fut nagyjából így, vagy talán még egy fokkal jobban, ott nincsenek akkora lag-ok, mint ebben egy alap pályánál. Egyébként lehet, hogy többek között nem szereti a 32 bites op rendszert?
  • mojorisin
    Hát Nekem ugyanannyi az fps akár be, akár kikapcsolgatom SHIFT+F12-őt...
  • wollnerd #46272
    Remek... Bad Kinzau-t akarom Map Editorba betölteni az átkonvertáláshoz, erre meg a hosszú betöltés után kidobja a hibaüzit magyarul hogy "túl kevés a memória."
    8 GB RAM.... WTF??!!
  • kriszi94
    MR-ék indítottak egy topikot, ahol az ismert hibákat felsorolják, és a legtöbbre érkezik javítás hamarosan. Többek között a felugró üres menetrend, a láthatatlan falak, kilépéskor összeomlás, az omsi1 addon térképeinek kezelése...
    Shift+f12-vel a multizást ki lehet kapcsolni, így kevesebb fps-lesz, de tekintettel, hogy sokkal komplexebb az új map így ez várható is, de elkerülhető a sok hibaüzi menetközben... :) érdekes nálam csak kilépéskor nyávog, tegnap egyhuzamban 5óra folyamatos vezetéssel sem volt gond spandauban :)

közben Staakener is dolgozik a menetrenden (Berlin, és 4 hét múlva kint lesz)
    Hivatalos topik
  • vikimaki1
    Hang probléma tuti tipp: CTRL+F12

Ezzel bekapcsolod a hangokat, hogy ha nincs, és az FPS is barátibb lesz, stabilabban fog futni. Persze egy csak az XP-sekre vonatkozik, meg akinek még nincs hang... Remélem tudtam segíteni :)
  • lovet
    Nálam 130-nál Staakener Str.-i megálló (klinik felé) közepén van láthatatlan fal, úgy hogy ne tudj rendesen beállni a megállóba.

Illetve a csuklós kapacitása enyhén szólva is kicsi....
  • lovet
    Egyszerű, a narancssárga nyilak jelölik az aktuális útirányt, a sárga nyilak csak a tájékozódást segítik. Ezért van az, hogy a megállók esetében is csak azok felett van ott a H tábla, amelyeknél a vezetett buszt meg kell állítani, így sokkal egyszerűbb-spandaunál pld másodpercek alatt eldönthető melyik megállóba kell beállni....
  • bazsiihmv
    igen, erre én is felfigyeltem, hogyha nincs netes időjárás meg valós idő, akkor simán végigvittem, mondjuk a végén kilépésnél összeomlott :D