63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Most néztem meg hogy mit jelent magyarul:"Tartomány ellenőrzési hiba" Ez mire utalhat? Én lecsekkoltam az editorban, semmi hiba a tilekben. -
Dettó nálam. Saját készítésű pályát akartam összedobni, erre ez fogadott ami nálad. -
matec1996 #47359 Erlau ha te egy héten kétszer-háromszor jössz fel akkor nem lehetne, hogy lemondasz és egy olyas valakit választunk aki minden nap fel nézz és nem egy héten 2-3-szor :) ez csak egy kérdéss számodra :P :D -
Felhívnám a figyelmedet a soraidra:
"És felhívom mindenki figyelmét arra, hogy ez egy fórum oldal és nem chat, nem a FB üzenőfala. A hozzászólásokat lehetőleg tömören kell megfogalmazni, a mondandónkat 1 hozzászólásba sűrítve, szorítkozva a téma kereteire." - fél órán belül 7 hozzászólás...
Ja cak amíg én egy nap egyszer, vagy egy héten kétszer-háromszor nézek fel ide, rendet rakni, témába vágó hozzászólást írni, addig egyesek meg kettesek egy nap feljönnek ide húszor, telefossák a fórumot. Én nem vagyok karácsonyi, meg nyári szünetes unatkozó hülye gyerek, mint egyesek. Ha nem tűnt volna fel, van amikor hetekig nem írok semmit, max rendetrakok. -
Netreg2 #47357 Egy játék miatt nem is érdemes új VGA, a többi akkor rendben van. egyébként egy GT440től a 30-40 FPS nem olyan rossz. -
Ha kell valós menetrend, és lesz szabadidőm, vállalom :) -
krisztiandzs #47355 Ez most megint mi? -
Routeres #47354 Persze, régóta terveim közt szerepel a dolog. -
Szóval lesz valamikor Kispest Omsi2-höz is? :) -
Hú majd jövőhéten megnézem, most nem leszek gépközelben. Köszi a tippet, ha jó akkor szólok. :) -
nemlehet hogy túl nagyok az FPS droppok?
én 30fps-re állítottam, nem akadozik
mondjuk picit erősebb a gépem:D -
Netreg2: Igen tudom. Igazából azért van fent 64 bites mert hamarosan bekerül még 4 giga memória (ha minden jól megy) és nincs kedvem ismét újrahúzni a rendszert. :)
A videókártyán már gondolkoztam, hogy beruházok egy újra, viszont igazából csak az omsi az ami nem fut megfelelően egyenlőre. A másik egy-két játék ami miatt az asztali gépem van azok tökéletesen futnak. Így nem biztos, hogy többtízezres kiadást akarok csinálni azért a játékért ami még lehet, hogy úgy se javulna. :D (Mert különben meg laptopot használok, az asztali csak játékra van)
szabii98: Routeres árnyék nélküli beállításaival van olyan 35-40 FPS-em, de így is akad a dolog. :D -
beállításokkal van ennyi fps-ed? -
norb82 #47348 Egyébként nekem is inkább a videokártya a limit az Omsi futásban (éjszakával, esővel vannak főleg gondjaim) az 1-nél a 3D Analyzer nevű progi ezt tökéletesen megoldotta, a 2 viszont nem indul azon keresztül (abszolút semmi nem történik) -
fjx235 #47347 Sziasztok!
Abban kérnék segítséget,hogy valahol előrébb olvastam,hogy az OMSI2-ben hogy kell beüzemelni az EDITOR-t,de most nem találom? -
bazsi25 #47346 hali netreg figyu igy csináltam hogy:
-beléptem a mapsba és ailistbe be írtam a kiváni való buszt
de nem jeleniti meg a menetrendnél de hát nincs ott csak a manok
-
norb82 #47345 Igen, 4 giga ramtól érdemes a 64-est használni. (mert a 32-es nem kezel annál többet) -
Netreg2 #47344 Tmartin megértem a problémádat, de 2GB ramhoz szerintem 32bites Windows elég. A 64bites sokkal több erőforrást igyényel. A GT440 kártya picit szerintem gyengus, így neked nem a processzorral van gondod, az tök jó, hanem inkább VGA limites nálad az Omsi 2. -
Routeres #47343 Csak hogy az OMSI 2-vel kapcsolatban valami pozitívat is lehessen olvasni, örömmel jelentem, hogy sikerült Kispest valós domborzatát és műholdas képét az Editorba varázsolni. Sok látnivaló ugyan nincs rajta, mert eléggé sík terep, de azért a lényeg látszik.
A távolban a Gilice tér egy darabkája látható, ami kb. a legnagyobb domb az egész környéken. (...és még csak véletlenül sem megy arra a 194-es, így törölhetném, ha tudnám, de nem tudom, mert ez a feature megint kimaradt a játékból...)
Annyi probléma van vele mindössze, hogy 256x256-os a képek felbontása, így közelről elég nehéz kivenni őket. -
Szerintem mindenképpen karácsony előtt akarták kiadni a játékot. Így aki dobozos verziót rendelte meg, az is legkésőbb ünnepekre kézhez vehette. Amúgy meg ahogy atty írta, kiadók noszogatták már őket, hogy ünnepek előtt jelenjen meg a játék. -
Most fogtam bele letenni az első alapköveket a pályámon, már egy hibát vettem észre az editorban, amitől kihullik a hajam, az, hogy a spline az objektumhoz nem akar automatikusan csatolódni, ezért jó sokat szívok vele. A másik az, ha kanyart akarok össze kötni, viszont az egyenes 0°-kal a másik 270°-kal van elforgatva, akkor nem kötődik össze. Erre mi a megoldás? Vagy ez ki lesz javítva a frissítésben? -
Pontosan. Főleg úgy, hogy még a kiegészítők nem működnek az még azt mondom, hogy egy dolog. De az alap szűz játék önmagában bugos. Nem lehet végigvinni egy-két járatot az alap pályán hiba nélkül. Legalább az működne. -
Netreg2 #47339 Véleményem szerint se a készítőkön múlott, a tesztcsapat lehet korlátozva volt, mert a kiadó nem engedte nyilvános tesztre, nehogy valamelyik torrent oldalra feltegyék. Így lehet csak egy belső kör tesztelte, akik nem biztos, hogy értenek amihez kell.
Ünnep alatt feltettem egy kisebb gépre az omsi 2 könyvtáramat Egy az Egyben.
Nálam semmi hiba nem volt, de azon a gépen akadt, fagyott. Olyan hibák voltak amiket eddig nem láttam nálam, pedig az omsi 2 mappám másoltam át.
Gép: Asus H61, Celeron G550 2x2,6 Ghz 4Gb Ram Intel HD Graphics 2000 int. VGa Win7 64bit -
cxaxoxc #47338 Pont az volt a hiba szerintem, hogy 2 hete megjelentették. Inkább feküdtek volna rá, és adták volna ki karácsonyra vagy esetleg kicsit utána. Akkor most senki nem anyázna, és nem a patch-re kellene várni, hogy egyáltalán használható legyen. Mindenkinek jobb lett volna szerintem... -
atty707 #47337 Kedves Erlau!
Felhívnám a figyelmedet a soraidra:
"És felhívom mindenki figyelmét arra, hogy ez egy fórum oldal és nem chat, nem a FB üzenőfala. A hozzászólásokat lehetőleg tömören kell megfogalmazni, a mondandónkat 1 hozzászólásba sűrítve, szorítkozva a téma kereteire." - fél órán belül 7 hozzászólás...
Egyébként nem hiszem, hogy a "kamugép duó"-n múlott az, hogy ilyen állapotban került ki az OMSI2! Tudod, ez üzlet, pénz beszél (Aerosoft), kutya ugat (M&R). Az OMSI1 esetében az utolsó pillanatokban kerestek neki kiadót, amikor már közel kész volt a játék. Jelen esetben volt egy határidő, és ettől - gondolom szerződések miatt - nem tudtak eltérni. Várni kell türelemmel a javításokra. -
Valahol érthető egyébként, hogy ünnepekre bezárták a topikot.. Viszont úgy meg nem, hogy alig 2 hete jelent csak meg a játék.. Maguk sem tudják szerintem, hogy mit akarnak. -
Megpróbáltam ebbe a taligába automata váltót rakni de hibát ír és mikor betölti a buszt nem lehet se D-vel sem pedig TAB+1,2,3-val sebességbe pakolni. Mi lehet a gond?
AZ error: ''on_transmission'' ist kein gültiger Integer-Wert. -
Megnézed az én konfigom az se szar. Oké a 2 giga memória az nem sok, bár még így is van olyan 300 mega szabad memóriám játék közben. Nekem átlagba berlinbe 40 FPS-em van de az alap akadás így is megvan az új tile-ok betöltésénél. Pedig nem kéne, hogy legyen. Itt a grafikai motorral lesz valami nagy gáz szerintem. -
Nem emlékszel rosszul, már a 18-án hivatalos e-mail útján ezzel kábították a kereskedőket és kérték őket, függesszék fel a kiszállításokat, és majd ha megérkezett a javítás, csak akkor küldjék ki, letöltési címet mellékelve. -
Nekem az a durva, hogy Routressel szinte azonos konfig (tényleg vinyóban tér el...) az OMSI 2 az ő beállításaival akad, szaggat, pattog a busz. Minimál beállításokkal Spandaunál, szinte nulla AI-val (autó és busz is) 10-13 FPS a csuklós MAN-nal. Ugyanezen a konfigon, az ő beállításaival az OMSI1 gyönyörűen megy.
Illetve, kipróbáltam az OMSI2-őt a régi konfigomon, ahol az 1 elment alap grafikával, alig AI-val. Itt is dettó ugyanúgy viselkedik az OMSI2 mint a sokkal erősebb konfigon. Egy Nvidia 9500Gt kártya van ebben, kijött rá frissítés, ezt felnyomtam, azóta el sem indul az OMSI2, Direct 3d device lost...
Szerintem itt nagy gáz van a videokártyák(/alaplapok?) támogatottságával. -
cxaxoxc #47331 Ha emlékezetem nem csal olyasmit is mondtak, hogy még karácsony előtt igyekeznek összedobni egy javítást. Hát abból sem lett semmi... Bár tény, hogy azt nem írták melyik év karácsonyáig
-
Milyen problémát okozhat mégis maga a spline/scenery? Úgy értem, ennyire az alapokhoz nyúltak volna vagy mi? (Főleg, hogy több más pálya meg állítólag működik). -
Elvileg ma már nyitva kellene lennie, csak szerintem
a) nem készültek el a patchel és nem kívánnak a nagyéremű elé állni addig, magyarázkodni
b) kész a patch, de nap folyamán később nyitják ki, a patchet is akkor teszik közé
Szvsz., ezt a kamugép duót megismerve a) áll fent. -
Elvileg meddig tart zárva a fórum? -
Én már nem értem ezt az egészet. Mert, hogyha csak akadna a játék mint az Omsi 1 akkor azt mondom oké (bár nem az). De ennél sokkal durvább hibákat csinál és ezt már nem lehet ráfogni a gép konfigjára és egyéb dolgokra. Egy szűz játéknak tökéletesen kéne működnie. -
Ja, ezt tavaly is eljátszották. Nagy support, Karácsonyra meg Húsvétra bezárjuk a fórumot, ahol lehet érintkezni a készítőkkel. Marketing, support: üjj' le fijam 1es. -
Az király... na akkor már tudom, hogy miért nem megy az én pályám sem... :( -
Dettó hasonlókat tapasztaltam én is... :( -
Osztom!
És felhívom mindenki figyelmét arra, hogy ez egy fórum oldal és nem chat, nem a FB üzenőfala. A hozzászólásokat lehetőleg tömören kell megfogalmazni, a mondandónkat 1 hozzászólásba sűrítve, szorítkozva a téma kereteire.
Vannak olyan renitensek akik rendszeresen chatnek nézik ezt a fórumot és mint láthatják ők is, nem csak az én szememet csípi ez, hanem sok más tagnak sem tetszik.
(LMG csak rád válaszoltam, igazából rád csak az első mondat érvényes!). -
cxaxoxc #47322 Feltettem a Tóváros mapot, gondoltam kipróbálom a csuklós Mercivel. Egész jól haladtam, míg kevesebb mint egy óra után a vasútállomás nevű végállomás előtt elértem a világ peremére...
Kiléptem. Nézem a logfile-ban 47238 bejegzés, és a mérete majdnem 6MB
OMSI2..............én így szeretlek