OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm a választ, a kérdésem elsõ sorban a gyári tartalomra vonatkozott.

Vagy vannak olyan Add-on ok is, amik ilyen tekintetben (tehát jármû fizika + vezetési élmény) többet nyújtanak a gyári buszoknál?

(a kinézet, meg az ilyen olyan funkciók nem érdekelnek, csak a busz viselkedése az úton)

Na ahogy látom kialakult egy kis káosz az OMSI 2 körül. Valahogy bejött a képbe a Steam, ezzel kapcsolatba vannak most viták... Remélem nem fog nagyon elhúzódni a kiadás. 😊
Omsifan1225
Valaki fel tudná nekem tölteni egy tárhelyre léccives a következõ fájlt ? : Schedule.bmp
Csak mert mióta a Pilzdorf V5 és a Solaris 12 -t beraktam OMSI-hoz , egyszerûen nem akar betölteni egyik pálya se , mert a rendszer nem találja a fájlt a texture mappában , és nincs is benne... <#rinya>
Elõre is köszönöm ! <#worship>

Egyetértek azzal, hogy ez nem arcade játék, hanem szimulátor.

Csak sokszor fordul velem elõ, hogy ha van egy új busz vagy pálya, berakom, kipróbálom, megyek pár kört és ennyi. Várom az újabbat, másik várost/buszt, valahogy nincs meg az az érzés, hogy nosza, hajtsuk még, mert lesz "valami jutalom".

Pedig szeretem a buszokat és az OMSI-t is, de egy idõ után kicsit monoton mindig ugyanazzal és ugyanarra menni céltalanul. De ez csak az én véleményem. <#smile>

Akarom mondani Saffle Volvo. 😊

Nem vagyok oda az ilyen orosz, ukrán, stb. csodákért, de ez baromira tetszik, tuti ki fogom próbálni. És még a Cito is jön; jónak ígérkezik az elkövetkezendõ pár hónap Omsi terén. 😊 De egy O530-as sem készült el még mindig, és mostanában nem is nagyon lehetett hallani sem róluk... Meg még az Aabenraa-t várom, arról sem nagyon volt mostanában hír.

Igazándiból jobban örültem volna, ha megtalálom az engedélyezõ parancsát, felesleges azért a nézetet átbütykölni, de már egyébként is mindegy, mert letöröltem az említett buszt.

Erlau Trans
Na igen, ez volna az, de úgy látom erõsen megrövidült a topic... legalábbis szerintem.
MineHeadHun
Ahogy rágúgliztam, hogy Omsi 2 kívánságok, máris az elsõ találat ugye Routeres hozzászólására mutat, amin rajta van a link 😄
Erlau Trans
Passz, nem emlékszem hónapok óta rá sem néztem a hivatalos fórumra, de az én véleményem nem mérvadó, mert nem igazán szimpatizálok a készítõkkel azóta mióta átvertek. Az egyik ismerõsömmel Ikarus 280-ast akartunk készíteni, kicsit érzékenyen érintett a levelük amiben kategorikusan kijelentették, hogy nem képesek megoldani sem az ajtónkénti leszállásjelzést, sem a csuklós scriptet... és ne írjunk nekik, mert ebben nem tudnak segíteni... erre 3 órára rá bejelentették, hogy megvan a megoldás és készül a csuklós... persze a barátom által addig készített scriptek is átkerültek hozzájuk a levélváltások alkalmával.... De ezt már többször leírtam itt.
MineHeadHun
Melyik témában volt az, ahol ezeket írogatták Marcelék? Mert nem emlékszem rá... Egyszer megnéztem a témát, azóta nem pillantottam rá. (Ez kb. még nyáron vagy még tavasszal volt)
Erlau Trans
Akkor is lehetne még benne 1-2 ilyen extra... de többen javasolták a készítõknek amikor az ötletelés folyt, hogy mi legyen az OMSI2-ben, volt egy pár ötlet amit elég arrogáns stílusban lehurrogott a két srác, ezek mindegyikénél is ezt tették...
MineHeadHun
LMG-123 hozzászólásába beleegyezek, mert tényleg ez nem a karrier játék (pl. Need For Speed Prostreet vagy akármelyik játéka a széríának), hanem szimulátor. Itt akár hogyan vannak a dolgok, tehát bármilyen buszt lelehet tölteni. A tuningolásról azok a scriptek szólnak. Ha valamit módosítani akarnál, akkor az x busz y scriptjét nyisd meg(pl. MAN SD200 busz antrieb_constfile.txt-je, abban a fájlban módosíthatod hogy mennyivel guruljon a busz, és milyen fordulaton legyen).
BPI1184
Tegnap nyitották a topikot, és ha jól fordítottam az elején, akkor a várható megjelenése november közepe.😊

11-84

MineHeadHun
Véleményem:
- Szerintem jó lenne, ha bõvebb infó lenne a forda végén(tehát amit mondtál), mert a VBusban van olyan, csak ott a szöveg olyan rohadt hosszú, hogy nem lehet követni. Bár azt már ezeréve a fenébe hagytam, amióta az OMSI van...
- Hát a kihívásokról... Szerintem elrontaná a játék élményt, mert így eléggé nehéz lenne buszhoz jutni.
Ezekrõl ennyit. De ha lennének ilyenek a játékban, az nem lenne gond, csak Marceléket dolgoztatnánk meg. Mert így is csak 2-en vannak, de pl. a Mojangnál (õk készítették a Minecraftot) vagy 20-an vannak.
LMG123
Hogy ez nem career/arcade játék, hanem szimulátor... 😊

Üdv!

Ha már szóba került az Euro Truck Simulator, azon gondolkoztam a napokban, hogy az OMSI-ba is jó lenne egy olyasmi visszajelzés, mint ott. Azaz, a járat végén pl. százalékosan kiírná, hogy mennyire vezettem jól, az utasok komfortérzetét, ütközéseket, és ezekért adna mondjuk pénzt vagy tapasztalati pontot.

Tudom, jelenleg is van egy kimutatás, hogy 3 percnél többet késett/sietett-e a busz, de szerintem ez kicsit kevés. A profilnál meg csak az összes vezetésre vonatkozóan látható a százalékos jelzés.

Szerintem lenne benne kihívás, ha pl. akkor lenne elérhetõ egy új busz vagy pályarész, ha X %-on felül volt az utóbbi Y db járatod, vagy egy összeghatár, ha pénzt lehet kapni, afelett tudsz elérni ("vásárolni") új dolgokat.

Mit gondoltok?

A válasz IGEN. Az OMSI-ban megtaláltad amit keresel, ez egy korrekt szimulátor fizikailag is. Alacsony és "magas" sebességél is jó. Az ETS2 szerintem annyira nem adja vissza amire készült, nemcsak nagy tempónál.

i7-3770 / 16GB / GTX970 / 500Gb SSD / Win10 64bit / Logitech G27 / UE40HU6900

LMG123
A válasz a kérdéseidre: igen. (persze ehhez kell az is, hogy a buszok készítõi úgy csinálják meg - persze nem a gyárira gondolok)
Télen pl. tök jól lehet csúszkálni, meg ha van, be kell kapcsolni az ASR-t is, mert csak forog a kerék, de nem megy sehova a busz. 😄

Erlau Trans
Ok...
matesz19
Nem sértõdtem meg mint egy "hülye gyerek", csak ha egy fórumon nem tetszik hogy néha beírok 1-2 dolgot, vagy kérdezek valamit amit nem tudok és az valakinek nem tetszik, akkor nekem írjon privátban és ne hozzád meneküljön hogy baja van velem és õ nem tud írni egy pár sort... Erlau, veled nincs bajom, csak az itteni légkörrel, ezért írtam hogy akkor szüneteltetem a fórumos jelenlétemet, egy jó darabig. 😊
És akkor a sok hülye/majom/hülye gyerek (mert itt van bõven) örülhet hogy nem írok... Ennyi az egész... 😄 De én ezzel le is zártam ezt a témát. 😊

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Sziasztok!

Teljesen új vagyok a témában, már a buszos vonalon, a 2 tonna alatti virtuális gépekkel már jó ideje foglalkozom. Azt már az elején leszûrtem,hogy az OMSI nagyon komolyan leszimulálja a buszvezetés technikai és adminisztratív lépéseit és minden olyan tevékenységet ami a buszvezetõre a vezetésen felül még hárul.

Az én kérdésem az, hogy maga a busz fizikai viselkedése az úton mennyire van komolyan leszimulálva? Érezhetõk-e a terhelésváltások, bólint, dõl-e kasztni, képesek-e megcsúszni, blokkolni, kiforogni a kerekek, alul/felül kormányzottság, különbözõ tapadási útviszonyok... tehát hogy mennyire komplex maga a jármûdinamikai modell?

Összehasonlításként, például az Euro Truck Simulator 2 szerintem például egész korrekt addig, amíg nem feszegeted a határokat és a megengedett/ajánlott tempóval mész, de a fölött mint szimulátor már megbukik (véleményem szerint).

Elõre is köszi a választ!

Picit "kimaradtam" a fórumból, ezért sokat kellett visszafelé olvasnom, mégis a Te okfejtésed "fogott" meg:
-aki érti, és tudja kezelni az Omsit, annak kreatívnak kell lennie.
Ezt azért írom nyíltan, hogy mindenki okuljon belõle:
-ha csak a megállóban szeretnéd látni a gombokat, mert ott ugye használni is kell, akkor a bus-fájlban egyszerûen "eltolod" valamelyik nézetet jobbra.
Vagy újat illesztesz be...
BUSE sajnos nincs hozzá, sehol nem találtam. Ezt sajnos még el kell hozzá készíteni.

<#rinya><#rinya>

Mert nekem eddig egyik busz sem számolja a megtett km-ket! 😞 :\'(

ZsomborL
Nem tudni.Majd meglátjuk 😄

---->citybusseshu.wix.com/omsi ---->facebook.com/OMSIBussesHU

Nagyon szép busz! És fogja tudni számolni a megtett km-eket?

tmartin
Nagyon ígéretesnek tûnik ez a Merci. És úgy tûnik már nem hiányzik sok a "kész státuszhoz" a képek alapján. (Marha jó most lett még egy dolog amit úgy várok mint az OMSI 2-õt és a Börzsönyt 😄)

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

ZsomborL
A napokban érkezik a Liaz gyár által 2013-ban bemutatott Liaz 5292.30.

Egy nagyon szépen kidolgozott buszt fogunk kapni. 😊
Forrás

Jó busz 😊 Már nagyon várom 😄

Erlau Trans
Ha igényled, akkor képernyõmentésként a nevek kitakarásával szívesen átküldöm nekem mind a 9 felém intézett levelet az elmúlt 3 hétbõl. Senki sem kérte azt, hogy maradj csendben, csupán higgadtságot és türelmet kérünk tõled. Nem megsértõdni kell mint egy "hülyegyerek", hanem átgondolni a dolgot. És még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy nem a Routeressel történt hozzászólások miatt írtam amit írtam, ez csak az utolsó csepp volt a pohárba.
BPI1184
Nem sokára egy nagyon élethûen és szépen kidolgozott midibusszal koptathatjuk az utakat.😊 A hivatalos oldalon találtam: Mercedes-Benz O520 Cito

11-84

ZsomborL
Azt,hogy végre csendben marad,nem szól hozzá mindenhez..

LMG123
Te mit köszönsz? 😄

ZsomborL
Köszi. <#integet2><#integet2><#puszis>
Peace

matesz19
Érdekes ha vkinek baja van velem, akkor az miért nem ö ír nekem privátban?? Mert túl gyáva... Oké befejeztem... Pedig csak egy szimpla és nyugodt kérdést tettem fel...
Most már csak akkor írok ha vmi nem müködik az omsival... Mindenki örömére csendben maradok. Béke veletek...

Szevasztok...

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Erlau Trans
Kicsit figyelmesebben fórumozz, higgadtságot és önfegyelmet kérek tõled a magam és a közösség nevében. Az elmúlt 1-2 hétben nem egy és nem kettõ olyan levelet kaptam, amiben arra kérnek, hogy figyelmeztesselek (szószerint több üzenet a következõt tartalmazta: kezdjek veled valamit, csináljak valamit...).

Kellemes hétvégét!
BUSE hof az nincs hozzá ugye?
Hopsz, ezt nem így akartam, de a lényeg érthetõ.)
Köszönöm a gyors válaszokat 😊
http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=4193
Ez a Sauerland 2.00 frissités és benne van a HOF is.
http://www.file-upload.net/download-6651012/Sauerland-by-Stefan_112.rar.html

Banderasbkv
Ja még valami ha véletlenül lenne 260.BKV mod 3 akkor a tahográfot átcserélni rendes km/h-ra. Mert az eredeti is olyan.
Üdv!
A hivatalos OMSI fórumról töltöttem le egy Sauerland nevezetû pályát. A hof file linkje viszont sajnos nem mûködik :/ Valaki esetleg nem tudná feltölteni valahova?
Elõre is köszönöm.
matesz19
Jó ezt én is tudom, de mivel eléggé silány az idegennyelv tudásom, így az kilõve... 😊 De mind1, rá hagyom... 😄

Carlo da Italia
Hopp,tényleg GYSEV nem vettem észre hírtelen amikor összedobtam,köszi hogy szóltál,javítom is ki.
jxbell
Még mindig ott az SDK, elég szájbarágós az is. Gyanítom, hogy a cikk írója is abból tanulta meg az alapokat.. De ez már kismilliószor le lett írva.
matesz19
Arról én nem tehetek hogy te bal lábbal keltél fel, és pont az én kérdésem baszta fel az agyadat... Bocs hogy élek, és hogy feltettem egy kérdést... -.-" Higgadtan is meglehetett volna válaszolni... De tudod mit? Nem érdekel... Ennyi, téma OFF.