OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy vannak olyan Add-on ok is, amik ilyen tekintetben (tehát jármû fizika + vezetési élmény) többet nyújtanak a gyári buszoknál?
(a kinézet, meg az ilyen olyan funkciók nem érdekelnek, csak a busz viselkedése az úton)
Csak mert mióta a Pilzdorf V5 és a Solaris 12 -t beraktam OMSI-hoz , egyszerûen nem akar betölteni egyik pálya se , mert a rendszer nem találja a fájlt a texture mappában , és nincs is benne... <#rinya>#rinya>
Elõre is köszönöm ! <#worship>#worship>
Csak sokszor fordul velem elõ, hogy ha van egy új busz vagy pálya, berakom, kipróbálom, megyek pár kört és ennyi. Várom az újabbat, másik várost/buszt, valahogy nincs meg az az érzés, hogy nosza, hajtsuk még, mert lesz "valami jutalom".
Pedig szeretem a buszokat és az OMSI-t is, de egy idõ után kicsit monoton mindig ugyanazzal és ugyanarra menni céltalanul. De ez csak az én véleményem. <#smile>#smile>
11-84
- Szerintem jó lenne, ha bõvebb infó lenne a forda végén(tehát amit mondtál), mert a VBusban van olyan, csak ott a szöveg olyan rohadt hosszú, hogy nem lehet követni. Bár azt már ezeréve a fenébe hagytam, amióta az OMSI van...
- Hát a kihívásokról... Szerintem elrontaná a játék élményt, mert így eléggé nehéz lenne buszhoz jutni.
Ezekrõl ennyit. De ha lennének ilyenek a játékban, az nem lenne gond, csak Marceléket dolgoztatnánk meg. Mert így is csak 2-en vannak, de pl. a Mojangnál (õk készítették a Minecraftot) vagy 20-an vannak.
Ha már szóba került az Euro Truck Simulator, azon gondolkoztam a napokban, hogy az OMSI-ba is jó lenne egy olyasmi visszajelzés, mint ott. Azaz, a járat végén pl. százalékosan kiírná, hogy mennyire vezettem jól, az utasok komfortérzetét, ütközéseket, és ezekért adna mondjuk pénzt vagy tapasztalati pontot.
Tudom, jelenleg is van egy kimutatás, hogy 3 percnél többet késett/sietett-e a busz, de szerintem ez kicsit kevés. A profilnál meg csak az összes vezetésre vonatkozóan látható a százalékos jelzés.
Szerintem lenne benne kihívás, ha pl. akkor lenne elérhetõ egy új busz vagy pályarész, ha X %-on felül volt az utóbbi Y db járatod, vagy egy összeghatár, ha pénzt lehet kapni, afelett tudsz elérni ("vásárolni") új dolgokat.
Mit gondoltok?
i7-3770 / 16GB / GTX970 / 500Gb SSD / Win10 64bit / Logitech G27 / UE40HU6900
Télen pl. tök jól lehet csúszkálni, meg ha van, be kell kapcsolni az ASR-t is, mert csak forog a kerék, de nem megy sehova a busz. 😄
És akkor a sok hülye/majom/hülye gyerek (mert itt van bõven) örülhet hogy nem írok... Ennyi az egész... 😄 De én ezzel le is zártam ezt a témát. 😊
ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB
Teljesen új vagyok a témában, már a buszos vonalon, a 2 tonna alatti virtuális gépekkel már jó ideje foglalkozom. Azt már az elején leszûrtem,hogy az OMSI nagyon komolyan leszimulálja a buszvezetés technikai és adminisztratív lépéseit és minden olyan tevékenységet ami a buszvezetõre a vezetésen felül még hárul.
Az én kérdésem az, hogy maga a busz fizikai viselkedése az úton mennyire van komolyan leszimulálva? Érezhetõk-e a terhelésváltások, bólint, dõl-e kasztni, képesek-e megcsúszni, blokkolni, kiforogni a kerekek, alul/felül kormányzottság, különbözõ tapadási útviszonyok... tehát hogy mennyire komplex maga a jármûdinamikai modell?
Összehasonlításként, például az Euro Truck Simulator 2 szerintem például egész korrekt addig, amíg nem feszegeted a határokat és a megengedett/ajánlott tempóval mész, de a fölött mint szimulátor már megbukik (véleményem szerint).
Elõre is köszi a választ!
-aki érti, és tudja kezelni az Omsit, annak kreatívnak kell lennie.
Ezt azért írom nyíltan, hogy mindenki okuljon belõle:
-ha csak a megállóban szeretnéd látni a gombokat, mert ott ugye használni is kell, akkor a bus-fájlban egyszerûen "eltolod" valamelyik nézetet jobbra.
Vagy újat illesztesz be...
IntelŸ Core™ i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro
Egy nagyon szépen kidolgozott buszt fogunk kapni. 😊
Forrás
---->citybusseshu.wix.com/omsi ---->facebook.com/OMSIBussesHU
11-84
Peace
Most már csak akkor írok ha vmi nem müködik az omsival... Mindenki örömére csendben maradok. Béke veletek...
Szevasztok...
ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB
Kellemes hétvégét!
http://www.file-upload.net/download-6651012/Sauerland-by-Stefan_112.rar.html
A hivatalos OMSI fórumról töltöttem le egy Sauerland nevezetû pályát. A hof file linkje viszont sajnos nem mûködik :/ Valaki esetleg nem tudná feltölteni valahova?
Elõre is köszönöm.