63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
wszilard #47563 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a következő konfig szerintetek elég lehet az Omsi 1&2-höz?
AMD Athlon II X4 750k proci
HD 7770 1GD5 videókártya
4 Gb RAM
Esetleg, havan valamelyikőtöknek hasonló konfigja, attól szívesen vennék tapasztalatokat is. -
Lehet valamit be kellene csak állítanom? Na még próbálkozok.. -
Geri556 #47561 Akinek nem G25/G27-e van és nem megy a kuplung, (Lásd az új Ikarus) az törölje ki az Inputs mappából a gamectrler.cfg-t és állítsa be újra a kormányt. A hiba valószínűleg az volt, hogy előre meg volt adva több kormány és azt hitte, hogy van kuplungpedál. -
Én is ugyan ezeket megcsináltam és a tapasztalatom is ugyan ez. -
Én nem akarom versenyautóvá tenni a buszt, de köszi.
Közbe rájöttem, hogy a pótkocsi súlyát is változtatni kéne. 7.5 volt, azt is 4-re vettem, tapasztalatok:
0-50 km/h : 10mp
50-0 km/h : 4mp -
A motor teljesítményét nem fogjátok ott megtalálni, de egyébként nem is értem a problémát.
Ez nem Forma 1, a buszok tényleg ilyen lomhák a való életben.
De ha érdekel, a teljesítményt (pontosabban a motor nyomatékát) a scriptek között fogod megtalálni, egész konkrétan a motor constfile-jában. -
Igen, a .bus fájlban keresd meg a "[mass]" részt. Alapból 8 van alatta, gondolom tonnában értendő ez az összeg. Én 1-el és 4-el próbáltam. 1-el elrepült, 4-el kicsit ugrál, kicsit jobban gyorsul. Sokat nem segít a gyorsuláson, viszont ugrálást elősegíti. Megnézem, hátha valami lóerő szerűségre utaló jelet találok.
-
Azzal nem találkoztam még, és a felsorolásból sem rémlik. -
busfun #47555 Na, így kell valós koordinátákat használó pályán háttérképet importálni:
1. Nyisd meg az options.cfg fájl.
2. Az utolsó sor '[Editor_LinkAerial]' után be kell írni az adott térkép címét (ez itt a Google Map címe, de ez bármi más lehet):
http://www.gcmods.de/toquad.php?x=~x&y=~y&z=~z&service=google
3. Nyisd meg az Editort, majd a 'Tile' fül 'Aerial Download' részében pipáld ki a 'Use tile aerials' pontot, és nyomj a 'Dnl. current Tile' gombra. Az aktuális tile-on megjelenik a térkép.
4. Minden Tile-ra külön le kell tölteni a képet. -
Nálatok is van kattogó hang az O530G-ben, ha nincs felkapcsolva a lámpa? Valaki tudja melyik hangfájl az? Nem vagyok otthon a németben. :D -
Na letöltöttem a Freyfurtot. Megcsináltam a SimpleStreets-hez a textúrák átpakolását és meg kell vallanom, elég jó volt játszani vele. 4-5 járatot simán tudtam vinni mindenféle hiba nélkül. Bár az FPS-től nem vagyok lenyűgözve (25-30 átlagba), de jól futott igazából. Ezek végre élvezhető körök voltak Omsi 2-vel. ELSŐRE!!!
-
teszter #47552 Úgy érzem nekem is kijutott bőven a jóból! 
-
ast00 #47551 Mi vaaaaan? Egy hiba amivel más találkozott, de én nem??? Húha, itt pezsgő lesz! -
Ugyan így az egy idő után elsötétülő textúrák is? -
bug - elvileg az 1. patch majd javítja. -
teszter #47548 A kép: link -
teszter #47547 Ilyen hibával találkoztatok már? Mi a baja ilyenkor? Random néha feldobja. -
busfun #47546 A következő problémával találkoztam az Omsi 2 Editor használatakor.
Miután generáltam a valós magassági adatokat
- (gondolom felbontástól függ, de) pont a lényeg, vagyis egy adott pont pontos koordinátájának csak egy kevés részlete látható, a többit elfedi a szerkesztő jobb sávja.
- a betöltött háttérkép, ami a valósághűséghez elég fontos lenne, a kurzorral együtt mozog, nem marad fixen a helyén.
Most úgy látom, hogy valós domborzaton a koordináták segítségével lehet dolgozni, viszont jelenleg nem látom a koordinátákat, ráadásul így minden pontot külön-külön ki kell keresnem a térképen. És szerintem háttérkép nélkül nagyon nehézkes a valós pálya készítése. Nem tudom más találkozott-e a problémával, de gondoltam megosztom a tapasztalatom. -
Privátban küldtem el neked, de ha adsz egy e-mail-t, akkor elküldöm neked még egyszer. -
Hova küldted? Én nem látom. XD -
ast00 #47543 A második hibád ugyanaz mint amiből nekem is elegem lett megint. -
Sziasztok. Lenne egy kérdésemn: Miért van az a rollbandeknél, hogy mikor a hof fájl friss és új, de azt csinálja a görgetésnél, hogy nem folyamatosan váltódik a textúra, hanem van közötte fehérség is? Ez kinél fordult elő? -
Megoldva! VÉGRE! Lemaradt egy Screeneryobject. -
Az autópályán egy szakaszon elfogyott az út.. Érdekes, hogy megint ugyan az a hiba, mint eddigi összes pályánál.. -
Netreg2 #47539 Na én eddig csak az 1.0.2-t teszteltem, elkerülte a figyelmem a V2. Most letöltöttem látom dec 23-án jelent meg. Bár hivatalos fórumon még nincs kint. -
gylacus #47538 Ó hát igen, ezt nem is említettem..
11-84: írta valaki itt megjelenéskor hogy a való életben is ilyen. Bus-fájlban a tömeget módosíthatod, úgy jobban gyorsul. -
Úgy imádom ezeket a radom kifagyásokat az omsi2-nek... Főleg hogy sikerült rá bírni a működésre és sikerült utasokat is varázsolni a (Dobel) pályára, erre kifagy...
Le oké-ztam és erre ez jött ki és utána már csak a feladatkezelővel tudtam kilépni...
-
Legalább a készítő rendes volt , és csinált nekünk egy igazi disco buszt... 
-
Nem tudom észrevettétek-e, szerintem biztosan, de a csuklós MAN-nak eléggé lassú gyorsulása van. Egy idő után idegesítő, hogy nem érem el a lámpát, mikor elindulok a megállóból, stb. Az oké, hogy mivel csuklós, több terhet kell cipelnie és lassabban indul el, de azért egy picit kilőhetne jobban. Valaki tudna abban segíteni, hogy mit kéne átírnom és hol, hogy csak egy nagyon picit gyorsabban induljon el? :) -
Nálam is, kékes-zöldes-lilás árnyalatok váltakoztak.
-
Jajaja, azt én is észrevettem. 
-
Ezt énis tapaszaltam...
Tirdi: Nálam még lila is volt... :D -
Geri556 #47531 Az is érdekes, hogy ha megnyomom egérrel a kuplungot, akkor megszólal a csengő
-
260.04 tapasztalatok:
Kezdjük ott -bár inkább maga az OMSI hibája lehet-, bekapcsolom a kormányt, és nem reagál a kuplungra, se ha hozzárendelem a kormány egy gombjához. Vagyis csak billentyűzettel tudtam menni. Vagy minden váltásnál kikapcsolni a kormányt.
Aztán egyszer csak disco lett az egész buszból... 
Ha nem lenne jó a kép: http://www.kephost.com/images4/2013/12/29/a1_2013_12_29_emzx4qeo4n.jpg -
Nem rég jött kia belőle a rendes 2. verzió, ami kompatibilis omsi 2-vel. Csak splines-ek miatt volt kicsit megbolondulva, mert csomó hiányzott, így eléggé felemás lett a pálya. -
Netreg2 #47528 Ezt én is megtettem az 1.0 tök jó az 1.02 (omsi 2 verzio) még az editorban sem megy. Rámásolom vissza a 1.0-át és megint megy rendesen.
Szeszélyes kicsit, az tuti :) Velbert 2.2-re is az írták Omsi 2 kompatibilis pedig nem ment. aztán kiadták gyorsan a 2.3-at ami már megy. -
gylacus #47527 AI-nak tényleg szép lenne! -
alexander1993 #47526 Hello! Tudnátok segíteni. Az O530 Citaro-nál van annyi problémám, hogy ha a kifelé nyíló ajtó mód esetében beállítom az automatikus módot akkor csak a második ajtó nyílik ki csak még akkor is ha a harmadiknál is vannak leszállók. Szerintetek mi lehet a baj? -
Geri556 #47525 Engem a modell fogott meg, bár a műszerfal tényleg aránytalan kicsit. -
Végre sikerült megoldanom, most úgy néz ki, hogy megy rendesen a 2. verzió. Átmásoltam 1-ből a 2-be Splines-eket, és rendesen betöltötte eddig.