63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
A Volvo 7700-at még nem adták ki OMSI 1 alá
Itt az oldal linkje: Strefa-omsi.pl -
wszilard #47927 Akkor ennek köszönhető, hogy Berlinben a 130-as betétjárataira egyáltalán nem hajlandóak felszállni?
Hiába segítek rá manuális kiírással, akkor se. -
Routeres #47926 Alapértelmezettre kéne visszarakni. -
A vistán a VezérlőpultMegjelenés és hangok tesztreszabásaSzemélyre szabásAblak színe és megjelenéseKlasszikus megjelenés
De azt nem tudom hány pixeles legyen az ablak? Már módosítgattam 1-2t rajta, de még nincs semmi siker. -
Routeres #47924 Szerintem az ablakok méretére gondolnak.
Vistán nem tudom hol van, 8.1-en Vezérlőpult\Megjelenés és személyes beállítások\Képernyő -
Most olvasom az OMSI 2 FAQ-n: "Meine Menü-Elemente sind irgendwie "verschoben" - In den Windows-Einstellungen wurde ein Zoom eingestellt (siehe Systemsteuerung => Alle Systemsteuerungselemente => Anzeige)" A google fordító csak annyit segített hogy másnak eltolódott a menük a kezdőképernyőnél, ami nálam is jelen van. Nos hát mivel nem németes vagyok hanem angolos. Tehát mit kell itt most tenni hogy rendesen álljanak a gombok? A felbontásom: 1440x900 és 19"-os monitor de más felbontással próbálva ugyanez az eredmény. Ha a dpi felbontásra akart Marcel kilyukadni, nekem windows vistám van, és 120-as dpi felbontással. Ha 96 lenne, akkor anyukám se látna semmit a képernyőn meg én sem xD Már kipróbáltam a Windowst 96 dpivel, olvashatatlanok a betűk... -
Routeres #47922 Szerk.:
A bugreport menete: Egy hiba/email, téma szerint szeretnék szortírozni őket, ami nem megy úgy, ha 10 hiba van felsorolva egy email-ben. A hibajelentéshez mellékeljétek a gépetek adatait és a logfile-t is! -
Krisz995 #47921 Igen, ez fura. Sittingennél, és Wankendorfnál jött elő egy olyan hiba, hogy Shift+Z-nél ha nézed hogy mennyi a késés stb., az első megálló marad végig kiírva, holott már a 6.-nál járok például. Egyszerűen vmiért nem tud tovább ugrani, érdekes... -
Nekem a 2.00.004-esben pont ez volt a problémám, hogy a menetrendet képtelenség elkészíteni, mert nem akarja bejelölni a tripet... (virágbolti van nekem ezért nekem ilyen az omsim de ez már off téma) Ezután már azt dobja ki, hogy "Fehler bei bereichspfrüng". -
Routeres #47919 Hoppá, a szórsz lemaradt: OMSI 2 FAQ -
Routeres #47918 Hírek Marceltől:
Sajnos egy-két komolyabb hiba csúszott a patch-be! Kérjük egyenlőre ne szerkesszétek a pályákat!!
Leginkább a megállókról és menetrendekről van szó. Jelenleg azon vagyok, hogy mihamarabb (pár napon belül) egy "javítást készítsek a javításhoz".
Hibákat a következő e-mail címen lehet jelenteni: [email protected]
Ha rendesen működő verziót akartok, akkor tessék bugreportolni intenzíven, azzal, hogy itt majdnem mindenki szidja a készítőket nem lesz stabilabb a játék. -
Egy bibi van: az OMSI grafikus motorja még mindíg egy magot használ. Mindössze a hangot, az AIt, és néhány dolgot tudtak szétosztani. -
Persze, gondolom ezt értették az alatt, amikor azt mondták, hogy találtak megoldást arra, hogy a nagyobb pályákat is betöltse.
Csak hát a gyakorlatban ez nagyon idegesítő - nem csak azért, mert akár az editorban, akár buszlerakáskor, de mindig ezt kell nézni, hanem pont, hogy játék közben részben emiatt szaggat be.
A legjobb az lenne, ha megoldanák, hogy a beállításokban ezt ki-be lehessen kapcsolni, csak hát ezzel el menne egy kis idő, és van egy olyan érzésem, hogy nem fogják megcsinálni.
Egyébként engem tényleg ez a hülye AI kezelés zavar csak igazán (azaz egyes pályák nem mennek AI-val). Enélkül még elmenne, de ez már egy kicsit sok. -
Sziasztok!
A Volvo 7700 megjelent már OMSI 1 alá?
Várható-e Ikarus 211/212?
Ui.: nem értem a kitartásotokat. Miért nem játszotok az OMSI 1-el, ami működik és várjátok meg, míg az OMSI 2-t rendbeteszik? -
rumata #47914 Ez a Load Tiles ablak nálatok bejön akkor is, mikor mentek a busszal vagy miért zavaró?
Nálam csak a pálya betöltésekor és ha lerakok/áthelyezek egy buszt valami távolabbi pontra akkor jön fel, ilyenkor meg nem zavaró egyáltalán. -
Mondjuk az ablak kirakását nagyon hamar meg lehetne oldani, hogy ne tegye ki csak a pálya elején. A probléma az, hogy nem tölti be az egész pályát és emiatt megakad.
Persze gondolom azért csinálták, hogy nagyobb pályákat lehessen csinálni és ne zabálja szét a memóriát, de meg lehet ezt oldani jobban is. -
Engem 2 dolog zavart eddig a 2-ben csak: ez a load tile dolog, meg amikor hiába van vagy 40-50 fps, akkor is akadozva megy a játékmenet. Ettől függetlenül lehet megköveztek, de nem bántam meg, hogy megvettem a dobozos verziót. -
Hát, a kettővel alapjaiban vannak nagy gondok (akár a kifagyások, az érthetetlen hibaüzenetek, vagy ez a nagyon jól kitalált csak pár tile-t tölt be, ezért mindig kirakja az ablakot, hogy "Load Tiles"). Ezek szerintem mélyebben gyökeredznek, mint sem hogy pár patch-csel kijavítsák őket.
Ehhez idő kell szerintem - már ha találnak rá megoldást. Egyébként számomra az az érthetetlen, hogy ha az 1 problémamentesen futott mindenkinél, hogyan tudták annyira elszúrni a kettőt, hogy néhány emberen kívül mindenkinél van valami hiba... -
Szerintem a kiadók sürgették őket itt, meg ugye maga a csuklós busz.. De mivel még csak nem rég jelent meg, tuti jönnek hozzá javítások, szóval türelem. -
Benya01 #47909 Nekem is megvan, de abban nem lehet vezetni normálisan, az már túl érzékeny, a kocsi úgy repül benne mint aminek semmi súlya (Azonban a törések még mindig királyak :D)
Az 1 rész fejlesztését 2007-ben kezdték, azaz 4 évbe telt. Egy másik motorba, teljesen 0-ról kezdeni 4-5 évnél csak több lehet. -
Auf der blauen Social Network-Seite ist nun eine eventuell mit OMSI 2 kompatible Version verfügbar!
A facebookról vakerol valamit, de én sem találtam meg, hogy ott mégis hol kéne lennie. -
És? Siet valaki valahová? Pár évig még bőven kiszolgált volna mindenkit az első rész szerintem, így meg lejáratták magukat.
Mondjuk nekem nincs komoly gondom a második résszel, egyszer fagyott csak. -
vikimaki1 #47906 Sziasztok. Én már egy órája keresem itt a letöltési linket nem találom. Esetleg valaki tudna adni egyet? Az OMSI2-es cuccok ott vannak, de magát a mapot nem találom. -
ast00 #47905 A baj a motorral van. Miért nem használhatnak Torque Enginet? Látta valaki a BeamNG nevű játékot? Alpha tesztelője vagyok, ezt a motort használja, a fizikát elég meglehetősen durván pontosan szimulálja játékhoz képest és érdekes módon az én csodamasinámon jobban fut mint az Omsi 2. Az én csodamasinám legfontosabb része (legalábbis ebben az esetben) egy öreg Core2Quad Q6600. Az a játék járgányonként 1 magot használ és a teljes felfüggesztést is szimulálja, mégis eléri a 27 FPS-t az én gépemen, az Omsi meg ezzel a motornak nevezett izével elvileg több magot is használ, egy magot sem 60% fölé hajtva nem képes elérni a 24 FPS-t. Ugyanis a target FPS-em 24-re van állítva. Börzsöny pályán eléri a 21 átlagot is. -
Ahhoz nem lett volna elég ennyi idő. Sokkal több kellett volna. -
Ott a pont
-
Biztosan tesztelték is, csak nem elég gépen. A szoftverfejlesztés és tesztelés az nem úgy néz ki, hogy elindítod, játszol vele össze-vissza aztán ami hiba van arról azonnal tudod, hogy mi a gond és fél perc alatt kijavítod.
Az egészet ott rontották el, hogy nem írták újra a nulláról valami értelmes nyelven. -
Ebben egyetértek veled, én bevallom nem fizettem érte, hanem torrent-el letöltöttem, még szerencse hogy hallgattam magamra. -
wszilard #47900 Túl sok a hiba azt tekintve, hogy ez egy hivatalosan megjelent játék.
Én például, ha szoftverfejlesztő lennék, akkor biztosan leteszteltem volna a programot közép és felsőkategóriás gépeken is. Legyen a grafika részletessége konfig függő, az az üzlet, de egy gépen, amin tesóm a CoD-tól kezdve GTA-n keresztül a modellező programokig szépen futnak, azon egy negyedannyira szép grafikájú játék ne fagyjon ki 5 percenként, azt gondolom.
-
Még azért nem kell leírni, mert a készítők azt is írták ha a fórumot végig olvastad volna, hogy még dolgoznak a további hibákon. -
wszilard #47898 Gyerekek...
Azért az hogyan van, hogy a patch-el eddig egy büdös járatot nem tudtam végigvinni, míg az alapverzióval csak-csak.
Én azt gondolom, hogy az Omsi 2 már nem lesz soha az életben sikertörténet... -
ast00 #47897 "Meg a többi beazonosíthatatlan kifagyás is" Nos, én meg tudom mondani az egyik beazonosítathatatlan kifagyás okát illetve okozóját. Real Time Reflexions Texture Size 256-ra vagy az alá állítása majdnem azonnali fagyást okoz. -
tudtok olyanról, hogy épül egy man lion's city g, kérdezem nem tájékoztatásként írtam. -
Úúúúúúú ez nagyon jóó,feltöltöd? -
LnD #47894 Nekem már nő rajta a virág is..
Grundorfon fent a fa körül még meg se fordulok, de kifagy..
Logfileban szokásos Device3D... -
Routeres #47893 Aki még nem temette el a játékot, és tud angolul és/vagy németül, az leírhatja az esetleges problémáit itt: http://m-r-software.de/omsi/forum/index.php?page=Thread&threadID=19189 (Részletes leírás, gép adatai és logfile segíthet.) -
Nordzso18 #47892 Lehet hogy a frissítés le van tiltva a Steamben. Lépj be a Steambe, ott a Könyvtáraknál menj az Omsira, jobb gomb, letölthető tartalom megnézése, és a frissítések fülnél, nézd meg hogy mire van állítva a legördíthető menü. -
A belvárosban,szűk utcán.
-
Na mindegy, remélem nem sokára az Aerosoft-ra is lehet majd számítani a patch-t illetően. -
Még mindig 2.00.004-es verzió van fent.