63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Indítsd el a játékot, és nézd meg a verziószámot. -
Én újraindítottam a steam-et már vagy százszor és semmi. -
Steam újraindítása után felajánlja. Ha nem, akkor a háttérben felfrissítette már. -
Azoktól szeretnék kérdezni, akik az OMSI2-t letöltötték, azok tudták a steam-en frissíteni? -
Netreg2 #47884 A géped teljesen rendben van, azzal jól kell (kéne) futnia.
A hibák nem most fognak eltűnni. A gond, hogy egy 2008-ban létrejött motor használnak és olyan funkciókkal vértezik fel amivel eredetileg nem számoltak. Ez sok hibát okozhat, de ha kicsit kitisztáznák a programot, még jó is lehetne. Egy hete találtam olyan logfájlokat amit 2011-2012-ben tettek fel oldalakra és ugyan ezek a hibák voltak benne Omsi 1-nél. Ezeket részben az 1.04 patch megoldotta. -
bpyfan #47883 Ezért nem mertem előrendelni.Meg vártam az előrendelősök véleményét ami hát bőven meg győzött hogy virágbolti verzió lesz.
A német barátaink már elfelejtették hogy kikből tollasodtak meg az OMSI 1 révén.
Most meg ránk akarják sózni az 1-et ami támogatja a csuklóst és nem mellesleg szinte élvezhetetlen a bug-ok miatt. -
Igen, ez a Direct3D-Device lost nálam is jelen van. A patch előtt is jelen volt, és a patch után is. Nyár közepén raktunk össze egy teljesen új gépet, i5-ös procival, 1gigás Sapphire HD7770 videokártyával és 8giga rammal. Szerintem azért ez is többet tud, mint ami a minimum gépigény a játéknak. -
kriszi94 #47881 Elég vérlázító, amit a mélyentisztelt fritzek válaszoltak... simán be lehetne őket perelni a vásárlók tudatos megtévesztésével... milyen dolog az, hogy most újrahúztam omsi2-t, erre grundorf már beakad... és logfile tele van minden hibával?
forgó kerekek, és minden megáll... csak ha lepause-zom a játékot, akkor tudok mozogni az utastérben stb, aztán csak feladatkezelővel tudom kigyilkolni a gépemről, mely alig párhónapos. Grundorfon az emberek ugyanúgy lebegnek 2méterre a talajtól.
Másik, ha hiányzik 1 sceneryobjekt az 1-es még elindult, a 2-es feldobja a hibaüzit, hogy blabla... legalább indulna el, és hiába, mert befagy, és leokézni sem tudom...
Javaslom a nagy fejlesztőknek, hogy üljenek vissza az asztalhoz, és rakjanak le valami normálisat, rendes grafikai motorral, ne ezt a sz*rt adják el, mert kezd ezekkel tele lenni a hócipőm, és szerintem nem csak nekem, vagy legyen ingyenes, és akkor senki sem lenne felháborodva egy alpha-verzión... -
Netreg2 #47880 Na igen a hozzáállásuk mindent elárul. A Cloudtype "-1" could not be found! és a Direct3D-Device lost! biztosra veszem, hogy mindenkinél jelen van. Nekem erősnek mondható gépem van és minden rendben van vele. Mások által leírt hibáknak csak a töredéke jelent meg nálam, de ezek a hibák és a hanghibák nálam is előfordulhatnak. Gyengébb gépeken tapasztalatom szerint sokkal több a hiba. Sajnos szarul van megírva a játék és bizonyos hibákat egy nagyobb gép a talán a több Vga ram, több memória és több erőforrása miatt áthidal valahogy. A minimális konfig messze nem elegendő a játékhoz, talán a "recommended" ajánlott konfig nevezhető alapnak. kisebb gépen a családban kipróbáltam a saját omsi 2 mappámat és azon is fagyott. -
Tierhold #47879 Próbáld meg majd később. Első indításra nekem is volt 60 FPS a Börzsönyön, mára már csak 5 FPS maradt xD -
-
norb82 #47877 A legérdekesebb hogy akadozik, közben meg a proci 40 százalékon. -
DUD595 #47876 Nem az utastájékoztatón hanem menüből kell beírni a végállomást, és felszállnak.
Egyébként nekem nagyon szépen fut a Börzsöny stabil 60-90 fps-el akadás nélkül.
A telepítőből valami szökőkűt meg kerítés hiányzik, az utólag kellett beletennem.
NG272 nem igazán csipázza a hegyeket. :-D -
landwir #47875 Sikerült meg oldanom most már működik a Börzsöny pálya csak épp az utasok nem szállnak fel a buszra -
mimo0612 #47874 Nekem azok a pályák amelyek átalakítás nélkül mennek OMSI2-ben azok meseszerűen és akadás mentesen mennek. Ezeknél az elején betölti az összes TILE-t és aztán nem szórakozik vele. -
cxaxoxc #47873 Ez azért elég arcpirító... Nekem egy alig 2 hónapos laptopom van. Specifikációm a következő: i5-ös proci (2,6-3,1GHz), 4GB ram, nVidia GeForce GT740m 2GB vidikártya. Szerintem ez a minimum felett van azért jócskán. Ennek ellenére a logfile csak hízik, és a Direct3D device lost is szerepel benne temérdek egyéb baromsággal karöltve. Gondolom neked sem 100 éves a masinád... Kedves fejlesztők! Mégis milyen géppel kellene rendelkeznie a felhasználóközönségnek?!?! És ha már itt tartunk, akinek erőműve van, és annak is akinek csak valami egyszerűbb gépe van, egyaránt használhatatlan a program. Az még nem fordult meg a fejükben, hogy talán magukban, pontosabban a "remekművükben" keressék a hibát? Mert ezeket sok mindennek nevezhetik, csak épp egyedi hibajelenségnek nem... -
Én nem tudom hogy vagytok ti vele, de én még mindig inkább az OMSI 1-et használom...
Nem kellett pár alkalomnál több, hogy felhúzzam magam teljesen (kezdve azzal, hogy a nehezen átkonvertált pályám így is fehler-ezik, ha akár egy %-ra is beállítom az AI-t). Majd ha kijön egy 280-as, egy próbát megér, de így... -
Én is undorítónak tartom ezt a hozzáállást. A 3d device lost hiba itt szűk körünkben is szerintem 6-7 embernél jelentkezett. És oké, hogy nem lehet mindenkinek megfelelő programot alkotni, de könyörgöm mi leginkább csak azt kérjük, hogy végiglehessen vinni egy járatot fagyás, kidobás és hiba nélkül. Én speckó már rég lemondtam a szaggatásmentes futásról.
A múltkor írtad, hogy a Delphi nyelv amiben írták ennyit enged, utána kidobál. Nem tudom ismeritek-e a Trainz Simulator játékot. Delphiben lett írva. A különbség a két játék között annyi, hogy már a 2004-es verziója stabilabban futott, szebb grafikával rendelkezett és nem szaggatott. Azt meg sem említem, hogy abban a játékban amikor az ICE-vel 260-nal repesztesz nincs akadás. Azt is értem, hogy ezt egy cég fejleszti és a grafikai motortól is függ a dolog. Az is tény, hogy az Omsi 1 elsöprő alkotás volt a kategóriában. De az, hogy ugyanazt a játékot, egy-két apró dologgal megspékelve (teli buggal) eladják többszáz embernek aranyáron és arra nem veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek az Erlau által említett hibának az eszméletlen nagy pofátlanság. -
EGyértelműen a parklist.cfg-dben van hibás bejegyzés. A logban szereplő két autó nincs meg neked, vagy más a mappa / fájl neve.
Ilyen hibától az omsi 1 is meghalt - mindegyik verziója! -
Robi546 #47869 Igen,akkor akinek nem tölti be a mapot csak az eget lássa (mint ahogy nekem is) Direct3D Device Lost a hiba,és nem tölti be,szóval... De mindegy most egy ideig nem fogok OMSI-zni,valahogy elment a kedvem ettől a sok kifagyástól. -
landwir #47868 Nálam ez van a logfile ban
Start logging
====================
Date: 2014.01.02.
Time: 18:42:11
0 18:42:15 - - Warning: Did not find texture file "30er_reihensiedlung01.bmp"!
1 18:42:15 - - Warning: Did not find texture file "SD_Rad_v.bmp"!
2 18:42:15 - - Warning: Did not find texture file "reifen.bmp"!
3 18:42:19 - - Warning: Did not find texture file "path_car_1.bmp"!
4 18:42:32 - - Warning: Did not find texture file "texture.tga"!
5 18:42:32 - - Warning: Did not find texture file "Snow_1.bmp.001"!
6 18:42:33 - - Warning: Line "mapsBorzsony-FiktivTTDataHelyi.ttl", tour 4: Entry 3 begins before previous entry ends!
7 18:42:33 - - Warning: Line "mapsBorzsony-FiktivTTDataTávolsági.ttl", tour 13: Entry 1 begins before previous entry ends!
8 18:42:33 - - Warning: Line "mapsBorzsony-FiktivTTDataTávolsági.ttl", tour 14: Entry 1 begins before previous entry ends!
9 18:42:33 - - Warning: Cloudtype "-1" could not be found!
10 18:42:34 - - Error: The file "vehiclesOpel_Astra_Gparked_Opel_Astra_G.sco" could not be loaded!
11 18:42:34 - - Warning: Invalid Object: vehiclesOpel_Astra_Gparked_Opel_Astra_G.sco"
12 18:42:39 - - Error: Direct3D-Device lost!
13 18:42:47 - - Warning: Did not find texture file "texture.tga"!
14 18:42:47 - - Warning: Did not find texture file "Snow_1.bmp.001"!
15 18:42:48 - - Warning: Line "mapsBörzsöny-FiktivTTDataHelyi.ttl", tour 4: Entry 3 begins before previous entry ends!
16 18:42:48 - - Warning: Line "mapsBörzsöny-FiktivTTDataTávolsági.ttl", tour 13: Entry 1 begins before previous entry ends!
17 18:42:48 - - Warning: Line "mapsBörzsöny-FiktivTTDataTávolsági.ttl", tour 14: Entry 1 begins before previous entry ends!
18 18:42:48 - - Warning: Cloudtype "-1" could not be found!
19 18:42:48 - - Error: The file "vehiclesRenault_Clioparked_Renault_Clio.sco" could not be loaded!
20 18:42:48 - - Warning: Invalid Object: vehiclesRenault_Clioparked_Renault_Clio.sco"
-
sirenato #47867 Nálam nincs -
"Tehát csak a kisebb, mondhatni jelentéktelen hibák lettek javítva, a 3d device lost és a hang echo error ugyanúgy benne maradtak elég nagy valószínűséggel. (Meg a többi beazonosíthatatlan kifagyás is.)"
Igen, eleve erről is volt szó: felugró menetrendi ablak javítás,ajtón kilógó utas és hasonló inkább bosszantó "piszlicsáré" a készítők és a tesztelők hanyagságából, az Aerosoft sürgetése miatt bent maradó hibák javítása. Közel sem volt szó arról, hogy komolyabb hibákat fognak javítani.
Én írtam Marceléknek egy hosszabb mailt, amiben főleg a Direct3D device lost hibára próbáltam rávilágítani, megoldást keresni, segítséget kérni.
Erre kaptam tőlük a szokásos "leszarom" két soros választ, most épen azt, hogy ismerik a hibát, de jelentéktelen számú felhasználónál jelentkezett eddig (holott eddig akárhol olvastam, csomóan panaszkodtak rá), így ezzel nem kívánnak foglalkozni jelenleg. Visszaírtam nekik, hogy én ezt nem jelentéktelen problémának tartom, mert amikor kifagy az OMSI2, akkor mindig ez van a logfájlban. Erre jöt a marketing duma, hogy elnézést, meg így meg úgy, de ellenőrizzem, hogy a konfigurációm, a videókártyám megfelel-e a minimumnak. Megírtam nekik a konfigom, erre jött a válasz, egy sorban, hogy valóban teljesíti a minimumot a konfigom. Rosszul telepítettem az programot, frissítsem a drivereket, a directx-et. Visszaírtam nekik, hogy ezt már régen megtettem, erre annyi jött megint a marketing duma, sajnálják, de mindenkinek megfelelő programot nem tud alkotni senki, így ők sem, és én vagyok a hülye felhasználó, ők meg a nagy programozók, meg egyébként is tartsam karban a gépem, meg amúgyis szar a videókártyám valószínűleg.... stb, stb, stb....
Úgyhogy én itt befejeztem. Ösmerősöm aki megvettem steamen keresztül, köszönöm neki innen is (ismételten), hogy kipróbálhattam az eredetit, de ilyen support és kommunikáció után (pl. fel sem merült pénzvisszatérítés, amikor arról írtam utolsó levelemben, hogy eléggé átverve érzem magam...) én egy büdös vasat nem adok ki ezeknek. -
landwir #47865 A patch nálam is fent Börzsönyhöz -
Robi546 #47864 Na látjátok,nálam ugyanez a hiba,csak a napot és a kék-fehér eget látom,nem tudom mitől,fent van a Börzönyhez a Patch is,nem tudom mi lehet a gond. -
sirenato #47863 Nálam olyan van a szombathelyi pályán, hogy a busz megáll a kamerát jobbra,balra,fel,le tudom forgatni, a busz motorja meg ugyan úgy pögög tovább! -
kriszi94 #47862 korai volt az öröm, sittingen omsi2: 662-es pálya ZOB-ról indulva a 2 megállóval arrébb az építkezésnél előjött a Kacheldaten laden felírat... és be sem töltött a tile.. ezzel is kezdhettek volna valamit... -.- szombathelyen dettó ez a gondom-bajom... -
landwir #47861 Sziasztok valaki tudna segíteni egy kicsit Börzsöny pályát meg csináltam úgy a hogy OMSIFAn1225 le írta de csak a napot látom semmi mást nem. Ez mitől lehet? -
mimo0612 #47860 Nem töltögeti a tile-kat fél percenként és közben természetesen megakad? -
Nálam is ma először a Börzsönyön. Elsőnek jó volt minden, Merci Citaro G 3 ajtóssal mentem Börzsönyhegyaljától a 260-ason Drégelypalánknak. Márianosztra előtt állandóan beakadt. Következő próbálkozásnál az O405n2-vel próbálkoztam. Nosztrán a garázsból elindulva egyből fellépett a hiba. Egyenlőre nem próbáltam még más pályát azóta, de mindjárt megnézek valami másikat. :) -
gabesz012 #47858 Tehát csak a kisebb, mondhatni jelentéktelen hibák lettek javítva, a 3d device lost és a hang echo error ugyanúgy benne maradtak elég nagy valószínűséggel. (Meg a többi beazonosíthatatlan kifagyás is.)
Már egy ideje megvan a Wankendorf 2.0, de ma mentem először az új 2-es vonalon, laza ~50 perces menetidő egy fél kanyar. Elég komplex lett ez a kibővített város, változatos is, de a gépigény továbbra is baráti, bekerült a kedvencek közé ez a pálya. :) A Landkreis Glesien meg nem tudom, hogy maradhatott ki eddig, baromi hangulatos helyközi pálya, úgyszint változatos és nem gépigényes (reménykedtem, hogy az E95-ös bemutató vidiben az a pálya van, de nem, így a kérdés továbbra is nyitott). -
Nálam ilyen most történt először ?
Nálad melyik pályán és melyik busszal , ha megszabad kérdeznem ? :) -
Nálam Ahlheim-en volt az előbb ugyan ez a hiba. -
Dettó. Én nekem is ez a probléma áll fent. Nem tudom mi lehet az oka. :( -
Rendben , csak azért odaírtam , biztos ami biztos... :)
_________
Más: Csak én találkoztam olyan problémával az OMSI2-ben , hogy megy a busz , egyszer csak lefagy , nézetet nem tudok váltani , a piros szöveg szerint megyek , váltani tudok a busszal , és Ai is megy a pályán , csak a busz nem megy ? Mi válthatja ki ezt ?
( Mindez történt a Mercedes O307-essel az OMSI 2 kompatibilis Börzsönyön... ) -
Üdv!
Valaki itt linkelt egy oldalt ahol megtalálható az összes olyan OMSI 1-es pálya ami működik OMSI 2-n. Sajnos nem találom, szóval valaki be tudná linkelni? -
Én feltettem, még nem próbáltam ki, de mellékeltek egy szöveges dokumentumot, amiben benne van angolul, németül, hogy mit javítottak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!=======================
OMSI Version 2.00.006
=======================
DEUTSCH:
Fehlerkorrekturen und Neuigkeiten:
* Fahrplanauswertungsfenster wird korrekt dargestellt
* Fahrplanauswertungsfenster erscheint nicht mehr, wenn man im Gelenkbus zwischen den Wagenteilen wechselt
* Maßnahmen gegen die ODE-Zugriffsfehler ergriffen
* Es wird wieder gespeichert, ob das Lenkrad aktiv ist
* Problem mit der Matrix/Rollband-Initialisierung in Grundorf (keine Fahrgäste steigen ein) gelöst
* Fahrgäste im Nachläufer beschweren sich ebenfalls über schlechten Fahrstil (und steigen ggf. aus)
* Sicherheitsmechanismus: Bei schlechten Framerates ggf. laden der Minimaloptionen, bei Abstürzen ggf. Abschaltung des Multithreadings
* Repaint-Vorlagen
* Von fahrenden KI-Fahrzeugen kann der Fokus weggewechselt werden
* Größere Entrypoints, die auch für GNs geeignet sind
* "Fahrzeug hat ungültige Fahrzeugdaten"-Meldung sollte nicht mehr auftreten (Fehlmeldung)
* Prüfung auf Vollständigkeit von Objekten und Splines und konkrete Fehlermeldung
* Kleinere Fehlerkorrekturen auf der Spandau-Karte
* Weitere Maßnahme gegen Fehler bei erneutem Laden einer Karte ergriffen
=================================================================================================================================
ENGLISH:
Bugfixes and News:
* Schedule Analysis window will be displayed correctly
* Schedule Analysis window won't show anymore while changing between main vehicle and trailer
* Taken measures against the ODE access error
* It is saved again if the steering wheel is active
* Problem with the matrix / roll sign initialization Grundorf (no passengers get on) solved
* Passengers in the trailer also complain about bad driving style (and exit if necessary)
* Safety mechanism: While bad frame rates OMSI loads the minimum options and if it crashes the multithreading will be deactivated
* Repaint templates
* From moving AI vehicles, the focus can be changed
* Larger entry points, which are also suitable for articulated buses
* "Vehicle has invalid Vehicle data" message should no longer occur (failure message)
* Check for completeness of objects and splines and specific error message
* Some smaller fixes on the spandau map
* Further measures taken against errors while loading another map -
Routeres #47851 Közben frissítettem a patch-et OMSI.hu-n, így már nem kell átnevezni semmit. -
kriszi94 #47850 Nálam Börzsöny 2-es omsival tök jól fut, minden hibaüzi nélkül. Sokkal stabilabb... :D -
Robi546 #47849 Rendben,köszi később megpróbálom és írok vissza. :)