63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
mimo0612 #48574 Nekem dettó ugyan ez a konfig és nincs vele gondom! -
Szasza19 #48573 Hello mindenki!
Segítséget szeretnék kérni...
Fennt volt az Omsi, de letöröltem mert már nagyon sz.rakodott
Feltettem újra de mégse indul el, mert vmi Aerosoft Launcher-el kéne vmit bíbelődni, de totál nem értek hozzá!
Vmi új jelszót v kódot v mit kell hozzá igényelni tőlük!
Vki segítsen h tudjak vele újra játszani! :(
Köszönöm
-
30Y: 03022, 3A: 00321 -
e-pénisz növelés 5. :) 4GB bőven elég neki. (Még annyi se kell szerintem.) Nem attól fog szépen futni. -
alexander1993 #48570 Nekem ugyanilyen jellegű kérdésem lenne a Szombathely 2.2-vel kapcsolatban, hogy hogy tudom megjeleníteni a kijelzőn a 3A illetve 30Y viszonylatot?
Előre is köszi az esetleges segítségeket. -
Haulin #48569 Nekem annyi volna a gondom, hogy a Börzsöny pályán játszadoztam ( nem akadt, jól ment, annak ellenére hogy bizonyos hatókörben kifagyott a játék) . Ma előszedtem s azt vettem észre hogy baromira akad, ugrál pedig semmit nem állítottam a beállításokon, a gépen sem változtattam . ( semmi letöltés/feltöltés/vírus/törlés,telepítés.) Valaki megtudná mondani ennek okát? -
Tiszta Harry #48568 Nekem 16 giga RAM-mal nem akad semmi. -
Netreg2 #48567 Sajnos tényleg gyengus, de csak a proci miatt. Az Omsinál ez a lényeg, a tiéd sajnos a mai belépő AMD/Intel Celeron alatt van kicsival, így nagy FPS-re ne nagyon készülj. Ezen a beállítások nem tudnak sokat javítani. -
ast00 #48566 A szerver túlterhelt, kérlek nézz vissza később! 0x0001
Nehéz az élet. Mindenesetre várom a következő javítást. Hátha még működni is fog... -
Valójában a Line részbe csak ez kell írni: 282/284 és a Route részbe pedig 51-et v. 52-öt. -
Scoobyskull #48564 Pár posttal lejjebb én is ezt igyekeztem kideríteni, írtak rá megoldást ha járatosabb vagy a játék módosításaiban. -
Marci860914 #48563 Köszi a segítséget, így már működik rendesen. Még egy kérdés :)
A 282E/284E viszonylatokat hogyan tudom az IBISbe beütni? A 282050 nem segít, "E" betűt nem ír ki, illetve a route-ra is azt írja, hogy Falsche route. -
Szerintem sztrájkolnak Kökin :)
-
bpi 773 #48561 csutkáig nyomdle a féket és utána működni fog:) -
Marci860914 #48560 Sziasztok, régóta játszom az OSMI1-el, de ilyen hibát nem tapasztaltam még.
Az O530 (szóló) Citarot felraktam, be is tölti és a minden működik a vezetőfülkében, kivéve a váltó gombsora. kizárólag az "N"-re reagál. Ha D-be vagy R-be tenném nem csinál semmit, a gombok nem nyomódnak le sem billentyűre sem kurzorral. Mi lehet a probléma?
Köszi a segítséget. -
Nekem 3GB RAM-om van, és valamivel gyengébb proci (bár Intel).Videokártya hasonló, bár nem alaplapra integrált a chip.
Lényeg, hogy Rathausnál (egyik legkiritkusabb) 10 FPS körül van pl. Citaro szólóval. Tile töltéseknél kicsit akad, de egyébként pl. füst is be van kapcsolva.
Szóval nekem a következők segítettek: steam-mel telepítés után ellenőriztettem, hogy minden fájl rendesen megvan-e (elsőre nem volt, talán harmadszorra). Az aktuális (2.00.008) patch-csel is van néha directx halálozás - jellemzően tile töltéskor, de újra fel szokott éledni. Főleg, ha várok, esetleg a nézetet húzgálom. :)
A beállításokat szerintem jól optimalizáltam, ennyi. -
Ez gyenge sajnos! -
bazsi25 #48557 Gépem nem gyenge
paraméterei a gépemnek
Alaplap neve: ASRock N68C-GS UCC
proceszor : AMD Athlon II X2 260, 3600 MHz (16 x 219)
ram: 2* 2gb ddr3 1333mhz
videókártya: NVida GEFOTCE GTS450 1gb-s hát most ha ez gyenge hozzá akkor nem értem hogy mi baj szerintem nem nincs baja gépnek -
norb82 #48556 Valószínű a géped gyenge. -
bazsi25 #48555 hali már nem kérek elegem van az omsi 2-ből ha v.kinek nincs meg és szeretné meg venni az jelezen vissza mert én úgy döntődtem hogy eladom mert egyszerű szavakkal élve nem kell ilyen játék nem ami nem jó harmadjára kellet telepítenem a baja ugyan úgy nem változott én meg így határoztam az a baja a játéknak hogy a Szombathelyi mivel csak avval tudok játszani elmegyek a busszal két megállott aztán ennyi lefagy nem tudok mit tenni nem értek hozzá nem tudom mi a baja. -
lovet #48554 Semmis, rájöttem... -
lovet #48553 És azt hogy tudom elérni hogy ne egy sorban jelenítse meg az egészet hanem tényleg "képként"?
(Mármint hány részre kell szabdaljam a 31xxx karaktert tartalmazó sort?)
-
Scoobyskull #48552 Király, megpróbálkozom vele, köszönöm ;)! -
A gyári buszok többsége 3 karaktert tud megjeleníteni és Délpesten az E a negyedik.. 412-es Fok-Gyemje tudja.
--
De a Buse kép gyártás:
Pl. IkC56
Speciális HOF-ot használ (omsi 2-ben kis scripteléssel és a hof-okba egy bejegyzéssel / módosítással megoldható, hogy ne kelljen ..)
Én úgy csinálom, hogy
- kell a notepad++ (vagy más nagy tudású szövegmahinátor Word pont nem erre való, de editplus is lehet pl)
megnyitok egy BUSE-s buszhoz meglévő hofot.
Ctrl + H itt a keresési módot bővítettre állítom. (2.)
@ -t cserélek
-re
Tadam, megjelennek a .-ból és 1-ből álló képek.
Ízlés szerint lehet javítani a láthatóságot, ha a . -t - ra cseréljük, és az 1-eseket # -ra.
megszerkeszted, amit szeretnél, majd szépen mindent visszacsereberélsz, és elmented.
Ennyi. -
Scoobyskull #48550 Huh .. értem.. ebben még nem vagyok nagyon otthon konkrétan semennyire, ezzel kapcsolatban találok valahol - Rookie's room-hoz hasonló - leírást vagy te tudnál esetleg pár szót róla mondani mit kell átírni? Ha persze nem bonyolult nagyon. Köszi! -
Zoliikp #48549 Ha olyan buszt vezetsz, amely az eredeti matrix(_d).osc-t használja, akkor reménytelen. Az ugyanis csak három karakter megjelenítésére képes.
A BUSE-t használok esetében el kell készíteni a megjelenítendő szöveget, és annak megfelelően módosítani a hof-fájlt... -
Újabbakon is dolgoznak:
- Floating pedestrians
- Jerky/missing pedestrian animation (kékkel vannak jelölve vagyis ezek újak)
Tehát magyarul: Lebegő gyalogosok eltüntetésén dolgoznak meg a rázkódó/hiányzó gyalogos animációk kijavításán -
Kijelzője mérete miatt egyedi hof fájl kell hozzá. -
lovet #48546 Hello!
C56 kijelzőjét hogy lehet működésre bírni?? próbáltam sima hof file-val, BUSE hof file-val, de nem ír ki semmit... -
lovet #48545 Az AI-k nem férnek el egymás mellett, mondjuk ez nem csak ott probléma hanem nálam az autók is beakadnak gyakran a Derkovits/Nefelejcs utcai útszűkületeknél mert nem tudnak elmenni egymás mellett (pedig ott van hely bőven), illetve a buszok még KöKI végállomásnál is beakadnak a Keleti oldali visszafordító kanyarban is. Eltüntetni úgy tudod legegyszerűbben hogy az időt néhány másodperccel előrébb állítod így a játék újra számolja a busz helyzetét -
gabcsibkv #48544 Megvan, csak billentyűzettel nehezen kivitelezhető :) -
gabcsibkv #48543 MB 307-nél melyik az automata váltós? mert prbálom működésre birni de nem tudom sebességbe tenni.
vehlices/O307/.... ben van benne -
Köszönöm a forditást :3 -
Igen, ezt már én is akartam jelezni. Ennél a megállónál nem fér ér egymás mellett a két Citaro.
-
Scoobyskull #48540 Sziasztok, aki nyüstöli már a délpestet, az tudna tippet adni, hogy lehet az "E" betűt odabiggyeszteni a járatszámhoz?, igen tudom ott van az ibis kódja a leírásban de nekem semelyik busznál sem hozta elő bárhogy írtam be, próbálkoztam más kódokkal is de semmi. Legalábbis az E előjött, viszont csak 82-vel az elején. 4 karaktert nálam képtelen volt előhozni. Ez normális vagy nálam van hiba? Hof mindenhol minden busznál a helyén, ezt a hibát kizárnám. Előre is köszönöm akármelyikőtök tud segíteni! -
fcbarcelona1 #48539 sziasztok!
Ez a dugó miért van itt a délpest pályán:
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_1_21_m2g7f38osl.jpg
valahogy el leht tüntetni? -
Routeres #48538 Fordítás idegen nyelvvel hadilábon állóknak:
Jelenleg javítás alatt lévő hibák:
- E/A fehler billentyűzet és kormány konfigurálásakor
- AI buszok beakadnak, pl. Ruhlebennél
- Éjszaka nem megvilágított objektek
- Éjszakai járatok rossz járatszámot írnak ki
- Helytelen AI útvonalak bizonyos helyeken
Kész javítások, várhatóan a következő patch-ben érkeznek:
- Hiányzó billentyűparancsok hozzáadva az alapértelmezett billentyűkiosztáshoz
- Fölugró ablak tile-ok töltésekor eltávolítva (?)
- Láthatatlan fal Falkenseenél eltávolítva
- 1990. szeptember 30-tól vezethető 92-es járat
- NG272 utánfutója rendesen le lesz helyezve mentés betöltésekor
- Főmenü elcsúszás javítva
- Internetes textúra letöltési folyamat kikapcsolása nem aktív internetkapcsolat esetén
- Kisebb hibajavítások a Spandau pályán
- SD200-asok emeleti szélvédője helyére igazítva
- Új: folyamatjelző csík betöltőskor
Fontos:
"A kisebb hibákat is folyamatosan javítjuk, mert egyszerűbb úgy nekiállni a komoly hibák javításának, hogy előtte kigyomláltunk." -
UPDATE Készül OMSI 2-höz :D
UPDATE INFO -
Egy pályán befolyásolja valami a leszállók számát a megállókban megadottakon kívül vagy véletlenszerűen történnek a leszállások?
Történt ugyanis, hogy Martonváros V3-on egyszerűen a végállomáson kívül sehol nem hajlandóak leszállni az utasok, hiába növelem a megállókban a leszállók számát, így az utolsó 3-4 megállóban már nem férnek fel a buszra.
Van erre valami megoldás? Elég idegesítő így vezetni. -
Beállítási vagy a géped karcsú a játékhoz.