63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Devilstudio2013
  • ZsomborL
    Ikarus 266-Börzsöny Volán

A festések még nem érhetők el!

Készítő:gcs7e7

• alexander1993
    Hogy tudnám beállíteni az O530 V2 3 ajtós manuális ajtóvezérlésű busznál, hogy a 2-es és a 3-as ajtó is rögtön bezáródjon amint megnyomom a gombot és ne csak néhány másodperc után?
    Előre is köszönöm az esetleges segítségeket.
  • Carmus
    Igen.
  • YoGabN
    Akkor ha jól értem csak akkor leszedhető ha megvettem?
  • ZsomborL
    Kiegészítve:Routeres fordítása. :)
  • ZsomborL
    Hamburg-OMSI2 frissítés.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    * Új vezethető busz: 1994-es HHA "Schnellbus" 23 festéssel
    * AI buszok vezetését átvehetjük
    * Új metrók hétvégenként: DT1 típus az U1-es, DT5 típus az U3-ös vonalra
    * Minden jármű megkapta az új részecske effekteket
    * Két különböző festésű SD200 típusú városnéző busz
    * Mentő- és rendőrautók kaptak fényeket és szirénát
    * Nagymuter és gyerekek hozzáadva
    * Új jegytípusok
    * Fontenay, Streekbrücke és U-Alsterdorf kereszteződés átméretezve a csuklós buszhoz
    * Új színek az AI autóknak
    * Belépési pontok csuklós buszokhoz igazítva
    * Bemondások áthelyezve
    * AI busz scriptjei finomítva
    * Hangok, menetrend, vonat, stb. kompatibilitás
    * Pénz rögzítve a sofőr ajtóhoz jegyeladáskor

Bővebb infó!

Letöltés,Aerosofton keresztül.

A frissítés csak akkor érhető el,ha már egyszer regisztráltad a kiegészítőt az Aerosoftban! :)
  • gabcsibkv
    tegnap jöttem rá hogy abban a model.cfg ben átirom a texturánál /-rel más mappát irok azaz pl Werbung_1 és abba teszem a festéseket akkor azt is elfogadja igy már lehet festés szerint is komlyan kategorizálni, ez azért kellett mert mikor letöltöttem Citarot akkor van belőle 2 és 3ajtós, de mikor lenyitottam a listát akkor 3ajtósban ott volt hogy pl ORL de nem volt textje mivel az csak 2ajtós változatban készült. Mindig tanulok valamit :)
    MB Citaro (kamaz modosított) jól fut, élvezets, ennek ellenére MAN Lions CityDTF akad rendesen.
  • Carmus
    Már tavaly kijött, ma csak egy frissitést kaptunk (teljes értékű telepítő).
  • ekepista
    sziasztok mikor jön ahamburg az omsihoz
  • gabor514
    Én garázsmenetes kiírással láttam szembe jönni.
  • bpo451
    És az is probléma, hogy az Alacskai úti ltp-en és Benjámin utcánál nem fordul át az AI-k kijelzője kökire, hanem ugyanazzal a végállomással jönnek visszafelé. Editorban megnéztem, de ott a megfelelő végállomás van megadva az adott útvonalra.
  • gabor514
    Ugyanez a hiba nálam is. :S
  • bpo451
    Valaki nem tudja veletlenül, hogy Dél-pest V3-ban Köki felé miért nem hajlandó egy utas sem felszállni egyik megállóban sem?
  • alexander1993
    Értem, köszönöm és sok sikert!
  • padarmartin
    Vultron mod a V2-es Citarohoz a FUTÁR vezérlővel jön majd ki.Most dolgozok azon hogy a vezérlő küldje az adatokat a kijelzőre mert jelenleg csak 4 pontot ír elől hátul.
  • gabcsibkv
    Található itt többek között OMSI 1 hez MB Citaro 2 és 3ajtós és jól működik a Berlin mód és a 2-3.ajtó leszállásjelzése is el van választva rendesen.
    MB_Citaro_Upgrade_Pack néven ott a listán. Fontos hogy bármely előző verziós MB_530 mappát ki kell törölni és ezt zusammen (vehlices, fonts, templates) bemásolni.
  • alexander1993
    Oké köszönöm.
  • matesz19
    Én a német fórumon a Bus Módok között láttam múltkor hogy kijött, a minden ajtóhoz felszállás, a Citaro családhoz: LINK. De azt már nem tudom hogy működik-e ahogy te is szeretnéd... Próba cseresznye. :D
  • Routeres
    A Citybus-nak van már OMSI 2 kompatibilis verziója, Aerosoft-tól letölthető. Hamburghoz holnap jön, Bécs még várat magára.
  • alexander1993
    Ha jól tudom úgy kell, hogy feltelepíted először OMSI 1-be aztán a telepített mappákat áthelyezed OMSI 2-be az addons.ini fájllal együtt.
  • vertexx
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni!
    Hogyan tudom telepíteni a Wien add-ont,a Hamburg és a City Bus kiegészítőt az OMSI2-be?
  • alexander1993
    Az MB O530 V2-vel kapcsolatban érdekelnének az alábbiak:
    Hogy tudnám beállítani, hogy mindenhol legyen fel/leszállás valamint, hogy állítsam be azt, hogy a BKK-s átfestések esetében a lengőajtós buszokon is látszódjanak a matricák a kettes és hármas ajtókon?
    Ha van olyan vultron mód ami működik az O530 V2-ben is honnan tudnám letölteni?
    Mit állítsak át, hogy a rendszámtáblán a "D" betű helyett "H" legyen?
  • Zoliikp
    Úgy emlékszem, hogy minden "kikerülő" busz alapként első ajtós.
    Aztán vagy a készítő, vagy mi egyszerű halandók készítünk bele külön ajtónyitást/zárást, ajtónkénti jelzést/le-felszállást.

Próbáld meg újratenni az adott busz eredeti, alap verzióját.
  • alexander1993
    Így már jó lett köszönöm.
  • bazsiihmv
    valószínű olyan programmal csináltad, ami nem támogatja az átlátszóságot. próbáld meg mondjuk gimp-el.
  • kriszi94
    Ezt én sem tudom, szerintem a Hof-fájl a ludas, vagy az editorban lett valami rosszul beírva...
  • alexander1993
    Valamint az lenne a kérdésem, hogy a délpest 3.0-hoz készült több BKV-s illetve VT-s átfestés is az O530-hoz. Az a problémám, hogy az LYH-129 átfestésből megcsináltam külön mappába külön ".cti" fájlba az LYH-122 festést de nem tölti be rendesen a játék az átfestést. Mellékelek képeket, hogy mire akarok célozni:

Szerintetek mit szúrhattam el?
  • alexander1993
    Honnan tudnám letölteni az OMSI 2-eshez a kijelzőt?
  • gabor514
    Köszi szépen. Igazad volt. Volt a buszok mappájában egy Budapest hof ami a régi délpest hof fájlja volt. Kőbányaa Kispest felé miért nem szállnak fel az utasok egyik megállóban sem?
  • botto0604
    Sziasztok!
    Azt hogy lehet megcsinálni, hogy az utasok csak az első ajtón szálljanak fel?
  • Nordzso18
    Bocs elírtam. <Ky_bus_doorfront2> és <Ky_bus_doorfront3>
  • Nordzso18
    Hali. Ky_doorfront 2 és 3
  • bpo451
    Tudja valaki esetleg hogy a csuklós citaronak mi a 3. és 4. ajtó parancsa?
  • bkvbusz
    Olyan szakértői kérdésem lenne, hogy a hangoknál a 3d funkciója, tehát a hangfájlok xyz értékei mit és hogyan szolgálnak. Valamint mi a 4. érték.
    Van erről valami részletes leírás?
  • BPI1184
    Pénteken érkezik a hamburgi addon 1.2-es verziója OMSI 1-hez, illetve egy 2.0 verzió is, az OMSI 2-höz. http://www.hamburg-bussim.de/
  • Zoliikp
    Elnézve a képet, ez a régi Dél-Pest 183-as hof-fájlja...
    Át kell másolni a csomagban lévő hof-ot, majd a kiválasztó-panelen figyelni a Depo elnevezését, ha nem azt adja automatikusan.

Utána jó lesz...
  • Benya01
    Vedd a fáradságot és nézz bele a logfile-ba, 1 scenery hiba is okozhat egy egész tile kiesését..
  • Carmus
    Link.
  • kriszi94
    nálam Börzsönynél egyszer csak nem tölt be következő tile... és haladok a világ peremére.