OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Auf der blauen Social Network-Seite ist nun eine eventuell mit OMSI 2 kompatible Version verfügbar!

A facebookról vakerol valamit, de én sem találtam meg, hogy ott mégis hol kéne lennie.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
És? Siet valaki valahová? Pár évig még bõven kiszolgált volna mindenkit az elsõ rész szerintem, így meg lejáratták magukat.

Mondjuk nekem nincs komoly gondom a második résszel, egyszer fagyott csak.

Sziasztok. Én már egy órája keresem itt a letöltési linket nem találom. Esetleg valaki tudna adni egyet? Az OMSI2-es cuccok ott vannak, de magát a mapot nem találom.
A baj a motorral van. Miért nem használhatnak Torque Enginet? Látta valaki a BeamNG nevû játékot? Alpha tesztelõje vagyok, ezt a motort használja, a fizikát elég meglehetõsen durván pontosan szimulálja játékhoz képest és érdekes módon az én csodamasinámon jobban fut mint az Omsi 2. Az én csodamasinám legfontosabb része (legalábbis ebben az esetben) egy öreg Core2Quad Q6600. Az a játék járgányonként 1 magot használ és a teljes felfüggesztést is szimulálja, mégis eléri a 27 FPS-t az én gépemen, az Omsi meg ezzel a motornak nevezett izével elvileg több magot is használ, egy magot sem 60% fölé hajtva nem képes elérni a 24 FPS-t. Ugyanis a target FPS-em 24-re van állítva. Börzsöny pályán eléri a 21 átlagot is.

kem001
Ahhoz nem lett volna elég ennyi idõ. Sokkal több kellett volna.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Norbesz23
Ott a pont <#nevetes1>

Asus Rog 702Vs: Intel I7-7700HQ 7. gen. 16Gb DDR4 Nvidia Gforce GTX 1070 8Gb DDR5

[HUN]FaTaL
Biztosan tesztelték is, csak nem elég gépen. A szoftverfejlesztés és tesztelés az nem úgy néz ki, hogy elindítod, játszol vele össze-vissza aztán ami hiba van arról azonnal tudod, hogy mi a gond és fél perc alatt kijavítod.

Az egészet ott rontották el, hogy nem írták újra a nulláról valami értelmes nyelven.

Norbesz23
Ebben egyetértek veled, én bevallom nem fizettem érte, hanem torrent-el letöltöttem, még szerencse hogy hallgattam magamra.

Asus Rog 702Vs: Intel I7-7700HQ 7. gen. 16Gb DDR4 Nvidia Gforce GTX 1070 8Gb DDR5

Túl sok a hiba azt tekintve, hogy ez egy hivatalosan megjelent játék.

Én például, ha szoftverfejlesztõ lennék, akkor biztosan leteszteltem volna a programot közép és felsõkategóriás gépeken is. Legyen a grafika részletessége konfig függõ, az az üzlet, de egy gépen, amin tesóm a CoD-tól kezdve GTA-n keresztül a modellezõ programokig szépen futnak, azon egy negyedannyira szép grafikájú játék ne fagyjon ki 5 percenként, azt gondolom.

Norbesz23
Még azért nem kell leírni, mert a készítõk azt is írták ha a fórumot végig olvastad volna, hogy még dolgoznak a további hibákon.

Gyerekek...

Azért az hogyan van, hogy a patch-el eddig egy büdös járatot nem tudtam végigvinni, míg az alapverzióval csak-csak.

Én azt gondolom, hogy az Omsi 2 már nem lesz soha az életben sikertörténet...
"Meg a többi beazonosíthatatlan kifagyás is" Nos, én meg tudom mondani az egyik beazonosítathatatlan kifagyás okát illetve okozóját. Real Time Reflexions Texture Size 256-ra vagy az alá állítása majdnem azonnali fagyást okoz.

Norbesz23
tudtok olyanról, hogy épül egy man lion's city g, kérdezem nem tájékoztatásként írtam.

ZsomborL
Úúúúúúú ez nagyon jóó,feltöltöd?

---->citybusseshu.wix.com/omsi ---->facebook.com/OMSIBussesHU

Nekem már nõ rajta a virág is..
Grundorfon fent a fa körül még meg se fordulok, de kifagy..
Logfileban szokásos Device3D...
Aki még nem temette el a játékot, és tud angolul és/vagy németül, az leírhatja az esetleges problémáit itt: http://m-r-software.de/omsi/forum/index.php?page=Thread&threadID=19189 (Részletes leírás, gép adatai és logfile segíthet.)
Lehet hogy a frissítés le van tiltva a Steamben. Lépj be a Steambe, ott a Könyvtáraknál menj az Omsira, jobb gomb, letölthetõ tartalom megnézése, és a frissítések fülnél, nézd meg hogy mire van állítva a legördíthetõ menü.
Carlo da Italia
A belvárosban,szûk utcán.

Norbesz23
Na mindegy, remélem nem sokára az Aerosoft-ra is lehet majd számítani a patch-t illetõen.

Norbesz23
Még mindig 2.00.004-es verzió van fent.

kem001
Indítsd el a játékot, és nézd meg a verziószámot.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Norbesz23
Én újraindítottam a steam-et már vagy százszor és semmi.

kem001
Steam újraindítása után felajánlja. Ha nem, akkor a háttérben felfrissítette már.

Norbesz23
Azoktól szeretnék kérdezni, akik az OMSI2-t letöltötték, azok tudták a steam-en frissíteni?

A géped teljesen rendben van, azzal jól kell (kéne) futnia.
A hibák nem most fognak eltûnni. A gond, hogy egy 2008-ban létrejött motor használnak és olyan funkciókkal vértezik fel amivel eredetileg nem számoltak. Ez sok hibát okozhat, de ha kicsit kitisztáznák a programot, még jó is lehetne. Egy hete találtam olyan logfájlokat amit 2011-2012-ben tettek fel oldalakra és ugyan ezek a hibák voltak benne Omsi 1-nél. Ezeket részben az 1.04 patch megoldotta.

i7-3770 / 16GB / GTX970 / 500Gb SSD / Win10 64bit / Logitech G27 / UE40HU6900

Ezért nem mertem elõrendelni.Meg vártam az elõrendelõsök véleményét ami hát bõven meg gyõzött hogy virágbolti verzió lesz.
A német barátaink már elfelejtették hogy kikbõl tollasodtak meg az OMSI 1 révén.
Most meg ránk akarják sózni az 1-et ami támogatja a csuklóst és nem mellesleg szinte élvezhetetlen a bug-ok miatt.

Asus M5A97 Evo R2.0,AMD FX8350,DDR3 Kingston HyperX Blu 8GB KIT 1600Mhz,Sapphire HD 6950 OC+Accelero Extrem Plus II,Samsung 830 SSD 128GB,WD20EURS,WD10EZEX

BPI1184
Igen, ez a Direct3D-Device lost nálam is jelen van. A patch elõtt is jelen volt, és a patch után is. Nyár közepén raktunk össze egy teljesen új gépet, i5-ös procival, 1gigás Sapphire HD7770 videokártyával és 8giga rammal. Szerintem azért ez is többet tud, mint ami a minimum gépigény a játéknak.

11-84

Elég vérlázító, amit a mélyentisztelt fritzek válaszoltak... simán be lehetne õket perelni a vásárlók tudatos megtévesztésével... milyen dolog az, hogy most újrahúztam omsi2-t, erre grundorf már beakad... és logfile tele van minden hibával?
forgó kerekek, és minden megáll... csak ha lepause-zom a játékot, akkor tudok mozogni az utastérben stb, aztán csak feladatkezelõvel tudom kigyilkolni a gépemrõl, mely alig párhónapos. Grundorfon az emberek ugyanúgy lebegnek 2méterre a talajtól.
Másik, ha hiányzik 1 sceneryobjekt az 1-es még elindult, a 2-es feldobja a hibaüzit, hogy blabla... legalább indulna el, és hiába, mert befagy, és leokézni sem tudom...
Javaslom a nagy fejlesztõknek, hogy üljenek vissza az asztalhoz, és rakjanak le valami normálisat, rendes grafikai motorral, ne ezt a sz*rt adják el, mert kezd ezekkel tele lenni a hócipõm, és szerintem nem csak nekem, vagy legyen ingyenes, és akkor senki sem lenne felháborodva egy alpha-verzión...

ACER_E571G I3-234M 2.3Ghz (2GB Vram) Nvidia Geforce 710M (2Gb Vram)

Na igen a hozzáállásuk mindent elárul. A Cloudtype "-1" could not be found! és a Direct3D-Device lost! biztosra veszem, hogy mindenkinél jelen van. Nekem erõsnek mondható gépem van és minden rendben van vele. Mások által leírt hibáknak csak a töredéke jelent meg nálam, de ezek a hibák és a hanghibák nálam is elõfordulhatnak. Gyengébb gépeken tapasztalatom szerint sokkal több a hiba. Sajnos szarul van megírva a játék és bizonyos hibákat egy nagyobb gép a talán a több Vga ram, több memória és több erõforrása miatt áthidal valahogy. A minimális konfig messze nem elegendõ a játékhoz, talán a "recommended" ajánlott konfig nevezhetõ alapnak. kisebb gépen a családban kipróbáltam a saját omsi 2 mappámat és azon is fagyott.

i7-3770 / 16GB / GTX970 / 500Gb SSD / Win10 64bit / Logitech G27 / UE40HU6900

Próbáld meg majd késõbb. Elsõ indításra nekem is volt 60 FPS a Börzsönyön, mára már csak 5 FPS maradt xD

Üdv ich!

Banderasbkv
A legérdekesebb hogy akadozik, közben meg a proci 40 százalékon.

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Nem az utastájékoztatón hanem menübõl kell beírni a végállomást, és felszállnak.

Egyébként nekem nagyon szépen fut a Börzsöny stabil 60-90 fps-el akadás nélkül.
A telepítõbõl valami szökõkût meg kerítés hiányzik, az utólag kellett beletennem.
NG272 nem igazán csipázza a hegyeket. :-D
Sikerült meg oldanom most már mûködik a Börzsöny pálya csak épp az utasok nem szállnak fel a buszra

Nekem azok a pályák amelyek átalakítás nélkül mennek OMSI2-ben azok meseszerûen és akadás mentesen mennek. Ezeknél az elején betölti az összes TILE-t és aztán nem szórakozik vele.
Ez azért elég arcpirító... Nekem egy alig 2 hónapos laptopom van. Specifikációm a következõ: i5-ös proci (2,6-3,1GHz), 4GB ram, nVidia GeForce GT740m 2GB vidikártya. Szerintem ez a minimum felett van azért jócskán. Ennek ellenére a logfile csak hízik, és a Direct3D device lost is szerepel benne temérdek egyéb baromsággal karöltve. Gondolom neked sem 100 éves a masinád... Kedves fejlesztõk! Mégis milyen géppel kellene rendelkeznie a felhasználóközönségnek?!?! És ha már itt tartunk, akinek erõmûve van, és annak is akinek csak valami egyszerûbb gépe van, egyaránt használhatatlan a program. Az még nem fordult meg a fejükben, hogy talán magukban, pontosabban a "remekmûvükben" keressék a hibát? Mert ezeket sok mindennek nevezhetik, csak épp egyedi hibajelenségnek nem...
Ikarusfan
Én nem tudom hogy vagytok ti vele, de én még mindig inkább az OMSI 1-et használom...
Nem kellett pár alkalomnál több, hogy felhúzzam magam teljesen (kezdve azzal, hogy a nehezen átkonvertált pályám így is fehler-ezik, ha akár egy %-ra is beállítom az AI-t). Majd ha kijön egy 280-as, egy próbát megér, de így...

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

tmartin
Én is undorítónak tartom ezt a hozzáállást. A 3d device lost hiba itt szûk körünkben is szerintem 6-7 embernél jelentkezett. És oké, hogy nem lehet mindenkinek megfelelõ programot alkotni, de könyörgöm mi leginkább csak azt kérjük, hogy végiglehessen vinni egy járatot fagyás, kidobás és hiba nélkül. Én speckó már rég lemondtam a szaggatásmentes futásról.

A múltkor írtad, hogy a Delphi nyelv amiben írták ennyit enged, utána kidobál. Nem tudom ismeritek-e a Trainz Simulator játékot. Delphiben lett írva. A különbség a két játék között annyi, hogy már a 2004-es verziója stabilabban futott, szebb grafikával rendelkezett és nem szaggatott. Azt meg sem említem, hogy abban a játékban amikor az ICE-vel 260-nal repesztesz nincs akadás. Azt is értem, hogy ezt egy cég fejleszti és a grafikai motortól is függ a dolog. Az is tény, hogy az Omsi 1 elsöprõ alkotás volt a kategóriában. De az, hogy ugyanazt a játékot, egy-két apró dologgal megspékelve (teli buggal) eladják többszáz embernek aranyáron és arra nem veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek az Erlau által említett hibának az eszméletlen nagy pofátlanság.

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

nemeza
EGyértelmûen a parklist.cfg-dben van hibás bejegyzés. A logban szereplõ két autó nincs meg neked, vagy más a mappa / fájl neve.

Ilyen hibától az omsi 1 is meghalt - mindegyik verziója!
Igen,akkor akinek nem tölti be a mapot csak az eget lássa (mint ahogy nekem is) Direct3D Device Lost a hiba,és nem tölti be,szóval... De mindegy most egy ideig nem fogok OMSI-zni,valahogy elment a kedvem ettõl a sok kifagyástól.

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

Nálam ez van a logfile ban

Start logging
====================

Date: 2014.01.02.
Time: 18:42:11

0 18:42:15 - - Warning: Did not find texture file "30er_reihensiedlung01.bmp"!
1 18:42:15 - - Warning: Did not find texture file "SD_Rad_v.bmp"!
2 18:42:15 - - Warning: Did not find texture file "reifen.bmp"!
3 18:42:19 - - Warning: Did not find texture file "path_car_1.bmp"!
4 18:42:32 - - Warning: Did not find texture file "texture.tga"!
5 18:42:32 - - Warning: Did not find texture file "Snow_1.bmp.001"!
6 18:42:33 - - Warning: Line "mapsBorzsony-FiktivTTDataHelyi.ttl", tour 4: Entry 3 begins before previous entry ends!
7 18:42:33 - - Warning: Line "mapsBorzsony-FiktivTTDataTávolsági.ttl", tour 13: Entry 1 begins before previous entry ends!
8 18:42:33 - - Warning: Line "mapsBorzsony-FiktivTTDataTávolsági.ttl", tour 14: Entry 1 begins before previous entry ends!
9 18:42:33 - - Warning: Cloudtype "-1" could not be found!
10 18:42:34 - - Error: The file "vehiclesOpel_Astra_Gparked_Opel_Astra_G.sco" could not be loaded!
11 18:42:34 - - Warning: Invalid Object: vehiclesOpel_Astra_Gparked_Opel_Astra_G.sco"
12 18:42:39 - - Error: Direct3D-Device lost!
13 18:42:47 - - Warning: Did not find texture file "texture.tga"!
14 18:42:47 - - Warning: Did not find texture file "Snow_1.bmp.001"!
15 18:42:48 - - Warning: Line "mapsBörzsöny-FiktivTTDataHelyi.ttl", tour 4: Entry 3 begins before previous entry ends!
16 18:42:48 - - Warning: Line "mapsBörzsöny-FiktivTTDataTávolsági.ttl", tour 13: Entry 1 begins before previous entry ends!
17 18:42:48 - - Warning: Line "mapsBörzsöny-FiktivTTDataTávolsági.ttl", tour 14: Entry 1 begins before previous entry ends!
18 18:42:48 - - Warning: Cloudtype "-1" could not be found!
19 18:42:48 - - Error: The file "vehiclesRenault_Clioparked_Renault_Clio.sco" could not be loaded!
20 18:42:48 - - Warning: Invalid Object: vehiclesRenault_Clioparked_Renault_Clio.sco"

Nálam nincs
Erlau Trans
"Tehát csak a kisebb, mondhatni jelentéktelen hibák lettek javítva, a 3d device lost és a hang echo error ugyanúgy benne maradtak elég nagy valószínûséggel. (Meg a többi beazonosíthatatlan kifagyás is.)"

Igen, eleve errõl is volt szó: felugró menetrendi ablak javítás,ajtón kilógó utas és hasonló inkább bosszantó "piszlicsáré" a készítõk és a tesztelõk hanyagságából, az Aerosoft sürgetése miatt bent maradó hibák javítása. Közel sem volt szó arról, hogy komolyabb hibákat fognak javítani.

Én írtam Marceléknek egy hosszabb mailt, amiben fõleg a Direct3D device lost hibára próbáltam rávilágítani, megoldást keresni, segítséget kérni.

Erre kaptam tõlük a szokásos "leszarom" két soros választ, most épen azt, hogy ismerik a hibát, de jelentéktelen számú felhasználónál jelentkezett eddig (holott eddig akárhol olvastam, csomóan panaszkodtak rá), így ezzel nem kívánnak foglalkozni jelenleg. Visszaírtam nekik, hogy én ezt nem jelentéktelen problémának tartom, mert amikor kifagy az OMSI2, akkor mindig ez van a logfájlban. Erre jöt a marketing duma, hogy elnézést, meg így meg úgy, de ellenõrizzem, hogy a konfigurációm, a videókártyám megfelel-e a minimumnak. Megírtam nekik a konfigom, erre jött a válasz, egy sorban, hogy valóban teljesíti a minimumot a konfigom. Rosszul telepítettem az programot, frissítsem a drivereket, a directx-et. Visszaírtam nekik, hogy ezt már régen megtettem, erre annyi jött megint a marketing duma, sajnálják, de mindenkinek megfelelõ programot nem tud alkotni senki, így õk sem, és én vagyok a hülye felhasználó, õk meg a nagy programozók, meg egyébként is tartsam karban a gépem, meg amúgyis szar a videókártyám valószínûleg.... stb, stb, stb....

Úgyhogy én itt befejeztem. Ösmerõsöm aki megvettem steamen keresztül, köszönöm neki innen is (ismételten), hogy kipróbálhattam az eredetit, de ilyen support és kommunikáció után (pl. fel sem merült pénzvisszatérítés, amikor arról írtam utolsó levelemben, hogy eléggé átverve érzem magam...) én egy büdös vasat nem adok ki ezeknek.
A patch nálam is fent Börzsönyhöz

Na látjátok,nálam ugyanez a hiba,csak a napot és a kék-fehér eget látom,nem tudom mitõl,fent van a Börzönyhez a Patch is,nem tudom mi lehet a gond.

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

Nálam olyan van a szombathelyi pályán, hogy a busz megáll a kamerát jobbra,balra,fel,le tudom forgatni, a busz motorja meg ugyan úgy pögög tovább!
korai volt az öröm, sittingen omsi2: 662-es pálya ZOB-ról indulva a 2 megállóval arrébb az építkezésnél elõjött a Kacheldaten laden felírat... és be sem töltött a tile.. ezzel is kezdhettek volna valamit... -.- szombathelyen dettó ez a gondom-bajom...

ACER_E571G I3-234M 2.3Ghz (2GB Vram) Nvidia Geforce 710M (2Gb Vram)

Sziasztok valaki tudna segíteni egy kicsit Börzsöny pályát meg csináltam úgy a hogy OMSIFAn1225 le írta de csak a napot látom semmi mást nem. Ez mitõl lehet?

Nem töltögeti a tile-kat fél percenként és közben természetesen megakad?
tmartin
Nálam is ma elõször a Börzsönyön. Elsõnek jó volt minden, Merci Citaro G 3 ajtóssal mentem Börzsönyhegyaljától a 260-ason Drégelypalánknak. Márianosztra elõtt állandóan beakadt. Következõ próbálkozásnál az O405n2-vel próbálkoztam. Nosztrán a garázsból elindulva egybõl fellépett a hiba. Egyenlõre nem próbáltam még más pályát azóta, de mindjárt megnézek valami másikat. 😊

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro