OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Banderasbkv
tudnál egy képet mutatni a vmatrix_voll.bmp-rõl egy képet, hogy mégis, hogy is kell eszt festeni?
nemeza
Színes Krüger 😊

TNH
Ott fog pedig.

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

tmartin
Tehát jelenleg ott tartunk, hogy a kiadott patch még ront a helyzeten? 😄 Én mondjuk örülnék ha csak azok a hibák jelentkeznének amiket javítani akartak a patchben. 😄 (Természetesen abba is kudarcot vallottak.. )

IntelŸ Core™ i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

Norbesz23
Az is remélhetõ, hogy nem csak Steam-en fog megjelenni.

Asus Rog 702Vs: Intel I7-7700HQ 7. gen. 16Gb DDR4 Nvidia Gforce GTX 1070 8Gb DDR5

AdaKiller
köszi, remélhetõleg erre a patchre nem kell heteket várni 😊

Steam Nick: adakiller

bmwcrash
Hú, köszönöm azt észre sem vettem és most már hibátlanul mûködik!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
A Discrete objektumok között megjelent májusban egy megállótábla szett. Tudna valaki segíteni, hogyan lehet megállónevet valamint viszonylatszámot beleírni?
Mert a Label részbe beírtam, de nem történt semmi.
Elõre is köszi

Carlo da Italia
ja igen. még az összes kresztáblátol kezdve a patch-en keresztül.
Eddig minden buszhoz sikerült manuális váltót barkácsolni.
A Csuklóshoz nem.Elindult letette buszt de a busznak nem volt hangja.
A sebességeket bevette de felengedtem a kuplungot és nem történt semmi meg se mozdult lefullad egybõl.

Asus M5A97 Evo R2.0,AMD FX8350,DDR3 Kingston HyperX Blu 8GB KIT 1600Mhz,Sapphire HD 6950 OC+Accelero Extrem Plus II,Samsung 830 SSD 128GB,WD20EURS,WD10EZEX

mindent letöltöttél hozzá a topikból?

ACER_E571G I3-234M 2.3Ghz (2GB Vram) Nvidia Geforce 710M (2Gb Vram)

Carlo da Italia
Ma reggel húztam másodjára az omsit,de tegnap is meg most is ugyan ezt dobja ki mint a képen is látol,az elözõ válaszomban.
Carlo da Italia
Ja te omsi2-ön játszol.Én kiprobálás képen az omsi-ben próbálom. Bár azt írják mindkettõbe jó.Ezt a hibát dobja ki betöltéskor, meg egy két spline hiányt.
Ez még javítva lesz! Észrevették õk is, a patch publikálása után.

húzd újra omsidat. 😊
Én tegnap ezt csináltam, mert nem töltötte be egy idõ után a kachelok/tileokat.

Tehát: OMSI2 steamról, de elõtte a merevlemezedrõl a steam/common stb helyrõl az egész omsi2-t töröld, amit nem ganézna ki a Steam. Ezután a sittingen topikjában benne van az összes szükséges cucc.. mindent tölts le, és másolj be, majd kész 😊
Invalidtracket azért ír, mert nem találja azt az objektumokat. ebben az esetben tuti spline, vagy keresztezõdés a ludas, amin azok az értékek szerepelnének... mármint a buszok útvonalán.

AdaKiller
nekem reggel börzsönynél volt u.e.(megállót nem lépteti), patch neked is fent van? mert sztem ez amiatt van...

Steam Nick: adakiller

Én azt a hof-fájlt használom, amit a sittingenhez adtak alapból, és gn92-vel vezetek 😊

Küldj egy logot! 😊

Carlo da Italia
kriszi94:
Érdekes akkor.Mert nekem hiába van benne a Sittingen hof fájl,amit a man sd-bõl másoltam ki,egy másik Ikarus 260-ba,nincs menetrend sehogy sem,annyi van benne csak,mikor a füzetlapra kattintok,akkor ki tudom választani,számjegy helyett a Sittingen nevet,de alatta lévõ már üres,nincs semmi.Ide a topic-ba feltudod tenni a hof fájlt amit te használsz?.

Banderasbkv :
Második telepítés után újra tettem a pályát,bár akkor már kicsit széjjelebb szedtem a mappákat,és így nekem is jópár helyen füves az út,beton helyet,fehéres részek nem jelentkeztek sehol.De legelõször mikor csak úgy ahogy kicsomagoltam,és betettem a helyére,akkor jó volt minden texure tájon,csak menetrendem nem volt,és még mindig nincs.

bmwcrash :
Nekem is egy ici picit szaggat néhol,de ez elenyészõ,nem nagyon zavar.Nekem nem fagy le a busz tökéletesen megy s nem fagy le a kamera s mozgás sem.Probáltad már úgy ha a beálitásoknál az betöltési beállitásoknál,Sittingen-re állitod be?.
Teljesen jól mûködik Sittingen! 56-os, és 662-est megjártam, és marha jó kis pálya! 😊))
Engem még az zavar, hogy a megállókat nem képes érzékelni, és hiába hajtok el 2-szer a kocsiállásról, akkor sem vált tovább.

bmwcrash
Én kipróbáltam és hibátlanul mûködne is, csak van ez a már lentebb említett probléma, hogy megfagy a busz és se kamera, se mozgás csak a mûszerek meg a kormány mozog.
[HUN]FaTaL
Ha jól rémlik azt, hogy azon a tile-ön kívül amit mész mennyit jelenítsen meg mellette.

http://goo.gl/gd6Zi5

Sziasztok! Papír pénzzel hogyan lehet visszaadni? 😄 Egyszerûen Börzsönyben állandóan azért szidnak, mert 500 Ft-ot 2x200-as, és 1x100-assal adok vissza.
A beállításoknál a szomszédos mozaikok száma mit jelent?
Norbesz23
Elképzelhetõ, mert mostanában se videót és sem projektet nem láttam róla kirakva sehova sem.

Asus Rog 702Vs: Intel I7-7700HQ 7. gen. 16Gb DDR4 Nvidia Gforce GTX 1070 8Gb DDR5

Deer
Köszönöm!
Nem tudod, hogy az Ikarus 405 végül maradt a 0.8 beta állapotban?

Norbesz23
Nekem is ugyan ezek voltak vele a problémák, ezért töröltem is a mapot

Banderasbkv
Én igen. Nekem nem hibát ír hanem csomó helyen nincsen textúra vagy fehér.
Carlo da Italia
Üdv mindenkinek!
Próbálta már valaki a Map Sittingen V1.11 pályát?
Mert nekem betöltéskor ezt a hibát írja ki,,és nincs menetrend amit meglehetne adni.
Plusz még egy érdekesség,hogy a járatszám kiválasztáskor,nem számok vannak,hanem a város neve szerepel Sittingen.
MineHeadHun
De még mindig ugyanúgy vannak a gombok... Elcsúszottan. A tutorials gombot még nem is látom, csak a startot meg az options-t.
MineHeadHun
Azon van.
Norbesz23
A Volvo 7700-at még nem adták ki OMSI 1 alá
Itt az oldal linkje: Strefa-omsi.pl

Akkor ennek köszönhetõ, hogy Berlinben a 130-as betétjárataira egyáltalán nem hajlandóak felszállni?

Hiába segítek rá manuális kiírással, akkor se.
Alapértelmezettre kéne visszarakni.
MineHeadHun
A vistán a VezérlõpultMegjelenés és hangok tesztreszabásaSzemélyre szabásAblak színe és megjelenéseKlasszikus megjelenés

De azt nem tudom hány pixeles legyen az ablak? Már módosítgattam 1-2t rajta, de még nincs semmi siker.
Szerintem az ablakok méretére gondolnak.
Vistán nem tudom hol van, 8.1-en Vezérlõpult\Megjelenés és személyes beállítások\Képernyõ
MineHeadHun
Most olvasom az OMSI 2 FAQ-n: "Meine Menü-Elemente sind irgendwie "verschoben" - In den Windows-Einstellungen wurde ein Zoom eingestellt (siehe Systemsteuerung => Alle Systemsteuerungselemente => Anzeige)" A google fordító csak annyit segített hogy másnak eltolódott a menük a kezdõképernyõnél, ami nálam is jelen van. Nos hát mivel nem németes vagyok hanem angolos. Tehát mit kell itt most tenni hogy rendesen álljanak a gombok? A felbontásom: 1440x900 és 19"-os monitor de más felbontással próbálva ugyanez az eredmény. Ha a dpi felbontásra akart Marcel kilyukadni, nekem windows vistám van, és 120-as dpi felbontással. Ha 96 lenne, akkor anyukám se látna semmit a képernyõn meg én sem xD Már kipróbáltam a Windowst 96 dpivel, olvashatatlanok a betûk...
Szerk.:
A bugreport menete: Egy hiba/email, téma szerint szeretnék szortírozni õket, ami nem megy úgy, ha 10 hiba van felsorolva egy email-ben. A hibajelentéshez mellékeljétek a gépetek adatait és a logfile-t is!
Igen, ez fura. Sittingennél, és Wankendorfnál jött elõ egy olyan hiba, hogy Shift+Z-nél ha nézed hogy mennyi a késés stb., az elsõ megálló marad végig kiírva, holott már a 6.-nál járok például. Egyszerûen vmiért nem tud tovább ugrani, érdekes...
MineHeadHun
Nekem a 2.00.004-esben pont ez volt a problémám, hogy a menetrendet képtelenség elkészíteni, mert nem akarja bejelölni a tripet... (virágbolti van nekem ezért nekem ilyen az omsim de ez már off téma) Ezután már azt dobja ki, hogy "Fehler bei bereichspfrüng".
Hoppá, a szórsz lemaradt: OMSI 2 FAQ
Hírek Marceltõl:

Sajnos egy-két komolyabb hiba csúszott a patch-be! Kérjük egyenlõre ne szerkesszétek a pályákat!!
Leginkább a megállókról és menetrendekrõl van szó. Jelenleg azon vagyok, hogy mihamarabb (pár napon belül) egy "javítást készítsek a javításhoz".

Hibákat a következõ e-mail címen lehet jelenteni: [email protected]

Ha rendesen mûködõ verziót akartok, akkor tessék bugreportolni intenzíven, azzal, hogy itt majdnem mindenki szidja a készítõket nem lesz stabilabb a játék.
TNH
Egy bibi van: az OMSI grafikus motorja még mindíg egy magot használ. Mindössze a hangot, az AIt, és néhány dolgot tudtak szétosztani.

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Ikarusfan
Persze, gondolom ezt értették az alatt, amikor azt mondták, hogy találtak megoldást arra, hogy a nagyobb pályákat is betöltse.
Csak hát a gyakorlatban ez nagyon idegesítõ - nem csak azért, mert akár az editorban, akár buszlerakáskor, de mindig ezt kell nézni, hanem pont, hogy játék közben részben emiatt szaggat be.
A legjobb az lenne, ha megoldanák, hogy a beállításokban ezt ki-be lehessen kapcsolni, csak hát ezzel el menne egy kis idõ, és van egy olyan érzésem, hogy nem fogják megcsinálni.

Egyébként engem tényleg ez a hülye AI kezelés zavar csak igazán (azaz egyes pályák nem mennek AI-val). Enélkül még elmenne, de ez már egy kicsit sok.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Deer
Sziasztok!

A Volvo 7700 megjelent már OMSI 1 alá?
Várható-e Ikarus 211/212?

Ui.: nem értem a kitartásotokat. Miért nem játszotok az OMSI 1-el, ami mûködik és várjátok meg, míg az OMSI 2-t rendbeteszik?

Ez a Load Tiles ablak nálatok bejön akkor is, mikor mentek a busszal vagy miért zavaró?
Nálam csak a pálya betöltésekor és ha lerakok/áthelyezek egy buszt valami távolabbi pontra akkor jön fel, ilyenkor meg nem zavaró egyáltalán.
[HUN]FaTaL
Mondjuk az ablak kirakását nagyon hamar meg lehetne oldani, hogy ne tegye ki csak a pálya elején. A probléma az, hogy nem tölti be az egész pályát és emiatt megakad.

Persze gondolom azért csinálták, hogy nagyobb pályákat lehessen csinálni és ne zabálja szét a memóriát, de meg lehet ezt oldani jobban is.

http://goo.gl/gd6Zi5

kem001
Engem 2 dolog zavart eddig a 2-ben csak: ez a load tile dolog, meg amikor hiába van vagy 40-50 fps, akkor is akadozva megy a játékmenet. Ettõl függetlenül lehet megköveztek, de nem bántam meg, hogy megvettem a dobozos verziót.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Ikarusfan
Hát, a kettõvel alapjaiban vannak nagy gondok (akár a kifagyások, az érthetetlen hibaüzenetek, vagy ez a nagyon jól kitalált csak pár tile-t tölt be, ezért mindig kirakja az ablakot, hogy "Load Tiles"). Ezek szerintem mélyebben gyökeredznek, mint sem hogy pár patch-csel kijavítsák õket.
Ehhez idõ kell szerintem - már ha találnak rá megoldást. Egyébként számomra az az érthetetlen, hogy ha az 1 problémamentesen futott mindenkinél, hogyan tudták annyira elszúrni a kettõt, hogy néhány emberen kívül mindenkinél van valami hiba...

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

kem001
Szerintem a kiadók sürgették õket itt, meg ugye maga a csuklós busz.. De mivel még csak nem rég jelent meg, tuti jönnek hozzá javítások, szóval türelem.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Nekem is megvan, de abban nem lehet vezetni normálisan, az már túl érzékeny, a kocsi úgy repül benne mint aminek semmi súlya (Azonban a törések még mindig királyak 😄)

Az 1 rész fejlesztését 2007-ben kezdték, azaz 4 évbe telt. Egy másik motorba, teljesen 0-ról kezdeni 4-5 évnél csak több lehet.