OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ikarusfan
Én azt írtam, amit láttam. Nekem a 16-os patch után fogjuk rá, hogy megy, de azért hibaüzeneteket meg random zugriffeket kapok így is.
Ha egy pályában nincs semmilyen hiba, át lehet konvertálni. Amint viszont egy modell, egy textúra hiányzik, vagy rossz egy csatlakozási pont, a 2 rinyál - ebbõl a szempontból hisztisebb.

Ezt részben Erlaunak is írom; szerintem a többség igenis az eggyel játszik, mert bár nincsenek olyan flancos funkciói, mint modell döntés...stb (egy átlag user-t pont hidegen hagy), cserébe mindenkinek megy, és a kiadott munkák zöme csak azon fut hibátlanul. A kettõben olyan hibák vannak még most is, amik nem csak hogy ellensúlyozzák a pozitívumait, de el is nyomják azokat.

Mindazonáltal nagyon sajnálom, hogy nincs lehetõség a fórum keretein belül egy szavazást tartani, mert én nagyon kíváncsi lennék, ki mit használ szívesebben, vagy mi fut jobban. Hozzáteszem egy ilyen szösszenetig lehet itt beszélni arról, melyik a jobb, de átfogó eredményt úgy se fogunk így kapni (lehet, hogy az elõzõleg írtakkal pl. nincs igazam, csak én ezt látom itt).

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

ÁÁÁÁ! Eddig türelmes és kitartó voltam sokakkal egyetemben, de most nálam (is) elszakadt a cérna!!! A legújabb frissítés óta nincs olyan pálya, amin fagyás nélkül végig tudnék menni! A 0.16 alatt legalább nem fagyott nálam, de sikerült egy olyan javítást összehozni, ami még az alap verziónál is instabilabb!!! Az meg már az elejétõl fogva teljesen kiakasztott, hogy a GYÁRI pálya egyes vonalain sem lehetett végig menni! Könyörgöm mi folyik itt??? Egy-egy lelkes rajongó által, még az OMSI 1-hez készített pályát átkonvertálva, jobban mûködött (eddig), mint a GYÁRI Berlin??? Betojás... Ennyi erõvel megvehettem volna virágboltban is...

[HUN]FaTaL
Jobb lesz a kettõ, ha majd javítják a fagyásokat és több tartalom lesz hozzá. Hozzáteszem, hogy kompatibilitást ígértek az elsõ rész pályáival és ez csak részben valósult meg.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
"A többségnek megy teljesen jól csak csendben vannak"

A többségnek szerintem pont nem megy jól, csak nem sírják/sírjuk tele minden nap a fórumot.

Nekem van 2-3 pálya, ami megy, az összes többi fagy. Van amikor már rögtön betöltés után. Vissza is tettem az elsõ részt.

Mondják ezt azok akiknek nem mûködik jól. A többségnek megy teljesen jól csak csendben vannak, és van pár szószóló akik felforgatnak mindent (most nem rád értem)
Azért az 1-bõl 2-esbe pályakompatibilitást azért ne tegyük általánossá, mert nem mûködik a legtöbb esetben. 2-ben pedig több ok miatt is érdemes építeni: (csak a legfontosabbak)
1, objektumok megdöntése
2, valós domborzat
3, légi felvételek
4, spline képes belevágni a talajba, vagy hozzá emelkedik
5, kronológia
6, station links
Szerintem is felesleges neki külön topic. Ha elkezdesz egy hozzászólásban olyat olvasni ami épp nem érdekel, egy laza ujjmozdulattal görgetsz, ennyi.

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

gabor514
A link lemaraddt: ez

gabor514
Ezt tettem fel, de nem oldódodtt meg a hiba. Feltöltenéd ami neked megvan?

sziasztok!

Szabad tudni mikorra várható az E95?

Subaru Tecnica International

MAN014
Szerintem is jó lenne, ha lenne neki külön topic!

Nagyon zavaró, hogy a két játékról beszélgetünk itt egy fórumon.. fõleg, hogy az omsi 2 csak arról szól, hogy tele van hibákkal. Én támogatom a külön topic témát!

MSI B350 | Ryzen5 1600| Hyperx-Predator 16GB | Geforce GTX 1050 2GB | Chieftec 600w-smart | Windows 10 Pro (64bit). Játékok: OMSI2, SA-MP, MTA, CS:GO. Kormány: DFGT.

wollnerd
+1

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Erlau Trans
Nem kell még egy topic!

Nem véletlenül neveztük át ezt, teljesen felesleges lenne egy harmadik OMSI topic. Az 1 és a 2 jól elfr egymás mellett, mivel az 1 nem szolgáltat annyira sok témát. De ha mégis valakinek akad kérdése, vagy stb. az elsõ résszel kapcsolatban jó eséllyel kap rá választ itt, mertmindenki egy helyre jár. Halott topik lenne egy idõ után csak az elsõ résszel foglalkozó részleg, itt nem kapna választ rá. Közben látja, hogy az OMSI2 topic pörög, ide a rozsdás bökõt, hogy fél óra múlva ott fog óbégatni az elsõ részhez kötödõ hülyeségével...
Ikarusfan
Szerintem a fejlesztõk nagy része az eggyel kompatibilissé építi a mûvét (nyilván a csuklósokat nem lehet, de az más).
Csak a 2-re szerintem értelmetlen amúgy mondjuk pályát építeni, mert az egyben készült pályákat át lehet konvertálni a kettõbe, de visszafelé nem megy, és egyelõre még mindig sok játékosnak vannak gondjai a kettõvel.

Deer
Esetleg az OMSI 1, én jókat játszom vele, nem szokott elszállni.

Deer
OMSI 1-hez még fognak készülni magyar cuccok vagy midneki átállt a 2-re?

Az Ikarus 260.32-höz van valami patch, hogy az utasok inkább üljenek le és ne ácsorogjanak? Végül is ez egy elõvárosi busz.

Azért az omsi után visszatérni a bus simulatorra? 😄 Annál még a bugos 2 is milliószor élvezhetõbb (nem, nem játszottam a bs2012-vel, elég volt 1-2 videót megnézni belõle). Egyébként az omsi 1 teljesen vállalható, még mindig megjelenik hozzá a legtöbb addon is, így még jó ideig nem fullad unalomba.

Apropó, mi lenne ha nyílna egy külön topic a 2-nek? Szerintem sokan nem vagyunk kíváncsiak arra, hogy megint éppen kinek milyen bug-ok jöttek elõ benne, melyik pálya nem megy, melyik busz dob hibaüzenetet, stb. Meg akkor legalább egy adott pálya letöltési linkje, stb. is az adott részhez való topicban jelenik meg, nem keveredne össze. Sajnos a hivatalos fórumon is néha átláthatatlan, hogy melyikhez mit kell leszedni. 😞

MAN014
Az a régi konfigom.

MSI B350 | Ryzen5 1600| Hyperx-Predator 16GB | Geforce GTX 1050 2GB | Chieftec 600w-smart | Windows 10 Pro (64bit). Játékok: OMSI2, SA-MP, MTA, CS:GO. Kormány: DFGT.

Egy egymagos Celerontól és egy HD2400-tól ne várd, hogy jól fusson az OMSI 2.
MAN014
Én is már azon gondolkodom, hogy eladom ezt a játékot.. nagyon meg untam, hogy ennyit kell vele szerencsétlenkedni.. a gépem is sokkal jobb, mint a játék hátoldalán feltüntetett rendszerkövetelmény és egyszerûen FPS a föld alatt van.. nagyot csalódtam! Lehet vissza térek a Bus Simulator 2012-re... Még megvárok egy utolsó patch-t és ha úgy sem lesz jó, akkor biztosan eladom. Senkinek nem ajánlom hogy vegye meg.. sajnos ez a véleményem..

Erlau Trans
Vedd minimumra a beállítást, majd kísérletezd ki a megfelelõ beállítást. Minden gépnél más és más...
Az omsi2 játékban, hogy tudom beállítani a "másodpercenkénti képkockák számát" ?. Mert mindig ezt írja ki, hogy a képkockák száma nagyon alacsony (10).
gera995
Én nem is fogom megvenni az biztos! 😄

Alaplap:Gigabyte B75M-D3V Processzor:Intel Corei i3 2120 3,3GHZ Videókártya:Nvidia GTS 450 1GB DDR5 Ram:Kingmax 4GB DDR3 1333MHZ

gcW_streetobjects_1.3.1 reinstall, csak ezt, ne pálya mappából
nálam sok pályán ez oldotta meg ugyanezt a gondot
bpo451
Hát ez az egész már tényleg tiszta vicc, amit néha mûvel a játék 😊
De fogadok, hogy eddig még senki nem vett ennyiért bughalmazt 😄

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

[HUN]FaTaL
Mert a pálya nem kompatibilis az omsi 2-vel.

gera995
Mert az omsi 2 egy bughalmaz semmi több.. 😊

Alaplap:Gigabyte B75M-D3V Processzor:Intel Corei i3 2120 3,3GHZ Videókártya:Nvidia GTS 450 1GB DDR5 Ram:Kingmax 4GB DDR3 1333MHZ

gabor514
Ki tudja megmondani miért nincs út a PRojekt PKS pályán ettõl a résztõl? logfile nem hiányolt semmi objektet, de feltöltöttem.
Innen töltöttem le a pályát.

Kapcsold ki a kormányt, úgy indítsd be a motort, azután bekapcsolhatod a kormányt. Nekem így mûködik (szintén G27 😊
Sok busznál észrevettem, hogy nem rakja üresbe, ha kiveszem sebességbõl, erre én beállítottam +1 gombot, amit a Profilerben az N-nek állítottam be. Remélem sikerül! 😊

PC: i5-3570, 4GB, HD6850 1, G27, CM Blizzard T2 Laptop ASUS ZenBook 15" i7-3612HQ 6GB

Ikarusfan
Engem nem zavar, ha kérlelnek az emberek, úgy sem engedek 😉
A pályáról amúgy nem nagyon raktam fel képeket - az egyetlen ilyen kép azt hiszem az, amin a 260-as ezüstnyíl festésemet fotóztam, az a képe még mindig az omsihu-n.
(Már csak azért sem zavar a nyaggatás, mert pl. az én munkám az openBVE nevû vasútszimulátorhoz a H5-ös HÉV pálya is, ami olyan rövid, hogy ki se adtam - na annak a videója óta kaptam egy pár levelet már küldözgetés címszóval 😄)

bpo451
Szerintem is teljesen felesleges a beta verzió.
Én amúgy valahol (lehet hogy pont itt) mintha már fél szemmel láttam volna, hogy készül ez a pálya.
De most hogy így bemutattad, számíts rá, hogy 2 hetente nyöszörögni fog valaki az értetlenebb fajtából, hogy mikor lesz már kész 😊
Amúgy nagyon jó pálya lesz 😊

Omsifan1225
Énis az elõttem szólóhoz csatlakozom , hogy minek ?
Szerintem érdemes lesz rá várni , meg hát jó munkához idõ kell... 😊

Meg minek? Akkor mást se olvasol itt csak hogy ilyen sz@r, meg ez sincs, meg az sincs...

Ikarusfan
Nem lesz béta verzió - ahhoz túlságosan is magas a mércém, hogy félkész dolgokat adjak ki.

Sziasztok!

Délpesthez van elérhetõ hangos bemondás?
Persze megértem, csak ilyenkor az ember nagyon várja! Beta verzió is jöhet!

Norbesz23
Még mindig jobb, hogy felálltál a számítógéptõl, mintha szétrúgtad vagy szétverted volna, mint néhány ember szokta, én ugyanígy csinálok.

Asus Rog 702Vs: Intel I7-7700HQ 7. gen. 16Gb DDR4 Nvidia Gforce GTX 1070 8Gb DDR5

Sry, amúgy megoldódott, csak ki kellett töröljem a Mercedes O405n-t

Erlau Trans
Válasz gombot kérlek használd! Köszönjük!
Én egy ikarus 260-al próbálkoztam, de hiába. Amúgy mikor bejön a map akkor kb 3 másodperc múlva rögtön feljön a hibaüzenet és onnantól nem tudok semmit se csinálni :S

bpo451
Ikarus280 az OMSI2-höz készült, mivel csuklós busz.

Omsi 1-ben próbálkoztam :s igaz régebbi busszal, de akkor megpróbálom egy újabbal is, bár nemtudom milyen új van(ikarus 280 az omsi 1-hez új?).

Ikarusfan
Próbáld meg az egyben (legalább is gondolom a 2-ben tapasztalod ezt, mert az egyben még nem nagyon találkoztam ezzel a hibaüzenettel). Ezek a buszok az egyhez készültek, és jó eséllyel produkálnak valami hibát a kettõben. Ha csak ilyen buszokkal akarsz menni (szóló), akkor érdemes az egynél maradni szerintem.

Hello, tudnátok segíteni azzal a problémával, hogy amikor indítanám el DélPest 3.0-át Omsiban, akkor miért dobja ki a hibaüzenetet mindig? Sikerült leraknom egy buszt, de nem tudok semmit csinálni mert a hibaüzenetet nem lehet okézni vagy bezárni :S help pls

Elnézést, még annyit kifelejtette, hogy az ikarus c56-nál úgy tudok elindulni ha 3-asba rakom(minden be van állítva rendesen), azután meg 4-esbe és aztán 2-esbe! Így tudok csak felgyorsulni, de amint megálltam jön a hibaüzenet.
Bocsi a hosszú hozzászólásokért!
Sziasztok!

Én egy ilyen hibaüzenetet kapok: "fehler bei bereichsprüfung".
Fel raktam minden patchet, de ugyanaz. Ráadásul van egy Logitech G27-esem és ezzel próbáltam ki az ikarus 266-at(manuálisan) és a 280-ast(manuálisan), de mindegyiknél ez a hibaüzenet és a váltás sem megy, mert lefullad, vagy 20 km/h-nál nem megy többel. Próbáltam már mindenféle mapon, de nem akarja az igazat..Egyébként az automatás jármûveknél nincs semmiféle probléma.
Remélem tud valaki segíteni! 😊
Értem. Talán azt megfogom csinálni hogy kisebb nagyobb fa csoportokat csinálok, hogy minél kevesebb tárgynak kelljen betöltõdnie.
Ikarusfan
Hegyeket meg egyébként a domborzatot praktikusabb a szerkesztõben megépíteni, mint sem hogy modellezéssel vacakolj feleslegesen.

Pályaépítõk és modellezõk, lenne egy-egy kérdésem. OMSI 2-ben elindítottam az editort de semmi objectet, utat nem akar betölteni ( mint az 1-ben). Modellezõk: Mennyire lenne gépbarát az, ha a hegyeket ( s a hozzá tartozó dolgokat) egy objektként lemodellezném és beraknám? Azért kérdezlek benneteket, mert nektek van akkora tapasztalatok a modellezésben.
Szerintem a steamest nem tudod, mert ha újra letöltöd a legfrisebbet fogja leszedni. A black verziót újrateszed és csak 16-ig teszed rá az update-et.

Ikarusfan
Köszönöm!
Fogalmam sincs, mikor lesz kiadható állapotban, és nem is szeretnék idõpontot mondani, remélem megértitek.