OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Engem érdekelne. :)
BlueMaster
A Hydroschild féle 1.5.3-at nem tudnád? Engem az érdekelne igazán...
Bár lehet, hogy az 1.4 is jó, az a Christian féle amibõl lett az 1.5.3 ugye?

Intelligens ember nem fekszik le aznap mikor felkelt! Addig ülj a buszon míg fiatal vagy, mert ha öreg leszel úgyse adják át a helyet!

[HUN]FaTaL
Átkonvertáltam OMSI 2-be a New Berlin Spandau 2.1-et meg az 1.4-et is (más vonalakat tartalmaz, bár sok a hasonlóság), ha valaki igényt tart rá feldobom a megára.

http://goo.gl/gd6Zi5

Én már csinálom,de sajnos kevés az idõm így lassan megy!
Jó rendben! Azért köszi a videót! Izgalommal várom a pályát!Az openbve pálya is érdekel!

[HUN]FaTaL
Inkább önmagában avval, hogy a Kispest map nem kompatibilis az OMSI 2-vel.

nemeza
1) A legújabb verziónál nincs dummy-ra szükség
2) dummy csak olyan pályán kellett, ahol nem volt menetrend. Kispesten van pár.
--
Valamelyik úttal lehet a probléma a tippem szerint.
wollnerd
Hiába próbálok Kispest pályát OMSI2 alá tenni, de mindig ez a "fehler bei bereichsprüfung" hiba.. :S
Találtam a következõt, amivel hibát lehet talán orvosolni:
""Fehler in Bereichsprüfung" after loading the map:
Omsi 2 has got a problem when no schedule exists.
Just make a "Dummyline", e.g. two tracks and trips with a tour which drives in a circle."

Igen ám, de hogy csináljak "Dummyline-t" ha be se tudom tölteni az editorba a pályát....?<#ticking><#confused>

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

[HUN]FaTaL
A Dél-Pest pályához elérhetõek valahol a hangosbemondó fájlok? Vagy nincs?

Ha nincs, a késõbbi updatekben esetleg várhatóak?

gabor514
Feltöltenéd ha megkérlek?

Fésüld össze a fájlokat, az álló utas mod fájljainak végén van az amit a másikba be kell másolj. Nekem mûködik.
Köszönöm :)
Én azt hittem hogy a vollmatrix és a buse is ugyanaz abban az értelemben hogy ezt az inverteres számot (pl 1) a képen mindkett tudja.
BUSE hof

AMD Phenom II X4 955 3,20 GHz, 8GB DDR3, ATI Radeon 7770 1GB OC Windows 8.1 Professional 64bit Genius Speed Wheel 5 pro kormány

bpo451
Próbálj meg egy BUSE kijelzõs busszal játszani, ne matrixossal.

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

Jó estét !
Letöltöttem Gothenberg_Buse hofját, de ez az eredmény fogad.
Mit kéne átirnom benne hogy ne ez a krikszkraksz fogadjon:
Buse hof hiba
Köszönöm

AMD Phenom II X4 955 3,20 GHz, 8GB DDR3, ATI Radeon 7770 1GB OC Windows 8.1 Professional 64bit Genius Speed Wheel 5 pro kormány

Valamint lenne egy olyan kérdésem is, nem tudom volt-e már, de ahogy megyek az 5-ös illetve 130-as vonalon kifelé U Ruhrleben végállomás felé egyszer csak feldob egy hibaüzenetet, utáéna még továbbenged majd elfogy a pálya. a Végállomás elõtt 12 megállóval. Erre van már valami javítás?

Tiszteleteim!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy elkészítettem egy keresztezõdést amit tökéletesen vitt az OMSI. Most ma reggel gondolt egyet és csak akkor tölti be a pályát, ha az a keresztezõdés nincs rajta. Van valakinek ötlete, hol csúszhatott hiba a rendszerbe? Módosítsak rajta valamit, újra exportáljam ki stb, vagy valami más gikszer lehet?
Szépen berakja a helyére a keresztezõdést de újra betöltéskor csak a világûrt kapom. Amint kitörlöm az adott tile-ról utána megint jó a pálya.

gabor514
Valaki meg tudná csinálni,hogy a MAN NG272 ajtónkénti leszállásjelzés és kézi ajtónyitás mûködjön ezzel a moddal amitõl lesznek álló utasok is?

Carlo da Italia
Melyik fájl az Ikarus 280.02-as ban az utastér fogangyúi?
kem001
Akkor amit linkeltem, az lesz neked a jó verzió belõle.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

szaszy0830
Omsi 1-hez.
Erlau Trans
Gyárilag ilyen, a készítõ válasza erre az volt többek számára, hogy Salgótarjánban rendre mindenki az ajtóban áll meg elõl, ez a szokás, nem igazán mennek hátra, szerinte így élethû.
kem001
Hivatalos fórumán már nem elérhetõ a pálya sajnos. Itt nézz körül. De azt viszont nem írtad, hogy OMSI 1 vagy 2-höz kell a pálya?

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

szaszy0830
Üdv Mindenkinek!Valaki tudna nekem egy jó letöltõ linket megadni a Daytonfrd pályához?A másik kérdésem vagy inkább kérésem h a C56 Ikarushoz tudna vki csinálni nekem Tisza Volános festést.Mert én már párszor neki álltam csak én túl béna vagyok hozzá és hátha lenne vkinek kedve hozzá csinálni.Köszi!
botto0604
Sziasztok!

Letöltöttem CCV-520 Ikarusát, de az utasok valamiért nem ülnek le, hanem oda állnak az ajtó elé ami nagyon zavaró. Hogyan lehetne ezt a hibát kiküszöbölni?

"Igen, félek a fájdalomtól és a haláltól is. De nem baj, a félelem még több energiát ad!" Ayrton Senna

Banderasbkv
Már jöhetne is ide a csuklósával együtt + az a merci. :D
szabii98
http://www.youtube.com/v/HemVRx-zXuo&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

I met God. She's black

kem001
Felül ki van írva, hogy fejlesztik a pályát, és február végén elérhetõvé válik.

Banderasbkv
Lehet, hogy neked akkor engedte de mikor rávinném az egeret akkor nem csinál semmit nem lehet rámenni. Mintha ott sem lenne a download.
Biczike
Bocs de a mobilon nem megy nekem a válasz gomb.:-(

Biczike
ÍRD a Googléba,hogy omsi kowloon és ott válaszd a Taxidriveres oldalt ott meg a manuális downloadot a download menüben én onnan szedtem le.

bmwcrash
Üdv!
Ha a csuklós Citaro-ba útközben leesik az olajnyomás, tehát ha beállok a megállóba teljesen leesik, amikor pedig indulok el, akkor borzasztó lassan gyorsul a busz, és csak olyan 20-30 km/h-s sebességnél megy fel a nyomás 7-9 bar-ra a kijelzõ szerint. Lehet valamit csinálni vele, hogy stabilan fenn maradjon azon kivül, hogy megállok és nyomogatom a gázt, mert ez azért elég rosszat tesz a menetrendnek:D
Banderasbkv
Akár hogy is keresem sehol nem találom a letöltését.
Biczike
Ki maradt kell a Dennis Dragon 11M-is hozzá!

Biczike
Banderasbkv: Volvo Olympian B10 T, A Pálya Hk West Kowloon 2vonal Star ferry és So uk között. Olyan 40perc a forda oda vissza 80-an imádom.:-)

Banderasbkv
Aha kösz már csak a pálya kéne hozzá. :)
Azt hiszem ez a busz az, de nem biztos.

Nem gond és köszönjük. És sok sikert valamint kitartást a továbbiakban!
Banderasbkv
Ez milyen pálya és busz? Tud valaki róla?

Én is ezeket használom, de nekem valamiért ''villog'' az objektum :(

Ikarusfan
Google SketchUp-ot és Deep Exploration-t (utóbbit leginkább konvertálásra, és hogy rendbe rakjam a SketchUp által szétbarmolt textúrákat).

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Nagyon hasonlít a valóságra :) Milyen modellezõ programot használsz?
Omsifan1225
Wow , nagyon jó lesz ez ... :)
A különbözõ színû kukák viszont ötletesek ... :)

[HUN]FaTaL
Cool :)

Dehogy baj :)

Ikarusfan
Haladtam egy kicsit a pályával, illetve készítettem pár magyarosabb jellegû modellt, ami egy kicsit feldobja.

Remélem nem gond, ha néha felrakok pár képet <#vigyor2>

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Köszönöm a választ! Igen nekem is úgy van, hogy egy külön gombra be van állítva az "N". De inkább Omsi 1-el fogok most játszani, majd késõbb talán a 2, ha kijön a CCV féle Ikarus vagy egy olyan patchnél ami sok problémát megold. :)
kem001
Szerintem meg nagy hülyeség még egy topikot indítani..

Ezt pedig egy olyan mondja aki még nem épített pályát..

1, Objektumok megdöntése igaz megoldható volt, csak sokkal macerásabb volt, ugyanis ha változtatni akartál rajta akkor modellezõ prog megnyit, módosít lement, konvertál. Ezzel ellentétben most csak 1 szám átírása max. 1 mp.
2, Valós domborzat elég pontos ~2m kb
3, Légi felvételeket nem tudja az 1-es, csak úgy ha te szépen egyesével kiszámoltad az arányt, megfelelõ méretût fényképezel ki a googleból stb.
4, A terraint nem lehetett pontosan illeszteni az úthoz, próbáld csak meg mennyire lesz szép ha kicsi a helyed.
5, Ha neked parasztvakítás hogy változik a menetrend, útlezárások vannak akor egészségedre. Az akadást a gyenge gépek/rossz beállítás okozza csak. Nálam minden tökéletesen megy 1GB videókártyával és 2GB RAM-mal, csak meg kellett keresni a megfelelõ beállításokat. (Berlin, Rathaus, belsõnézet, csúcsforgalom csuklóssal ~25FPS)
"1, objektumok megdöntése"

Modellezõ programban semeddig se tart megdönteni az 1-hez se.

2, valós domborzat

Ez azért közel se olyan néhány méter pontosságú (abból adódóan amibõl generál), hogy a pályád pontos legyen.

3, légi felvételek

Ha jól rémlik az 1 is tudja.

4, spline képes belevágni a talajba, vagy hozzá emelkedik

Ez csak a lustaságot segíti, az 1-ben is szépen oda lehet igazítani.

5, kronológia

Parasztvakítás, és szerintem a fagyások egyik forrása is. Arról nem is beszélve hogy ez inkább arra való csak hogy az AI-k menetrendje változzon, esetleg kicsit más legyen a vezethetõ vonal, de az szerintem sok neki ha valahol komolyabb átépítés van az évek során. Megmondom õszintén, nekem édes mindegy hogy a pályán forgolódó AI buszok éppen honnan jönnek és hová tartanak mikor szembe jönnek. (Szintén Omsi-akasztás, az AI-k is hûûûdevalóóós forda szerint menjenek, álljanak pihenõzni ide-oda, elõzgessék egymást, szereljen át az ai busz másik járatra, stb -na szerintem itt szokott az Omsi borulni)

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Nálam fenn van mind a kettõ, és igazából akkor megyek 2-ben ha a 280-assal akarok menni. Máskor 1.

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

[HUN]FaTaL
A 16-os patch-csel nekem is stabilabb volt, de nincs kedvem újrarakni. :D Megvárom a következõ patchet.