63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Babszemzozo
    szia !
    neked a solarison működik a világítás ?
    mert nekem nem működik
  • TNH
    nike02156 és 01-65: Mindketten ellenőrizzétek le, hogy minden meg van-e a pályákhoz, mert akkor nem szokta betölteni a Tile-okat, ha valami nincs meg rajtuk.
  • nike02156
    Sziasztok
    Az omszin belül a Börzsönyben az lenne a gondom hogy vidéki pályából valami hiányzik és nem tudja betölteni Drégelypalánkot vagy Vámosmikolát
    Előre is Köszönöm a segítséget
  • 0165
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Omsi2 legújabb bugja Kispesten
    [IMG][/IMG]
  • Fognar
    Várom a munkáidat! :)
    Ui.: bocs a dupláért
  • Fognar
    Megnézem, köszi!
  • TNH
    Van egy olyan, hogy OMSI SDK. Azt töltsd le.
  • Fognar
    *.o3d-be hogyan exportáljak? A reveszda oldalán található 3D object converterbe nem találtam kimenetelben o3d-t :S Lehet, hogy rosszul néztem?
  • padarmartin
    Átfogom rakni minden megjelent buszba szinte, jelenleg a Citoba rakom, aztán a C2-esbe ,majd így tovább.
  • reveszda
    Így átlehetne rakni pl ik415be is?
  • padarmartin
    Megvolt a futár modell. Belepozicionáltam,átkonvertáltam és illesztettem a scripteket. Ennyi
  • reveszda
    En tudok segitni ha kell
  • norb82
    Kérdezd meg az Evobust, mivel rég kifutott típus talán tudnak segíteni. (Aktuálisnál biztos nem fognak)
  • GborFritz
    Sziasztok! Jómagam nem találtam, így a segítségeteket szeretném kérni. Jellegrajzot keresek a Setra S 315 NF-hez, mert amelyikkel eddig dolgoztam az egyrészt nem igazán nevezhető jellegrajznak, másrészt meg pontatlan. Így, ha esetleg valaki tud nekem küldeni, azt nagyon megköszönném!
  • Fognar
    Két kérdés!
    1. A Mercedesbe a mód készítője hogyan rakta be a futárt? Milyen programokkal?
    2. Csináltam kissebb módosításokat egy buszon, de semmilyen programmal nem tudok *.o3d-be konvertálni! A 3d object converter-el sem! Milyen programot javasoltok?
  • Stig95
    "Az értelmetlen,helytelen Kommentek automatikusan törlésre kerülnek!"
    Ezt a hsz-t gondolt át még egyszer.
  • bolhalovas
    Bocs, a képek lemaradtak:

Kép 1, Kép 2, Kép 3, Kép 4
  • bolhalovas
    Közkívánatra: Ikarus 260 festések:

Letöltés

(Ui.: Tudom, hogy vannak kisebb hibái, de nem kötelező letölteni)
  • gumikacsa
    Sziasztok!

Kérésem lenne. Akinek van infója, fotója különböző Volán társaságok Ikarus 415-éről, kérném, hogy ossza meg velem.
    Az érdekelne, hogy milyen jelzéseket használnak kívül és belül a buszokon, és hogyan néznek ki az utastájékoztatók, egyéb felíratok.
    A Mátra, és a békávé megvan.

Ha esetleg van infó, itt privátban keressetek, adok emil címet, ahova lehet küldeni.
  • Ikarusfan
    A Tátra is egy jármű, ott is sok rész van, és sok scriptelés. Próbálkozz valami még egyszerűbbel, amihez nem kell sokat scriptelni meg nem 1-200 elemből áll.

Egyébként le merném fogadni, hogy a videóban a srác egy csöppet jobban értett hozzá, mint te, ezért ment neki elsőre.
  • TNH
    Igen. Ne járművel kezd, meg T5C5 már készül.
  • reveszda
    én egy német videóból vettem segítséget ott is buszt konvertált és elsőre sikerült is neki, én meg mindent ugy csinláltam ahogy a video mutatta de nem jött össze...
    Egyébként ugyanilyen nehéz lenne pl egy Tátra t5c5őt is bekonvertálni? :D
  • Ikarusfan
    Mert alapjaiban nem érted az egész folyamatot.
    Mint sokan mások, én is inkább azt javasolnám, hogy próbálj meg valami könnyebb dolgot bekonvertálni (én pl. konvertálgattam kocsikat, unalmamban még tankot is), amin gyakorolhatsz, aztán majd ha eljutsz egy olyan szintre, hogy érted is, mi mit és hogyan csinál, akkor próbálkozz egy ilyen feladattal.
    Sok dologra kell figyelni ugyanis a konvertáláskor. Gondolom ilyenek eszedbe se jutottak, hogy mit és hogyan kell külön szedni például a kapcsolókhoz, az ajtókhoz, vagy akár a világításhoz. És akkor a festhetőségről, az optimalizálásról nem is beszéltünk (utóbbi nélkül a legerősebb gépeken is csak diavetítést fogsz kapni, ha olyan a modell).
  • reveszda
    Pedig ugy konvertáltam ahogy a videókban van, mégis hiányzik a külseje, viszont ha alulrol nézem akor van teteje ha oldalról nézem akkor a szemközti oldal ott van... Nemértem!
  • padarmartin
    Csöppet mintha szét lenne hullva.
  • reveszda
    Na hogy ne legyen titok itt ál az ik435: http://kepkezelo.com/viewer.php?file=2gsfoy3f4h9bketdenp.jpg

Viszont aki tudna segíteni a hiba megoldásában szóljon!
  • Fognar
    Aki ért a buszok műszerfalának módosításához (gombok áthelyezése, jegykiadógép leszedése, stb.), dobna egy privátot? Van egy jó pár ötletem, csak még nem nagyon értek hozzá. :S
  • Gyozo13
    Sziasztok! A Solaris Urbino 15 III-hez van omsi 2-ős változat?
    Előre is köszönöm!
  • matesz19
    Az oldalon vannak OMSI1-hez, de vannak OMSI2-höz is buszok. :) A régi oldal megszűnt, és lett a helyébe a mostani, röviden ennyi a története. :)
  • matesz19
    Több mint valószínű. :) De ha esetleg átlátogatsz az "OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC"-ba, akkor van megoldás a gondodra. ;)
  • Willy Wonka
    köszönöm, rendes vagy nagyon!!!!! de most majd megnézerm azt az oldalt, amit adtatok, ott sok busz van, az jó az 1hez is? mert az oldal címe omsi2. valami volt ahogy láttam?????
  • matesz19
    Bocsánat a dupla posztért.
    Esetleg még ITT tudod megvenni, magyar Forintért, az OMSI2-öt, vagy letölteni egy kicsit olcsóbban. :D
  • Ikarusfan
    Nem. A kettő két külön program. Van az egy, meg a kettő (tudod a GTA-ból is több van, 1,2,3,SA...stb). A kettő eléggé különbözik egymástól. Ami az egyhez készül, nem biztos, hogy működik a kettőben, amit a kettőhöz csinálnak, az pedig biztosan nem fog működni az egyben.

Az egy nem támogatja a csuklósokat, mivel szimplán nincs leprogramozva benne. Tehát ami neked van, azzal biztosan nem fogsz csuklóssal menni - de pl. BKV-s 260-assal, 415-össel, Mercedes-szel igen.
  • matesz19
    ITT megveheted az OMSI2-öt magadnak! :D Az OMSI1 és az OMSI2 nem ugyan abban az évben jött ki. Az OMSI2 elvileg az OMSI1 hibáit javitotta, de nem nevezhető Patchnek, mert külön játék az OMSI2, ahogyan az OMSI1 is.
  • Willy Wonka
    ahha... akkor ezt a OMSI2 honnan lehet letőtikézni?
  • Ikarusfan
    Bocs a dupláért; ezt biztosan nem fogod tudni belerakni. Ahhoz az OMSI 2 kéne, neked biztos, hogy az 1 van meg. Szimplán nem viszi az egy a csuklósokat.
  • Ikarusfan
    Milyen másik lemezről beszélsz? Ehhez a programhoz alapból 2 busz van. Képzeld, a németek nem csináltak csuklós Ikarust az 1989-ben játszódó Nyugat-Berlinhez (NSZK). Éppen ezért le kell tölteni a netről a többit...
  • PDes
    Első válasz

Tehát akkor neked Omsi 1 van meg, ezért értelem szerűen ne tölts le olyat ami Omsi2-es! (Ide tartozik a csuklós is.)
    Buszok Mekkája számodra :)
    De itt biztos találsz
  • TNH
    Basszus, még kaptál is választ...
  • Willy Wonka
    miért csak emeletes busz van a játékba? valaki tuggya? nincs csuklósom, sem BKV