63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• nike02156
    Köszi
  • Ikarusfan
    Nincsen. Elvileg majd valamikor készül egy.
  • nike02156
    Császtok
    A ik435-böl nincs béta?
  • Ikarusfan
    Tudom, hogy van jó pár modell a WareHouse-ban, de azok nagy gyenge minőségűek, telis-tele ronda és kicsi textúrákkal. Ilyen szintre inkább nem süllyednék le.
    A pályáinknak sok közös része nincsen, legfeljebb annyi, hogy a Pünkösdfürdő u./Madzsar József u./Szentendrei út kereszteződésnél átlátni egyikről a másikra.
  • Peti134
    Hello Ikarusfan, illetve Bzmot332(Ez nekem könnyebb elvégre ezen a néven ismertelek meg)!
    Gondoltam szólok, hogy Sketchup Warehouseban rengeteg minden objekt van ami a 34-es busz projekthez kelleni fog.
    Viszont lehet hogy jobb ötlet lenne valamilyen szinten a Békásmegyer részen együtt dolgozni, mert ugye a 34-es Békásról indul, én meg a Békási járatokat építem meg, illetve lehet hogy a 160-ast is.

De visszatérve a SceneryObject dologra: Köszönöm a jótanácsot, próbálkozom vele, de csak holnap, mert 9-10-ig tanulok utána meg az egyéb teendők és gó aludni. :)
    Mindenkinek további szép estét!
  • Ikarusfan
    Úgy, hogy lemásolsz egy meglévőt, majd átírsz benne dolgokat. Gondolom a névre, elérési útra rájössz, melyik melyik. Vannak speciális parancsok, pl. a [fixed] miatt nem fog elmozdulni, meg egyebek. Egyébként meg úgy, ha elkezdesz kísérletezgetni vele, mi mit csinál. Jobban fogod érteni, ha magadtól jössz rá egy két dologra.
  • Peti134
    Ugyanolyan kijelzői lesznek mint a 260 BKV modnak :)
  • matesz19
    Az Ikarus 280-ashoz csak Futáros kijelző lesz, vagy lesz Mátrixos-Ibis is? Csak mert mátrixszal jobban mutatna, szerintem. :D
  • Harmat Márk
    Sziasztok! Ez nem reklám . van egy Youtube csatornám ahol OMSI/OMSI 2 buszokra festést készítek ha valakit érdekel akkor itt a link https://www.youtube.com/channel/UCaPnRYtZvpLTGCdvR_Q5IWA (omsi2hu-n is én csináltam a gyors festéseket és elkészítetten O520 O530 és O530G re is :))
  • Peti134
    Üdv! Kérdéssel érkeztem! Hogyan csinálok .sco fájlt?
  • reveszda
    Az ik435nek csak az a gondja hogy a külső váza nemlátszik, így ha az meglenne akkor mar csak a script része van, mert Bende Ferenc segít a bőven texturázásban, aki tudna segíteni, az jelezze.
  • Peti134
    Képet tudsz mutatni? Mondjuk egy 3-at :)

@Istvankahaha: Először is jó a neve-hehe-d :D
    Másodszor: Nem tudom. A nyári szünetben igyekszem befejezni a projektjeimet.
    Amiken dolgozom(Ilyen sorrendben tervezem kiadni őket):
    -Futáros Citaro G: [99%](járatszámot nem írnak a kijelzők számomra ismeretlen okok miatt)
    -Futáros Ikarus 280 + bolygó mód [80%](animációk javítása + textúrázás hiányzik, a futár maga működik, csak rossz helyen van-nem látszik rendesen a kezelő)
    -Budapest III.kerület 186-143-as vonalak, esetleg 160 de az nem biztos [5%](Csobánka tér építés alatt)
    -Futáros Ikarus 415 0%
    Ikarus 435.17-sokan csináljuk-[15%](Modell kész, de még szórakozgatni kell vele)
  • reveszda
    Sziasztok mi az ibis kódja a G betűjének?
  • Istvankahaha
    Peti134 Láttam a pályádat nagyon jó lesz sok sikert kívánok hozzá én a 86-os busznak a út vonalát csinálom . Sok sikert mégetszer a pályádhoz kb mik kora várható majd a te pályád ?
  • vertexx
    Szia PETI134! Én a 186-os jelzésű autóbusz vonalát csinálom de be kell,hogy lássam a tiéd sokkal jobb. Bár ez nem verseny de én feladom így és választok egy másik útvonalat.
  • bolhalovas
    Hali!
    Az IkarusSTR által készített 256-os milyen Fonts-ot használ?
  • BGergo
    Talán azért mert az alapjátékban csak emeletes buszok vannak. A többi buszt külön tudod letölteni.
  • n00body
    Köszi a Linket bár a német nem az erősségem, de azért megpróbálom átrágni rajta magamat.
    Közben sikerült ezt az áttétel módosításos dolgot is végre hajtanom, most a 280-as hatodikban (kövezzetek meg nem is tudtam h. van) az eddigi 66,7 helyet Grundolfon kb 93,7 km/órát tud viszont az a pici emelkedő állomásnál fel adja a leckét neki. Úgyhogy a holnapi délutánom az áttételek kifinomítására fog rá menni + ha már ennyire bele jöttem a "piszkálgatásba" jó lenne neki egy D10-es hangot is kreállni (Tisza Volán kötelékében szinte már csak átépített D10-esek vannak helyi/helyközi vonalakon, bár kezdenek végleg kikopni itt is).
  • nemeza
    Nem tudom a német nyelvvel hogyan állsz, de itt van egy elég korrekt leírás:
    OMSI WIKI

Szerintem működhet amit írsz, de talán pár plusz bejegyzés is van a csukló miatt..
  • Willy Wonka
    nekem miér csak emeletesbuszok vannak?
  • olimano2222
    Tekintve hogy a volt házigazda Erlau , ki van tiltva megkért hogy közöljem társasággal: a továbbiakban read-only marad, és kellemes fórumozást kíván a társaságnak,jó buszozást.
    Az off topic -ban továbbra is folytatja munkásságát!
  • n00body
    Értem, de még sem
    Megtennéd, hogy mutatsz egy-két példát, hogy mit kellene "piszkálni"; még annyira nem vagyok járatos az omsi moddingban.
    Előre is köszönöm.
    Vagy másik ötletem szerinted kivitelezhető-e van a 206.02 TITA Kéziváltósa az közel 80-at megy az Omsi2-ben annak a scriptelését, ha át teszem a 280-asra járható út-e?? vagy abból vegyem át a megfelelő értékeket (azaz amit még nem tudok, hogy melyik érték mit is módosít :S)
  • GTT436
    ok
  • nemeza
    Tudsz mutatni pár képet a meglévő pályádról?
    Másrészt össze is dolgozhattok..
  • BGergo
    Én is sok sikert kívánok az új házigazdának! :)
    Régebben sokat voltam fent, akkor még más névvel, de szerintem mostantól rendszeres látogató leszek.
  • Peti134
    Szia! Én a Békásmegyeri 186-os és 143-as járatokon dolgozom, annak ez a végállomása, valamint a 160-as autóbusz is ez(Csobánka tér) és a Batthyány tér között jár. Ezek szerint vagy ugyan azon dolgozunk, vagy te a 160-ast szeretnéd megvalósítani.
  • nemeza
    Ha a hídáttételt módosítod, vagy a váltási pontokat..
    Antrieb / engine / brake const file-okat nézd meg.
  • olimano2222
    Köszönöm szépen,igyekszem!
    A továbbiakban neked is sok sikert! :)
  • bpyfan
    GTT436: Legközelebb légy szíves használj spiler-t.
  • n00body
    Üdv. urak!
    Olyan kérdésem/ kérésem lenne a közösség felé, hogy valaki segítene-e abban , hogyan sarkalhatnám egy kicsit forszírozottabb tempóra az Ikarus 280.02 TITA Manual transmision versiont, mert az a 49,4-6 tized szűken ötven kicsit gyengusz, viszont még annyira nem vagyok benne ebben az Omsi scriptben. Ha LUA source script volna kicsit jobban át látnám, de itt elvesztem Ha valaki lenne oly kedves és akár privát üziben fel homályosítana arról, hogyan tudnék a fokozatokon módosítani asebességváltóban, hogy kb: 65-75 körüli tempót kitudjak csikarni belőle azt nagyon meg köszönném.
  • atty707
    Nem akartam a fórumon az oldal megszűnésével, az indokokkal foglalkozni, de ez a hozzászólás komoly ferdítést tartalmaz, erre - elnézést a közösség tagjaitól - de reagálnom kell, mint az omsi.hu, omsi2.hu, omsihu.wordpress.com oldalak gazdája.
    - Az oldal megszűnt, nem költözik át semmilyen lapcsaládba. Az oldal megszűnéséhez a magyar OMSI közösségben (többek közt ezen a fórumon is megtalálható) széthúzás, egymás semmibe vétele vezetett.
    Ugyan megkeresést kaptam a hozzászólás írójától a hírek, letöltések lementése érdekében, de még semmilyen döntés nem született a részemről.
    Az omsi.hu, omsi2.hu domainek a hűségidő lejárta után lemondásra kerülnek, mindenki által szabadon regisztrálhatóvá fognak válni, ez ügyben lehet sasolni a domain.hu oldalt. (omsi.hu pár hónapon belül, omsi2.hu talán jövő nyáron.)
    Elnézést mindenkitől, hogy ezzel fárasztottam a fórum közösségét, mindenkinek jó játékot kívánok, az új házigazdának pedig sok sikert, és kitartást a munkájához!
  • vertexx
    Szia PETI134!
    Nézegettem a képeket amiket kiraktál és meg kell,hogy mondjam nagyon jók,mitöbb klasszak. Szeretném tőled megkérdezni,hogy esetleg egy pályához tartoznak amely készülő félben van? Csak azért érdeklődök,mert én is dolgozok kicsit több,mint egy éve egy pályán és ez lenne a végállomása. Bár nagyon messze van még a vége de nem akarok abba a hibába beleesni,hogy egy pályából kettő van. Igyekszem a teljessé igényével dolgozni de ha te ilyen élethűen dolgozol és a fasorba sem vagyok! :(
  • GTT436
    abba a enbseries txt vagy mibe másold be ezt és a régit töröld.

[PROXY]
    EnableProxyLibrary=0
    InitProxyFunctions=0
    ProxyLibrary=
    [GLOBAL]
    UseEffect=1
    AlternativeDepth=1
    AllowAntialias=1
    BugFixMode=0
    SkipShaderOptimization=0
    QuadVertexBuffer=0
    EnableShaders_3_0=1
    UseMRTRendering=0
    AdditionalConfigFile=enbseries2.ini
    [EFFECT]
    EnableBloom=1
    EnableOcclusion=0
    EnableReflection=0
    EnableMotionBlur=0
    EnableWater=0
    EnableShadow=0
    DepthBias=0
    EnableDepthOfField=0
    [INPUT]
    KeyUseEffect=123
    KeyBloom=120
    KeyOcclusion=121
    KeyReflection=122
    KeyCombination=16
    KeyScreenshot=44
    KeyShadow=119
    KeyWater=118
    KeyShowFPS=106
    [REFLECTION]
    ReflectionPower=100
    ChromePower=100
    UseCurrentFrameReflection=1
    ReflectionQuality=1
    ReflectionSourceSpecular=50
    ReflectionSourceTFactor=50
    UseAdditiveReflection=1
    ReflectionDepthBias=0
    UseLowResReflection=1
    ReflectionSinglePass=1
    UseEnvBump=0
    EnvBumpAmount=100
    EnvBumpOffset=100
    ReflectionFlip=0
    [BLOOM]
    BloomPowerDay=2
    BloomFadeTime=400
    BloomConstantDay=1
    BloomQuality=0
    BloomScreenLevelDay=95
    BloomCurveDay=4
    BloomPowerNight=7
    BloomConstantNight=8
    BloomCurveNight=0
    BloomScreenLevelNight=70
    BloomAdaptationScreenLevel=24
    BloomAdaptationMultiplier=100
    BloomAllowOversaturation=1
    BloomMaxLimit=100
    [SSAO]
    UseFilter=1
    OcclusionQuality=2
    FilterQuality=1
    DarkeningLevel=30
    BrighteningLevel=30
    IlluminationLevel=30
    AdditiveIlluminationLevel=30
    UseAmbientOcclusion=1
    UseIndirectLighting=1
    FadeDistance=50
    UseForAlphaTest=0
    UseForAlphaBlend=0

[COLORCORRECTION]
    DarkeningAmountDay=40
    ScreenLevelDay=70
    ScreenLevelNight=1
    DarkeningAmountNight=22
    GammaCurveDay=0
    GammaCurveNight=-3
    ColorSaturationDay=0
    ColorSaturationNight=1
    UsePaletteTexture=0
    [WATER]
    UseWaterDeep=0
    WaterDeepness=20
    WaterQuality=0
    [SHADOW]
    ShadowFadeStart=40
    ShadowFadeEnd=80
    ShadowAmountDay=100
    ShadowAmountNight=30
    ShadowScreenLevelDay=60
    ShadowScreenLevelNight=20
    ShadowQuality=1
    UseShadowFilter=0
    FilterQuality=2
    ShadowBlurRange=30
    [ENGINE]
    ForceAnisotropicFiltering=0
    MaxAnisotropy=8
    ForceDisplayRefreshRate=0
    DisplayRefreshRateHz=60
    [MOTIONBLUR]
    MotionBlurQuality=1
    MotionBlurVelocity=0
    MotionBlurRotation=0
    [PERPIXELLIGHTING]
    SpecularColorMin=0
    SpecularColorMax=100
    SpecularColorMultiplier=100
    SpecularGlossinessMin=0
    SpecularGlossinessMax=100
    SpecularGlossinessMultiplier=100
    [DEPTHOFFIELD]
    DOFQuality=2
    DOFNumberOfPasses=1
    DOFFocusRange=50
    DOFBlurinessRange=10
  • nike02156
    Sziasztok
    A e95-röl nem tudtok semmit?
  • GTT436
    elvoleg a grafikán kellene változtatni rajta:/
  • bpo451
    Megosztod velünk, hogy ez mit változtat a játékon remélhetőleg jó irányban?
  • Banderasbkv
    Klassz lesz! :)
  • Peti134
    Elnézést kérek a floodért!(Légyszi Oli ne töröld)
    Hoztam három valóság kontra Sketchup-os képet!

Ha nem jelennének meg a thumbnail képek akkor kattints a kis kockákra, vagy ide:
    Kép1
    Kép2
    Kép3
  • Peti134
    Kész vagyok a buszvégállomás objektjével sketchupban(jó oldalra tettem mostmár a textexet), ha átkonvertálom 3ds-be, akkor jó, viszont ha már átteszem o3d-be, ott a fele hiányzik. what?
  • gylacus
    Én akkor is jót röhögtem rajta

Hogy azért a válasz is meglegyen a kérdésre: @WillyWonka:

BKV buszok, festések
    BKK buszok, festések