OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MAN014
Nézted te az omsi2 tokjának a hátulját és a gépigényt?

2.6GHZ .. akkor mirõl beszélünk?. ...

MSI B350 | Ryzen5 1600| Hyperx-Predator 16GB | Geforce GTX 1050 2GB | Chieftec 600w-smart | Windows 10 Pro (64bit). Játékok: OMSI2, SA-MP, MTA, CS:GO. Kormány: DFGT.

Azért az I7 meg a 10 éves Celeron közt vannak fokozatok.

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

MAN014
Tudod nem mindenkinek telik I7es processzorú gépekre.. Ráadásul a fizetésem se fedezné annak az árát.. sõt nem is fogok költeni egy gépért 100ezreket...

MSI B350 | Ryzen5 1600| Hyperx-Predator 16GB | Geforce GTX 1050 2GB | Chieftec 600w-smart | Windows 10 Pro (64bit). Játékok: OMSI2, SA-MP, MTA, CS:GO. Kormány: DFGT.

[HUN]FaTaL
"a többi játék-szimulátorhoz képest magasabb a gépigénye"

Ezzel bõven lehet vitatkozni. Nézz meg egy flight simulatort és utána mond, hogy az omsinak magas a gépigénye :)

A 24-es patch szerintem pont rettenetes lett, fél percenként fagy, viszont a 18-as teljesen jó.

Az utolsó mondatoddal egyetértek.

http://goo.gl/gd6Zi5

Az Omsi 2-nek valóban a többi játék-szimulátorhoz képest magasabb a gépigénye, de sokat javult a 1-hez képest. A 006-as patch óta nem játszottam vele, felraktam a 2.00.024 patchet és így is van sok pozitív változás. Viszont egy Pentium D alapú Celerontól már ne várj csodát, azok már csak kulcstartónak valók, ha nem sértelek meg.

i7-3770 / 16GB / GTX970 / 500Gb SSD / Win10 64bit / Logitech G27 / UE40HU6900

Próbáltál már bármit is programozni valaha?

Ez a pattogás amúgy beleírt dolog, hogy terrorizáljon ha gyenge a géped, vagy csak úgy hiba?

A javulást többmagos rendszereken ígérték, azokon tényleg jobban fut.

Az ETS 2 sehol nincs szimuláció terén az OMSI-hoz képest, így az összehasonlítás értelmetlen.
[HUN]FaTaL
Jobban is fut, mint az elsõ rész.

Az ETS2, amiben messze nincs annyi szimuláció meg nem tudom, hogy jön ide.

Ez nem úgy megy, hogy megfogom, kibaszom a motort és 2 nap alatt írok egy másikat.

Az elsõ rész elõtt kellett volna megfontoltabban programozási környezetet (nyelvet/frameworköt) választaniuk.

http://goo.gl/gd6Zi5

MAN014
Jó persze.. komolyabb játékok jobban futnak , nem pattognak az emberkék érdekes.. csak az omsi-ba.. akkor most mire kellene fognom? Kipróbáltuk haverom gépén ott is alig volt 20fps.. más játékoknál meg van 60. szóval itt a játék a hibás és ezt mindenki tudja.. ETS2 is 54FPS el fut és nem akad, stb.. még a NASA gépén is akadna max. grafikán ez a játék.. Jó lenne meg minden, de így csodálom, hogy nem sokan játszák..
Másrészt javulást ígértek... akkor elvileg az 1hez képest jobban kellene futnia, és ehelyett mégsem... sõt rosszabb.. viszont okés van csuklós meg minden.. de jó lenne ha kérnének a fejlesztõk kis segítséget az ETS2-tõl, hogy normálisabban fusson a játék.

Támogatom, nekem is tökéletesen fut minden hiba nélkül..
Az OMSI 2 jól fut, ha van alatta megfelelõ vas. Az elsõ részhez képest nagy elõrelépés, függetlenül attól, hogy itt 3 hónapja csak a nyafogás megy. Ha a gépeden rosszul fut egy játék, azért nem egybõl a játékot kell okolni.
MAN014
Jó, de most ne az évekkel jöjjünk már, mi hány évig tart/ott..

Ha valamibe az ember nekivág, akkor legyen jó és akkor kerüljön több idõbe, de akkor ne legyen igénytelen munka, vagy egyszerû ne adja ki, vagy ne adja ennyi pénzért a játékot, mert nagyon nem éri meg még pénzileg sem sajnos.. és igenis egy kiadónak lehetne ennyi sütnivalója.

Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni: az elsõ rész fejlesztése 4 évig tartott (2007-2011) Ha elkezdték volna 2012-ben akkor még 2016-ra sem lenne 2. rész.. Nem is arról beszélve hogy valószínûleg nem maradt volna script motor, így az eddigi pályák, buszok sem lennének lehetségesek. Jelenleg aki tud scriptelni, annak csak a képzelete szab határokat a fejlesztésnél, közel minden megcsinálható ezzel a motorral. Ezért ez elõnyös. Ha most beépítenének valami Havok motort (csak mondtam egy példát) akkor igaz, lenne egy stabil jó futó program, de közel sem lehetséges minden benne és az ára is megugorna 10k-ról. Arról nem is beszélve hogy az egész programot 0-ról kell elkezdeni..
Szép jó napot kívánok! :) Olyan kérdésem volna, hogy omsi 2 editorban miért nem kapcsolódnak össze a spline-ok? Rém idegesítõ, hogy nem tudok omsi-ben pályát építeni ... A másik kérdésem pedig, hogy omsi1-hez készült objektek használhatóak 2-ben is?
Ok, pedig jó lenne 280-assal menni <#eplus2>
bpo451
A válasz, nem, nem létezik.

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

A kérdés még mindig fennáll.
Nekem olyan problémám van, hogy Dél-Pesten az út szûkületeknél mindkét irányban egyszerre van zöld, és ez elég nagy dugót generál.
Ez örömteli hír, ha hivatalos! Csak nehogy Omsi 3-nak hívják. :D

i7-3770 / 16GB / GTX970 / 500Gb SSD / Win10 64bit / Logitech G27 / UE40HU6900

nemeza
Én sem gondolom komolyan - sõt - de úgy tûnik (mai híradás by Janine), hogy nekikezdtek egy komolyabb átírásnak - ha nem is cserélik le..
nemeza
Nemezának elment a kedve attól, hogy folytassa a 260-ast,
A) miután orosz barátainkhoz is kikerült egy "munka verzió", és egy-két user kvázi ellopta a scripteket. (kitörölték a nevem, és átírták a sajátjukra)
Egy másik részéhez meg nem értettek, így azt kihagyták.

B) CCV kiadta ugyanazt a modellt (VL67), csak máshogy textúrázva és strukturálva.

Egyébként elég sokféle 260-as van.

Van 405-ös és 415-ös a vBusból, egész hamarosan lehet 412 is - függetlenül a Délpesttõl.

Van 263-as, 266-os, 256, 250, C56, E95, Credo EC11 (vagy melyik)

OMSI 2 alá van 280-as is. Szerintem lesz 283, ha az oroszokon múlik, mert náluk elég sok szaladgál még mindig.

Gondolom elõbb-utóbb bekerülhet JXBellék E94-ese és talán-talán az ARC is, bár elég nagy textjei vannak - úgy tudom.

---
Szerintem korrektebb, ha csak olyan konkrét határidõt adok meg, amit tartok, mintha nem tartok be valamit és mindig valamennyivel halasztom.
MAN014
Pedig sajnos teljesen igaz.. nem a gépekkel vannak itt a gondok, hanem magával a játék alapjával.. egy szimulátornak ilyen kicsi teljesítményû valamit csinálni én nem is értem, hogy gondolhatták ezt, hogy egy ilyen "jó" játékot ilyen kis teljesítményû valamire építenek.

Az OMSI-nak teljes mértékben kellene egy motor csere, és máris jobban futna a játék nem pedig 600db patch-el javítgatni a hibákat, ami sosem lesz jó, csak aránylag... Most, hogy nekivágtak az OMSI2-nek én azt hittem, lesz annyi sütni valójuk és új motorra építkeznek, de nem tanultak már az 1-nek a hibájából sem, így kaptunk egy bughalmazt (persze a legelején) most kezd javulni igaz, de nem mindenkinek telik egy atomreaktorra.. Inkább adták volna ki a játékot 2016-ban akár, de akkor hibák nélkül, jobb grafika teljesítménnyel, és kevesebb gépigénnyel..

Igazából egy nagyon remek, hangulatos kis játék lenne ez, de sokak azért nem játszanak vele, mert eszméletlen magas a gépigény... és sõt az ugráló busztól már el megy az életkedve is az embernek.

Segítségeteket kérném abban, hogy hol találok rá a LYH-129-es bkk-s festéscsomagra ami az O530-hoz készült? már kismillió helyen néztem de nem akadtam rá, aki esetleg egy linket adna vagy feltölti azt megköszönném!

Subaru Tecnica International

javaslom,hogyy próbálj meg akár egy ARÁNYOS házat modellezni .:)

OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/

húha, ott már tényleg bajok vannak...Azért van az Omsin kívül is élet.... Meg ha kijön akkor úgyis kikerül IDE is.....

Gratulálok a válaszhoz... Javaslom próbáld meg a poént látni az elõzõ hozzászólásomban<#awink>
Banderasbkv
Hát öcsém akkor még sok ilyen napod lesz mert az nem kis munka.
bpo451
Elég szomorú, hogy csak ebbõl telnek a napjaid.
Mások iskolába járnak, dolgoznak, vannak barátaik, akikkel a szabadidejüket töltik, stb.
Javaslom, próbáld ki te is.

Ez a legújabb Morphi sound nagyon jó ! :)

http://www.youtube.com/v/TDaZLn56wKc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Hát, én máshogy gondolom... Naponta utazok E94-5-ösökkel, és az eleje nagyon nem úgy néz ki! (A belseje viszont hihetetlenül pontosan meg lett csinálva)
Nagyon jót fog tenni neki az újramodellezés, és az biztos hogy nagyon szép lesz! (Ld. C56...)

PC: i5-3570, 4GB, HD6850 1, G27, CM Blizzard T2 Laptop ASUS ZenBook 15" i7-3612HQ 6GB

Banderasbkv
:D nem baj. Azzal mondjuk semmi bajom.
Sziastok!

Létezik OMSI 2-re Kispest pálya? A választ elõre is megköszönöm!
olimano2222
félre értettél,Az E95-ös buszról volt szó! :)

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

És az újramodellezés elõreláthatólag meddig tart? Csak azért kérdem mert jelenleg abból telnek a napjaim h óránként ötször végignézem az összes omsi oldalt h kijött-e már :D
Banderasbkv
Szerintem nem is akkora baj, hogy a 412-es újramodellezik mert az egész torz volt és hibás néhány helyen + a hangja egy nagy sz@r. Tehát van még mit csinálni rajta.
Sziasztok. Nem találom, hiába görgettem vissza. Tudnátok egy linket adni arról a hivatalos, MR-Software által üzemeltetett OMSI2 cucc gyûjtõs weboldalról? És egyébként az már elkezdte mûködését?
Az ARC folytatása/befejezése a készítõ egyéb, virtuális világon kívüli elfoglaltsága miatt szorult háttérbe. Ezen felháborodni pofátlanság.

Az OMSI megjelenésekor bemutatott sok készülõ Ikarus a hónapok/évek alatt eltûnt a köztudatból, részben, mert elsõ próbálkozások voltak, részben, mert a készítõknek nem jött be a játék, részben, mert a modell nem ütötte meg az OMSI-mércét, stb. Felháborodásod itt is alaptalan, hiszen annyi Ikarus van már így is, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni.

Nemeza elmondta még anno, hogy nem tervezi kiadni a buszát, csak próbálkozik rajta, ismerkedik a játék által nyújtott lehetõségekkel, hogy mások által készített projektekben (lásd 412) segítséget tudjon nyújtani.
olimano2222
Jelenleg újra modellezés alatt van,hogy szebb legyen! :)

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Csak tudod éppen az ilyenek miatt nem ad ki senki semmit... Eldöntöttem hogy én se fogok semmit a bemutatottaim közül. Állj neki TE valaminek és utána lehet sírni! Különben is! Ki tartozik neked/nektek bámuvel is?
A nagy része arra nem veszi a fáradtságot,hogy visszaolvasson. Gusztustalan, sulinetes közösség!
Az a hamar valószínûleg azt jelenti, hogy soha. Az omsi megjelenésekor láthattunk rengeteg készülõ modellt, mint az ARC, és rengeteg ikarust.
Azokból egy sem jelent meg kivéve a CCV-520 által készített buszt.
A többi ikarus amivel lehet játszani, nem az omsi indulásakor lett bejelentve, hogy készítik, hanem csak "úgy" és gyorsan is elkészültek.
Pl. nemeza ikarusa még mindig nem jelent meg, pedig már 3 éve készül.
Hello!

Az omsi 2 be is be lehet tenni azokat a ai jármûveket amiket az omsi elsõ részébe?
Sziasztok még egy fejlesztésrõl vagy inkább modellrõl szeretnék érdeklõdni múltkor fent voltam a youtubon és ott láttam a buszt és nem tudtam hogy mi lett vele a ARC 134-es rõl volna nem tudtok róla valamit hogy mikorra készül ell ? .
BPO-451-nek üzenem hogy jó nekki nekem is kénne egy kis segítség kelene egy vagy két ember akivel el tudnék indulni.

Köszönöm!
Sikerült!
Kérlek ne haragudj az idegtépés miatt, de a hamarosan mit takar? napok vagy még hetek? :) :) elõre is köszi a választ ;)
nemeza
A 182, 183, 184, 282E, 284E valós menetrend szerint járnak, bár azóta lehet, hogy volt változás.
A többin viszont tied a pálya :)
nemeza
Mint már volt szó róla, az egy külön projekt teljesen. De hamarosan kigördül a gyárból.
bpo451
Errõl nincs információm.

Én az E95-rõl érdeklõdnék, nyilván nincs még kész mivel nem lett kiadva, de azért nyár elõtt még lehet rá számítani? ami a Börzsönyös videóban tesztelésen volt az már elég végsõ verziónak nézett ki.

Subaru Tecnica International

És a 412-es Ikarus majd a pálya frissítésével együtt fog kijönni?
bpo451
Még készül.
Idõközben én is bele csöppentem a készítésbe, itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem a lehetõséget <#awink> Az én reszortom lett Kökin a megfelelõ számú hely kialakítása a mûszaki pihenõkre, valamint teljesen valós menetrendet készítek a pályára.